Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Królowa Margot

usuwanie kamienia nazębnego

Polecane posty

witam dzisiaj byłam u dentysty usunąć kamień (na NFZ, ultradźwiękami). było tego dużo bo zaniedbałam sprawę. dnetystka nastraszyła mnie mówiąc że taki kamień grozi rozchwianiem zębów i mam się pilnować. no więc postanowiłam na przyszłość że nie będę zwlekać z tymi zabiegami. i tu pojawia się problem - przychodzę do domu i okazuje się że kamień nie został usunięty całkowicie!!! widać go na zębach, język mnie boli od tych szorstkich kawałków - wyszorowałam zęby - nie pomogło. chciałabym za jakiś miesiąć wybrać się na poprawkę, chyba zmienię dentystę. tylko że na NFZ można ten zabieg robić raz w roku. chcę iść do nowego dentysty u którego nie mam karty - czy zrobi mi on ten zabieg (nie przyznam się że miałam go w tym roku)? czy zorientuje się że kamień był niedawno usuwany)??? Tylko nie piszcie że naciągam NFZ. To wina tej dentystki która potraktowała sprawę niedbale - a NFZ zwróci jej kasę za ten byle jaki zabieg.

Gość a co....................
idź że dziewczyno do tej samej dentystki i powiedz, że niedokładnie wykonała poprzedni zabieg i ma poprawić. koniec. kropka. że za to nie placisz nie znaczy, że masz mieć robione " po łebkach ".