Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość rosered
Cesarki na zyczenie na Lubinowej nie trzeba "zalatwiac". Po prostu idziesz, mowisz, ze chcesz miec cc na zyczenie, placisz pieniazki i nikt Ci nie odmowi.

Gość katherina87
Do: rosered. A o jakiej kwocie mówimy? Wiesz może ?

Gość Wigilia2012:)
mimi6: dla bobasa wziełam 3 pajacyki 3 body 2 śpioszki i jedne półśpioszki no i niedrapki i skarpetki i czapeczke.:) Rozek tez wziełam ja ja trzymałam cały czas w rozku bo akurat trafiłam na taki pokoj gdzie strasznie wiało od okien i wolałam ja zabezpieczyc..smoczek i butelke tez wziełam ale wogole sie nie przydały. smoczka nie chciała mała ssac a karmiłam odrazu piersia takze butelka nie była potrzebna.Dla siebie miałam wiadomo koszule reczniki te wszytskie podkłady jednorazowe podpachy itd...kapcie i jeszce jedno nie ma w pokojach czajnika takze taka grzałka z kubeczkiem jak ktos jest smakoszem ciepłej herbatki sie przyda:0 dzieciatko zawsze rano zabieraja do kapania i wtedy dajesz im swoje ubranka rozek pieluchy ja nei mam nic do zarzucenia jesli chodzi o opieke nad malutka...jak było tylko cos nie tak albo cos mnie trapiło to bez problemu odpowiadaly na pytania ...czule sie tez zajmowały malutka...przytulały duzo mówiły..musze konczyc bo malutka chce jesc dalej napisze jutro:0

Gość rosered
www.narodziny.com.pl To jest strona Lubinowej. Wszystkie informacje tam znajdziesz. A cesarka kosztuje 7 000 zl. Oczywiscie jesli sa wskazania, to wszystko jest w ramach NFZ.

IwonaAA Wiem co przechodzisz... Przynajmniej przerabiałam to samo tydzien temu. W środę 5.12 Darek dostał wirusówki, praktycznie cała noc nie przespana i w czwartek 6.12 wylądowałam u lekarza z krwawieniem i krwiakiem na łożysku także może zaciągnij kogo tylko możesz do pomocy. Zmobilizuj Męża, wykorzystaj wszelkie możliwe sposoby, żeby sobie pomóc, żebyś miała siłę na poród, bo w każdej chwili może Cię chwycić i trudno żebyś przysypiała między skurczami... Co powiedział pediatra?

Iwonka jak po wizycie? Dzieje się coś u Ciebie? Ja dzisiaj trochę posprzątałam w domu, a teraz mam tak stopy i łydki spuchnięte, że czuję się jakbym miała balony zamiast nóg i jak by ktoś je przebił to by pękły jak bańka mydlana. No a Mały już też się dzisiaj mało rusza, nie wiem czy ma taki dzień czy już jest całkowicie ułożony do porodu... A jak trochę się poruszy to tak delikatnie, że szok. Sama nie wiem co myśleć o tym. Niby jak się zacznie poród to raczej będę wiedzieć, że to to, ale chciałabym być już po...

A i jeszcze mi z piersi już zaczyna lecieć. Ściągnęłam sobie biustonosz bo mnie drażnił i na bluzce mam teraz plamki...

Gość mimi6
Wigilia2012:) dziekuje za ciekawe informacje i czekam na dalsze :) pozdrawiam cie swerdecznie i ucaluj malutka kruszynke :))

