Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość silvi.

W przyszlym roku bede mama??

Polecane posty

dziewczynke juz mam ,ma na imie Oliwia . W sumie gdybym miala drugie cichutenko liczylabym na chlopca ,ale nie bede ingerowac w nature i poczekam co los mi da:))

intima 30 :) co do blizniekow to pewnie swietnie miec dwoje jesli to pierwsza ciaza. Moja ko;laezanka dlugo sie starala o ciaze . W swieta dowiedzilam sie ,ze zostana rodzicami dwojga dzieci..:))

bydziubelka, mój chrzestny ma córki bliźniaczki, a moja mama miała siostry bliźniaczki... więc po cichu się łudzę... ale tak ogólnie to moge mieć obojętnie co, byleby już było!!!

heh w mojej rodzinie tez sie zdarzyly blizniacze ciaze . Moja mama ma siostry blzniaczki..:) Szczeze mowiac nie wiem jakbym zareagowala na wiesc ,ze nosze w sobie blziniaki ,Pewnie moja coreczka bylaby w niebo wzieta ...echhh

Gość urjanka
witam wszystkie przyszłe mamy : ) az miło poczytać, ja odstawiam antykoncepcje od nowego roku to nie postanowienie na nowy rok poprostu tak związane z pracą i decyzją mojego męża. Bardzo zalezalo mi na tym zeby i on tego bardzo chciał a nie tylko ja wiec bedziemy starac sie od nowego roku. Juz teraz jestem w skowronkach a tyle jeszcze przed nami. Raz odstawiłam tabletki na 9 miesiecy jednak nic nie udało sie zrobic. Miesiączki regularnie jak w zegarku wszystko ok lekarz mowił wszystko w jak najlepszym porządku ,wiec nie wiem czemu sie wtedy nie udawało moze ktoś czuwa na demną i wiedział ze to nie odpowiedni moment,bo tak też i było.Wciaz tylko praca i praca no ale coż zrobic takie czasy pieniądze mieć trzeba. Więc znowu sie zaczeło tym razem plastry bo przed każdą tabletka mi sie podnosiło nie miałam jej jeszcze w ustach a juz czułam jak niesmakuje fee... A czym człowiek starszy tym wiecej lęku.Czy sobie poradze,czy bede dobrą mamą, czy to wytrzymam. Z wiosną odeszły ode mnie te mysli a przy dzieciach czuje sie jak ryba w wodzie a i one przy mnie tez uwielbiam wariować z maluchami a i one to lubią.Tylko ze na poczatku bedzie prawie tak jak z mała roślinka i bedzie tyle pytań ze hej. Teraz mam 26 lat w koło wiele mam służacych pomoca wiec pewnie nie bedzie tak źle no i przecierz jestesmy stworzone do macierzyństwa instynkt bedzie nam podpowiadał.Mam nadzieje! wiec życze wam wszystkim spełniania marzeń, spokojnego oczekiwania i wytrwania.No i zdrowia przede wszystkim! Bede odwiedzac na bierząco topik pozdrawiam

Cześć wszystkim! Wstałam w 4:40, zrobiłam śniadanie narzeczonemu do pracy, poszłam z psami na długi spacer, teraz pod prysznic... i jeszcze lulu przed pracą. Dostałam okres i się cieszę. W końcu chcę być mamą za rok, nie teraz ;D. Ciekawe jak wasze starania. Urjanka, pozdrawiam!

Hej Dziewczynki! Matko, jak na tym topiku jest inaczej... :-) W pozytywnym sensie :-) mam nadzieję, że tak zostanie i że pytania typu \"robiłam loda, potem polizałam tampona, żeby łatwiej wchodził. czy jestem w ciąży?\" będą rzadkością ;-) Ech, jak ja zazdroszczę tym które dzidziusia planują za rok... ;-)

Gość urjanka
hello! wczoraj byłam na wizycie u lekarza i jakież było jego zdziwienie jak powiedziałam ze od wrzesnia odstawiamy plastry :) oczywiscie pozytywne zdziwienie zna mnie 7 lat i wie ze zawsze chciałam a teraz do tego wszystkiego jeszcze mąż chce no nic tylko sie cieszyć powiedział no wiec zrobilismy badania , usg tez jak zwykle i wszystko jest idealnie powiedział ze jestem zdrowa jak ryba wiec nie powinno być problemów i nawet miesiąc po odstawieniu plastra moge zajść w ciąże ( o ile sie uda) no wiec bede sobie wcinać już folik i dużo warzyw i owoców. Potem sie zobaczy :) trtrtr pozdrawiam również !

witajcie dziewczynki:) na śląsku wysmienita pogoda.trtrtr widze ,ze u Ciebie wszytko ok . Moje obawy nie ustapily ,nadal bola mnie piersi ,brzuch . Nawet niedopuszczam do siebie mysli ,ze nie zaciazylam.Staram sie o tym nie myslec .

urjanko wyglada na to ,ze jestesmy z jednej miejscowosci , Ja bedac w poprzeniej ciazy tez chodzilam do dokktora Strzałkowskiego.

