Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawski zdzislaw

Ponoc kobiety o siebie dbaja wiec dlaczego doprowadzaja do nadwagi ??

Polecane posty

Gość Tymianka
nie przegrałam zycia..wrecz jest w nim coraz lepiej..mimo ze jestem gruba, brzydka i cwierc inteligentna :P

Gość oj tymianka
ile zawiści :( nazywać kogoś szczapą bo ma prawidłową wagę.

Gość boze co za ludzie
powtarzam !!! miara czlowieka nie jest nadwaga albo niedowaga ... wzrost, ilosc wlosow na glowie czy klacie .... czasami warto pomyslec to nie boli ;P Tymianka na prezydenta :)

Gość A ja dzisiaj jestem taka
Do tylko zobacz z jakimi Gdzie ty mieszkasz??? Ja kazdego dnia sie zastanawiam, co (jesli nie milosc) kieruje ludzmi wokol mnie, bo na kazdym kroku spotykam pary "piekna?y i besta"

Gość chce piekna i madra
w kolko BMI i dupa a tak naprawde ludzmi kieruja pazernosc i kasa, n grubego i kasiastego kazda laska poleci :-P

Gość mówicie ta tylko dlatego
bo sami się zapuściliście i musicie to jakoś usprawiedliwić. W psychologi nazywa się to racjonalizacją. 🖐️ tak długo jak tego nie przełamiecie nie zauważycie swoich błędów.

Gość a pary typu piękna i bestie
to wynik tego że ta atrakcyjna osoba ma jakieś ukryte problemy i uważa że nie ma szan na nic lepszego, dlatego nie próbuje :(

Gość Tymianka
tak..o ja zawistna... skad wiesz czy mowiłam o tych z prawidłowa waga? ja szczapami nazywam wychudzone i kosciste osobki..którym wydaje sie ze to normalne miec niedowage natomaist za prawidłową waga jestem jak najbardziej ZA i do niej dąze , aczkolwiek nie skreslam ludzi , którzy sa zbyt szczupli lub troche maja ciała...gfdyz nie samo ciało czyni z nas wartosciowych ludzi..wrecz mysle ,z e jest ono uzupełnieniem..a oczarowac mozemy swoim charakterme, inteligencja, fascynacja zyciem, sposobem bycia..i często te chuddsze i ładniejsze czasem sa same a te grubsze ale za to wesołe lub otwarte maja wokół siebie facetow.. sama sie nie uwazam za pieknosc, nadwage mam..ale dzieki temuz e przełamałam niesmiałosc poznaam swietnego męczyzne z którym jestem natomiast moja przyjaciołka..której moze nie zazdrosicłam,ale zawsze uwazałam za łądniejsza i ta która ma wieksze szanse na zdobycie chłopaka...która jest szcuplutka, modnie sie ubiera..ale za to jest niesmiała iz amknieta ...nadal jest sama..

Taaaaaak....napewno!

Musze wam powiedzieć że niektóre otyłe osoby są ofiarami swoich nadopiekuńczych rodziców. To oni uczą ich nieprawidłowych nawyków żywieniowych, wciskają batoniki do szkoły i na dodatek przejawiają zachwyt jakie to ich dziecko jest \"zdrowe\' i różowiutkie ma policzki :/ Kilkuletnie, ba a nawet kilkumiesięczne dzieci są przekarmiane przez rodziców, jak jest starsze też sie je zapycha słodyczami, chipsami, hamburgerami i efekty sa takie jakie często widać. mam w rodzinie 2 puszyste osoby- bliźniaczki i z tego co zaobserwowałam ostatnio starają się zrzucić nadwagę i pozbyć się kompleksów... Czasami jest choroba hormonalna np. za dużo kortyzolu w organiźnie, przez co zatrzymuje on wodę - a niektóre kobiety zamiast na badania i do endokrynologa to wymyślają cudowne diety...

Gość to dlaczego
Mam kolezanke ktora jest no troche wiecej niz okragla ,puszysta nawet bym powiedziala zazdoszcze jej chociaz ja jestem szczupla,bo; ma piekna twadz,sliczna cere (maluje sie tak jak bym wogole sie nie malowala)wlosy ma tak lśniace zw w sloncu to az bije po oczach ,oglada sie za nia prawie kazdy facet jak idziemy,ubrania ma bardzo fajne ,gustowna ,zawsze pachnaca ,taka swieza z wygladu,a ja co niby szczupla i nie mam takiego powodzenia to jak to jest?:-o

