Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

hej Styczniowka ja tez cesarka i mam ja na 15 wtepnietak wiec bedziemy w tym samym czasie.. mialam wizyte z anestezjologiem i ona mi powiedziala ze 6 godzin to minimum na plaska mozesz tylko glo

hej Styczniowka ja tez cesarka i mam ja na 15 wtepnietak wiec bedziemy w tym samym czasie.. mialam wizyte z anestezjologiem i ona mi powiedziala ze 6 godzin to minimum na plaska mozesz tylko glowe na boki przewracac ale sie nie podnosic bo to wywolac moze zespol bolowy.. heh tez sie martwie ale jakos damy rade fajnie ze tez bedziesz miec w podobnym terminie :)

Gość mimi6
Iwonka, Wiolcia TRZYMAJCIE SIE !!!

Gość Styczniówka
aaa1991 ja w środę a Ty we wtorek :) wiesz lekarz powiedzial, że we wtorek.. coś tam mówił, że ma jakieś trzy operacje jeszcze i, że raczej 16, więc może tak być, że to 15 ty będzie i razem nas położą :) jeśli będzie już tak blisko porodu i faktycznie będziemy praktycznie w tym samy terminie rodzić, to możemy się wymienić numerami tel w razie czego. Dam Ci wtedy moje gg i sie zgadamy jeśli będziesz chciała. To Twoje pierwsze dziecko? Do kogo chodzisz? Wybacz, jeśli już to pisałaś, a nie pamiętam :/ Poza tym dzięki dziewczyny za info odnośnie cc :)

Gość mama juz w marcu!
Iwona-trzymam kciuki!ale bedzie piekny prezent pod choinke:) co do siary-mnie leciala od ok22tyg ciazy.dziennie budzilam sie w mokrej pizamie.tez myslalam ze w zwiazku z tym bedzie rzeka mleka.niestety to nie idzie w parze,bo -tak jak u mnie-pokarmu bylo raczej tylko co kot naplakal,a u znajomych nie bylo wczesniej zadnych"wyciekow"i karmily ze hej!nie ma reguly.najbardziej liczy sie cierpliwosc.i trzeba poprostu mocno chciec,bo to nie taka latwa sprawa:)pozdrawiam wszystkie oczekujace,rozpakowane i ich maluszki!

Gość Styczniówka
Aa sorry dziewczyny te skurcze baxtona to to samo z porzepowiadające ech :P

styczniowko moze tak byc ja wczoraj ustalalam termin okolo 16.30 bylam u dr Sleczki. moze sie minelysmy.. mi zalezalo zeby 15 bo wtedy moj ma urlop i bedzie mogl od razu wszystko zalatwic alw ja mam kolejna wizyte 8 stycznia.. jeszcze babka mowila cos o tym ze jesli sa miejsca i masz umowiana cesarke to dzwonisz i przyjezdzasz dzien wczesniej popolodniu bo oni tak wola...

Styczniówka poznasz kiedy są bóle właściwe :P Ja miałam przepowiadające na początku grudnia, był mało bolesne i czasami występowały ;)

Gość Styczniówka
Dzięki Wiola :) Aaaa1991, ja mam wizyte 4 go o 17;00 i zaraz po niej anastezjologa. Ja byłam u Śleczki w piątek, nie wczoraj :) Masz cc ze wskazań? W którym tygodniu Ci zrobią cc -mnie wypada 39 tydzień. Będziesz mieć chłopca?

Gość Styczniówka
Już widzę, że będziesz mieć chłopca :) Ty mas ztermin wg OM na 25 stycznia, a ja 23 :) Ile Twój mały wczoraj ważył, a ile Ty przytyłaś?

