Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młody chłopak.......

Dlaczego Jan Paweł II jest traktowany u ns niemal jak Bóg??

Polecane posty

Gość teresa2
ZDECYDOWANIE W PROBOWIE..........

Gość teresa2
TY KAMELIA TEZ PIEPRZYSZ TRZY PO TRZY

Gość kutwa i to maja byc polacy
ten wielki narod dumny i katolicki, teraz stal sie narodem nienawistnym i marudnym, wszedzie mu zle, kazdy kto ma lepiej jest zly, nawet wlasnego Papieza maja za nic, czlowieka ktory wierzyl w nich, uczyl milosci, ale wy wiecie lepije prawda??!! Ja pierdole nie moge z was!!!! No i co powiecie ze wasza zgryzota to moze wina kaczora??!! Moze i tak ale w wiekszym procencie to tylko wasza wina!! Bo to wy ciagle jeczycie jak wam zle z wszystkim i wszedzie, zamiast starac sie cos poprawic i miec po prostu wiecej radosci z zycia kut***!!!!!!

Gość teresa2
........I STAL SIE CZLOWIEKIEM...........

Gość eeeeeeeeeeee
w tym rzecz,że Boga nosić nie trzeba! tylko te "święte" niby obrazki i figurki trzeba dzwigać,bo mają nogi a nie chodzą,mają oczy a nie widzą itp.A jpII je koronował,wyświęcał i co tam jeszcze.A pamiętacie "nie będziesz miał bogów cudzych przede mną,nie bedziesz im się kłaniał".I co na to wielbiciele jpII?Pewnie popadli już w ostry obłęd. bleeeeeeeeeeeeeee

Jezus przynosi pokój.... wiec niby skąd tyle złosci i jadu...na pewno nie z Ducha Swietego...:( resztę dopowiedzcie sami.... Zyczę wszystkim poznania Kim jest naprawdę Jezus Chrystus. Ksiązę Pokoju.....❤️ dobranoc....

Gość agnostyk
agresja w wersji katolickiej:D:D:D:D:D:D:D a ja nikogo nie wyzwalam nawet:P:P:P:PP:P jestem zas w oczach obroncow wiary i jpii nieukiem, debilem ktoremu nier poswiecono uwagi jestescie najlepszym dowodem na hipoktyzje waszej wiary i falszywym obronca jej

Gość agnostyk
kamelio, widzisz...cytujesz im pismo swiete, a oni ze to pieprzenie trzy po trzy..... slusznier ktos zauwazyl, chyba madra tereska, ze brak slow:P:P:P:P:P

Gość sumantu czy jak ci tam
wiem o czym jest ten topik, moja wypowiedz byla skierowana do tej sumantu:D

Gość agnostyk
eeeeeeeeeeeeeeeeeee??????????????????

teresa2 TY KAMELIA TEZ PIEPRZYSZ TRZY PO TRZY ja cytuję Pismo Swięte... skoro to jest dla ciebie pieprzenie trzy po trzy...to :(..hmmmm gratuluję wiary...tylko w co? w Pana Boga na pewno nie, nie Tego o którym mówi Biblia. Zyczę pokoju...który przewyzsza wszelki rozum dobranoc

Gość agnostyk
kamelia, oni ani pokoju ani rozumie w sobbie nie maja to towar deficytowy

do eeeeeeeeeee kurde dzieciaku jestes zalozny!! "nie bedziesz mial bogow cudzych przede mna" CUDZYCH rozumiesz??!!! A figurka np Matki Boskiej nie jest CUDZYM Bogiem!!!!! Szkoda slow na was po prostu

Gość do sumantu czy jak ci tam
dziecko modl sie o zdrowe nozki,bo o rozum to juz nie mozliwe:(

Gość eeeeeeeeeeee
to eeeeeeeeeeeee to do mnie? ;)

Gość agnostyk
ty znawco od sumantu....... ale sa trzy osoby boskie: bog ojciec, syn bozy i duch swiety, zgadza sie???? jakos nie widze tam matki boskiej???? ona jest czlowiekiem, a nie bogiem?????? dziwne prawda..... a figurek jej bez liku

Gość eeeeeeeeeeee
teeeeeeeee jak ci tam ;( jest jeden Bóg nie kapujesz? dla was wszystko nie jest "cudze" tylko wasze-katolickie ;p

Gość eeeeeeeeeeee
ty jak ci tam........ nie kapujesz że Bóg jest jeden? ;( dla was nie ma cudzych bogów,wszystkie są wasze-katolickie.A Jezus powiedzial wyraznie,że on jest jedynym pośrednikiem między Bogiem a człowiekiem - też o tym nie słyszałaś?

