Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość jundzik
Do Majrel - mam ciemne, gęste i grube włosy. Chciałabym je zafarbować farbą Matrix Loreal, odcień 6VR. Jakiego oxydantu powinnam użyć? Włosy były wcześniej farbowane farbami ze sklepu, najczęściej w odcieniu brązu. Pozdrawiam

Gość barbara36
witam. jaka farba nada wlosom ladny czekoladowy braz ? bardzo prosze o rade. pozdrawaim.

Gość ewa farna
Hej. Wie może ktos jak uzykac taki kolorek wlsoów jaki ma Ewa Farna. Nie moge stwierdzic dokładnie jaki ten kolor jest bo w teledyskach nawet cos tam pod fiolet zalatuje. Bede wdzieczna za pomoc.

Gość jhdfuiegdhjsb
jak uzyskac zimny naturlany braz ? pozdrawiam.

Gość szaramysza30
chodzi mi o rihanny wlosy.

Gość dork@
jak uzyskać taki kolor włosów jak ma Małgorzata Soch na tej reklamie rexony? Mam kolor średni blond z lekkim popielatym odcieniem(kolor z tubki oczywiście nie naturalny) dzięki za podpowiedż

Gość helenkaaaaaaaa
A ja sie podlaczam pod te pytania o brazy jak uzyskac taki ladny czekoladowy braz zeby nie wyszedł czarny jakiej farby uzyc ?

Gość jesss4578
czy moge zmieszac mahoń z brązem ?

Gość MamaOlki
Witam! Dziewczyny, czy któraś z Was farbowała Matrixem COLOR Sync? Otóż chciałabym wrócić do natury - z natury mam ciemny blond , poziom między 7 a 8. Obecnie mam odrost 2cm , dalej blond żołtawy poziom 9 a końcówki poziom chyba nawet 12. Marzę o jednolitym kolorze , ale nie chce używać żadnych mocnych farb stąd pomysł na farbę ton w ton. Tylko czy to ma szanse powodzenia przy takim wachlarzu kolorów na mojej głowie? A może znacie łagodna profesjonalną farbę najlepiej bez amoniaku która nada ładny kolor na poziomie 7-8.Proszę o pomoc:)

Gość Boziaaaa
Proszę napisz jak uzyskać teaki i taki a ja sobie bede kombinowac :))) Pozdrowionka :)

Gość arty
Witam Dziewczyny czy otrzymałabym poradę, czym różni sie kolor 9.0 majirel od 9.13. Chodzi mi o nie za jasny pozbawiony szarości blond. Obecnie jestem po nieudanym pokryciu balejażu (rozjasniacz + czekoladowy brąz). Mój obecny kolor do taki bury ciemny blond, chciałabym troszkę się rozświetlić.

witam :) zrobiłam te włoski farba alfaparf 9 NB, bo kobieta w hurtowni fryzjerskiej powiedziała, że ten 9 NB lepiej się rozjaśnia niż 9.3 wodą 9%. Kolorek naprawdę fajny, ale odrosty wpadają w kolor rudy Jaka może być przyczyna?? Jakim kolorem (nr) pofarbować następnym razem by kolor byl wlasciwy ? Z góry dziękuje tu przesylam zdjecie o jaki kolor mi chodzilo:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9070e83528ed8bf8.html

Gość brynka
http://www.google.pl/imgres?q=and%C5%BCelika+piechowiak&um=1&hl=pl&sa=N&tbm=isch&tbnid=TFBIqkphAupNcM:&imgrefurl=http://www.fakt.pl/Andzelika-Piechowiak-i-Michal-Lesien-prowadza-wspolnie-firme-,artykuly,77451,1.html&docid=gBhoaHn3jvMedM&w=650&h=509&ei=z-orTp3KGoiEhQf76biqCw&zoom=1&iact=hc&vpx=499&vpy=210&dur=55&hovh=199&hovw=254&tx=145&ty=119&page=1&tbnh=145&tbnw=185&start=0&ndsp=19&ved=1t:429,r:8,s:0&biw=1173&bih=624 jaki ma kolor andzelika piechowiak z m jak milosc ?

Gość kaluzynka
Witam ;) Majrel, byłabym bardzo wdzięczna, gdybyś mogła pomóc i mi. ;) Z natury mam włosy koloru jasny brąz bądź ciemny blond ( różnie mówią, kolor zmieniał się zresztą w zależności od pory roku) Niedawno pierwszy raz odważyłam się na trwałą koloryzację nakładając farbę blond z garniera. Włosy zwłaszcza pod światło mają lekko pomarańczowo-rudy odcień. Dodam, że mam niebieskie oczy, dość jasną karnację, a opalam się na "brzoskwiniony" kolor. Chciałabym uzyskać ładny blond, jednak nie wiem czy powinnam zdecydować się na chłodne czy ciepłe odcienie. Jaką farbę mi polecisz? Nie chciałabym mieć tzw. " kurczaka" na głowie. Czy prawdą jest również, że po farbowaniu na jasne kolory włosy bardzo wypadają? Dołączam obrazek na, którym widoczne są moje aktualne włosy i kolory, które wcześniej miewała moja czupryna. Czy blond, który ostatnio tak bardzo mnie intryguje jest dla mnie dobrym rozwiązaniem czy lepiej zdecydować się na ciemniejsze kolory? Z niecierpliwością czekam na odp. Z góry dziękuję! ;) Mam nadzieję, że urlop udany! ;) Chętnie przeczytam rady również innych użytkowników. ;) zdjęcia z moimi włosami. http://i55.tinypic.com/20ark39.jpg

