Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maly robaczek

w co ubieracie dzieci na spacer w taką pogodę? proszę o radę

Polecane posty

Gość maly robaczek

Czytam Wasze wypowiedzi od jakiegoś czasu, ale nigdy nie pisałam. Od niedawna mam problem, bo nie wiem, w co ubierać 6 m-czne dziecko na spacer, jak jest tak ciepło. Mój maluszek bardzo szybko się poci- nie chce, by było jemu za gorąco, ale nie chcę też, by zmarzł.k ubieram w body z długim rękawem, bluza, rajstopy, spodnie, czapka + kurtka dosyć gruba zimowa, Jeszcze przykrycie kocykiem. jak przychodzimy do domu mały jest cały mokry od potu. W co mam go ubierać? Proszę o radę :)

Gość maly robaczek
up

Od jakiegoś czasu zrezygnowałam już u córci z zimowego kombinezonu (ma 3 miesiące). Ubieram ją w body, śpiochy, skarpetki, dresik polarowy i bawełnianą czapeczkę. Jest w wózku więc dodatkowo chroni ją buda, kocyk i przykrycie na nóżki. Sprawdzałam jej karczek - był ciepły, nie spocony.

ja podobnie jak maja73 z tym, ze zamiast spiochow ubieram malej rajstopki, reszta tak samo. Czasami jak jest chlopdniej to pod bluze od dresika zakladam jeszcze cieniutki sweterek. :)

zapomnialam dodac, ze corcia ma niecale 3 miesiace ...

Rajtuzki, spodnie jeansowe, body z krótki, body z długim, kamizelka i bluza z grubego polaru, która robi za kurtkę. Na głowie ma czapeczkę. Dziecko, które siedzi w wózku i sie nie rusza, powinno mieć o jedna warstwę więcej niż mama, która jest w ruchu:)

Gość maly robaczek
dzięki za odpowiedz. Tez zrezygnujemy z kurtki zimowej. Jeszcze dzisiaj skocze po jakis polar.

Gość a ja ubieram...
mojego 4i poł miesiecznego syna tak body krótki rekaw,cieniuteńki pajacyk i na to albo polarowy pajac albo jakiś dresik.i tyle czasami jak bardzo wieje to zakładamjeszcze cieniutki zapinany sweterek ale to musi bardzo wiac.A jak ma dresy to skarpetko buciki, no i czapka taka zwykła cienka bawełniana.Synek jest zawsze cieplutki jak wracamy a czasem nawet zgrzany

Moim zdaniem za ciepło ubierasz syna, dlatego mały się poci. Body z długim rękawem, bluza polarowa, rajstopy, spodnie, czapka i powinno być ok. Jest za ciepło na kurtkę, a co dopiero na zimową. Poza tym koc w zupełności wystarczy. Zakładasz małemu grubą kurtkę i jeszcze przykrywasz go kocem- zdejmij kurtkę, a zobaczysz, że będzie ok. Jak jest taka pogoda jak dzisiaj, to ubieram małą w ciepły dres, przykrywam kocykiem i to wszystko.

Gość moja roczna córcia
dziś była tak ubrana: body na ramiaczkach, bluzeczka bawelniana, rajstopki, sukienka princeska z polarku i kurtka wiosenna na polarze, buciki za kostke na polarku, bawelniana czapka. Córka siedzi w spacerówce, sama jeszcze nie spaceruje, kiedy usnie, opuszczam siedzisko i okrywam cienkim polarowym kocykiem. W chlodniejsze dni nakladam spodnie, ewentualnie cieplejsza kurteczke, albo po prostu biore cieplejszy kocyk i narzucam na nozki. mały robaczku- ta zimowa kurtka to duzo za duzo :)

Gość sisiit
ja to chyba przesadzam... ja mam rocznego synka który trochę siedzi w wózku trochę sam spaceruje i ubieram go tak: body z długim rękawem, cienka bluzka, rajstopy+skarpetki, sweterek lub jakąś grubszą bluzkę, buty zimowe, grube spodnie, polarowo struksowe, kurtka taka nie całkiem wiosenna ale i nie zimowa, czapka zimowa, szalik, ale nigdy jeszcze nie był spocony.

Gość Proszę
jejku,niektóre z mam naprawde przesadzają z ubieraniem swych pociech...nie raz idąc nie moge sie nadziwic ze te dzieciaki w tych wózkach nie umarły z przegrzania!!!!!:O:O BEZ PRZESADY!!!!! Podobnie w lato,mamuśka w kiecce i klapkach a dzieciak długi rękaw,spodnie,jeszcze skarpetki...:O:O Mnie uczono tak ze w lato dziecko powinno ubrac sie tak samo jakbyś Ty sama sie ubrała!!!!! Co do pogody teraz to nie wiem,ale ja ubrałabym rajstopki,spodnie z polarku i kocyk na nózki,koszulke z rękawiem,sweterek,czapeczka i kutreczka, ale nie taką na trzaskające mrozy tylko lzejszą,zeby dziecko nie wyglądało jak bałwan....mówie o pogodzie jaka jest dzisiaj-czyli nie ma słońca...a jak swieci słońce to tez wezmy pod uwage ze jak przygrzeje to nam sie robi gorąco a co dopiero takiemu dziecku które samo nie powie ze mu gorąco...a potem wraca sie do domu z takim przegrzanym dzieckiem i na wieczór gorączka...zatem myslcie mamuski

Gość Proszę
oczywiście to "myslcie mamuski" nie było do Was tylko do ogółu matek,które czasem naprawde przeginają ze strojem swych pociech!:)

Zuzia urodziła sie w maju... pamiętam lato było upalne strzanie:o Na spacerach była ubrana tylko w body z krótkim, albo w samaym pampersie. Wysmarowana była oczywiście kremem z filtrem. Dzis jest chłodniejszy dzień, więc napewno ubiorę ją tak, jak napisałam wyżej.

Gość maly robaczek
własnie wróciłam z zakupów i kupiłam małemu polarowy dresik. Chciałam samą bluzę, ale ze spodniami nie było większej różnicy cenowej. Koniec z kurtką w słoneczne dni :) ]Zgodzę się z tym, że niektóre mamy przesadzają. Jak zaglądałam na ubranie innych maluchów, przeraziłam się. Po 3 koce lub wełniane wkłady w gondolach-biedne maluchy. Oczywiście rozumię też, że niektóre dzieci to zmarźluchy. Dziękim za odpowiedzi :)

Grzywa, zajrzałam na fotki Zuzi, jest przesliczna! Jakie długie włoski! Moja najmłodsza miała podobne wymiary przy urodzeniu. Naprawdę gratuluję tak udanej córci! :)