Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magic21

migrena

Polecane posty

Gość magic21
a co to takiego???

Gość ahojj
witam po przerwie, topik mi sie gdzieś zapodział ;) Magic nie miałam pojęcia, że podczas migreny niszczy się kwas mlekowy. Ja cały czas myślałam, że ta moja obsesja w łykaniu pałeczek kwasu mlekowego to jakieś natręctwo ;) a to może zwyczajnie mój organizm ma intuicję czego mu trza ;) teraz sobie szukam artykułów na ten temat i znalazłam coś fajnego - KAMBUCHA :) to coś się karmi i ono produkuje min. kwas mlekowy, uwaga : zaleca się picie napoju z kambuchy przy migrenach: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/294434_kambucha_grzyb_herbaciany.html Magic, zastanawiam się, czy ten propranolol nie powoduje tycia, bo u mojej koleżanki on jakoś dziwnie zadziałał - spowalniał jej nie tylko pracę serca i ciśnienie, ale i całą przemianę materii, w dodatku chodziła ciągle okropnie senna, ospała i zupełnie bez energii. Chyba jednak wole preparaty mniej farmaceutyczne ;) i kupie sobie taką kambuchę :p

Gość ahojj
Całkiem młoda --> :) fajnie, że wreszcie możesz sobie odetchnąć :) ja swoich migren nigdy nie wiązałam z hormonami, chociaż nigdy nic nie wiadomo :o Ale moja teściowa całe życie ma migreny, raz w miesiącu, w określonym czasie cyklu. Ok. półtorej roku temu weszła w menopauzę i dalej w tym samym czasie, raz w miesiącu, ma migreny, tak jak zawsze :o Szkoda że jej nie przeszło tak jak Tobie, dalej musi się męczyć :( a ciekawe jak to jest u facetów, czy migrena u nich tez może być związana z zaburzeniami hormonalnymi ?

Gość z tym propranolem to uwazajcie
nic bez zgody lekarza pozdrawiam Wiola

Gość magic21
Witam, jem te paleczki zobaczymy ostatnio migrene miala wczoraj:) ale nie spodziewam sie dobrych rezulatow po tygodniu stosowania:) pozdrawiam wszystkie cierpiace

Gość Ja też miałam
Ja też miałam migreny.Straszne bóle!!! Potem się okazało, że wtedy wykrzywiał mi się zgryz i to od tego. Teraz mam krzywy ale prostuję aparatem (nie stałym). Pozdrawiam.

Gość magic21
do ''ja tez mialam'' jaki lekarz ci stwierdzil ze od wykrzywiania zebow masz migrene?? mi 2 zeby nachodza na siebie moze tez mam od tego.?