Gość arty
Witaj Majrel, postanowiłam, że nie będę ryzykowała w domu i poszłam do fryzjera, aby pokryć zielony blond, który powstał po zakryciu pasemek i niestety ,ale jestem bardzo rozczarowana. Pani zaproponowała kolor majirel 7.31 i niestety niczym się prawie nie różni od mojego poprzedniego burego blondu. Proszę poradź mi jakim kolorem mogłabym pokryć tą burość, aby kolor nabrał wyrazu. Bardzo proszę o pomoc. Kiedy mogłabym kolejny raz położyć farbę. Dołączam zdjęcie z moimi włosami, niestety nie oddaje ono prawdziwego koloru, w rzeczywistości jest bardziej zielono bury. Serdecznie dziękuję za wszelkie rady. http://glitery.pl/tmp/15/25/215251311600313757.jpg

Gość arty
A jeszcze jedno, Mariel czy mogłabyś mi powiedzieć co musiałabym zrobić aby wrócić do blondu, takiego spokojnego nie za jasnego.

Gość aaaaaaaaamoniaaaaa
Hej dziewczyny, może mi doradzicie :) Od około 1,5 roku robię gęsto pasemka rozjaśniaczem, efekt jest taki że już wszystkie włosy mam jasne ;) No i właśnie znudziły mi się te bardzo jasne włosy, chciałabym ciut przyciemnić do jakiegoś naturalnego blondu, coś takiego: http://swiat-swiadomej-blondynki.blog.onet.pl/L-Oreal-Majirel-9-22,2,ID422737014,n ta dziewczyna robiła Majirelem 9.22-bardzo jasny blond opalizujący głęboki który na próbniku wydaje się dużo ciemniejszy i teraz nie wiem czy ryzykować? Nie chcę żeby mi wyszły tak ciemne jak na próbniku... No i jeszcze jedno, czy jeśli na mocno rozjaśnione włosy nałożę chłodną, opalizującą farbę, to czy nie wyjdzie mi jakiś fioletowy/siwy/zielony kolor? Dziewczyna z linku niby też miała dość mocno rozjaśnione, ale różnie to może być.. :) Pozdrawiam :)

Gość margoreela
mam naturalne wlos ciemny blond. ostatnio farbowalam garnier nutrisse 111 ale wyszly bardziej popielate niz jasny blond. po której farbie wyjdą takie złociste ala kozuchowska?

Gość fairylady
naturalnie włosy mam ciemny blond, taki trochę chłodny, popielaty, mniej więcej coś takiego: http://stylio.pl/zdjecia/96/96216_l/claudia/per%C5%82owy+ciemny+blond.jpg no może trochę jaśniejszy niż na zdjęciu tym, bardziej popielaty. wczoraj farbowałam włosy farbą Casting Creme Gloss Glossy Blonds, numer 1010 jasny lodowy blond (http://lorealparis.pl/img/l10n/products/305x262/HCo1_39.jpg). wyszedł mi nawet ładny kolor, taki naturalny, ale mają rudawy pobłysk, dlaczego? co mogę zrobić, żeby nie wyglądały na jasno marchewkowe, tylko, żeby tak chłodno lśniły? PS. Nie wiem, czy ktoś zna się na tym, ale mam nadzieję, że ktoś pomoże. Jak rozjaśnić brwi z czarnych na jasno brązowe albo brązowe? Bo teraz jak mam jaśniejsze włosy moje naturalnie ciemne brwi bardzo rzucają się w oczy i głupio to wygląda...

Gość arty
A mi się podobają ciemne brwi do jasnych włosów:)

Gość JulyJuli
Witaj Majrel Mam 99,5% siwych włosów, oczywiście od dawna farbowane. Miesiąc temu, fryzjerka, zrobiła dekoloryzację z poziomu 7, poczym dla wyrównania nałożyła farbę w odcieniu karmelowym. Obecnie jest siwy odrost, a na reszcie włosów rozmyty karmel. Chciałabym (tym razem sposobem domowym) osiągnąć ładny blond. Wyczytałam, że najlepszą farbą w moim przypadku byłaby LOreal Color Supreme. Wyczytałam również, że przy doborze koloru włosów ważne są kolor oczu i cery. Ja mam niebieskie oczy i lekko różową cerę. Proszę o poradę, jak postąpić z siwymi odrostami i resztą włosów, tak aby zejść z koloru karmelowego do blondu. Jaki kolor/kolory farby zastosować?

Gość anitamta
Witajcie :) również mam pytanie do eksperta:) Otóż mam włosy w kolorze nieokreślonego blondu który bardzo chciałabym rozjaśnić. Mam kupiony Casting glossy blondes 801 satynowy blond ale czytając forum doszłam do wniosku że nie rozjaśni on specjalnie mojego koloru. I tu pytanie- czy mogę go zmieszać z innym odcieniem tej serii? np lodowym blondem czy innym sporo jaśniejszym niż to 801? Normalne farby można mieszać ale casting jest akurat specyficzny. I jeszcze pytanie do wszystkich używających te farbki- na jaką długość starcza jedno opakowanie? Z góry bardzo dziękuje za każdą odpowiedź! Pozdrawiam:)

Gość fairylady
mi farba Casting creme gloss glossy blonds starczyła jedno opakowanie na całe włosy, mam dosyć rzadkie włosy do ramion, może trochę za ramiona ;)