Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Dzięki KOCHANA!!!! Nawet nie wiesz jak się cieszę, że JESTEŚ i dajesz mi nadzieję!!! Mam ten 10.21 i zrobię go w przyszłym tyg., ale myślisz,że po dekoloryzatorze wystarczy to? Bo odrosty mam mocno żółte, a reszta biała z odcieniem-ta zniszczona, czy kolor będzie równomierny? A jaki dekoloryzator mogę sobie kupić, bo mam znajomą fryzjerkę i ona by mi go położyła, a może sama farba wystarczy ta koleston 12/22 z 12%???

Gość grah
tylko ja tu wyczytałam, że INOA samej w domu nie za bardzo da się radę zrobić.. poza tym widziałam na allegro, że w jednym zestawie jest 2x8g farby - w takim razie ile byłoby potrzeba do pokrycia włosów do łopatek? bo przyznam, że to 8g nic mi nie mówi ;) a czy farba z Alfaparf byłaby dobra np?

Gość floride
Do Majrel!!! Obecnie już po raz czwarty będę farbować włosy casting 730 złocisty miód;moje pytanko jak nakładać farbę i ile trzymać??Później będę kładła preference V floride gdyż casting 730 został wycofany i również to samo pytanko jak nakładać i ile trzymać???Które farbki wychodzą jaśniej casting czy preference??I jeszcze jedno spodobał mi się obecny kolorek Marty Żmudy trzebiatowskiej: http://www.pudelek.pl/artykul/27630/nogi_zmud y_trzebiatowskiej_sexy/ Czy można go osiągnąć farbkami sklepowymi a jeśli tak to jakimi??Lub z Alfaparf z profesjonalnych !Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam za tak dużą ilość pytań.Pozdrawiam

Gość floride
Do Majrel! Jeszcze jedno pytanko-a jak wychodzi casting 713 mroźny beż,bo słyszałam opinie że jak brąz

Gość majrel
di niunio chocolate- jesli masz mocno rozjasnione wlosy na odrostach to farbe majirel 10.21 trzymasz 25 minut a na reszcie wlosw tak ok 15 odcein nie powinien byc szary, dobre rozjasniacze ma firma alfa parf lub elgon i takie ciemne odrosty jak Twoje najlepiej robic tylko rozjasniać dekoloryzatorem - sam tylko odrost a pozniej klasc na to wybrany odcien farby

Gość majrel
do Gosiak- taki jasny braz ma odcien wellatonu 7/0

Gość majrel
do floride- Zmuda Trzebiatowska ma rozjasnione wlosy poniewaz z natury jest brunetka, ma taki karmelowy jasny brzaik ale on jest uzyskany dzieki rozjasnieniu, odcien floride nakladasz na 20 min na odrosty a na 10 minut na reszte i wyjdzie on jasniej od castinga, casting 713 daje efekt jasnego brazu

Gość majrel
do grah- ta ilosc dwa razy po 8 g wystarczy na wlosy do lopatek poniewaz zestaw ten miesza sie jeszcze z oleo zelem i woda utleniona co daje po zmieszaniu tych trzech skladnikow dosc duza porcje farby, farbe Inoa naj;lepiej jak nalozy ci kolezanka lub fryzjer poniewaz trzeba ja nakladac od nasady w separacjach co 5 mm inaczej jesli tak dokladnie sie tej farby nie nalozy beda przeswity nie ufarbowanych wlosow, caly zestaw mozna dostac na allegro

Gość floride
Do Majrel!!! Dziękuję ślicznie za odpowiedź i bardzo cieszę się,że znów pojawiłaś się na forum-pewnie nie tylko ja;-))))Pozdrawiam serdecznie

Gość grah
dziękuję bardzo za odpowiedź :) a możesz mi jeszcze powiedzieć coś o tych farbach alfaparf - czy są trwałe, czy kolory wychodzą podobne do tych w majirel? :)

Witaj Majrel. Dziękuje serdecznie za radę chciałam jeszcze tylko zapytać w jakich proporcjach pomieszać farbę inoa 10.1 z 9.2 aby uzyskać kolor zbliżony do 10.21 z majirela który jest przepiekny. Pozdrawiam

Gość grah
aha i czy jeśli wcześniej miałam mieszankę 7 z 8, to czy sama 7 z INOA nie wyjdzie mi za ciemno, duża jest różnica w odcieniu?