Jestem jestem dziewczynki! Niestety nici z "pomocy" lekarskiej w przyspieszeniu porodu. Szyjka miękka ale od środka zamknięta więc pupa... Okazuje się, że jestem słonicą :D Umówiona już jestem na KTG, 25.12 :o Ale miejmy nadzieję, że sama z siebie jednak wcześniej urodzę bo na prawdę mam dość... Podróż przyniosła mi wiele bólu bo mały świrował a mi brzuch stawiał się tak, że nie mogłam oddychać!!! W dłuższą podróż nie wiem jak bym się wybrała, chyba pod narkozą :D Bo z córką miałam spokój w samochodzie, siedziała spokojna jak myszka! Ogólnie mówiąc, poród przede mną, mały waży około 3700g i ma mnóstwo wód płodowych do pływania dlatego odbija się od kanału... Szyjka miękka, wewnętrznie zamknięta. A ja z chorym dzieckiem, któremu do tego idą zęby i w nocy są takie przeboje, że szkoda słów! A córka chyba ma trzydniówkę albo to te cholerne zęby :/

IwonaAAA Sprawdzaj buzię pod kątem aft, bo ja myślałam 2 tyg temu, że też idą zęby (które i tak idą swoją drogą), ale Młodemu porobiły się wielkie pleśniawy, w dzień nie dojadał, bo go bolało, w nocy budził się, bo głodny. Co dotknął buzi to wielki płacz. U nas wirusówka była taka: afty, wysypka na pupie plus pęcherze na stópkach. A co do zamkniętej szyjki to się nie przejmuj. W każdej chwili może się zmienić sytuacja o 180 stopni. Ja miałam 4 tygodnie rozwarcie na 3 cm i jakoś trzeba było i tak poród popychać.

Gość do Wiola_130
Wiola, Ty naprawdę mało lotna jesteś. Te Twoje pytania zwalają z nóg. W stopce Iwony jest napisany termin porodu.

Gość canddy
Przy pierwszej ciąży ma się prawo zadawać głupie pytania i to jest wybaczalne, nie wiadomo przecież co nas czeka, wszystko nowe a i sam poród to traumatyczne przeżycie dla co niektórych . Nikt nie chce wywoływanego porodu, podłączenie pod oksytocynę nie należy do przyjemnych a skurcze nie oszukujmy się, są 10 razy mocniej odczuwalne niż samoistne.

Asia co u Ciebie?? Wiola, nic nie bój, sytuacja czasem Nas zaskakuje i niby nic nic a nagle akcja się rozpoczyna :)

Wiola, a ciągle pisałaś, że masz termin na 24.12.12 to przecież tak jak ja, ewentualnie pisałaś, że tygodnie ciąży zaczynasz w piątki, czyli bagatela 3 dni wcześniej możesz mieć termin. To nie 3 tygodnie, bez szaleństw :D

Iwonka dziękuję, że pytasz :) U mnie w sumie nic nowego, w piątek i wczoraj trochę posprzątałam w domu i miałam przez te dwa dni tak nogi spuchnięte, że masakra. Ale ogólnie czuję się dobrze. Mały już się mało rusza, albo ma mniej miejsca albo odwraca się już jakoś do porodu. Jak czuję Jego ruchy to takie delikatne, jakby mnie głaskał od środka :D No i stawianie brzucha już mi trochę przeszło. Nic się nie chce dziać, a ja bym już tak chciała urodzić... A Ty jak tam sobie radzisz? Jak Córcia? Buziaki dla Ciebie i Córci 😘 😘

Asiu, u mnie dokładnie taka sama sytuacja. Twardnienia przeszły, mały rusza się jakby chciał a nie mógł, nawet czekolada nie działa :D W sumie gdyby nie brzuch, spuchnięte nogi i niemożność wykonania szybszego, gwałtownego ruchu to powiedziałabym, że w ciąży nie jestem :D A córka, Boże jaka zmierzła jest to szok... Dziś co 15min budziła się z krzykiem w nocy i nie pozwalała dotknąć, a krzycząc AŁA AŁA łapała się za buzię :( Idą te cholerne zęby! Doszła w końcu paczka z koszulami, a nawet dostałam jedną gratis :D uprane już dziś uprasuję i spakuję do torby, która już od 3 tyg w aucie leży :D No i cóż, pozostaje czekanie! Myślę żeby zrobić takie dobre śledzie z przepisu kuzyna, może uda mi się je jeszcze skosztować :) Bo PO [kiedykolwiek to nastąpi :D] już takich rarytasów nie będę mogła uraczyć! Jakoś damy radę Asiu!!! magart, wybacz mi kochana, że nie odpisałam wcześniej ale ten mój belzebub wcielony tak histeryzuje, że szok... Gorączki już nie ma od wczoraj, więc pewnie chodziło o zęby. A z temat z pleśniawkami to raczej nie tym razem [choć też nie chce jeść i ciężko się nad tym zastanawiałam] ponieważ w piątek widziała ją pediatra, więc raczej by zauważyła. Czasem z tymi maluchami to nie dojdziesz do ładu i składu, prawda? :D A u Nas piętro niżej są bliźniaki, właśnie płaczą a moja madame śpi, niech się hartuje :D