Ze wskazań od kardiologa moje serduszko jest słabe na porod sn.. bede miec chlopca.. termin mam na 25 wiec 10 dni przed terminem no chyba ze samo sie cos wydarzy a wczoraj od razu mialam wizyte u anestezjologa :)

magart Termin porodu mam na 19 kwietnia.Musiała bym zacząć kupować wyprawkę do maluszka ale jakoś nie mam na to ochoty jak na razie.W poprzednich ciążach miałam już w tym czasie większość rzeczy. A jak Ty się czujesz? Ja w pierwszej ciąży miałam bardzo dużo siary od 5 miesiąca do końca że płakałam bo mnie to drażniło,musiałam nosić wkładki laktacyjne i biust mi się wtedy bardzo powiększył,bolał jak bym już karmiła.Po urodzeniu córki miałam bardzo dużo pokarmu ale przez złego pediatrę odstawiłam małą po niecałych dwóch miesiącach od piersi a później tego żałowałam ale ciężko było mi się wtedy pozbyć pokarmu.W drugiej ciąży dopiero w 9 miesiącu pojawiła mi się siara i to ledwo co a po porodzie miałam bardzo mało pokarmu i sam mi szybko zanikł.W tej ciąży jak na razie nie mam jeszcze siary.Nie wiem od czego to zależy z tym ile jest pokarmu bo przy pierwszej ciąży i po tak samo przy drugiej tak samo się odżywiałam przy drugiej nawet lepiej a pomimo to nie potrafiłam pobudzić laktację a w pierwszej to nawet ciężko było mi się pozbyć mleka.

wikula Oprocz tego, ze 2 tygodnie temu odkleilo mi sie troche lozyska i musze lezec to czuje sie niezle. Masz jeszcze sporo czasu na wyprawke ! Ja co prawda juz mam sporo poukladane w szufladzie, ale tylko dlatego, ze dostaje ciuszki na bierzaco od dziewczyny, ktora nie ma ich gdzie trzymac wiec co jakis czas wpada nam reklamoweczka bialo-rozowych slicznych ciuszkow. Ty po swoich 2 coreczkach tez masz pewne niezla kolekcje. Do dr. ide 28.12 mam nadzieje, ze powie, ze wszystko juz ok z moim lozyskiem. A jak zdrowko dziewczyn?

Ja dalej siedzę, kurczę coś ucichło... A to ktg jest płatne? Jak jest fałszywy alarm to za wizytę tam się coś płaci ? ;)

Gość mamka000
Rosered mam pytanie co do cc :) prawdobodobnie tez mnie to czeka 3 stycznia mam wizyte 20stycznia termin wiec pewnie kolo 10 stycznia bede miec cc juz sie boje. Pisalas ze maz dostaje dzieciatko to juz pomierzone i umyte czy takiego brudaska :), to w tym czasie kiedy szyja i w ogole? Co sie dzieje juz po zabiegu zabieraja na sale i sie lezy czy gdzies na osobnej sali pooperacyjnej. Maz zaraz po moze byc ze mna? :) mialas zaplanowana cesarke? Dzieki za odpowiedz :)

Gość Styczniówka
Jeśli chodzi o mnie, to ja nastawiałam się na poród sn i w ogóle jestem przeciwniczką cesarki, no chyba kiedy trzeba... No i oczywiście, te które chcą, to muszą kombinować, a te które nie chcą mają pecha... Mały ułożony jest pośaldkowo, głowę ma pod żebrami. Mało tego, nogami, że tak powiem jest nakryty i doktor powiedział, że czasami przy takim ułożeniu zdarza się, że maluchy po porodzie mają zwichnięte stawy, ale to dowiemy się od pediatry... Nie mówił jakoś tego w sposób groźny etc, ale nie ukrywam, że się zmartwiłam :( Z drugiej strony taki maluch sam sobie w brzuchu chyba nie pozwoliłby sobie krzywdy zrobić. Może są takie przypadki, ale sporadycznie... 4 go dopytam o wszytsko. Kartke sobie jakąś muszę zrobić, bo to już ostatniawizyta przed porodem. W piątek mam odebrać wynik GBS--- obym nie miała tego paskudztwa :( Powiem wam, że zaczynam się martwić, o to czy wszystko będzie ok.

U mnie też ucichło, skaczę na piłce ale jedyne co mam to PRZEOKRUTNY BÓL KRĘGOSŁUPA! Zeszłam nawet do auta przepakować torbę, bo może się okazać, że jutro nie z mężem pojadę i ewentualnie muszę mieć rzeczy tylko do porodu na widoku... Podźwigałam, połaziłam po schodach i cisza...

Styczniówka, moich znajomych synek był ułożony główkowo a i tak ma dysplazję bioderek. Brzuch koleżanka miała ogromniasty więc nie wiadomo czemu, bo mało miejsca nie miał... a był malutkim dzieckiem bo 3100g.