Gość /łączenie tematów/
22:56 Ignacja Czy zna kto jakiś sposób na migrene? Dodam, że właściwie żadne leki juz mi nie pomagają (takie jak panadol, czy ibuprom to już w ogole). Błagam pomóżcie, bo zwariuję! 23:01 Devil69 oklady na czolo, i uciskaj taki punkt miedzy palcem wskazujacym a kciukiem. Jak uciskasz i masujesz to bole przechodza. 23:02 Asiulka13 Ja tez tak mam nic nie pomaga-lagodzaco dziala kapiel w olejkach i nacieranie skroni olejkiem lawendowym. Jesli mnie przyjdzie odejsc pierwszemu, Nie daj zachmurzyc sie swemu niebu. I mysl uparcie bez chwili watpienia: To tylko zmiana,a nie rozstanie.(....) Kiedy wiec idziesz lasem,po ktory kroczylismy, Lub prozno szukasz nad rzeka mego cienia, Albo zatrzymujesz sie na szczycie w miejscu, Skad zwyklismy rozgladac sie po lakach, Czy tez na widok czegos bezwiednie szukasz mojej reki, A gdy jej nie ma,czujesz jak rosnie w tobie smutek- Poczekaj. Przymknij oczy. Odetchnij. Wsluchaj sie w moje kroki w twoim sercu. Wcale nie odszedlem:ja dalej ide z Toba. 23:03 greczynka Ja tez. Już nawet nic nie lykam bo wiem że nie pomoze. jak nie moge wytrzymać to ide do lekarza dyzurnego i prosze o zastrzyk przeciwbólowy. A tak to po prostu staram sie przeczekac. trzyma czasem trzy dni, nie jem, jest mi niedobrze.... Potworne. 23:10 Ignacja No własnie mnie tez trzyma juz 3 dzien... Wczoraj troche przeszlo po masie lekow przeciwbolowych, ale jak tak dalej pojdzie to za 2 lata umre na marskosc watroby (polykam tego takie ilosci, a w dodatku czasami kilka dni z rzedu), chociaz jak mowie nic nie pomaga... A ten punkt to gdzie dokladnie jest? 23:12 greczynka może cos w pogodzie sie dzieje..? ja dzis drugi dzien.... Nie bylam na pogotowiu bo jakos jeszcze daje rade, licze ze jednak do jutra przejdzie, chociaż mi nawet jak ból minie zostaje jeszcze uczucie mdłości przez jakis czas i uzucie jak ja to nazywam " drewna w głowie.." Fuj. 23:15 Ignacja Pogoda to raczej nie, bo ja jestem na Sycylii... wiec pewnie inne panuja warunki atmosferyczne. Moja siostra ma to samo. Wiem, ze jedynym lekiem na to są takie tabletki firmy Pfizer, sprzedaje się je po 2 ale cena jest straszna. Za 2 tabletki 45 zl!!! Ale ponoc bardzo skuteczne... tylko ze ja bym to musiala lykac co 2 dzien... juz nie moge, to tak strasznie utrudnia mi zycie! 23:17 JANKESA Ketonal forte . raz na dzień 23:18 JANKESA Ketonal 10 tabl. na recepte3.20 23:18 greczynka mi czasem pomagał Ketonal. Poza tym na pogotowiu daja jakies skojarzone dwa zastrzyki Ketonal plus cos na D..., nie pamietam, dośc pomaga, choc jak mówię mi po samym bólu jeszcze zostaje jakies 24 godziny problemów z żoładkiem oraz uczuciem głowy z masy papierowej... To tez jest przykre. Wspólczuje ci, ja mam migreny od niedawna, a już mam dosc. 23:19 Ignacja No ale ketonal forte to jest lek przeciwbolowy i nie mozna go chyba brac jak "witaminek" raz dziennie... Mi chodzi o jakas porade bez uzycia sordkow przeciwbolowych... moze ktos ma jakis zloty sposob... 08:06 ENI40 nie dalej jak dwa dni temu zalozylam identyczny post.. cierpie na migdeny od wieleu lat.. wyprobowalam mase srodkow przeciwbolowych..ktore niestety niewiele pomagaja albo wcale.. w tym miesiącu mialam tylko 8! dni bez migreny... to ze ktoś ci poradzi jakies srodki przeciwbolowe nie znaczy ze na ciebie zadziłają.. migrena jest jak linie papilarne..kazda jest inna i kazda reaguje na inny srodek... 1. co do okladow sama musisz wyprobowac jaki ich rodzaj ci pomaga.. czy cieply czy zimny.. mnie pomagaja zimne wiec w zamrazarce zawsze mam woreczki zelowe i sie mrożą.. jesli cie boli..postaraj sie zlokalizowac epicentrum bolu..jak sie skupisz poczujesz jeden punkt na glowie z ktorego promieniuje bol..i tam przyloz oklad.. 2. punkt o ktory pytasz znajduje sie miedzy palcem wskazujacym a kciukiem dokladnie w tym miękkim miejscu gdzie odchylasz kciuk(jest tam taki dołeczek) tam mocno uciskaj..ale to pomaga tylko na chwile..potem bol wraca.. 3. mozesz tez masoweac duzy palec u nogi lewy albo prawy.. w zaleznosci od tego ktora strona glowy cie boli.. prawa-prawy paluch.. 4.polecam ci tez wyciag ziołowy "Mariomigran" w aptece bez recepty. pij go systematycznie.. gdy ja zaczynalam pic wiele tyg mialam mniej migren a i ból nie byl taki siarczysty. pije go do dziś. Jesli jestes kobietą: 5.jak pewnie wiesz u kobiet migrena ma duzy zwiazek z hustawka chormonow w miesiecznym cyklu.. kup sobie w sklepie zielarskim kwiat czarnej (!!) malwy..zawiera naturalne chormony.. pij codziennie do miesiączki. po okresie znowu.poza tym malwa zaprocentuje w pozniejszym okresie zwanym klimakterium..znacznie latwiej go przejdzisz.(wyprobowala moja mama) 6.na tydz przed miesiączką jesli wtedy masz silne bole glowy przyjmuj "Ascorutical forte", uszczelnisz naczynia krwionośne..bol powinien byc mniejszy.. 7.przeczytalam w internecie ze zastrzyki z botoxu przynosza rewelacyjne efekty w likwidowaniu migreny.. poczytaj sobie na ten temat.. ja wlasnie dojrzewam do podjęcia decyzji.. dowiem sie czegos wiecej i chyba się zdecyduja..zwlaszcza ze likwiduja bol na wile miesiecy i nie maja zadnych skutkow ubocznych.. koszt okolo 1000zl. oj..wiem co czujesz dlatego pisze co ja juz wyprobowalam..ale prosze kup sobie chociaz ten Mariomigran..to ziółka wiec nie to samo co prochy a moze ci chociaz troche ulzy.. powodzenia .. 08:09 ENI40 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?=12154& w=60712064&v=2&s=0 ..wpisz to w swoją wyszukiwarke tu znajdziesz o tym botoksie 08:13 ENI40 mnie ketonal w iniekcji nawet nie pomógl na pogotowiu..dopiero dożylna pyralgina.. 08:19 ENI40 w tym linku ktory ci podalam jest wyszukiwarka..i tam wpisz slowo migrena 08:26 ENI40 acha!!! i jeszcze gdy dokuczają ci mdłosci wez aviomarin..pomaga naprawde.. poradzil mi neurolog...