Droga Majrel!!!! Bardzo Ci dziękuję za dobre rady!!!! Jesteś fajnym człowiekiem, bo poświęcasz swój czas i dzielisz się swoim doświadczeniem z nami, a nie musisz.... Bardzo Ci dziękuję i dam znać co i jak z moimi piórkami, ale zanim zrobię mam tylko jeszcze jedno pytanie z jakim oxydantem mieszać 10.21 czy z 6% czy 9%? czy na te odrosty inna a na resztę inną?

Właśnie na Allegro patrzyłam na rozjaśniacz ALFAPARF EQUIPMENT EVOLUTION COLOR TOOLS, czy to to? Czy 50g wystarczy na moje krótkie włosy? Z czym wymieszać ten proszek i w jakich proporcjach? Jest jeszcze tej firmy inny Alfaparf Yellow , czym się różni?

Gość koleston perfect
Majrel jak dobrze ze jestes :) zrobilam ostatnio włosy kolestonem 10.16 i ku mojemu zdziwieniu otrzymalam ladny kolor tlyko tez troche złoty a myslalam ze to bedzie juz barzo chłodny. jak uzyskac taki kolor : (posłużę sie zdjeciami ktore jedna z forumowiczek wkleila) http://postimage.org/image/1r8tg6nic/ http://postimage.org/image/1i5tkucg4/ Czy to jest jakis mgea popiel ? podoba mi sie z kolestonu 12.89 i tu pytanie czy ten perłowy likwiduje zolty odcien bardziej niz popiel ?

Gość koleston perfect
bardziej chodzi mi o kolod dziewczyny w bialym sweterku

Gość Malinka Cytrynka 5
Malinka cytrynka 5 napisała: A czy któraś z Was używała farb Intersomo VOILA? chodzi mi o blondy 9/1 i 9.00 - czy nie wychodzą jakoś rudawo? Majrel napisała: do Malinka cytrynka- farby intercosmo sa dosc dobre ale silniejszev w dzialaniu jak np majirel czy koleston, odcien 9.1 wychodzi ladniez jak jasny chlodny bez alez woda 9% natomiast odcien 9 daje efekt jasnego lekko cieplego blondu- wszystko zalezy od naturalnego koloru Twoich wlosow. NO DOBRZE, A POWIEDZ MI JESZCZE MAJREL, CO MI WYJDZIE Z POŁĄCZENIA PÓŁ NA PÓŁ 9/1 + 9.00 NA WODZIE 9%? BO WIESZ, JA MAM TERAZ NA GŁOWIE PRZETRAWIONY BARDZO JASNY BLOND POPIELATY, KTÓRY JEST TROCHĘ CIEPŁAWY JUŻ, A CHCĘ ZEJŚĆ NA POZIOM 9-TY. CZY TO DOBRA MIESZANKA?

Gość majrel
do koleston perfect - odcien ktory ma dziewczyna na pierwszym zdjeciu jest uzyskany na naturalnym jasnym blondzie, taki jasny chlodny jest mozliwy do uzyskania kolestonem perfect 12/81 lub 12/89 z wodz 12% ale najlepiej jesli naturalna baza jest srednim lub jasnym blodem, identyczny kolor wychdzi p dekoloryzacji i nalozeniu miesznki majirela 10.21 z 10.1/2.1

Gość majrel
do malinjka cytrynka- juz od paru lat nie farbowalam nikomu farbami intercosmo voila , z tego co chcesz pomieszac wynika ze uzyskasz odcien bardzo jsnego raczej neutralnego blondu choc jesli wlsy sa bardzo uwrazliwione i przetrawione mozna mieszanke trzymac troszke krocej i z woda 6%

