Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anita27

cukrzyca ciazowa-jaka dieta .pomocy

Polecane posty

Gość JAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no cóż przewalone ztymi słodyczami, ale warzywka tez je doskonale potrafią zastąpić, wiem bo mam już tak od jakiś 15 lat więc spokojnie...

anitka aha, ja pracuje w teatrze muzycznym i właściwie dopiero odkąd zaczęłam pracować w Londynie na stałe to musze się pilnować czyli od prawie 4 lat, ale wcześniej też musiałam być dość szczupła, ale nie pilnowałam się tak jak teraz, powiedzmy że mam już za wysoką pozycje żeby to teraz stracić, co najlepsz jak zaczęłam prace w londynie byłam w ciąży i trzeba było tak robić żeby nie było widać, no i teraz muszę się pilnować żeby największy rozmar mieć 38, no więc dla bezpieczeństwa tak 36... no ale co tam... w końcu sama sobie taki zawód wybrałam...

jaaaaaa to przekichane,to ty juz jak zaawansowany cukrzyk,haha alke dla ciebie pocieszajace jest to ze tylko do emerytury,hihii, a dla mnie w ogole to slodycze moglyby nie istniec tylko teraz mam taka ochote w czasie ciazy. a z pierwsza ciaza tak je pochlanialam ze przytylam prawie 30 kilo,niezle co!!!!!

anitka biorąc pod uwagę, że mi w czasie ciazy przybylo 5 kg (o co mój ginekolog się na mnie wściekal, że jestem wariatka :) ) to faktczynie dużo jak już będziesz miała maleństwo to pogadamy jeszcze o tym co zobić żeby Tobie się nie przyplątała ckurzyca :D

anitka no właśnie niekoniecznie, trzeba tylko niektóre pierwiastki w organiźmie uzupełnić, ale o tym potem, jak już się swoim maleństwem pochwalisz :)

o0ch to napewno sie upmne o doradzenie,bo wlasnie cholera tez mnie to niepokoi jak mi powiedzieli ze mi grozi cukrzyca w pozniejszych latach,a mi sie wcale to nie usmiecha ,bo juz teraz wiem co to za meczarnia,tym bardziej ze ja lubie imprezki,piwko grilek i mialabym sobie tego odmowic onie nigdy ,porzenigdy.

hihihi zwykle cukrzyce łatwo si leczy przez podanie pikolinianu chromu, moja siostra ma cukrzycę i była uzależniona od insuliny a tutaj prosze...

no wlasnie kiedys cos pisalas na temat tego lekarswa,wiec poczytalam troche na jego temat ale z tego co sie tam doczytalam to tego leku nie ma w polsce, a nie wiem czy mozna zamowic,no a jak juz sie go ma to jak go tzreba stosowa przez jaki okres czasu????

anitka mi koleżanka sprowadzała z USA, chyba jedyny naturany jaki w ogóle jest na dodatek z wanadem, a żeby wiedzieć jak często go stosowac to najlepiej zrobić analize włosa, żeby było wiadomo ile tego chromu masz w organiźmie przy okazji wychodzą różne inne pierwiastki, a na dodatek jak się stosuje tą analize to się jeszcze chudnie co mi bardzo odpowiadało i łatwiej mi zachowac stałą wagę :) więc molestuję swoją znajomą żeby m na ten temat coraz więcej powiedziała :)

JAAAAAA molestuj molestuj pozniej przekazesz mi a ja juz bede stawala na glowie zeby dostac ten specyfik. moj maz wlasnie pojechal odebrac wyniki juz nie moge sie doczekac .a o 18 mam byc w wroclawiu na tym usg u specjalisty ,mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze z dzidzia. dam znac jak wroce wieczorkiem.

