Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anita27

cukrzyca ciazowa-jaka dieta .pomocy

Polecane posty

Gość Natalaaaaaa123
Witajcie:) Miałam robione badanie 75g glukozy, na początku niby wszystko dobrze ale 20 minut przed pobraniem krwi zwymiotowałam, pielęgniarka normalnie pobrała mi krew ale nie jestem pewna czy wyniki są wiarygodne. Czy muszę powtórzyć badanie? Czy te 20 minut niczego nie zmienia?

Gość angela8899
Witam wszystkie Panie! Jestem studentką i zbieram materiały do pracy magisterskiej na temat, jakości życia kobiety ciężarnej z cukrzycą. Dlatego zwracam się do Pań z ogromną prośbą o wypełnienie anonimowej ankiety. W szpitalach w moim mieście nie jestem w stanie zebrać wystarczającej ilości ankiet do przeprowadzenia badań, dlatego bardzo potrzebuje pomocy Pań. Z góry dziękuję za poświęcony mi czas i każdą wypełnioną ankietę. Wszystkim słodkim mamom życzę mnóstwo zdrowia i samych radości :) Link do ankiety http://moje-ankiety.pl/respond-38771.html

Gość gość
Witam :) jestem w 27 tc blizniaczej dzisiaj dowiedziałam się ze mam cukrzyce, chyba niewielka bo przy krzywej po 2 godz wyszło 7,93. Dostałam skierowanie do Poradni chorób metabolicznych i tam przez tel mnie jakoś tak... nastraszono. Kazali mi wejść nim przyjdę 13-08 na slodkiemamy.edu.pl ja niestety nigdy nie lubiłam diet z liczeniem kalorii i ważeniem, wiec to mnie przeraziło aż wreszcie wymyśliłam sobie, ze jak bede sprawdzac cukier, to bede wiedziec, czy nie robie strasznych gaf jakichs i bede je eliminować. Przyjmę podstawowe zasady - pieczywo ciemne, więcej błonnika, bez smażenia, mnie tlusto, itd i ogranicze cukry proste, no i wlasnie te posilki 6-7 mniejszych (tylko czy mi starczy czasu na spanie ??? he he jak bede miala tylko sie "posilowac") no i może będzie dobrze??? a czy moge pic jakies soki z kartonow? jesli tak to kiedy w jakich godz i jakie??

Gość gość
Dzień dobry. Ja mogę polecić dietetyka, który ułożył mi dietę w cukrzycy ciążowej. Dieta była smaczna i prosta, polecam. Jakby ktoś chciał korzystać to poszukajcie dietetyka online Sylwię Sobczak-Piżuch.

Gość Tamara

Ja uważam, że warto skorzystać z pomocy dobrego dietetyka. Zwłaszcza, kiedy choruje się. Ja mam hashimoto. Korzystam z porad dietetyka Foodwise od dłuższego czasu i czuję się o wiele lepiej. Teraz staramy się o dziecko 🙂 Ten kto nie korzystał z pomocy dietetyka z pewnością, nie wie ile traci. Pomoc dobrego specjalisty może wiele zmienić.