Kameila ty tez uwazasz ze JP nie zrobil nic i ze zalezalo mu na skarbach watykanu?! Smieszna jestes!!!! Rozumiem ze wedlug ciebie Papiez - przywodca duchowy swiata (nie Bog tylko czlowiek ktory ma nas do Boga przyblizyc!!!), ma mieszkac w drewnianym szalasie tak??! Oczywiscie nie mieszajmy tu Rydzyka, ktorego watpliwym jest ze nie obchodzi go wladza

A Pan mówił wszystkie te słowa i rzekł: (2) Jam jest Pan, Bóg twój, który cię wyprowadził z ziemi egipskiej, z domu niewoli. Nie będziesz miał innych bogów obok mnie (4) Nie czyń sobie podobizny rzeźbionej czegokolwiek, co jest na niebie w górze, i na ziemi w dole, i tego, co jest w wodzie pod ziemią. (5) Nie będziesz się im kłaniał Wj 20:3 Bw to drugie przykazanie...nie kłaniaj sie rzeźbie, czegokolwiek (zadnego stworzenia ani niczego co jest na ziemi) człowiek (Maria matka Jezusa) była stworzeniem istniejącym na ziemi. Kobieta. Człowiek.

ale pieprzycie, przyznajcie gowno was obchodzi wiara i Bog, bo dla was zapewne liczy sie tylko bryka i komora, powiedzcie czy nie lepiej by bylo na siwecie bez wojen bez agresji, tylko w spokoju i milosci?? Nie uwazacie tak??! Czy jest wam wszystko jedno??!

1Tm 2:5 Bw \"Albowiem jeden jest Bóg, jeden też pośrednik między Bogiem a ludźmi, człowiek Chrystus Jezus\" Tylko Jezus przybliża ludzi do Boga. \"Nie ma innego Imienia Jezus przez które moglibyśmy byc zbawieni\" Tylko Imię Jezusa ma drogocenną wartość.

Gość agnostyk
nie swiata, tylko katolikow troche ich jest ale buddystow i taoistow mocno przybywa, ryzykowna wiec teza ze "przywodca duchowy swiata"

Gość agnostyk
sumantu, ale wiele ludzi tego chce...... przeciez pokoj nie rowna sie jp2??????????????

Gość eeeeeeeeeeee
jasne że byłoby lepiej bez wojen krzyżowych,inkwizycji itd. Miałaś historię w szkole? amoże zakonnic nie uczą historii? nasze bryki na pewno nie umywają się do papa mobile ;) ps. a kto hitlera i franco blogosławił??????

dobra Kameila zgadzam sie z tym, ale to juz wina historii ktora w taki sposob uksztaltowala katolicyzm, jaki mamy teraz, ale co wedlug ciebie powinien zrobic Papiez, nakazac zniszczyc wszystkie figury? A ludzkosc wybiera sobie Papieza po to, by uczyl milosci i pokoju do bliznich, nie po to by go czczono!! I JP wlasnie tego uczyl i nie chcial by go wlasnie traktowano jak boga!! Owszem, zgodze sie ze po jego smierci to przeksztalcilo sie w pewien rodzaju "teatr" ale tak ostatnio jest w kazdym przypadku, wezmy np. tragedie w katowicach albo gdy zawalila sie kopalnia, wszedzie o tym trabili, robili z tego cyrk. Ale to nie powod zeby byc ozieblym i miec za nic JP

agnostyk jesli twoja dyskusja ma polegac na lapaniu za slowka to lepiej sie nie odzywaj. Ale chozi mi o to ze wy krytyjujecie JP, a on wlasnie tego chcial - pokoju i milosci!!!! I staral sie nas tego nauczyc!!!

Gość agnostyk
z hitlerem przeginasz, bo akurat pius xi był antynazistowski, wydal bulle i listy, w niemczech hitler przesladowal ksiezy papiez hitlerowi wytykal jego neopoganizm ale franco, mial pelne blogoslawienstwo prymasa i biskupow hiszpani:(:(:O:O:O:O

hmm, nie jestem zakonnica. Studiuje, a ty jestes elektrykiem czy mechanikiem??

poza tym ja caly czas mowie tylko o JP nie interesuja mnie w tym momencie inni kapujesz eeeeeeeeee??????????