Gość rosered
mamka000: jak Ciebie szyja, to dziecko zanosza tacie, ale nie wiem czy juz ubrane, pomierzone itp. Raczej owniete w cos tylko. Po cc lezy sie na sali przedporodowej (ja lezalam, ale nie wiem czy tak zawsze). I po jakims czasie przynosza dziecko i przystawiaja do piersi. Jak jest ktos z Toba to zostawiaja, ale zabieraja jak zostajesz sama i na ta noc, co dalej musisz lezec. Jak juz wstaniesz, to wtedy dziecko z Toba zostaje na stale.

Gość mamka000
Dzieki rosered za odpowiedz, fajnie ze przynosza dziecko ja przy mojej pierwszej cesarce zobaczylam dziecko tylko na sekunde po wyciagnieciu a dopiero po 4h mi je przyniesli przystawic i ogolnie pokazac wiec jakis koszmar..oczywiscie to nie bylo na lubinowej. Jeszcze niecaly miesiac nie moge sie doczekac az je przytule :)

Gość Styczniówka
Jezuuu ta dysplazja to coś groźnego? Czyli przy prawidłowym ułożeniu to też się zdaża.. ranyyyy... Jacy są pedioatrzy na Łubinowej? Dobrzy? tzn w razie coś to można tam iść do jakiegoś prywatnie? Kuźwa... a na etapie jeszcze ciąży nie da się sprawdzić czy ze stawami malucha jest ok? Mam już wynik paciorkowca. Jest ok.

styczniowka Spokojnie. Dysplazję stawów biodrowych dzieci mają badane co najmniej 3 razy po urodzeniu - zaraz po narodzinach, jak wszystko jest ok to po 3 i 6 miesiacu.

Gość Styczniówka
magart dzięki, nie ma co martwić się na zapas w sumie... :/ zobaczymy co powie neonatolog, jeśli coś będzie nie tak to odrazu idę prywatnie i prosze o skierowanie do ortopedy. Powiedzcie mi czy przy cesarce robią lewatywe?

Gość 1.01
Styczniówka bez paniki żaden ortopeda nawet prywatnie nic nie zrobi przy takiemu maluszkowi z biodrami. Jeśli będzie coś nie tak to na początku tylko zaleci szerokie pieluchowanie, czyli 2 tetry między nogi i tyle... przed cc też robią lewatywę.

magart Na pewno będzie już wszytko ok.to napisz po wizycie co mówił lekarz.Mam bardzo mało ciuszków po młodszej córce bo mamy małe mieszkanie to nie mam gdzie to trzymać więc z wszystkiego co wyrastała to dawałam koleżance.Po starszej córce mi nic nie zostało bo już dawno temu rozdałam znajomym.Na wiosnę jesteśmy zmuszeni wynająć już większe mieszkanie jak nam się rodzina powiększy albo kupimy jakieś,zobaczymy jeszcze. Starsza córka miała mieć wczoraj zabieg,usunięcie trzeciego migdałka ale tydzień temu się rozchorowała i musieliśmy go zaś odwołać już drugi raz bo wcześniej miała mieć we wrześniu i też nie wyszło.Mam nadzieję że do marca będzie już miała zrobiony zabieg bo jak nie to później już ja pójdę do szpitala a jak wypadnie w tym samym czasie to musiała bym zaś go odwołać bo nie miała bym jak z córką zostać w szpitalu a nie chce żeby była sama a mąż też nie miał by jak bo musiał by siedzieć z młodszą córką w domu :-( Młodsza jest zdrowa jak na razie ale boję się że znowu rozchoruje się po starszej córce.

Wikula do marca jest jeszcze trochę czasu, więc na pewno zdążycie z tym zabiegiem. A długo córka musi być w szpitalu po tym zabiegu?

asia1004 Mam nadzieję bo od kwietnia czekamy na zabieg a dają odległe terminy.Pierwszy termin nam dali po 5 miesiącach a drugi po 3.Jak wszystko będzie dobrze to będzie w szpitalu 2 dni a jak dostanie gorączkę po zbiegu to może być nawet tydzień,wszystko zależy od tego jak przejdzie zabieg.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się