Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moonia

Przesypianie nocek przez niemowlaki

Polecane posty

Witam!! Moja córeczka ma obecnie 3 miesiące. Od jakiegoś miesiąca śpi w godzinach od ok.20.00 do ok 4 rano.Wtedy dostaje butlę i śpi dalej tak do 7-8. Więc mam pytanie kiedy wasze dzieci zaczęły przesypiac całą nockę?

Moj synek dzisiaj konczy 3 miesiace, karmiony jest piersią.Po kapieli i jedzonku,czyli tak ok 22 zasypia szybko i bezbolesnie i tez spi tak do ok 4-5 rano.Potem 3 minutki cycus i spi dalej do 8-9.No ale skoro karmisz butelką,to maz \"krzyz panski\",bo musisz wtac,podgrzac czy przygotowac dopiero mleko,o Boze wspolczuje....Pozdrawiam Cie.

moja córka miała 2 latka . Każde jest inne . Córka zwykle budziła się co 20 minut. Jak była starsza to z krzykiem . Na jej tle twoje dziecko to anioł.

Kasia C. Chyba trochę przesadzasz:O Ja wstaja dwa razy w nocy i robię mieszanke i jakoś mi to nie przypomina drogi krzyzowej:O Przeciez to zaledwie 10 sekund.Nie wiecej. Moja córka ma 8 m-cy i karmię ją o 19-tej,później o 24-tej i o 4-tej nad ranem.Spi do 6-tej. Jest malutka-dlatego tak ją dokarmiam.Bo daja jej mleko na tzw.\"śpiocha\":D:D:D

Już sie przyzwyczaiłam do tego wstawania. A tak przy okazji skoro Twój synek ssie tylko 3 min tzn. że raczej nie jest głodny tylko chce possać spróbuj moze dać mu smoczek. possie, wypluje i może bedzie spał dalej :) A ja spróbuje kłaść córcię trochę póżniej spać. Mam jeszce pytanie w jakich godzinach po południu Twój synek dżemie? Moja mała oststnia dżemkę ma ok 16 - 17 tej, więc obawaiam sie ze jak zasnie kolo 18 - 19 to obudzi sie ok 22 i bedzie miala problem z zasnieciem

A jak karmisz \" na spiocha\" to dzidzia nie rozbudza się? A co z odbijaniem?

Oj Moniu on przez te 3 minuty tak łapczywie pije,ze smoczek nie wystarczy:) Beka przepisowo,a to znaczy ze jest po czym:D A drzemie roznie,nie ma stalego rytmu,w tej chwili wlasnie spi,ale w wozeczku.Nigdy w dzien nie klade go do lozeczka,by tylko ono kojarzylo mu sie z dłuuuugim spankiem:) A propos jednego komentarza:),otoz gdy starsza corkr karmilam butelka to przygotowanie jej mieszanki zajmowalo mi spooora chwile.Zawsze przegotowywalam swieza wode,potem ja studzilam,nastepnie odmierzalam miarkami odp porcje i karmilam,po karmieniu zaraz mylam butelke i wstawialam do sterylizatora,bo uzywalam 6 butelek i by zbyt dlugo nie stala z resztkami mieszanki zaraz ją szorowałam:) Godzinka schodzila mi lekko:D

Kazdy niemowlaczek jest inny. Moja corcia niedlugo skonczy 4 miesiace i spi bardzo ladnie. Nocka zaczyna sie miedzy 6-7 wieczorem a konczy miedzy 7-8 rano. Spi bez karmienia nocnego. Ale ona jakos szybko zaczela ladnie sypiac. ciezkie byly 1-wsze dwa tygodnie z nia potem to juz tylko lepiej. Na dwa miesiace to musialam karmic kolo 11-12 w nocy by przespala do 6 rano. Teraz karmie juz tylko mlekiem modyfikowanym wiec to tez moze miec wplyw na dlugie spanie. AAa i jeszcze jedno od niedawna czasem poplakuje przez sen w nocy a ja nie wiem o co chodzi ;o

Gość tylko nie ja
Witam! Moj syn NIE SPAŁ do 3 roku życia! Powtarzam: NIE SPAŁ!!! Budził się co 5-10 min. i krzyczał, nie chcial jesc, pic...niczego nie potrzebowal. Tulilam go i zasypial, po 5-10 min. znowu budzil sie z krzykiem. Po wielu wizytach u roznych lekarzy stwierdzono: leki nocne...nie ma na to lekarstwa....musial z tego wyrosnac. W dniu, w ktorym skonczyl 3 latka zaczal spac, teraz nie mozna go dobudzic rano...Bylam wykonczona, dodam, ze po porodzie szybciutko schydlam przy takim trybie zycia i wazylam 47 kg...Do tego studia, praca magisterska, koszmar.... Moja corka ma 10 miesiecy, jest karmiona butelka od urodzenia, w nocy budzi sie raz ok. 3-4 i dostaje mleczko (przygotowanie zajmuje mi chwilke, to nie jest zadne przeklenstwo, dla mnie karmienie butla tgo wielkie ulatwienie) i spi do 6.30. W ciagu dnia dwie drzemki. Uwazam ją za aniola w porownaniu do syna (jesli chodzi o sen, oczywiscie). Zadziwiajace jest to, ze milosc do dziecka jest tak silna, ze im wiecej dawal w kosc tym bardziej go kochalam in kocham nadal rzecz jasa! Twoje dziecko, droga autorko, to skarb! Zycze Wam duzo zdrowka, niech sie ładnie wychowuje! Pozdrawiam