Gość /łączenie tematów/ - c.d.
i chyba się zdecyduja..zwlaszcza ze likwiduja bol na wile miesiecy i nie maja zadnych skutkow ubocznych.. koszt okolo 1000zl. oj..wiem co czujesz dlatego pisze co ja juz wyprobowalam..ale prosze kup sobie chociaz ten Mariomigran..to ziółka wiec nie to samo co prochy a moze ci chociaz troche ulzy.. powodzenia .. 08:09 ENI40 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?=12154& w=60712064&v=2&s=0 ..wpisz to w swoją wyszukiwarke tu znajdziesz o tym botoksie 08:13 ENI40 mnie ketonal w iniekcji nawet nie pomógl na pogotowiu..dopiero dożylna pyralgina.. 08:19 ENI40 w tym linku ktory ci podalam jest wyszukiwarka..i tam wpisz slowo migrena 08:26 ENI40 acha!!! i jeszcze gdy dokuczają ci mdłosci wez aviomarin..pomaga naprawde.. poradzil mi neurolog... 08:53 ENI40 od wielu lat cierpie na uporczywe migreny.. nie pomagaja mi środki kupowane w aptekach..czesto konczy sie na zastrzykach podawanych dozylnie.. poradzcie czy macie jakies sposoby inne niż oklady, prochy...slyszalam o zastrzykach z botoksu ponoc pomagaja na kilka miesięcy.. W TYM MIESIĄCU MIALAM TYLKO 7 DNI BEZ MIGRENY.. 08:58 lek imigran robiłas tomograf głowy? skad wiesz ze migrena , pewnie lekarz powiedział bez badan... 09:00 ENI40 bylam u neurologa specjalizującego sie w leczeniu migren..zwyczajna klasyczna migrena z aurą.. wiem o niej wszystko.. tylko skutecznego leku nikt nie moze znalezc na to swinstwo...kto cierpi na te przypadlość wie , zna opinie lekarzy i naukowcow..ale moze ktos zna jakis sposob by ulzyło.. 09:02 lek imigran ja cierpie i mi ten lek pomaga czasami, nic lepszego nie wymyslili Na kazdego działa cos innego aw cuda nie wierze 09:03 jak wiesz wszystko to powinnas wiedziec ze skutecznych leków nie ma na migrene 09:06 ENI40 leku IMIGRAN nie moge brac bo to z grupy tryptanów..a ja mam chore serce tzn zaburzenia rytmu i lekarz zabronil mi po nie sięgac.. 09:08 ENI40 owszem wiem ze migrena to jak linie papilarne..kazdemu pomaga coś innego.. nie oczekuję od was tego typu pouczen..widze ze chyba niepotrzebnie pytam.. 09:10 she kameleon oj,wiem co przechodzisz bo mam prawie to samo.Prawie bo mnie jeszcze w miare leki z apteki pomagają-gorzej jak kończa sie i po recepte musze zasuwać.Ja wspomagam sie olejkiem olbas oil-smaruję nim okolice pomiędzy brwiami-uśnierza choć na trochę ból,jem lody żeby krew swobodnie przepływała,robie zimne okłady na szyję,pije cole zeby zołądek mniej dokuczał,najlepiej to przeleżałabym w domu w ciemnym pod kocem ale jak sie jest w pracy to nie ma wyjscia.Mozna tez robić takie inhalacje to niby tez pomaga ale teraz nie pamietam z jakich kropli,to tyle pozdrawiam Z tobą lub bez Ciebie, Z tobą lub bez Ciebie nie umiem żyć z tobą lub bez Ciebie. GG 6139371

