Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska_bestia

FARBY LOREAL - Porady przeniesione z recenzji

Polecane posty

Gość ania230303
kochana majriel mam pytanko od pewnego czasu farbuje odrost majiblond 911 na 12%, ale kolor wychodzi lekko ciepły różniący się od reszty włosów zastanawiam się nad wypróbowaniem farb kolasten nr 10/16 lub 12/89 z 12 % co sądzisz o tych kolorkach wyjdą jaśniej niż ten 911 proszę o pomoc

Gość farbatonieja
MAJREL : do farbatonieja - mysle ze dla Twojej mamy odpowiedni bedzie odcien 10/0 z woda 3% powinien byc sloneczny blond lub 10/73 bardziej zlocisty jasny blond mama chce jasne, słomkowe słoneczne ale w zadnym wypadku białe, platyna, myslisz ze ten 10/73 bedzie lepszy ? woda 3% obojetnie z jakiej firmy? proporcje 1:2? ah i jeszcze jedno.. jak wyjdzie oczekiwany kolor to pozniej co kazde farbowanie trzeba dawac ta sama farbe z 3% woda czy zamienic na wode 1,9?

Gość farbatonieja
MAJREL : do farbatonieja - mysle ze dla Twojej mamy odpowiedni bedzie odcien 10/0 z woda 3% powinien byc sloneczny blond lub 10/73 bardziej zlocisty jasny blond mama chce jasne, słomkowe słoneczne, ciepłe ale w zadnym wypadku białe,platyna (teraz sa ciemny brąz, ale ciepły), myslisz ze ten 10/73 bedzie lepszy ? woda 3% obojetnie z jakiej firmy? proporcje 1:2? ah i jeszcze jedno.. jak wyjdzie oczekiwany kolor to pozniej co kazde farbowanie trzeba dawac ta sama farbe z 3% woda czy zamienic na wode 1,9?

Gość Alegria80
Majrel mam pytanie na jakim poziomie wychodzi odcien alfaparf 4 NB ?

Gość pola84
Witam, mam pytanie odnośnie farb Majirel. co wyjdzie z połączenia kolorów 9.13 z 8.13(jest szansa na ładny średni blond)??? w jakiej proporcji najlepiej je mieszać? chodzi o to, że chcę zmienić mój obecny kolor włosów ponieważ pomimo iż po dekoloryzacji dwa razy farbowałam na bardzo bardzo jasny blond nawet raz super jasny z poziomu 10 nadal przebija żółć i wcale nie są takie jasne jak wyobrażałam sobie że będą :/ wiec chcę je przyciemnić. z jaką wodą zmieszać te kolory z 6% ? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam

do farbatonieja - tak odcien 10/73 touch jest slonecznym cieplym blondem, mozesz go nakładac z woda 1.9 lub 3% woda 3% bardziej rozjasni odrost

do pola84 - odcienie majirel 9.13 i 8.13 przytłumią żółty odcien blondu , najlepiej zmieszaj je pol na pol z woda 6%

do ania230303 - odcien koleston 12/89 nie wyjdzie jasniej a wlosy beda jasno szare wpadajace w popiel bo ten odcien tak wychodzi, bardziej rozjasni odrost farba evolution alfaparf 11.20 z woda 12% do tego aby odcien byl jeszcze jasniejszy cwierc tubki wzmacniacza rozjasnianaia z tej firmy o nr 000sss

Gość Alegria80
Zadałam glupie pytanie ? :) chodzilo mi o to ze czasami farby wychodza ciemniej i dlatego zastanawiam sie czy jak kupie 4 NB to czy wyjdzie na poziomie 4 czy moze ciemniej :)

do Alegria80 - nie pytanie całkiem na miejscu tak może sie tak zdarzyć w takim razie kup 5NB

Gość Alegria80
Dzięki :)

Gość farbatonieja
majrel, myslisz ze woda 1,9 % poradzi sobie ? nakładałam wella touch 8/03 czyli jasny blond naturalnie złoty z 1,9% i wyszły brązowe/miedziane!, a miał byc blond:( to moze ten kolor 8/03 trzeba z inna woda?? czy poprostu 8/03 nie wychodzi blond, bo nie rozumiem :(

Gość ania230303
Dzięki serdeczne za odpowiedź a powiedz mi proszę jakby wyszedł kolor majiblond 901 s będzie trochę jaśniejszy od 911 z góry dziękuję

do farbatonieja - odcien 8/03 nie jest jasnym blondem on wyszedl by na wlosach na poziomie 9 lub 10 jako naturalny zloty jasny blond, touch a welli jest tonerm i farbuje ton w ton

do ania230303 - odcien 901 s majiblond wyjdzie jasniej ale tez odrost bedzie żółtawy , najkasniej wyjdzie z loreala farba komercyjna sklepowa preference 03

Gość Mamaolki
Witaj Majirel! Proszę o radę. Obecnie mam włosy w kolorze ciepłego blondu i odrost już 3cm- natura na poziomie 7( mysi ciemny blond) .Włosy farbowałam 1,5 miesiaca temu farbą Alfapraf odcień 10NB, kładłam je na naturę ok 5cm i na resztę włosów potraktowanych wcześniej 10.16 z kolestonu. Co jakiś czas mam wizję powrotu do mojego naturalnego koloru włosów stąd takie duże odrosty.Nie czuje się zyt dobrze w ciepłym blondzie , mam raczej chlodny typ urody. Chciałabym jakiś lekko chłodny blond. I mam jeszcze jedno pytanie: gdy najdzie mnie ochota na powrót do natury to mogę je przyciemnić jakims blondem na poziomie 7 lub 8 z wodą 3 % czy to za mało? Znasz może jakieś ładnie odcienie blondu z tych poziomów, takie naturalne lekko chłodne?

