Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emylee

aborcja i co teraz?

Polecane posty

Gość emylee

Hej. Byłam zmuszona dokonać aborcji bo groziło mi to utrata wzroku. Zaraz po zabiegu miałam okres przez tydzień (tak, długo jak zawsze). Ale co teraz? Kiedy znowu go dostanę? Bo mój normalny cykl to 30-33 dni. I niewiem czego sie spodziewać i kiedy. Wie ktos? Piszcie kto tez tak miał

jeżeli Twoja aborcja to był zabieg wyłyżeczkowania jamy macicy to @ powinnaś dostać jakieś 5 - 6 tygodni po zabiegu! A to po zabiegu to nie był okres, tylko że tak się wyrażę \"konsekwencje\" zabiegu, ale to jest oczywiście w tej sytuacji naturalne! A wogóle nie zapytałas lekarza jak to teraz będzie z Twoim @?

Gość emylee
Wiem że ten pierwszy okres (w sensie ze zaraz po zabiegu to były "konsekwencje". Ale teraz nie wiem co jest grane. Jestem miesiąc po zabiegu i mam coś "ala' okres" i nie wiem czy sie tego bać czy nie. A z tego, że jestem młoda, to przktycznie nikt mi nic na ten temat nie powiedział. Jak ja sie nie zapytam lekarza to nikt nie da mi wskazówek. i dlatego sie pytam. Wie ktoś coś jeszcze na ten temat?

ja miałam zabieg tydzien przed świetami. gin powiedział ze przez ok tydzien bede krwawić, ale nie krwawiłam nic a nic. a 5 dni po zabiegu dostałam cos jak okres. trwał 2-3 dni i był skąpy, ale poza tym nie roznił sie od normalnego. na początku jasnoczerwona krew, pozniej ciemniejsza i na koniec plamienie. pytałam zaprzyjaźnionej położnej, powiedziała ze to na pewno @, i ze to dobry znak bo hormony szybko wracaja na swoje miejsce. pisałam o tym na innym topiku gdzie sa dziewczyny po poronieniach, i one stwierdziły ze nie ma takiej mozliwości zeby to był @, nie tak szybko. ten własciwy powinien pojawic sie 4-6 tyg po zabiegu, sama teraz nie wiem co myśleć. w takim razie co to było za krawienie?

ja mialam łyżeczkowanie i tez tak mam jak ty emylee ....:( nie wiem czy co jest nie tak od paru dni mam taki"ala" okres ale to takie tylko plamienia wieksze

Gość jojojjjjj
gratuluje Ci i tyle!!! jak dla mnie to powinnaś niemieć okresu teraz do końca życia ani możliwości nawet myślenia o dzieciach!!! trzeba się było wysterylizować - ludzie walczą o dzieci, chcą ich, chcą je kochać a ty pozwalasz sobie na nie przy chorobie a potem usuwasz jak śmiecia i się martwisz jeszcze że twój bidny organizm niewrócił jeszcze do normy żebyś dalej mogła się bzykac !!!

Gość krjja
ehh,stadko swietojebliwych sie wtrynilo...

szkoda tylko ze te najbardziej swiete najwiecej obrazaja i pluja jadem...

Gość krjja
podwiazanie jajowodow jest w naszym wspanialym kraju nielegalne,i hamuj sie ze slownictwem bo to nie dodaje mocy twoim argumentom-raczej zniecheca

Cykle powinny się unormować do pół roku po zabiegu (często już po 3 miesiącach wraca normalna, regularna praca organizmu - ale nie zawsze). Pierwsze miesiączki sa nieprzewidywalne, jesli nie prowadzisz obserwacji (śluz, temperatura).

Gość same idiotki
zabezpieczać się nie chciało ale teraz laska ma dylemat bo jej się z dupy leje.... może daj sobie spokój z seksem do czasu aż zmądrzejesz i nauczysz się stosować antykoncepcję inną niż łyżeczkowanie "po"

ja chciałam sprostować zeby mnie nie obrazac. ja napisalam tutaj tylko dlatego zeby sie dowiedziec czy kobiety po łyzeczkowaniu mialy taki problem po zabiegu jak ja czyli chodzi o miesiaczke. ja nie mialam zadnej skrobanki tylko normalne farmakologiczne lyzeczkowanie. nie chce zeby mnie tutaj ktos obrazaj bo dla mnie ta sprawa jest przykra bo nigdy bym nie podjela sie usuniecia mojego dziecka. my staralismy sie o dziecko prawie rok ale niestety nasze szczescie nie trwalo dlugo bo w 11 tyg plod obumarl. wiec mam nadzieje ze te komentarze nie tycza sie do mnie, tylko do autorki topiku. :(

Gość jeeee topik sprzed dwóch
lat, umiecie czytać? 😴

Gość krjja
do "o wy suki"- Aborcja z niektorych powodow jest legalna i chwala Bogu,a jesli taki powod nie wystepuje to i tak "da sie zalatwic";) A "szmata" to mozesz sobie mowic do swojej matki,o ile nie natrzaska ci po tej fanatycznej twarzyczce.

nawet nie zauwazyłam te temat jest sprzed 2 lat:| ale az razi w oczy jak niektore swiete mamusie pluja jadem i nie potrafia zrozumiec kazdy ma swoje sumienie i odpowiada za własne czyny

Gość skoro tak
TO MOZE WSIADZIEMY NA BEZPLODNE,ZE SA ODPADAMI SKORO NIE MOGA ZAJSC W CIAZE,BEZUZYTECZNE POMIOTY,NAJLEPIEJ ZEBY SAME POZDYCHALY A ICH FACECI KOPNELI W PUSTY TYLEK,KTORY I TAK NIGDY IM DZIECKA NIE URODZI....

Gość ghnjgj
nie no najłatwiej jest kogos pojechac zamiast sprobowac zrozumiec :| dziewczyna przezyła tragedie i pyta o rade a stadko swietych bab juz z ryjem po niej :|

Gość SZKODA ZE TE
WSZYSTKIE MATKI POLKI CO TU TAK BLUZGAJą żYJą I MAJą DZIECI, TO IM POWINNO SIE ZABRONIC ROZMNAZANIA ABY TEN JAD WRAZ Z NIMI ZDECHł. I POMYSLEC ZE TAKA DOBRA MAMUSIA, OBRONCA ZYCIA, WYLACZA KOMPUTER, IDZIE DO SWOJEGO DZIECKA I GO UCZY ZE DRUGIEMU CZLOWIEKOWI SIE SZACUNEK NALEZY... NIEJEDNO DZIECKO PO PRZECZYTANIU TAKICH MAMUSINYCH WPISOW MATKE BY NA OCZY ZNAC NIE CHCIALO

Gość Temat rzeka jak zwykle
I oczywiscie cala wine za ciaze i skrobanke tradycyjnie dostaja kobiety. A panowie zadnej odpowiedzialnosci nie ponosza mimo ze po \'\'swoje\'\' przychodza kiedy im sie zachce. Zacofanie zacofanie zacofanie. Wora od mojej macicy.