Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Fajnie ten kolorek wygląda, podoba mi się. Żeby mi coś takiego chwyciło na całość!!!! Za chwilę idę do 5fryzjerki-najpierw na konsultacje, co mogę zrobić, mam nadzieję, że wyczuję czy kobieta zna się na rzeczy czy nie. Jak nic z tego nie wyjdzie to sama będę szukać .....

Gość Desire_x
Niunio...ja wiarę w umiejętności,z całym szacunkiem do nich,straciłam już dawno .Nigdy nie wyszło tak jak obiecały.Ten garnier jest podobno mało inwazyjny dla włosków.Może spróbuj na małym pasemku,biały,złoty ani żółty nie wyjdzie,zaręczam:)

Gość KasiulaG
Witam serdecznie. Bardzo proszę o poradę panią Majrel:)otóż miałam jakiś czas temu robioną dekoloryzację. Włosy zdekoloryzowano na kolor a'la kurczaczek w wielkanocnym koszyku.Na to fryzjerka położyła mi mix farb - efektem czego był ni to jasnybrąz, ni to rudy, ni to ciemnyrudyblond,nie umiem określić. Kolor się zmywa i jest ta ruda poświata. Mój naturalny, to bardzo ciemny blond mysi, dawno swoich naturalnych włosów nie widziałam, ale odrost mam bardzo ciemny, jakby brąz. Moje pytanie jest następujące - chciałabym mieć ładny naturalny blond, beżowy, słoneczny- taki troszkę jak Alicja Bachleda w reklamie lub np jak Jennifer Aniston z "Przyjaciół" - choć u niej, to chyba balejaż fajny...(Mam piwne oczy i kiedyś miałam taki odcień, ale robiony rozjaśniaczem u fryzjera (balejaż) - włosy miałam w strasznym stanie, ledwo mogłam je rozczesać po odżywce. Zależy mi na poradzie pani, bo niestety na pójście i comiesięczne odrosty u fryzjera nie będzie mnie stać. Proszę powiedzieć, jaką farbę zastosować i jak potem wyrównywać kolor, jak pojawią się odrosty. Z góry dziękuję za poradę. Kasia

Desire_x....no i byłam i wróciłam bez niczego...kobitka powiedziała, że po rozjaśnianiu nie nakłada się farby tylko krem tonujący, i za tydzień powiedziała, że może mi nałożyć toner Matrixa Sync używa. I właśnie czytam sobie o nim i zastanawiam się czy czekać czy samemu spróbować. Jutro idę na zakupy to obejrzę sobie ten garniern nutrisse 100, ale jest to farba rozjaśniająca, nie? Martwię się że odrosty mi "chwyci", a resztę zniszczone zniszczy do końca...i...znów na zapałkę włosy będę miała.Co o tym myślisz? Ale nie jest droga więc może na pasemku spróbuje....

Gość Desire_x
Niunio,ale tonery bardzo szybko się wymywają,zobacz,nawet Majrel polecała na takie żółte po rozjaśnianiu farby, np. Viking.Zrób próbę.Zobacz sama.

Gość KasiulaG
A może Wy dziewczynki coś doradzicie? co tu dużo mówić...nieładne te moje włosy:(kolor nijaki=brązowyjasnorudy:(co nałożyć, żeby było lepiej? Dodam tylko, że włosy są tego nijakiego niekonkretnego koloru na całej długości. Mam nadzieję, że jak jakiś kolorek blond- naturalny, błyszczący beżowy (nie biały,nie żółty) położę, uzyskam jednolity odcień...może któraś z Was miała podobny problem?ehhhhhhhhhh...HELP...I need somebody, HELP...

Gość Desire_x
Niunio,ale spróbuj najpierw na niewidocznym pasemku,bo jak masz "trudne" do rozjaśniania włoski, to wtedy nie będzie tragedii.Dale będziemy czekać na Majrel:(,może się pojawi.