Gość bredzisz kloego bredzisz
Ehh żal dupę ściska jak tak czytam tak głupie opinie. Wy to chcielibyście żeby kobieta (już żona): *rano jak wstaje to niech dogodzi *pójdzie do pracy i niech zarobi trochę kasy na pifko dla Was *przyjdzie do domu, znow zrobi 'dobrze', zrobi obiad, posprząta, pozmywa *poczyta dzieciom, pomoże odrobic lekcje, zajmie się dzieckiem etc *zrobi kolację, kolejny raz dogodzi przed snem, bo przecież od tego tylko jest i co ... ? po tym wszystkim ma iść na siłownie zeby przypadkiem facet jej nie zostawił bo złapała trochę tłuszczyku ?? Halo, siłownia czynna jest z rególy do 22:00! Zrozumcie wreszcie że bez Waszej pomocy nie da się nad wszystkim zapanować i z czegoś trzeba zrezygnować. Szkoda tylko że większość kobiet rezygnuje z własnych przyjemności na rzecz Waszych głupich pomysłów i ideologii (typu chuda jest zadbana i piękniejsza! tylko taką chcę bo jak będzie miała brzuszek to już jest be), a Wy większość czasu po powrocie z pracy spędzacie z pifkiem przed tv albo chodzicie sobie z kumplami na pifko. Żałośni egoiści. PS. Nie uogólniam, ale w większości przypadków tak właśnie wygląda rzeczywistość. Do pomocy w domu się nie kwapicie, chyba że miotłą Was zagonić (w niektórych przypadkach wystarczy ładnie poprosić :) ale takich mężczyzn ze świeczką szukać ...) Widać autor topiku albo jest małolatem, który nie ma pojęcia o życiu; tylko wygląd dla niego się liczy, albo chce się przypodobać koleszkom - choć to tez o nim dobrze by nie świadczyło. Powodzenia w dalszym życiu, daleko z takim podejściem nie zajdziesz. Zadbana kobieta to przede wszystkim taka, która dba o siebie w każdym względzie i przede wszystkim ta, która jest zadowolona z siebie i jest jej dobrze z tym, jaka jest. Czysta, pachnąca, umalowana, schludnie ubrana ... z kilogramami też można być pociągającą !

Ludzie! Rece i nogi (i opony zapasowe) opadaja! Jak czytam takie teksty (ktorych jest coraz wiecej na roznych forach) to ubolewam nas zakompleksieniem naszego spoleczenstwa (bo za granica nie ma z tym az takich problemow i nikt nie wyzywa sie od grubasek czy szkieletow choc poziom nadwagi jest alarmujacy - w aspekcie zdrowotnym) i nikt sie nie dowartosciowuje wskazujac palcem: o, ale grubas! O tym jak i z kogo szydzimy swiadczy wylacznie o nas samych. Co Ciebie czy pania spod szostki obchodzi ze Kryska ma nadwage? To jej problem. \"Lekarze\" sie znalezli czy co? Wlasnych problemow nie macie tylko martwicie sie co osoba otyla zrobi w zyciu i jak to jej zle byc musi... Skad wiecie ze zle? Moze sa to ludzie szczesliwsi od Was bo siebie zaakceptowali takimi jakimi sa a Wy musicie komus dowalic zeby sie na chwile lepiej poczuc - jak nie grubym to Zydom, jak nie Zydom to Ukraincom albo tym co za granice wyjechali (bo tu ich nikt nie chcial...), jak nie brunetkom to blondynkom, po 40-ce, po 50-ce... Jak sie chce psa uderzyc to sie kij znajdzie. Troche wiecej TAKTU. Nadwaga jest problemem nie tylko fizycznym ale i psychicznym a Wasze zachowanie i wysmiewanie tych osob prowadzi w rezultacie do pogorszenia ich samopoczucia i mysli ze sa niewiele warci i gorsi od innych. To Was tak bawi? Ja wole kabaret. I pomyslmy moze przez chwile nad epoka Rubensa, gdzie uosobieniem piekna byly kobiety o obfitych (nawet bardzo obfitych) ksztaltach...

Gość i kto tu bredzi
@ bredzisz kolego bredzisz nigdzie w temacie ani słowa o ty o czym piszesz jesteś zakompleksioną grubaską, prawda?

Gość Wasz ojciec redaktor
powiedz jak obliczyc:)

Gość na pewno między 17-32

znalazlam, obliczylam...22

Tak się ciekawie składa że jestem szczupła, noszę rozmiar 36 :) Drażni mnie jedynie takie podejście, szczupła jest lepsza. Ciekawe dlaczego mężczyźni wybierają właśnie nie te chudziny, tyko o krąglejszych kształtach, widocznie mają im więcej do zaoferowania ... :) Odpowiedź na pytanie jest proste: nie osądza się ludzi po ich wyglądzie! Ot co! To powinien wiedzieć każdy kto ma trochę rozumu w głowie. Dziękuję :)

Gość no i zebrało się
kółko wzajemnej adoracji pasztetów

Nie chodzi o adorację tylko o TOLERANCJĘ!