Iwonka no to jedziemy na tym samym wózku... :P Tylko Ty masz o tyle lepiej, że jak nie weźmie Cię samo to szybciej pójdziesz na wywołanie, a ja dopiero termin mam na 14 stycznia, więc sobie mogę jeszcze poczekać. Jeśli chodzi o chorobę Lenki, to strasznie przykre jest jak takie Maleństwo się męczy, tym bardziej, że samo jeszcze nie powie co mu dolega. Ale mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej :) A widzisz nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, przynajmniej koszule doszły :) A skaczesz na tej piłce? Może spróbuj to Cię szybciej ruszy, co ;)? A powiedz jak z tą opuchlizną u Ciebie jest? Schodzi po nocy?

Gość 02.2013
Asia Iwona dziewczyny napiszcie mi co macie w tych torbach waszych bo boje sie ze czegos zapomne :( a jaki rozmiar ubranek dla dzieci macie? i co macie? kurcze ja dopiero na luty a nie wiem dlaczego sie tak boje :( i dodam ze to drugi porod bedzie moj a lęk wiekszy nie wiem dlaczego

Dokładnie termin 3 dni wcześniej jak Ty ;) Choć raz na usg w 20tyg.wyszedł 24 a niedawno nawet 19. To moja lista ;) 1. Dokumenty: karta ciąży, dowód osobisty, dokument potwierdzający ubezpieczenie grupa krwi wymaz w kierunku paciorkowca aktualny wynik układu krzepnięcia i morfologii, karta konsultacji anestezjologicznej, adres poradni dziecięcej, imię i nazwisko oraz telefon położnej środowiskowej 2. Rzeczy dla mnie: - koszule, szlafrok - papcie, klapki pod prysznic - skarpety - majtki siatkowe, jednorazowe - podpaski poporodowe, podkłady higieniczne - 2 ręczniki - ręcznik papierowy, papier - 2 staniki do karmienia - wkładki laktacyjne, krem na sutki - Tantum Rosa (3 szt.) - kosmetyki (szampon, odzywka, tonik, szczoteczka, pasta, żel, płyn do hig. intymnej) - balsam do ust, antyperspirant, płatki kosmetyczne - grzebień, gumka, spinka - suszarka 3. Rzeczy dodatkowe: - aparat - notes, długopis - leki, - woda do picia, kubek - landrynki, biszkopty, batoniki - komórka, ładowarka - ubranie zmienne dla męża, klapki 4. Rzeczy dla dziecka: 3 kaftaniki, 3 pary śpiochów, 3 pary bodów, pajace chusteczki nawilżone, pampersy 3-6 kg (10-15) rożek 2 pary skarpetek , rękawiczki 2 czapeczki bawełniane 2 pieluchy tetrowe

Gość 1.01
Dziewczyny a w co pakujecie te rzeczy, w torbę, walizkę czy reklamówkę? Mój termin porodu tuż tuż a ja jeszcze nie wszystko mam spakowane. Póki co to objawów porodowych zero, ani brzuch się nie obniża, czop też jeszcze nie odszedł. Jedynie co to bardzo słaby ból jak na okres ale tylko chwilowy. Mam nadzieję że nie trafimy na korki przedświąteczne bo do szpitala mamy godzinę drogi...

