Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość milunia123
Cześć dziewczyny. U mnie 39 tydzień się już zaczął więc stres coraz większy i czuję częściej klucie w dole brzucha:(. Co do pampersów to biorę 30 szt w razie potrzeby mój mąż wie co gdzie w domu jest to przywiezie nam.

Gość milunia123
Mam straszny ból między nogami macie też tak???

Gość dezdemona123
No tak, a ja chciałam spakować paczkę z 78. sztukami:) Co do bólu to od jakiegoś czasu odczuwam taki dziwny przeszywający ból - jakby mały chciał wystawić rączke przez szyjkę macicy - wiem że to głupio brzmi ale to właśnie takie uczucie. Czasem pojawia się jak mały charcuje a czasem kiedy jest całkiem spokojny więc nie wiem czy to jego sprawka czy po prostu szyjka się skraca...

Gość Gagatek97
Witam Widzę, że im bliżej naszych terminów tym różniejsze tematy zaczynają nas zastanawiać :) Termin z usg wychodzi mi na 30.10 - 02.11 a z moich wyliczeń 2 tygodnie wcześniej. Postaram się być przygotowana od połowy października i się zobaczy. Czas skompletować resztę zawartości torby i cierpliwie czekać :) Co do bólu (odczuwam go w okolicach krocza) to mnie od tygodnia boli prawa strona, zwłaszcza podczas chodzenia. Jutro idę ostatni dzień do pracy więc myślę, że potem organizm trochę odpocznie i przygotuje się na rozpakowanie. Jutro mam kolejną wizytę u dr Kozy więc napewno zapytam o co chodzi z tym bólem. Pozdrawiam cieplutko wszystkie Mamusie :)

my jutro zaczynamy 38tc. jeszcze się nie spakowałam mam wszystko przygotowane to tu to tam więc tylko pozostaje mi włożyć do torby. Ja kosmetykow dla małej też nie biorę. Też się zastanawiam jak z tymi terminami bo z OM mam na 8.10 a z USG na 28.09 - poczekamy zobaczymy (28.09 mam wizytę u dr. Ś) Mnie znowu boli lewa strona. Raz dwa razy na dzień pojawiają się skurcze ale krotkie więc pewnie jeszcze sobie poczekamy zreszta mówiliśmy małej żeby jak już bedzie chciala być z nami to pod koniec września najwcześniej:) Pozdrowienia dla wszystkich.

Gość DariaN22
milunia tez mam straszny ból miedzy nogami, a praktycznie mało co chodze. w poniedziałek ide na wizyte to zobacze czy ta szyjka mi sie nie skraca, narazie miała 2 cm no zobaczymy, ja w torbie musze miec zapas wszystkiego bo jak akurat maz bedzie w niemczech to nawet mama nie przyjedzie do mnie bo z synem musi siedzieć i zostane sama :( no chyba ze przyjedzie i pielęgniarce da żeby mi przekazała.

Gość milunia123
Ja mam jutro wizytę u anestezjologa, a u dr Ś. dopiero 25 (jak nie urodzę wcześniej. Szwagierka mi dała parę informacji jak przyspieszyć poród zacznę od jutra stosować może to coś da:). Co do skurczy to też mam takie nieregularne ale lekarz mi kazał być na no-spe 3x dziennie po jednej tabletce. Torba spakowana już od dawna:) A wasi mężowie biorą jakiś wygodny strój do porodu????

Gość milunia123
Powiem Wam że zaczynam się coraz bardziej bać:(

Gość dezdemona123
milunia 123 mężowi pakuję tylko klapki, bo z tego co mówili na szkole rodzenia mężowi kupuje się do porodu jakąś specjalną koszule na miejscu... choć może lepiej coś zabrać na wszelki wypadek. Na szczęście jeszcze mam dużo do zrobienia w domu więc jeszcze się nie stresuję ale coraz częściej myślę o tym, że ten nienajmniejszy już w końcu szkrab będzie za niedługo musiał jakoś się stamtąd wydostać;)

Gość milunia123
A nie wiesz co to za koszula i ile kosztuje?? To jest obowiązkowe???

Gość dezdemona123
To jest jakaś szpitalna, którą się chyba wypożycza za 10 zł, ale z tego co mówiła położna to nie zawsze są na stanie więc może lepiej się w coś samemu zaopatrzyć.

Witajcie, Fajnie, że jest założony taki wątek, bo on ostatecznie pomógł mi podjąć decyzję w sprawie porodu. Ja nie decyduję się jednak na Łubinową. W podjęciu decyzji pomogła mi opinia Megori po porodzie - wiem, wiem, że byłaś zadowolona. Niemniej jednak widok pokoju VIP i trafny jego Twój opis dopełnił wizerunku całego szpitala. U mnie niestety będzie cc. Najbardziej ważną rzeczą dla mnie jest to, co szpital ma do zaoferowania noworodkowi. Mam wrażenie, że na Łubinowej nie byłoby z tym kolorowo w razie problemów. I druga rzecz, która mnie przeraża to robienie ze mnie w pierwszej nocy po cc matki Polki, która całą noc będzie zajmować się dzieckiem, mimo iż ruszyć się nie może. Z tego co czytam - na Łubinowej tak nie jest i chwała Bogu, ale w szpitalu w Jaworznie panie od noworodków uważają, że kilka godzin po cc to już można samemu dostawiać, przestawiać dziecko. Gdy jest się po cc -polecam poduszkę do karmienia, bo odcina się wtedy dziecku możliwość kopnięcia w obolały brzuch z blizną. Powodzenia! Ja końcem września powinnam być już po wszystkim.

