Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LIDO

Dlaczego kościół ingeruje we władzę i nasze łóżka??

Polecane posty

No powiedzcie mi dlaczego wg kościoła nie mogę stosować antykoncepcji,nie wolno mi usunąć ciąży,której pewnym finałem jest moja śmierć jako matki?Dlaczego kościół WPIER**la się w nasze życie?A co z niekatolikami?Przecież tacy również zamieszkują nasz Kaczy Gród...

ja juz staram sie tym nie przejmowac ale jak tylko pomysle w jakim chorym kraju mieszkamy to dostaje bialej goraczki 😡 dopuki moherowe pokolenie nie wymrze to w tym kraju nie bedzie normalnie 😠

Gość co za imbecillo
moherowe pokolenie matołku przelewało krew zebys mógł teraz pisać swe wypociny, więc więcej szacunku bo Twoja matka tez za pare lat przywdzieje moherowy czepek

akurat moja matka ma na to wszystko takie same poglady jak ja a to ze przelewali za mnie krew to nie oznacza ze moga mi teraz wszystkiego zabraniac zabraniac :P

Gość moj maz jest debilem
jeseli po to przelewali swoja krew zeby teraz mieszac nam w "dupach" to ja dziekuje :o

Gość mohery przelewali krew
po to abym dzisiaj umarła, jak ciąża zagrozi mojemu życiu? Oj to ja bardzo im dziękuję :D

Gość MaszBanaNaGoogle
LIDO --- jesli jestes osoba wierzaca to powinnas znac odpowiedzi na swoje pytania, jesli nie znasz to radze sie zastanowic gleboko nad soba a jesli nie jestes osoba wierzaca to nie rozumie dlaczego sie wogole tym przejmujesz, przeciez nikt ci nic nie narzuca...wolny wybor

jaki wolny wybor ??? jesli mam zagrozona ciaze to musze czekac az dziecko umrze w srodku poniewaz zaden lekarz nie podejmie sie aborcji to chore jest :o

Gość MaszBanaNaGoogle
bzdury gadasz........ale nie chce rozwijac tego watku bo chyba nie masz o tym zielonego pojecia

wlasnie mam, odczulam to na wlasnej dupie wiec prosze...nie "gadaj" glupot :o

Gość MaszBanaNaGoogle
taaa jasne.....a ja wiem bo moj maz jest ginem wiec nie pieprz a to ze wiesz bo bylas w takiej syt. to wiesz...kazdy tak moze napisac🖐️

Gość MaszBanaNaGoogle
eee sorki...zle przeczytalam twoj pierwszy post......nie zrozumialysmy sie wiec przepraszam ze nie skumalam

Gość banderola
moze jest akurat takim normlanym ginekologiem :) co by mi dalo wypisywanie glupot ? :o

do MaszBanaNaGoogle: zaraz Ci powiem dlaczego się przejmuje.Po pierwsze kler może wypływać na naszą władzę,ostatnio przecież chcieli wynegocjować totalny zakaz aborcji,a ja nie chcę umierać za czyjegoś Boga(z całym szacunkiem dla prawdziwych katolików,którzy szanują inne religie).Po drugie nie chce aby moje dzieci wychowywały się w państwie,gdzie ateistów i innych innowierców nazywa się poganami lub opętanymi przez diabła.Po trzecie,wrócę tu jeszcze do sytuacji aborcji.Dlaczego Alicji Tysiąc odmówiono aborcji,skoro wiedziano,że poród będzie miał dla niej nie przyjemne konsekwencje? To jak w okresie pozytywizmu.Pozytywiści mieli swój program,który zakładał w jednym z punktów asymilację żydów. Ale asymilacja to nie jest współżycie dwu różnych kultur a przystosowanie żydów do polskiej tradycji,stłamszenie żydowskiej tradycji i zastąpienie jej polskimi ideałami,konkretnie katolickimi.

zgadzam się -ingerencja kościoła jest nienormalnie duża i nikt nie pyta czy ja ateistka ,muzułmanka, buddystka chcę , aby moje ciężko zarabiane pieniadze czyli podatki zostały przeznaczone na budowę katolickiej świątyni dlaczego nie mam prawa przeznaczyc swojej części na budowę synagogi ? w sporze moralnym o tym kiedy płód jest dzieckiem musze uznać poglądy kościoła czy to nie jest ingerencja ?