Gość grah
ponawiam pytanie: a możesz mi jeszcze powiedzieć coś o tych farbach alfaparf - czy są trwałe, czy kolory wychodzą podobne do tych w majirel? :)

Gość Gosiakk.
Majrel.. tak jak pisalam moj naturalny to średni blond..robiłam wellatonem nawet mleczna czekolada ..i mi bardzo słabo chwycił odrosty.Może lepiej tym garnierem color nat.-czy odcien:6 wyjdzie podobnie? Pozdrawiam:))

Gość KasiulaG
Droga Majrel. Bardzo dziękuję za radę....niestety nie zajrzałam wczoraj do internetu i kupiłam inne farby niż mi radzisz - teraz dopiero odczytałam porady...ehhh. Kupiłam excellence 10.21 i 9.1. Pewnie mają za słabe wody, tak? No i co teraz? Myślisz, że zaryzykować i położyć którąś z nich? Kochana jestes, że odpisałaś, a ja jestem pierdoła, że nie zajrzałam..ojojoj:(

Gość KasiulaG
Tak dla przypomnienia - ciemny mysi blond- moja natura, a teraz mam włosy po dekoloryzacji, a na nie położony mix farb=jasny brąz z poświatą rudej wiewiórki. Odrost 2 cm - wygląda ciemnooo. Ten luocolor 10.21 , który mi doradziłaś Majrel jest rzeczywiście świetny- bardzo mi się podoba. Z jaką wodą go stosować w takim razie 0 tak na przyszłość dobrze byłoby to wiedzieć? I jeszcze jedno pytanko - czy te farbki, które kupiłam wczoraj w drogerii (excellence 9.1 i 10.21) nadają się dla mnie i jest jakaś szansa na uzyskanie ładnego kolorku z nich? zbliżonego do luo 10.21. ??

Gość KasiulaG
ajajaaj! i jeszcze ostatnie pytanie- zabijesz mnie:) Jak nakładać farbę? tzn jak długo odrost i na resztę głowy?

Witaj Marjel:):)Jak miło że się pojawiłaś znowu już tyle Cię tutaj wypatruję :)Moje pytanie jest na stronie 145 proszę Cię gorąco odpowiedz mi :).Pozdrawiam Cię miło:)

Gość MjakMAMA
Droga Majrel - ostatnia desko ratunku - szanso na nowe ja:)widzę, że wszystkim pomagasz i służysz profesjonalnymi poradami. Chciałam o taką poradę również poprosić. Problem jest następujący: mam włosy od dawna farbowane brązami castinga, z których jakiś czas temu ściągnięto kolor i nałożono mi orzech laskowy. Niestety farba się wypłukuje i po 4 myciach jestem ruda. Zauważyłam, że w jasnych włoskach nie jest mi źle, jednak rudy, to nie to. Chciałabym zmienić kolor na mniej więcej taki: http://film.wp.pl/id,1381,idPhoto,224168,name,Malgorzata-Socha,type,23,osoba_galeria.html Czy możesz mi podpowwiedzieć jaką farbą z półki sklepowej mogę uzyskać taki efekt?

Majrel! Rozjaśniacz alfaparf ma wody 6%, 9% I 12%. Jak myślisz czy 9% wstarczy by rozjaśnić moja czarne włosy? Zdecydowałam przez 2tyg. nic nie robić z włosami , a później po rozjaśnieniu nakładam Majirel 10.21 tak jak mi poradziłaś... Już nie mogę się doczekać!!! Ale mam jeszcze jedno pytanko: czy po rozjaśnianiu w tym samym dniu mogę nakładać farbę, pytam ponieważ czytałam tyle sprzecznych opini.... ???? Jeśli lepiej odczekać to czy jeden dzień zrobi jakąś różnicę?...bo ciężko mi sobie wyobrazić by pokazywać się na oczy ludziom po rozjaśnianiu... Z góry dziękuję Ci za odpowiedź!!!! Cieplutko pozdrawiam!!!!