Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _a

zrobilo mi sie na wargach ustach jakies mega paskudztwo- co to jest???

Polecane posty

Gość _a

Ratunku! myslalam, ze opryszczka, ale ze wczesniej nigdy nie mialam to mi sie to dziwne wydalo, ze teraz nagle mam. A jednak nie wyglada za bardzo na zwykla opryszczke. Najpierw na dolnej wardze zrobilo mi sie takie zgrubienie, po czym peklo i wyplynela taka przezroczysta substancja.. myslalam- spoko, zaleczy sie i bedzie ok. Ale teraz mam jeszcze 2 czy 3 takie bajery (pierwszy zrobil sie tydzien temu i do tej pory nie wyleczyl..). Cale usta mam spuchniete, boli to strasznie.. sa spierzchniete i mam w sumie taka jedna wielka skorupe... CO TO MOZE BYC?? ide jutro do dermatologa oczywiscie, ale moze ktos mial juz takie doswiadczenia?? POMOCY :(

Gość ogryzek.zgryzek
na bank opryszczka. tylko pewnie jakiś zmutowany wirus i rozniósł Ci się po całych ustach. mój mąż czasami tak ma i wtedy to tylko antybiotyki doustne pomagają.

Gość lek med
posmaruj wodnym roztworem fioletu gencjany, najszybciej sie zagoi.

Gość _a
a ten fiolet to nie jest z alkoholem?? juz mnie piecze potwornie a po takim czyms to chyba bym oszalala...

Gość lek med
jest roztór wodny i jest spirytusowy.Napisałam o wodnym.

Gość _a
ok, to mam nie isc do lekarza tylko posmarowac fioletem i zobaczyc co bedzie? po jakim czasie- jak sie nie zagoi, powinnam isc do lekarza?? nie wiem, czy za bardzo nie panikuje, ale to sie w tej chwili w ogole nie goi ..

Gość Pewnie syfu dostałaś

Gość lek med
generalnie dość długo się goi , ale spróbuj tym fioletem (BRUDZI!) ale wysusza i odkaża.

Gość _a
a no i jeszcze jedno- mi sie to rozwija tak jakby do wewnatrz- coraz blizej wewnetrznej czesci ust- tam gdzie juz przechodzi do wnetrza buzi. a jak widzialam opryszczke u innych, to zazwyczaj mieli tak na brzegu miedzy skora ust a twarzy. czy to cos znaczy?

Gość lek med
to niekoniecznie oprycha tylko zakażenie błony sluzowej jamy ustnej - duzo wirusów tak robi ale i bakterii i grzybów. Fiolet w zasadzie działa na wszystko.

Gość _a
ok, dziekuje za pomoc chyba i tak sie jutro do tego dermatologa wybiore..