Moonia. Tak-karmię mała przez sen.Czyli nie rozbudza się wcale. W tym wieku nie ma juz takiej potrzeby odbijania.Tak około 6 m-ca możesz sobie pozwolic na nieodbijanie. Karmie ją na spiocha,poniewaz ma słabe przyrosty.I musze tak robic. Gdyby nie to-darowałabym sobie te nocne wstawanie.Tym bardziej,że nastawiam sobie budzenie o 24-tej i 4-tej:O Kasia. No to ja rozumiem skąd takie pojecie o karmieniu. Mi to nie zajmuje tyle czasu.A butelki szoruje i wyparzam nad ranem.Chyba do tego czasu nic sie tam nie zalegnie hihi:D:D:D

Gość lenka-p1
Dziekuj niebiosom, że Ci sie dzidzia budzi na jedno karmienie nad ranem po 7 godzinach snu. Moja mała ma 5 m-cy teraz budzi się około 2-3 i 6- 7 na karmienie, potem śpi jeszcze do 9-10. Idzie spać między 20-21. A miała okres, że budziła się co póltorej godziny. Byłam wykończona, zanim zdążyłam zasnąć mała budzila się znowu. Teraz cieszę się bardzo jak mam 4 -5 godzin nieprzerwanego snu.

Moja 3 miesieczna corcia sen zaczyna o 19 i ok. 22-23 nudzi sie na butle ale zjada i zaraz zasypia i spi do ok 7 rano, potem jedzonko i spanie do 11 i wtedy dopiero wstaje :) Takze jestem bardzo zadowolona bo wysypiam sie teraz znacznie lepiej niz w ciazy :)

hej osti,moj kuba urodzil sie tylkodzien wczesniej od twojej slicznoty:) ja tez wszystkim powtarzam,ze dopiero teraz przy małym odsypiam ciaze-to wstawanie na siusianie-to byla MASAKRA

moja corka przesypiala od okolo22-23 do 6 rano gdy miala 3 miesiace,o 6 doatawala cycek i zostawala juz z mama w lozku :-) butle wprowadzilam w tym samym czasie,ale na wieczor. na szczescie tu gdzie mieszkam woda jest czysciutka i bez chloru prosto z kranu,wiec wystarczylo nalac do butelki, podgrzac w mikrofali,wstrzasnac porzadnie i bylo gotowe.

Kasiu dokladnie, w pewnym momencie myslalam ze zamieszkam w lazience :) Musze Ci przyznac, ze Twój kawaler bardzo elegancki :) hehe bo wiesz ja sie juz tak za potencjalnym zienciem zaczynam ogladac :)) Zartuje oczywiscie :)

Moja córeczka ma niecały miesiąc. Jest karmiona butelką. W nocy budzi się tylko raz na karmienie (ok.godz.4-5) i żeby dalej spała robię tak: budzę się jak zaczyna marudzić przez sen, robię mleczko, wyciągam ją z wózka (moja córcia nie chce spać w łóżeczku) i podaję butlę a mała wypija całą zawartość przysypiając, potem czekam aż jej się odbije i kładę do wózka, malutka zasypia od razu i dalej śpi tak do 8-9 rano :)

Moj synus skonczyl 3 miesiace W ciagu dnia spi co 2 2.5 godz po 30 min Ostatnia drzemka o 18 Kapiemy go o 20 nastepnie je i zaraz zasypia Kolo 23 budzi sie na jedzenia potem kolo 2 potem kolo 5 i po 7 Spi do 9, 10 :-) Jest karmiony tylko piersia bo jakos nie moge go nauczyc jesc z butelki:-( Mysle ze jakbym mu dala butle przed snem to by pospal dluzej a tak jest ciagle glodny

Gość mama wojtka
Mój Maluch w dniu, w którym skończył 2 mies. zaczął spać 6-9 godz. w nocy. Wcześniej spał po 3-4. I tak z dnia na dzień, bez żadnego przejścia. Karmię butlą, ale nie jest to dla mnie koszmar, jak ktoś tu napisał. Przecież i tak trzeba dziecko przewinąć, chyba, że Wy nie przewijacie?

Gość mama wojtka
Mój Maluch w dniu, w którym skończył 2 mies. zaczął spać 6-9 godz. w nocy. Wcześniej spał po 3-4. I tak z dnia na dzień, bez żadnego przejścia. Karmię butlą, ale nie jest to dla mnie koszmar, jak ktoś tu napisał. Przecież i tak trzeba dziecko przewinąć, chyba, że Wy nie przewijacie?