Wiolu, termin z USG jest o kant d rozbić :) Z pierwszą córką wyszło mi, że urodzę 20.06 później, 30.06 a w międzyczasie jeszcze kilka innych dat a urodziłam 7.07 :) Z synkiem na dwóch USG wyszedł mi termin 12.12 a na kilku kolejnych inne daty, z resztą lekarz prowadzący ciążę powinien Ci powiedzieć, że termin z OM jest uznawany za jedyny termin. Asiu, skaczę, piję herbatkę z liści malin, uprawiamy sex, nie oszczędzam się a kiedy mi twardnieje brzuch to mąż się śmieje, że niebawem na tej piłce do sąsiadów się przebiję :D Co do opuchnięć, to nie mijają... Niestety mam cały czas napuchnięte, czasem bardziej a czasem mniej... W pierwszej ciąży pomimo, że rodziłam w upały to nogi w ciąży spuchły mi tylko raz po 6 godzinnych poszukiwaniach kafelek do łazienki w 38tc :) A mocz masz w porządku? Bo to od niego wszystko zależy! 02.2013, ja też mam stracha przed drugim porodem. Niby wszystko wiemy a jednak się boimy :o Ja mam w torbie tak: Dokumenty mam w torebce - zasugeruj się tym co napisała Wiola bo Ona ma więcej do spakowania niż np ja, taki urok pierwiastki :D -Linomag A+E do pupy, -pieluchy rozmiara 2 (3-6kg), -pieluchy tetrowe + jedna flanelowa, -ubranka [nie mam konkretnych zestawów, wzięłam bodziaki, półśpiochy, śpiochy, kaftaniki, skarpetki, czapeczki, pajacyki - jesteś już mamą więc masz swoje ulubione ubranka dla dziecka :)] -rożek, -szczoteczka do włosów dla maluszka + obcinaczka do paznokci, -butelka 150ml TT, -podpaski BELLA mama, -podkłady poporodowe, -wkładki laktacyjne [kilka sztuk], -stanik do karmienia, -koszule 3x, -ręczniki d+m, -myjka, -szampon 2w1, -szczotka do włosów + gumka, -pasta do zębów + szczoteczka, -żel pod prysznic [kupiłam miniaturkę z babydream, mało miejsca zajmuje a jest nieperfumowany więc dobry dla noworodka, który będzie w kontakcie z Naszą skórą] -antyperspirant, -kapcie + klapki, -skarpetki, -majtki jednorazowe, -ręczniki papierowe, -tantum rosa, -woda mineralna z dzióbkiem.

1.01, ból na miesiączkę to właśnie jest oznaka, że coś się dzieje :) Czop czasem odchodzi razem z wodami a czasem dwa tygodnie wcześniej :) Ja mam wszystko spakowane do jednej torby podróżnej, miękkiej bez kółek.

Gość 1.01
Termin z usg nie jest terminem porodu tylko komputerowym wyliczeniem w którym dniu maluszek będzie miał 3500g kiedy to średnia waga noworodków urodzonych w terminie. Najważniejszy jest termin obliczony wg ostatniej miesiączki. Tak mi tłumaczył mój gin.

Gość 02.2013
Asiu , Iwonko dziekuje Wam bardzo zawsze dobrze sie dopytac i niedlugo bede sie pakowac:) i czekam na wasze relacje ze szpitala i z szybkiego porodu:) dziewczyny trzymam kciuki zeby bylo wszystko sprawnie, dobrze , i szybko i oczywiscie zdrowych maluszkow zycze:*

Gość 1.01
02.2013 to też będzie mój drugi poród i też mam mega stracha a myśle że to dlatego że teraz już wiemy czego możemy się spodziewać, po prostu ten kto tego nie przeżył nigdy nie będzie sobie w stanie wyobrazić takiego bólu... ale cóż na końcu jest mega nagroda ;) więc uszy do góry :) pozdrawiam

Gość 02.2013
1.01 mozliwe , tylko modle sie zeby nie bylo gorzej. a ty na kiedy masz termin? a pierwsze dzieciatko na łubinowej rodzilas? i ile ma lat?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się