Gość /łączenie tematów/ - c.d.
09:12 ENI40 zimne oklady czasem pomagaja mi.. lepiej weż aviomarin zamiast coli gdy ci załądek dokucza.. u mnie lody niestety wywoluja migrene.. smaruję sie amolem.. ale olejek olbas tez mam..dzieki wyprobuje 09:16 she kameleon a jakie leki brałaś?bo ja dostaje sumamigren i jak na razie skuteczne tyle ze muszę brac od razu jak poczuje ze zbliza sie ból migrenowy Z tobą lub bez Ciebie, Z tobą lub bez Ciebie nie umiem żyć z tobą lub bez Ciebie. GG 6139371 09:28 ENI40 wlasnie sumamigren, imigran to tryptany a ja ich brac nie moge..szkodza mi na moje arytmiczne serce..lekarz zabronil. bralam diclo-duo, migea.. i nic..a latwo dostepne w aptekach to juz chyba wszystkie.. leczylam migrene lekiem divascan..poczatkowo pomagal..migreny byly rzadsze..ale gdy skonczylam po roku leczenie..wrocily jeszcze gorsze, silniejsze... 09:41 podniose 09:51 ENI40 życzliwym mi osobom doradze by kupiły sobie wyciąg ziołoy "mariomigran"..w poczatkach brania czulam wyrazna ulge..mniej migren..az chcialo sie życ.. sprobujcie..zawsze to ciut ulgi.... pije do dziś.. migreny sa lzejsze..mimo ze czeste ale bywa ze lzejsze..... 10:26 ENI40 i nic? nikt mi nic nie doradzi? 11:30 dota25 tez mam migreny z aurą makabra ...ale ostatnio bardzo rzadko a juz było tak ze kilka razy w tyg anieraz ta aura wracała kilka razy w dzień, zdychałam co prawda jak wezmę tabletki jak juz widze ze cos sie pojawia to jest lzej, a teraz zaczełam duuuzo spacerować, mam jak bo siedzę z dzidzą sama, jem ostrożniej, wiadomo ze sa produkty po których jest wieksze ryzyko wystapienia migreny. i nie wiem czy to tylko ciąża i te hormony, ale od 11miesiecy tylko raz odpukac miałam atak, myslałam ze się zapłacze nie dosc ze nic nie widziałam dziecko płakało ja z nim sama za bardzo nic na zbicie bólu nie mogłam wziąć makabra. mam nadzieje ze to juz nie wróci, ciągle zyje w strachu współczucia http://picasaweb.google.pl/dota25 11:50 Eni40 wlasnie ten strach..i pytanie co dzien..bedzie dzis bolec czy mi sie jakos uda??? no coz... w twoim przypadku zapewne hormony..poza tym u koiet poziom hormonow ciagle sie zmienia i dlatego tez cierpia na migreny... no coż moze menopauza pomoże..mojej mamie migreny przeszly po menopauzie wlasnie..