\" 13:35 LIDO No powiedzcie mi dlaczego wg kościoła nie mogę stosować antykoncepcji,nie wolno mi usunąć ciąży,której pewnym finałem jest moja śmierć jako matki?Dlaczego kościół WPIER**la się w nasze życie?A co z niekatolikami?Przecież tacy również zamieszkują nasz Kaczy Gród... \" Odpowiedź jas taka sama jak na pytanie dlaczego bandyci gnębią uczciwych ludzi:O.

Gość MaszBanaNaGoogle
wiesz co nie bede pisac na temat aborcji bo dyskusja uwazam jest bezcelowa, ja jestem przeciw aborcji i nie przekonaja mnie zadne argumenty zebym zmienila zdanie oczywiscie ilu ludzi tyle pogladow..wiec koniec na ten temat co do reszty to wiesz..wiele rzeczy mi sie nie podoba i mi przeszkadza ale nie styty nigdy nie bedzie tak zeby wszyscy byli zadowoleni a lzej ci sie bedzie zylo jesli bedziesz miala w sobie wiecej pokory i zrozumienia dla innych niestety dla ciebie ;) zyjesz w panstwie katolickim (i tu nie ma sie co spierac co do statystyk, katolikow jest u nas od groma) i uwazam ze wielu ludzi obraza takie podejcie jak min twoje. wiesz mnie wkurzaja np geje i lesbijki nie wspominajac o feministkach - ktore maja duzy wplywa na moje zycie niestety bo walcza o "prawa" ktore dla mnie staja sie prawdziwa udreka a nie przywilejem ale nie wypowiadam sie o tych ludziach z pogarda i nienawiscia

Myślę,że jest.Drażni mnie też fakt,ze kościół aby trzymać władzę nad społeczeństwem nie konsultuje się z nauką zanim wygłosi swoje poglądy.Neguje naukę jako coś złego.A przecież w średniowieczu tylko kler miał dostęp do wiedzy i myślę,że ograniczył go zwykłym ludziom po to aby zmniejszyć bunt jaki wywołały by sprzeczności między tym co głosił katolicyzm a tym co mówi nauka.

Lido--> z calym szacunkiem- jesli dla ciebie aborcja jest metoda antykoncepcji, to chyba szkoda dalej prowadzic ta dyskusje. Jesli zas nie, to wiedzac, ze mozesz umrzec przez ciaze, lepiej sie zabezpiecz, a nie zadaj potem aborcji. Pani Tysiac powiedzialbym to samo- kto sie dobrze nie zabezpiecza, niech potem nie lamentuje, ze zaszedl w ciaze. A do lozka nikt ci nie zaglada- robisz co chcesz. Jestem ciekawa, gdzie ty mieszkasz, ze nazywaja cie poganka lub opetana przez diabla. Czasy sredniowiecza juz dawno minely :o Jak dlugo zyje, tak nie widzialam i nie slyszalam, zeby ktos sie tak wyrazal o przedstawicielach innych religii. A jesli sie wyrazal (wszystko jest mozliwe), to zauwaz, ze rownie ciekawe epitety sa kierowane w kierunku katolikow (moherowe berety, nawiedzency itd.).

LIDO-- zachowujesz się tak jakby podczas ciupciania proboszcz stał nad Toba z gromnicą i metronomem w dłoni i wrzeszczał: szybciej szybciej szybciej , teraz wolniej, głębiej znowu szybciej Ludzieeee trochę dystansu:)

Gość to nie o twój tyłek chodzi
mistrzu! Ty w ciążę chyba nie zajdziesz?

