Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maksiulka

łza się kręci w oku!!!zajrzyjcie!!!każy napewno to zna!odtwórzmy wspomniania!

Polecane posty

Gość ewulek..83
Rudy uśmiech dla dziewczynki co ma włosy jak ....moja ulubiona piosenka:)

Gość swirek72
masz racje !!! az sie poplakalam

Gość dzidzia dzidzia
tak.. Pies Pankracy.. kupa lat..

chcialabym jeszcze obejrzec teledysk fasolek\"pogoda na uśmiech\" przez te okulary trójwymiarowe gdzie to znaleźć?

Gość dzidzia dzidzia
też się popłakałam na laleczce z saskiej porcelany..te czasy nigdy nie wrócą teraz jest inaczej..

Gość dzidzia dzidzia
a z którego roku jesteście?ja 79.. już starość wisi nade mną..te czasy miały w sobie jakąś magię..

no dzidzia masz racje.. teraz jest inaczej, ale moze nasze dzieci i tak beda sluchaly fasolek?

ja jestem 85 rocznik ale piosenka \"fantazja\"była dla mnie tak magiczna i nawet sama wierzylam ze taki kameyk ma jakas moc w sobie:)ale myslenie co?

maksiulka: "tecza tecza cza cza cza.. czarodziejska wstazka ta" :D to z teczowego musicboxa ale i tak najlepsze bylo \"czary mary wez paleczke do reki, czary mary wyczarujesz nia dzwieki...\" zawsze w podstawowce to spiewac nam kazali ;)

ja to przezylam jakies pol roku temu jak sciagalam piosenki dla mojego 3-letniego bratanka :)

w3ychowaj dzieci na dzisiejszych piosenkach polowa nich nie nadaje sie.Piosenki fasolek byly edukacyjne uczyly czegos!Wiem sama po sobie jak wsluchiwalam sie slowom piosenek i spiewalam sama.umialam je na pamiec.

Gość dzidzia dzidzia
zawsze sobótkę i teleranek się oglądało na takich paskudnych telewizorach.. hehe..chciałabym żeby moje dzieci słuchały takich piosenek..

kurcze te czsy nie wroca juz napewno ale jedyne co mozemy to odtworzyc je w swojej pamieci.Wklejecie linki jak znajdzie ktos cos nowego!

Gość dzidzia dzidzia
te piosenki były proste i życiowe.. często emocjonalne.. ale teraz dzieci też są inne bo mają wszystko i szybciej dorastaja..i świat jest bardziej brutalny i brakuje miejsca dla takich ukochanych poczciwych fasolek i tik taka itd..

jak sie dowiedziałam że umarł kęstowicz (pankaracy) to poczulam jakby moje dziecinstwo uciekało :(

spojrzcie na dzisiejsze bajki tj. Pokenony, jakies cuda spidermany,nawet nei iem jak to sie pisze...po co to?czy nie moze byc cos polskiego cos uczacego?Jedyna bajka ktora jeszcze lubie sa domisie mozna uznac je za cos podobnego do tamtych czasow ale i tak fasolek i domowego przedszkola i innych programow z tamtych czsow nic nie przebije:)

no teraz są potworne te bajki... dla mnie gównem najwiekszym jest power reangers czy jakos tak :o kompletne dno

wiecie co? mam sasiadow za sciana i slysze czasami jak dzieciaki male spiewaja piosenki najnowszych wykonawcow z mtv albo vivy.I co takie dzieci moga wiedziec o dziecinstwie?Co takie piosenki ucza?spiewaja piosenki tokio hotel...bardzo pouczajace.a teledysku to siemozna wystraszyc

Gość dzidzia dzidzia
a ja w pierwszym momencie nie skojarzyłam że kęstowicz to pan od pankracka..tyle lat temu..

Gość dzidzia dzidzia
Pszczółka Maja albo Koralgol.. to były bajki. Jedne z najpiękniejszych wspomnień z dzieciństwa to jak mama śpiewała mi na dobranoc piosenkę z Misia Uszatka.. pora na dobranoc...

Gość oj.....ale super
mam gdzieś kasete tik taka, zaraz wygrzebię z szafy.... :D dzięki, super poprawiłyście mi humor 🌼

Gość a pamiętecie
kolorowe lato???