Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sofcik

Moja osobowosc lub jej brak.

Polecane posty

Gość sofcik

mam problem zdaje sie natury psychologicznej o ile to w ogole problem.Zastanawiam sie nad soba i wlasciwie nad swoja osobowoscia, gubie sie w tym.Chodzi o to ze potrafie sie dostosowac do roznego rodzaju ludzi,czy to bedzie discoman czy rockmen czy jakis powiedzmy inteligent z discomanem pojde na disco i dobrze sie wybawie i wytancze z rfrockmenem na koncert rockowy i tez jest swietnie a z inteligentem posiedze i poslucham pogadam o nauce muzycie itd itd.Nigdy sie wczesniej nad tym nie zastanawialam, ale ostatnio zaczelo mi to przysparzac troche problemu tz w mojej glowie.zaczelam myslec o tym dlaczego to ja zawsze sie dostosowuje do ludzi,i w ogole chcialam sie tu kogos zapytac czy to jest moze objawem zaburzen osobowosci moze jestem jakas nieokreslona a moze to dobry objaw ze tak potrafie,jestem bardzo otwarta osoba i tolerancyjna ogolnie,no i oczywiscie mam swoje wlasne wartosci i zasady wedlug ktorych postepuje niezaleznie od typu ludzi z ktorymi sie obracam, tak na marginesie,no ale mysle i mysle i sama siebie nie potrafie okreslic bo dobrze bede sie czuc i z takim czy owakim.Czy to swiadczy o tym ze jestem bezosobowa?co sadzicie o tym?

Gość sofcik
dzieki Zwariowana Zabo milo z Twojej strony wyczerpalas temat doslownie i juz wiem o co chodzi.nie ma co jak odpowiednie podejscie

nie przejmuj sie wd. mnie jesteś po prostu uniwersalna. To pozytywna cecha. Człowiek jest sobą tylko w tedy gdy jest sam...

Ze mnie żaden psycholog (na marginesie - jak twierdzi mój kumpel - \"po czym poznać studenta psychologii? - po tym, że u wszystkich, których spotyka wynajduje kompleks edypa\" :P). Ale skoro Ci z tym dobrze, nie przeszkadza Ci to, więc wg wszystko jest zupełnie jak najlepiej. Jesteś po prostu elastyczna, potrafisz się dogadać z różnymi ludźmi. I to nic złego, skoro masz własne wartości, zgodnie z którymi postępujesz. Kojarzysz może trochę wyolbrzymioną postać córki wójta z serialu Rancho - ma ona takie \"etapy\" - w zależności w jakim facecie się zakocha - to takie \"postawy życiowe\" przyjmuje - i co chwilę zmienia? Gdybyś postępowała na tej zasadzie - nie miała własnych ideałów, wartości, tylko cały czas przyjmowała cudze, to mógłby być problem. Ale tak, wg mnie, to wszystko jest w porządku. I to zaleta.

chodzi o to ze nie ma w tym glebdszego sensu,ja tez np tak mam ze mam znajomych punkow,tych co sluchaja hip-hopu a inni techno.I z kazdym znajduje wspolny jezyk,uwazam ze w tym nie ma nic zlego,a wrecz przeciwnie.nie martw sie:)

Gość sofcik
dziekuje sedecznie za odpowiedzi

ja tez zupelnie inaczej zachowuje sie przy rodzicach, inaczej wsrod ludzi z uczelni, inaczej wsrod znajomych z netu, inaczej gdy jestem z facetem, inaczej wsrod znajomych, inaczej wsrod nieznajomych, itd. itp. jestes N O R M A L N A :)

zalezy, czy jest ci z tym dobrze, jestes po prostu na tyle wszechstronna osoba ze mozna z toba pogadac na kazdy temat,czy czujesz ze robisz to niejako na sile, chcac dostosowac sie do oczekiwan innych...wtedy mozna mowic o problemie moim skromnym zdaniem...