Gość gooochaaa
i właśnie faceci w ten sposób myślący wpędzają kobiety w kompleksy.Przy wzroście 165 ważyłam53kg ale mój facet delikatnie dawał mi do zrozumienia że to za dużo nie będe opowiadać całej histori bynajmniej ważąc 37 kg wylądowałam w szpitalu .Dopiero wtedy otworzyły mu się oczy, ach otyłość nie jest wskazana każdy wie że prowadzi też do wielu chorób ale nie żądajcie abyśmy zostały anorektyczkami przypominającymi szkieletory z wybiegów.

Gość o boze co za ludzie
juz nie moge tego czytac!! do wszystkich tych ktorzy twierdza ze gruba to zaniedbana! TAKA GRUBA TO MA SZANSE NA SCHUNIECIE A TAKI IMBECYL JEDEN Z DRUGIM ZOSTANIE DO KONCA ZYCIA IMBECYLEM !! koniec i kropka pozdrawiam cwiercinteligentow !!

jesli gruba ma szanse na schudniecie to dlaczego tego nie robi ? masochistka ? chce powodowac u ludzi odruch wymiotny ????? po prostu chce schudnac ale wpierdala na potege nocami i gowno to wszystko daje grube dziewczyny sa oblesne fuuuuuj :classic_cool:

Gość moim skromnym zdaniem tooo
mozna byc zadbanym, mimo nazywanej przez Ciebie opony. Gdyz chociazby w niektorych przypadkach nadawaga jest uwarunkowana genetycznie, i kobieta, czasami mimo masy staran nie jest wstanie nic zrobic. Uwazam takze ze mozna naprawde ladnie, wygladac, mimo tych kilku kilogramow wiecej. Czesto zdarza sie ze dziewczyna szczuplejsza jest mniej zadbana od tej z nadwaga, poniewaz uwaza, ze skoro faceci leca przede wszystkich na figure(a mozna sie o tym przekonac czytajac twoj topik) :) to po co ona ma byc np czesciej wlosy, skoro moze chodzic w lekko przetluszczonych, myje sie co 2 dzien, nogi goli raz na tydzien, itd itd. Wiec intymne zblizenia z nia tez nie bylyby takie super jak Ci sie wydaje !! Nie wiem kiedy do niektorych dotrze, ze FIGURA to nie wszystko !!

Gość moim skromnym zdaniem tooo
i nadodatek, jak sami widzieci, jesli ktokolwiek z nas, na tym forum "broni" osob z nadwaga, moze nawet nie broni, ale stara sie innym wytlumaczyc ze czasami lepsza i ladniejsza, jest ososba tezsza niz ta zadufana w sobie szczupla blondynka, z piorami na glowie tipsami ze nawet CI wacka nie zlapie, ani sobie du** nie wytrze itd itd !! to zaraz wciskaja nam ze ejstesmy zakompleksionymi grubaskami !! Zrozumcie wreszcie, ze mozna myslec na korzysc innych nie badac takim !! Zalamka, nie wiem niektorym chyba mozgi zalalo po lanym poniedzialku !!

Gość duperelki
ciekawe dlaczego niektorzy maja problem z akceptacja roznorodnosci,zamiast rozgladac sie z zainteresowaniem po swiecie, siedza na piedestale i punktuja innych na zasadzie lepsze-gorsze...ciekawe z czego zbudowany jest ten piedestal? ja mysle ze napewno nie ze szlachetnych materialow :P

Gość o boze co za ludzie
"jebnięty stańczyk esli gruba ma szanse na schudniecie to dlaczego tego nie robi ? masochistka ? chce powodowac u ludzi odruch wymiotny ????? po prostu chce schudnac ale wpie**ala na potege nocami i gowno to wszystko daje grube dziewczyny sa oblesne fuuuuuj " tego typu wypowiedzi sa tak zenujace ze glowa boli po przeczytaniu jednego zdania, czlowieku zastanow sie!! probuje ci powiedizec ze w zyciu nalezy sie kierowac innymi wartosiami a nie tylko waga i wygladem zewnetrzny indywiduum, ale Ty masz problem ze zrozumieneim takiej wypowiedzi ... napisz ktorej czesci zdania nie rozumiesz ....?? :/