no to czekam na dobre wieści :) też powinnam być wieczoriem bo tylko jadę na jeden występ do Chorzowa, mam nadzieje, że nie dowalą mi później jeszcze jednegotak jak ostatio no to powodzenia

eh nie musze jechac do teatru :D ale przyszła moja teściowa;( i sie wtrąca żeby mój maz syzbko wrócił znikam na kilka minut

witam goraco cukrzykow i nie tylko. no wiec ja musze powiedziec ze zaliczam sie do tych \"nie tylko\" bo po mojej cukrzycy ciazowej ani sladu a oto moje wyniki z krzywej cukrowej krzywa cukrowa 0m 5,1 norma od 3,5 do 6,1 krzywa cukrowa 120 m 6,2 norma do 7,8 fruktozamina czyli srednia cukru w organizmie z dwuch tygodni 170 a norma do 285. wiec jak widzicie juz ani sladu po cukrzycy moje wyniki sa sliczne. tak jak pisalam wczoraj bylam tez na usg we wroclawiu no i z dzidzia jest wszystko ok.duzy zdrowy silny i sliczny synys o wadze 1760. jestem po prostu przeszczesliwa. pozdrawiam

ale w tym wszystkim jest jedyna rzecz ktora mnie niepokoi a mianowicie to ze po zbadaniu cukru glukometrem mam wynik ponad norme ,norma jest do 125 godxz po posilku a ja mam 136 ,129 ,to jest dla mnie dziwne.

anitka nawet nie wiesz jak się ciesze że wszystko jest tak dobrze aha zmienłam nick wczesniej byłam jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D to jak synusiowi dasz na imię?

hehe,ale ci ladnie w czernij niebieska. chyba ernest ale wszystko jest jeszcze doo przemyslenia. a swoja droga nawet nie wiesz jak ja sie ciesze ,wczoraj z tej radosci oczywiscie zakupilam snikersa i nie zjadlam go bo ja go pochlonelam po prostu polknelam ,jak waqriatka be opamietania ,az moja corka mi zwrocila uwage .

ale numer :D coś widze ze Ci brakowało tych słodkości, ale Ci dobrze :D coś jeszcze miałam pisać, ale co... mówiłam że trzeba jeszcze zrobic po 0,75...

po 0,75 chmmmmm (CZYSTEJ),NIE MA SPRAWY TYLKO KIEDY?????HEHEHEH dopiero jak urodze i pokarmie.hihihihi.

Gość
norma 2 godz po posiłku to 140 wszystko jest ok

zrtowalam,no wlasnie babka w laboratoriu mowila ze te pierwsze wyniki przy 50 mg przewaznie zle wychodza ,dopiero przy 75mg okazuja sie prawidlowe,dlatego ja wlasnie chcialam nawet sama zrobic powtorne te badania,bo cos mi sie podejrzane wydawaly.

Gość
nie ma sensu mierzyc cukru godzine po jedzeniu LICZY SIE WYNIK 2 godziny PO

netar4 no wlasnie 2 godz po posilku a ja sprawdzam glukometrem po 1 godz i mam takie wyniki,ciekawe wlasnie dlaczego skoro mam cukier w normie4,,,,dziwne.

Gość
a mowiłam ze bedzie ok????????????????????????????????? :D

netar a czemu tak????kazdy mi mowi ze po godz,moze wlasnie lepiej jak bede robic po 2 uch.sprobuje po obiedzie.

Gość
po godzinie? nie mierzy sie po godzinie ale po dwoch i nie moze byc wiecej niz 140 daj spokoj jest wszystko ok przepis na pyszniusi sernik Wiedzmy NET-AR dostaniesz jednak po ciazy :D

To jak masz mierzyć, ile po posiłku i iakie sa normy zależy od glukometru,. Ja miałam mierzyć zawsze godzine po posiłku i norma była 120, przed samym porodem lekarz podniósł do 140.

netar to dawj kobito ten przepis na sernik ,jeszcze w tym tygodniu go zrobie. i sama go zezre,a co wygonie wszystkich z domu na lody i nic im nie zostawie.hehehehehehe

Gość
sprawdz sobie w serwisach dla cukrzyków PO dwóch godzinach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i na czczo sie sprawdza :D jestes okaz zdrowia

Gość
sernik po porodzie :( aby nie kusic losu :P