U nas też pogoda ładna, wprawdzie pochmurno od kilku dni ale nie wieje i jest bardzo ciepło. Ja się tak cieszę z tego mojego okresu bo to radość podwójna. Wreszcie uregulowały mi się cykle po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Zresztą zanim zaczęłam je brać, też miałam krwawienia bardzo nieregularnie i niepokoiłam się co ze mną jest. Normą były przerwy półtoramiesięczne. No i teraz sądzę że wszystko w porządku. Gdy odstawiałam tabsy, myślałam że to na parę miesięcy ale mam teraz wstręt wracać do nich. Chcę dać odpocząć organizmowi. A potem zacznę starania o dziecko.

trtrtr, kiedy odstawiłaś tabsy? Jeśłi juz pisałaś o tym to przepraszam. ja odstawiłam w paźdz. ubiegłego roq, w lutym poroniłam i nie wiem czy kiedykolwiek uda mi się uregulować to cholerstwo ;-)

Ja odstawiłam w tym roku, zaraz na początku stycznia. (Pisałam ale byłoby zaskakujące gdybyś miała pamiętać ;D.) Ale że w ciążę jeszcze staram się nie zajść, to tak naprawdę nie mogę wiedzieć czy wszystko jest w porządku. Mam pewne obawy bo do wieku prawie 25 lat miewałam okres co kilka miesięcy, czasem bez krwawienia a tylko z dziwnymi plamieniami... Potem jakoś się wszystko uregulowało, choć też nie idealnie, potem dwa lata tabsów... I teraz wielka niewiadoma. Mam jednak powody przypuszczać że w moim przypadku tabletki antykoncepcyjne mogły mi pomóc (właściwie to był lek o dodatkowy działaniu antykoncepcyjnym). Tylko nie wiem czy nie za długo ich nie brałam. Może powinnam się przebadać...

intima :) podobnie jak ty poronilam ciaze ,pozniej mialam nieregularne cykle ,ale zaszlam ponownie. Po poronieniu czekalam dwa lata zeby ponownie zajsc w ciaze ,bardzo sie balam kolejnej straty dziecka, Kiedy juz zaszlam w ciaze co piec minut biegalam do toalety ze strachem w oczach i sprawdzalam czy nie krwawie. Urodzilam sliczna coreczke,a teraz staram sie o drugiego bobaska i juz sie zastanawiam czy wszytko potoczy sie dobrze.

bydziubelka, to może Ty mi powiesz czy pamietasz kiedy Ci się uregulowało po poronieniu? Wie, wiem, kazdy organizm jest inny... ale nic nie wiem na ten temat...

w sumie po samym poronieniu bylo nie ciekawie ,bardzo dlugo krwawilam i przez miesiac plamilam. Pozniej z miesiaczkami bylo roznie (nieregularne cykle) Lekarz do ktorego chodzilam zalecil tabsy ,kazal brac przez dwa miesiace. Miesiaczka sie uregulowala samoistnie po kilku miesiacach . Nie zrazaj sie ,wszytsko wczesniej czy pozniej wroci do normy.:))

Moim zdaniem powinnas przynajmiej przez dwa miesiace pobrac jakies tabsy anty bebe po nich regulacja miesiaczki wraca. Sama tak zrobilam i wszytsko wrocilo do normy. Nie mialam pozniej zadnym problemow z zajsciem w ciaze.

na tabsy juz sie nie napalam... nie wezmę tabsów dopóki nie będe miała przynajmniej swojej dwójeczki ;-) najgorsze jest to że nie mam zbyt wiele czasu...