Gość freteke
Moja siostra ma straszne migreny. Do tego stopnia, że aż wymiotuje. Wiem, że rada, którą wam zaproponuje jest co najmniej dziwna, ale może warto spróbować? Moja siostra jest zadowolona i stisuje ją do dnia dzisiejszego. Otóż kiedy tylko odczuwa zbliżający się ból głowy zwiastujący migrenę, szybciutko zjada mocno zmarzniętego loda śmietankowego. Gryzie go by zmroził jej przełyk usta i cała resztę. Po jakimś czasie nie odczuwa nawet bólu głowy. Może warto spróbować???

Gość onasuperrrr
upppppppp

Gość buta
Kochani najpierw zmierzcie sobie poziom hormonu progesteronu w organiżmie cena 25 zł w przychodni.Moje migreny sa mało kiedy jak zwiekszyłam sobie poziom progesteronu w organizmie oczywiście naturalnie.Za granica sa opaski przeciw migrenowe ja kupiłam we Francji w kazdej aptece sa rewelacyjne.Kilka minut i jest o wiele lzej aura mija.Dopełnijcie tez swój organizm magnezem do oporu .Trzymajcie sie.

Gość migrena to moje drugie ja
O ! Widze,ze jakis temat dla mnie ;) Pierwszy atak migreny byl dla mnie bardzo dziwny... Siedzialam sobie u kolezanki i zaczelo mi byc nie dobrze,i mialam plamy jaskrawe przed oczami - wrocilam do domu (myslalam,ze moze od slonca,bo nigdy nie mialam zadnych bolow glowy! )Jak juz wrocilam do domu,zaparzylam sobie melise - nie pomoglo ... a nawet bardziej mnie zaczal zoladek meczyc,wiec zrobilam jeszcze miete i wzielam 2 rennie..i jeszcze gorzej :( Jak juz stwierdzilam,ze nie zalagodze tego,to myslalam,ze sie przytrulam czyms i poszlam do ubikacji. Jak kucnelam .. stracilam czucie w rekach,na twarzy,jezyka,i co gorsze te dretwienie sie "rozrastalo" ... Za chwile naszedl taki bol glowy,ze poddalam sie,zadzwonilam po taxi pojechalam do przychodni. Przyjeli mnie bez kolejki jak zobaczyli w jakim jestem stanie. Pielegniarka zmierzyla mi cisnienie,pozniej mialam badanie neurologiczne,okazalo sie,ze wszystko ok. Wiec pani doktor stwierdzila,ze to migrena. Dostalam zastrzyk po ktorym zoladek sie w miare uspokoil,pozniej dostalam zastrzyk ketonalu... ale nie pomoglo,wiec dostalam drugi,po ktorym juz bylo lepiej. I od tamtej pory migrena nachodzi mnie nieoczekiwanie. Raz zdarza sie,ze pol roku sie nie pojawia,a innym razem w ciagu 2 tygodni potrafi 3 razy zaatakowac.Ale juz nie panikuje i wiem,co mam robic ... Przepisali mi ketonal forte w tabletkach i jak tylko czuje ,ze sie zaczyna,szybko lykam i przechodzi ten proces lzej,pozniej oczywiscie musze wziac magnez i kolejna dawke ketnalu. Chociaz ciagle ta migrena zaskakuje mnie czyms nowym.Ostatnio na swieta w nocy tak mi wszystko podretwialo,ze jak reka dotknela plecow to sie wystraszylam,ze ktos wszedl do mnie :| A najgorsze,ze wtedy ketonal sie skonczyl a inne leki nic nie dawaly ... Myslalam,ze umieram :P Ale z samego rana znajomy rodzicow - pan doktor przepisal mi i tata szybko pojechal do apteki :) Dodam,ze mam 22 lata. Pozdrawiam wszystkie migrenowiczki ! ;)