Witam, zrobiłam sobie w tym tygodniu test ciążowy i wyszedł pozytywnie. Powiedzcie mi moje drogie do jakiego lekarza najlepiej się udać?Myślałam o jakiejś kobiecie, ale nie koniecznie.Oczywiście chodzi mi o lekarza z Łupianowej.Jaki jest koszt takiej prywatnej wizyty. pozdrawiam serdecznie

Gość kasiulllaaaaaaaa
do angel 87 ja chodze do Jacka Mniszka koszt wizyty 150zł plus usg

Gość DariaN22
ja chodze do bystrzejewskiego koszt wizyty 150zł

Gość a ja chodzę do kobiety
do dr Puchały i jestem zadowolona. Koszt wizyty 130zł z usg

Gość milunia123
Cześć!! Ja też chodzę do dr Ślęczki i jestem zadowolona. Konsultacja u anestezjologa kosztuje teraz 100zł byłam wczoraj więc wiem:)

jak wyglada wizyta u anestozjologa?? co trzeba wziasc ze soba ??? jakie dokumenty??dostaje sie pozniej jakoms karteczke ze odbyla sie wizyta ??? w ktorym tygodniu najlepiej isc???

Gość milunia123
Lekarz prowadzący ciąże decyduję o tym kiedy trzeba iść na tą konsultację anestezjologiczna ( ja byłam w 39 tygodniu). Musisz mieć kartę ciąży,aktualne badania: grupę krwi, morfologie i układ krzepnięcia. Anestezjolog zadaje ci pytania czy chorujesz na coś, bada ci kręgosłup, a na koniec dostajesz kartkę o tym że przeszłaś konsultację anestezjologiczna, która musisz przy porodzie dać położnej.

Gość obelix_25.09.11
Witam po długiej przerwie:) Ja też czekam już z niecierpliwością na poród. Chciałabym mieć to już za sobą, ale narazie jakoś się nie zanosi:( Termin na 25.09, więc musimy czekać cierpliwie. Nie wiem dlaczego, ale im bliżej terminu rozwiązania tym bardziej jestem spokojna. Poprostu chcę mieć to już za sobą i tyle. Boję się natomiast tego co będzie potem. Jak sobie poradzimy itp.

Gość ninak
witajcie ja mialam taka konsultację anestezjologiczna 13.09. i zapłacilam za nia 50zl a widze,że milunia 3 dni później już 100zl no no niezła inflacja

Gość ninak
Moja konsultacje przeprowadzila bardzo mila starsz pani doktor jednak nie dała mi tej ankiety bo podobno zostaje ona w szpitalu. Konsultacja polegała na wywiadzie odnośnie chorob przewlekłych i zażywanych leków, pomiarze ciśnienia i saturacji, obejrzeniu gardła i źrenic, osluchaniu i oględzinach zylakow. Pani doktor wpisala równiez do ankiety wyniki ostatnich badań w tym morfologia ,czas krzepniecia, grupa krwi a takze wage i wzrost.

Gość milunia123
W cenniku na stronie Łubinowej jest już zmieniona kwota wizyty u anestezjologa na 100zł. U mnie jeszcze tydzień do porodu i mam straszny ból między nogami zwłaszcza jak wstaje z łóżka i zaczynam chodzić też już bym chciała mieć to za sobą:)

Gość DariaN22
milunia mam ten sam ból, tylko ze ja mam 36 tc i dziś ide na wizyte to zobaczymy co tam słychać u małej:)

Gość milunia123
DariaN to daj znać co ci powie, ja mam wizytę dopiero 25.09 (chyba że urodzę wcześniej:))

Gość DariaN22
no i juz po , główka nisko jest i ból normalny bo tam sie wszystko poszerza i wogule przygotowuje do porodu , głowka napiera i wogule hehhe :) moge już rodzić bo jest wszystko ok więc teraz czekam aż się jej zachce wyjśc, jutro ide dać wymaz z pochwy i na badania na to krzepnięcie, mocz, morfologia, WA, HBS. i czekać aż urodze a jak bym nie urodziła to 3 pażdziernika na wizyte następną :)

Gość MamaOlala
No to ładnie Daria ! Wszystko jak należy :-) My dziś zaczynamy 35 tydzień. Mały rozciąga się na wszsytkie strony co robi się mało przyjemne ehh no boli no...wyraznie mu ciasno . Myślę ,że szczupłe osoby wszystkie ruchy bardziej odczuwaja...ale nic niech siedzi sobie jeszcze troszkę u mamusi. Co do cennika na łubinowej ... fajne podwyżki :-( Od jutra zaczynam prasowanko dzidziusiowych ciuszków i pakowanie torby :-) Muszę zerknąć wstecz i sprawdzić cóż tam dziewczyny wypisywałyście. Pozdrawiam wszystkie oczekujące ;-)zwłaszcza te jeszcze bliżej terminu ...juz jak na "szpilkach " A! mamy już w domku wózek z czego bardzo się cieszę. Powoli temat przygotowań się finalizuje.

Gość DariaN22
a jaki masz wózek ??? a wogule przytyłam 2 kilo przez ostatnie 3 tyg coraz więcej juz 61 kilo hehhe

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się