Nie wytrzymałam i farbowałam dziś włosy, kupiłam w rossmanie LOREAL EXCELLENCE Creme 10.21, miałam kupić Vikinga bo był w promocji, ale bałam się, że ten odcień popieli wyjdzie mi szaro. Kolorek wyszedł mi ładny jaśniutki, nie żółty i nie szary. Ale najbardziej chodziło mi o odrosty, a te nieznacznie tylko się zmieniły, jakby nieco spokojniejszy, ale i tak nie wszędzie. Myślę by kupić MAJIBLOND, ale niewiem którą na odrosty i z jakim %??? I co dalej? Na resztę>......

Gość kaśka do niunio.
sluchaj ja tez mam włosy ciemne a farbuje na blond i robię to tak (nawet wczoraj) ze kupuję jakąkolwiek farbe fryzjerska jak najjasniejsza z poziomu podstawowego czyli bez zadnych refleksow z woda 12% - ciemny odrost rozjasnia się w 10 minut, po tych 10 min spłukuję, suszę i nakładam na cały łeb inna z wodą 9% jakiś z popielem i fioletym np 10.21. włosy nie żółte, nie białe, naturalne

Gość Desire_x
Niunio,wyszły tak,bo 10.21 ma wodę tylko 6%,czyli chwyta ton w ton,u Ciebie musi być najmniej 9%.

No tak o tym nie pomyślałam, a powinnam!!!! Więc co muszę kupić dziewczyny? Siedzę na Allegro i myślę, który z Maijrela wybrać. Czyli do odrostów 12% a na resztę 9%. Choć będzie to trudne bo włoski mam krótkie i jak coś daję na odrosty to i tak na resztę to się jakoś przenosi:( :(

Desire_x...a gdybym kupiła jeszcze raz ten EXCELLENCE Creme 10.21, tylko, że dodała wodę 9%, a nawet 12% to powinno wyjść, hm......???? Bo reszta włosów jest ok, tylko te ok.3cm odrosty.....

Gość KasiulaG
Kaśka, a czemu dajesz naturalny(bez refleksów)na odrost, a na resztę inny? Nie możesz dać tego samego koloru tu i tu, lecz z oinną wodą? No wiesz, na odrosty silniejszą? Ja bym się bała, że inny kolor wyjdzie u góry...??Pytam, bo pewnie mie też to czeka wkrótce?

Gość KasiulaG
AAAAA,,,kapujeKaśka...Kładzież na odrosty, żeby się rozjaśniły, a potem na całą głowę inny kolor,,,a czy ktoś wie, czy w drogeriach da się kupić farbę blond bez refleksów z wodą 12%? Wydaje mi się, że najmocniejsze są 9%? tak?

Gość kaśka do niunio.
tak mam ciemne włosy a deje bez refleksow dlatego, ze gdybym dała ze złotym jakims refleksem npo 12.3 a na to pozniej 12.1 to wyszly by zielone. a tak z gamy podstawowych wyjdzie odrost neutralny i poeniej mozna z nim robic co sie chce ;)

To jest pomysł!!! :) Ale boję się tylko, że ta reszta po 12% mi się rozpuści...:( hm.... mam garniera 90-naturalny blond, pomieszczć go z 9% i spróbować na odrosty, a na resztę z 6%???