Gość urjanka
bydziubelka wygląda na to że tak :) a czemu w poprzedniej ciąży? juz nie chodzisz do Strzałki ? własnie wczoraj lekarz mowił mi ze jezeli bedzie problem z zajsciem to zrobimy jakies badanie tylko zapaomniałam jak sie nazywa skleroza nie boli w każdym bądz razie polega to na tym ze podaje sie do macicy kontrast strzykawką i oglada obraz wtedy widac wszystkie kanaliki i czy wszysko jest ok to badanie ponoc bardzo duzo daje

Cześć DZiewczynki:) Strasznie za Wami tęskniłam..Widzę,że nie próżnowałyście.. Wszystko sobie przeczytałam i jestem już na bieżąco.. Od mojej ostatniej wizyty tutaj wiele się wydarzyło-zarówno dobrego jak i złego..Nagle zmarła bliska mi osoba..To jak był mi bliski dotarło do mnie dopiero w momencie kiedy zobaczyłam go leżącego w trumnie,kiedy trzymałam go za rękę..Straszne przeżycie..Ale mój mąż był cały czas przy mnie..(na co się nie zanosiło)Jakoś tak od tego momentu jesteśmy sobie bardziej bliscy..Nie wiem-być może on też coś zrozumiał.. Teraz między nami jest zupełnie inaczej..Może nie do końca tak jakbym chciała,ale pojawiła się iskierka nadzieii.. Widzę jak On się zmienia.. Dziękuję Wam za cenne rady i szczere opinie na mój temat....Muszę przyznać,że już nie raz zastanawiałam się nad wizytą u psychologa..I tak chyba zrobię.. Całuję Was gorąco Moje Drogie..

urjanka chodzilam do Strzalkowskiego przed ciaza i w czasie ciazy ,pozniej tez ,ale sporadycznie. Przeprowadzilam sie na obrzeza Glwic i blizej mialam innego gina. Zawsze obiecalam sobie ,ze kiedy bede chciala ponownie zajsc w ciaze to znow pojde do strzalkowskiego. Dowiedzilam sie ,ze tam gdzie chodzilam przyjmuje jedne dzien w tygodniu .Napisalam do Ciebie maila wiec moze dowiem sie gdzie teraz urzeduje do INTYMA 30 TO ,ZE KTOS BIERZE TABLETKI ANTY NIE MA zbyt dyzego wplywu na dziecko. Sama bralam i wszytsko bylo ok . Nie mozna wszytskiego zrzucaac na branie tabletek antykoncepcyjnych. Zanim zdecydowalam sie na bebe tez bralam tabsy anty i wszytsko dobrze sie skonczylo . Chciam jeszcze zaznaczyc ,ze zanim poronilam nigdy wczesniej nie faszerowalam sie tabletkami anty a moimo to poronilam. Chyba nie ma reguly i wszytsko zalezy od naszego organizmu..:)

to że poroniłam, aqrat nie zrzucam na tabsy. Ale wszystko mi sie poprzestawiało jak je odstawiłam... jedyny ich plus był taki że nie cierpiałam jak co m-c ;-)

Amar, szczere wyrazy współczucia... A Twój mąż... chyba dorośleje. Heh... może tak już musi być że dojrzewamy dzięki... dramatom.

Amar, oczywiście pisząc o twoim mężu miałam na myśli tylko jego mało stanowczą postawę wobec byłej.

Gość urjanka
bydziubelka wysłałam Ci maila tylko nie wiem czy dojdzie bo nic mi nie przyszło ze doszedł ani ze wysłano napisz czy doszło Strzałka przyjmuje teraz na osiedlu Warynskiego ul.Niedbalskiego 20 daj znac czy mail doszedł :)

intima chyba nie ma reguly. Ja mialam bardzo nieregularne miesiaczki i kiedy zaczelam brac anty wszytsko sie unorowalo. Pozniej cykle mialam regularne,zalezy od organizmu . MI pomoglo :)

witam wieczorową porą:) widzę ,ze dzis topik zamarł,ja tez nie mogłam wejsc caly dzien na kafe ,nie wiem dlaczego ,pewnie jakies tech . problemy. Na śląsku znow cieplutki słoneczny dzien,pospacerowalysmy z coreczką,zaliczylysmy fajny plac zabaw. :) SPEDZILYSMY FAJNY DZIEN:) pOZRAWIAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY:)

heh... jestem wyraźnie uzależniona... dobrze że nasza kafeteria znów działa

witam:)) DZIS kafe dziala bez zarzutu ,wczoraj były. jakies probemy. Siedze sobie popijam kawke i zastanawiam sie jak co dzien ,co ja dzis ugotuje na obiad?? kurcze juz brak pomysłow.

hej! ja już po kawusi :-) zbliża się do mnie ochota do pracy, ale poczekam chwilkę, moze odejdzie ;-) Lubisz ser feta? mam fajny przepis na makaron z serem feta - szybki, łatwy, tani, a co najważniejsze wyśmienicie smaqje, ale wiem ze nie wszyscy lubią taki ser :-)