do Mamaolki - mozesz swoim wlosom nadac ocien chlodniejszy farba alfaparf 9.13 z woda 9% a jesli chcesz poworocic do natury to pomieszajodcien 8 z 8.01 z woda 3% odcien powien byc lekko chlodny i naturalny

Gość milczyńska
majirel o wow ty jeszcze sie tu udzielasz pamiętam jak kilka dobrych lat pomagałaś mi na kafe Superrrr istne szaleństwo:D No ale wracając do tematu jakiś czas temu farbowałam 8.13 perłowy bez potem chciałam wrócić do naturalnych wiec zafarbowałam ciemnym blondem 600. Do rzeczy chce się pozbyć cholernej złotego(rudego) refleksu i kupiłam farbę 7,22 blond opalizujący głęboki ?? Ja myślisz czy to dobra decyzja natura na poziomie 6?? to jest fotka odrostów http://images50.fotosik.pl/1456/c8de919eaa47eafc.jpg

Gość Mamaolki
Dziękuje za szybką odpowiedź

Gość milczyński
majrel to znaczy chce kupic (7.22) ale nigdzie jej nie ma bo jest wycofana a farb z 2 jest strasznie malo a chce pozbyć się tego złotego refleksu może zaryzykować z nr 8.2 ???

Gość milczyński
a możne wystarczy do farby dodać mixton zielony i zniweluje ten zloty refleks tylko ile tego mixtonu i czy moge go dodac np do 7.23??

Droga Majirel. Bardzo Cię proszę o poradę. Moje naturalne włosy to mysi blond z poziomu 6 lub 7. Od 2 lat farbuję u fryzjera na jasny blond najpierw z pozimu 9 a teraz od kilku miesięcy z poziomu 10 farbą Londa . Niestety nigdy nie uzyskałam ładnego jasnego blondu. Zawsze jest dużo ocienia żółci, rudości. A po dwóch tygodniach od zrobienia farby, kolor jest złocisto-żółty. Chcę zrezygnować z usług fryzjera, skoro fachowiec nie potrafi wydobyć odpowiedniego koloru chłodnego, jasnego blondu. Myślałam, aby skorzystać z farb majirel 10.13 lub 10.22, ale spytałam o radę innego fryzjera, która odradziła, powiedziała że mam do niej przyjść i ona sama musi dobrać i wymieszać, może nawet użyć tonera. Inna fryzjerka stwierdziła, że żadną farbą nie uzyskam ładnego chłodnego blondu tylko balejażem z rozjaśniacza. Jeszcze raz proszę o radę jakiej farby użyć farbując sama w domu. A może rzeczywiście powinnam iść do fryzjera? kasia

do milczyńska - odcien 6.22 powinien pokryc złoty refleks z tym ze jest to ciemny odcien i wlosy beda w kolrze jasnego brazu w swietle slonecznym wpadajace w lekki fiolecik ale to tylko taki niuans bo ten kolor jest naturalny i chłodny

do milczyński - anie doczytalam dalej he he, wiec mozesz przyciemnic i nadac chlodny refleks farba evolution alfaparf 7.21 dostepna nna allegro lub zakupic color touch z welli 7/89 nada odcien coemego szarego b;londu jest to toner z woda 3% lub 1,9%

do kasiaszka - masz dosc ciemny odcien natury tzn 6 i pewnie duzo czerwonego pigmentu stad odcienie jasnego blond wybijaja na zolc, majirel kiepsko sobie radzi z tym problemem , polecam ci alfaparf evolution odcienie 11.11 zmieszac z 11.20 z woda 9% blond powienien byc jasny i chlodny, ta druga fryzjerka ma racje ze aby uzyskac jasny chlodny blond na tak trudnej naturze jaka jst u ciebie nalezy zmieszac farby a pozniej polozyc toner, ale zawsze mozesz wyprobowac dobrej jakosci farby , ktore ci polecilam

Dziękuję za radę. Powiedz proszę , gdzie można kupić te farby( jestem z Poznania), jak je rozrobić. Czy blond wyjdzie tak jasno jak na próbniku?

Gość Milczynski
Marjel kochana tak teraz sobie mysle ze nie chce ciemnego koloru co myslisz o 8.2 wyjdzie bez zlotego refleksu? No i jak ja nakladac aby odrosty nie byly w innym kolorze?

Gość Milczynski
Ooooo znalazlam fajny kolor 8.21 z alfa cos tam :) majrel i co sadzisz

do kasiaszka - farby sa dostepne w sklepach fryzjerskich, na allegro, wychodza podobnie jak na testerze jesli sie ma jasniutki blond , na ciemniejszych oczywiscie ciut ciemniej jak na testerze , zreszta jesli chodzi o blondy to wszytko zalezy od naszego rodzaju wlosow:) proporcja mieszania odcieni rozjasniajacych 2:1 czyli na tubke farby dwie czesci wody utlenionej w danym stężeniu