witam, mam pytanie oczywiscie do majirel :-) chcialabym zmienic kolor z takiego bezu mniej wiecej, ktory z czasem zolknie, na bardzo jasna wanilie - platyne, pokaze zdjecia. dodam ze zawsze farbuje wlosy profesjonalnymi farbami: majirel, koleston, raz probowalam inoe, ale nie udalo mi sie uzyskac odpowiedniego odcienia; teraz interesuje mnie jasniejszy taka platyna, moze nie umiem dobrac odcienia, teraz mam majirel 10.1 (chyba) tylko zawsze od glowy mam troszke inny kolor niz konce, czy to wina tego ze nie uzywam rozjasniacza czy dekoloryzatora?? mam odcien wlasniego koloru ciemny blond. Znalazlam takie Pani opinie: "jesli twoja siostra chce miec piekny odcien platyny to najpierw musi ufarbowac wlosy rozjasniaczem z woda 9% a na to polzyc odcien farby majirel 10.21 z woda 6% te odcien daje rewelacyjny kolor platyny" "ienie takiej platyny jak na djeciach wymagaja dekoloryzacji a pozniej mozna szalec z odcieniem 10.21 ktory po dekoloryzacji wychodzi pieknie bo jest pieknym perlowym ocieniem chlodnego blondu." mysle ze to moze Pani mi zaproponuje chce jednak zapytac czy jesli poleca Pani ten odcien to skad wziac ten dekoloryzator czy rozjasniacz (profesjonalny czy zwykly) i jaki i co Pani poleca. Taki chce kolor: http://s3.postimage.org/PeTei-3d2195.jpg http://postimage.org/image/1r8tg6nic/ http://s3.postimage.org/qGziS-3d2195-resize.jpg http://postimage.org/image/1i5tkucg4/ http://img837.imageshack.us/img837/3771/mg9156.jpg Chcialabym uniknac "zółtka"; a to moje włosy mniej wiecej: http://img829.imageshack.us/i/dscn0215o.jpg/ dziekuje z gory za odpowiedz, bardzo mi na niej zalezy

Gość kaśka do niunio.
teraz robiłam odrost 9N (bardzo jasny blond 0 czy jakos tak tylko nie pamietam nazwy jakos la cher czy cos takiego a calosc kolestonem 10.16

Witam po raz kolejny Majrel,mam pytanie co do farb inoa.Od jakiegos czasu farbuje wlosy majirelem 10,1 i kolor ten mi najbardziej podpasowal czy stosujac ten numer 10.1 z inoa bede miec taki sam odcień?2gie pyatnie dotyczy wody utlenionej czy mogę użyc tej samej wody do inoa co do majirela czy ma ona jakis inny specjalny sklad czy roznica tkwi w opakowaniu.Mam jeszcze sporo wody uzywanej do majirela i nie warto kupowac mi nowej poki nie zobacze efektu inoa ,a szczerze mowiac mam obawy do tych dzielonych wod na allegro nigdy nie jestem pewna czy jest oryginalna.Dzieki za informaje!

Już dostaję oczopląsów, bo siedzę, czytam i zapisuję jakie kolorki pomieszam, a zdecydowałam się na Majierl.... chcę dziś już zamówić i w tym tyg.coś z tymi piórkami zrobić by wyglądać jak człowiek... Myślę o odcieniach 9.11 i 9.02 pól na pół....ciekawe co z tego wyjdzie???? a może poziom 8???? W sumie wolałabym jakiś naturalniejszy kolor, blond, ale nie jaśniutki...

Gość KasiulaG
O jejejejej! Dużo tych informacji,,,Majrel,,,pomóż nam! Ja to jestem kompletnie zielona, jeśli chodzi o domowe farbowanie na blond..zawsze robiłam brązy, ale bez spinania się, że coś będzie nie tak. Blond robiłam w salonach, ale zawsze nakładano mi rozjaśniacz (chyba nie muszę mówić, jakie miałam "piękne"po nim włosy - grabie nie dałyby im rady!!!)no więc zachciało mi się włosów, jak Alicja Bachleda w reklamie,,,śliczny ten blond..Ale....te poziomy (8,9, podstawowy), wody o róznych stężeniu %..no pojęcia nie mam, jak tu wybrnąć, jaką farbę dobrać. Poradźcie coś - powiem tylko, że aktualnie wypłukuje mi się kolor jasnybrąz z rudą poświatą (po dekoloryzacji). Mój naturalny, to bardzo ciemny blond - jasny brąz.

Gość KasiulaG
Kaśka! Podoba mi się Twoje podejćcie:)Na luziku - tutaj na odrościk z 12%, całośćz 9%:) tylko czy ta pewność bierze się z wcześniejszych prób i błędów, czy się na tym po prostu znasz? I co z tymi poziomami? Jaką sobie receptę znaleźć?