"MaszBanaNaGoogle wiesz co nie bede pisac na temat aborcji bo dyskusja uwazam jest bezcelowa, ja jestem przeciw aborcji i nie przekonaja mnie zadne argumenty zebym zmienila zdanie oczywiscie ilu ludzi tyle pogladow..wiec koniec na ten temat co do reszty to wiesz..wiele rzeczy mi sie nie podoba i mi przeszkadza ale nie styty nigdy nie bedzie tak zeby wszyscy byli zadowoleni a lzej ci sie bedzie zylo jesli bedziesz miala w sobie wiecej pokory i zrozumienia dla innych niestety dla ciebie zyjesz w panstwie katolickim (i tu nie ma sie co spierac co do statystyk, katolikow jest u nas od groma) i uwazam ze wielu ludzi obraza takie podejcie jak min twoje. wiesz mnie wkurzaja np geje i lesbijki nie wspominajac o feministkach - ktore maja duzy wplywa na moje zycie niestety bo walcza o "prawa" ktore dla mnie staja sie prawdziwa udreka a nie przywilejem ale nie wypowiadam sie o tych ludziach z pogarda i nienawiscia " Niestety to wyżej może zacząć w państwie niekatolickim w którym za pisanie takich pierdołów można dostać spotkanie z toporem kata:P. " Mistrz cientej riposty LIDO-- zachowujesz się tak jakby podczas ciupciania proboszcz stał nad Toba z gromnicą i metronomem w dłoni i wrzeszczał: szybciej szybciej szybciej , teraz wolniej, głębiej znowu szybciej Ludzieeee trochę dystansu " A skąd wiesz czy tego by nie chcieli:P?

Moherowe pokolenie nie wymrze nigdy. Większość luzaków za młodu na starość pięknie moherowieje :o

Gość zlosliwca....
dystans mozna miec jesli nie dotyczy to twojej osoby i twojego zycia :o poza tym ..drodzy katolicy ! kazdy odpowie za swoje grzech we wlasciwym czasie wiec po co te nakazy i zakazy (dot aborcji)

Powiem tak,niech katolicy żyją swoim torem.Nie chce tu nikogo wyganiać. Państwo jest dla wszystkich.Nie narzucam tu nikomu,żeby nie wierzył w Boga.Mi to nie przeszkadza,ale chciałabym aby państwo podchodziło neutralnie do spraw społecznych.Aby w Polsce rzeczywiście była wolność słowa i dla lesbijek,i dla gejów których osobiście uważam za normalnych ludzi,choć sama nie należę do takiej grupy społecznej.Chciałabym aby wszyscy żyli z zgodzie na równych prawach,aby nie mówiono,że kobiety są gorsze od mężczyzn,aby nie wymawiano mojej przyjaciółce,że dlatego,że jej ojciec jest arabem to na pewno przyczyniła się do wysadzenia WTS.

LIDO---> mam wrazenie, ze mieszkamy w roznych Polskach. Od kiedy to w Polsce nie ma wolnosci slowa??? Kto mowi, ze kobiety sa gorsze od mezczyzn???? I w czym KK przeczy nauce??? Kto konkretnie neguje nauke jako cos zlego?

Odnośnie aborcji.Co byś powiedziała mojej ciotce,która chciała mieć jeszcze jedno dziecko ze swoim mężem i jak się okazało spłodzili maleństwo.Niestety na badaniach wyszło jej,że ma raka i albo ona albo dziecko.Mąż powiedział jej wprost,że jedno dziecko już mają, następne mogą mieć później,ale drugiej takiej kobiety nie znajdzie i nawet nie chce szukać.Nie mówię o sytuacjach kiedy kocham się bez zastanowienia i nagle \"ups!wpadłam\",takiej ciąży bym nie usunęła,ale co gdy wybieram między swoim życiem a życiem dziecka?

Gość do Hiena
A ja się zabezpieczałam po pierwszym dziecku i ot figiel - mam dwójkę!!! I nikt mnie nie zmusi do urodzenia trzeciego - bo na to mnie nie stać. Zabezpieczam się (niby!) nadal :O

do Hiena---> moze teraz zaczenisz sie zabezpieczac na powaznie, a nie na niby? Bo jedna wpadka moze sie zdarzyc, ale jesli dopuscisz do nastepnej, to... :o LIDO--> zastanawia mnie, ze wszystkie ciezkie choroby wychodza dopiero po zajsciu w ciaze, a nie wczesniej. Co do sytuacji twojej ciotki (zauwaz, ze to dosc skrajny przypadek)- czy w obecnym prawodawstwie nie jest tak, ze ciaze zagrazajaca zyciu matki mozna usunac? I jesli faktycznie chcesz usunac, to zawsze znajdzie sie sposob i lekarz, ktory sie tego podejmie- niezaleznie od prawodawstwa.