Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xaxa

Rowerek. Pytanie do mam 4-5 latków

Polecane posty

Witam, mój mały ma 4,5 roku, w ubiegłym roku jeździł na czterokołowym rowerku. Zastanawiam się czy teraz zdjąć boczne kółka i nauczyć go na dwóch czy jeszcze za wcześnie? Jak jeżdżą wasze dzieciaczki?

Gość Przereklamowane
Oj to zależy od dziecka ...mój synek już chciał uczyć się na dwóch w wieku 4 lat i załapał o co chodzi,za to syn szwagra mając lat 6 jeszcze jeżdził z patykiem.Możesz spróbować go uczyć na dwóch....

Droga Pani zależy to od dziecka. Spróbować można. Moje niespełna 5-letni dziecko jeżdzi jeszcze z bocznymi. Pozdrawiam gorąco!!!

Mam syna w tym samym wieku i ostatnio zaproponowałam mu, że odkręce boczne kólka. Zdecydowanie zaprotestował, że będzie się przewracał, więc odpuściłam. W końcu to jego rowerek i jemu ma być wygodnie. W przyszłym roku dostanie większy i wtedy już bez bocznych kółek. Najlepiej rownież zapytaj.

Moi chłopcy jeżdżą na dwóch odkąd skończyli 4 latka, sami sobie w pewnym momencie podnieśli boczne kółka:D. Tzn młodszemu podniósł starszy i powiedział :nie bądź mameja:D No i zmusił go do jazdy na dwóch:D A córka, mimo, że ma 3,5 to nawet dobrze pedałować nie potrafi:D