Gość olaolaolaoo
no a na mnie niestety ketonal nie dziala. nawet forte. nie wiem czy moj bol to migrena,bylam u neurologa ale nie robil mi specjalistycznych badan przy bolach glowy mam temp 37,5 . wydaje mi sie ze mam te bole po tabletkach anty bo zaczely sie wlasnie jak je zaczelam stosowac ... :(

Gość Jaki tam Ketonaltrzeba
migrene wyleczyc a nie faszerować sie srodkami przeciwbólowymi buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość olaolaolaoo
ale ja nie wiem czy to migrena. jak mnie boli glowa to musze cos przeciwbolowego wziac chyba nie?? bylam dzis u lekarki z tym to mi powiedziala ze to normalne ze zwiazane z cyklem miesiaczkowym i zapisala pyralgine.

Gość olaolaolaoo
poza tym ktos przeciez napisal ze jej sie nie da wyleczyc tylko zlagodzic objawy, wiec chyba srodkiem przeciwbolowym??

Gość Idriill
w migrenach ból głowy występuje ciągle w jednym miejscu, i to zazwyczaj nad oczami albo gdzieś w okolicy skroni, mam rację? tak chyba się podaje...bo u mnie ból występuje w różnych miejscach, i raz jest tępy pulsujący, a raz kłujący :) sama już nie wiem czy to migrena

Gość pisz po ludzku rozmiary
jggfvjgjfvjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccczzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,tttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Gość Efula
Witam. Od jakiegos czasu mniej wiecej od pol roku ( moze troche wiecej ale nie zwracalam na to uwagi ) mam bole glowy :/ czasami sa lekkie ale jednak nie pozwalaja na normalne funkcjonowanie a czasami doprowadzaja do obledu :/ wowczas nie chce mi sie nic i jest mi niedobrze :/ myslalam ze to moze jakis stres czy przemeczenie podczas nauki do matury jednak nie :/ matura byla w maju a mamy sierpien i bole nadal nie ustepuja :/ mama wkoncu nakrzyczala na mnie z tata i kazali isc do lekarza. Rodzinny lekarz skierowal na badania krwi podejrzewajac anemie. Phiii wszystko wyszlo dobrze. Wkoncu zdecydowalam sie na wizyte u neurologa ktory przepisal mi Divascan-mam brac 3 razy dziennie po 1 tabletce przez okolo pol roku. Wlasciwie to dalej nie wiem co mi jest. A ten lek nie jest przeciwbolowy ale zapobiegawczy....i zaczyna dzialac po kilku tygodniach czy miesiacach. Mam isc na jakies badania? czy poczekac az rzeczywiscie lek zacznie dzialac?

Gość iluśka
witam.często czytam o problemie migren.no i oczywiście współczuję nam wszystkim ponieważ ten problem dotyczy od bardzo dawna również i mnie.a że jestem związana zawodowo ze służbą zdrowia mogę się dość realnie wypowiedzieć na temat propranololu ,divascanu czy też depakine chrono i innych leków.....dobrane prawidłowo naprawdę stosowane regularnie pomagają i to nawet w 99%.wiem to z własnego doświadczenia.a tak jak napisała poprzedniczka to wszystko co dzieje sie z nami to zaburzenia naszych kochanych hormonów.

Gość iluśka

Gość acha
czy migpriv ma jakis wplyw na tabletki antykoncepcyjne??

Gość martek28
Witam Wszystkich!!! Więc krótko i na temat Mam migrene od 12 lat, mam 29 lat Walczyłem w różny sposób, leki przeciwbólowe, Ketonal w ostateczności, szkoda żołądka, nerek i wątroby, jest lek nowej generacji z rodziny Triptanów, a mianowicie "Sumatriptan" Mieszkam w Danii i tu kupuję, w Polsce może być pod inną nazwą 6 tabl. ok 80 zł.. Ale ten sam producent(GSK) ma lek o nazwie Imigran 20 mg w postaci dozy do nosa, w sprayu. 6 Doz w Polsce 310 zł. warto!!! Testowałem, 100% skuteczny, migrena mija po 5 min. Zaznacze że moja migrena jest na skale 5 stopni ma 5 stopni, czyli maksymalnie silna. I ten Imigran mi pomaga, Oczywiście AKUPUNKTURA!!! 9 nakłuć, szyja, kark, głowa, na jakiś czas łagodzi objawy. To mi pomaga. Naprawde próbowałem wszystkiego, EEG, Rezonans głowy, karku, RTG, Alergotesty i inne sposoby, Tylko IMIGRAN. Polecam!!!

Witam Czy ktoś może mi polecić klinikę {NFZ) w Wawie w której można zrobić operację przegrody nosowej i jednocześnie (za dopłatą) korektę nosa (garb)?

Gość tommat
Wspolczuje-glowa boli mnie 35 lat mam57lat przeszlam wszyskie mozliwe badania,probowalam u roznch uzdrowicieli i magikow od wschodu do zachodu Europy gdzie obecnie mieszkam od 20 lat.Wyprobowalam szystkie leki swiata, leczenia specjalne w klinikach bolow glowy-wszystko bez skutku.Dawno temu byly to migreny 2-3 dni a potem glowa boli jak szalona codziennie,zaczyna o kolo4,5 rano i .t.d bez wzgledu na pogode,kraj ,klimat, menopauze-koszmar mojego zycia nic nie dziala -tylko bol dziala.Ostatnio ktos mi powiedzial o djecie bezglutenowej stosuje aledopiero tydzien.Mloda lekarka zaproponowala mi zbadanie krwi na pokarm i zastosowanie odpowiedniej d iety/na pewno wiem ze nie moge czekolady,serow typu zoltych,mleka/.Czekam na wyniki ktore robi sie w Belgii i efekty diety.Pozdrawiam zycze dni bez bolow glowy.

Gość tommat
Wspolczuje-glowa boli mnie 35 lat mam57lat przeszlam wszyskie mozliwe badania,probowalam u roznch uzdrowicieli i magikow od wschodu do zachodu Europy gdzie obecnie mieszkam od 20 lat.Wyprobowalam szystkie leki swiata, leczenia specjalne w klinikach bolow glowy-wszystko bez skutku.Dawno temu byly to migreny 2-3 dni a potem glowa boli jak szalona codziennie,zaczyna o kolo4,5 rano i .t.d bez wzgledu na pogode,kraj ,klimat, menopauze-koszmar mojego zycia nic nie dziala -tylko bol dziala.Ostatnio ktos mi powiedzial o djecie bezglutenowej stosuje aledopiero tydzien.Mloda lekarka zaproponowala mi zbadanie krwi na pokarm i zastosowanie odpowiedniej d iety/na pewno wiem ze nie moge czekolady,serow typu zoltych,mleka/.Czekam na wyniki ktore robi sie w Belgii i efekty diety.Pozdrawiam zycze dni bez bolow glowy.

Gość tommat