Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedowartosciowana ja

z powodu lęku robie glupstwa

Polecane posty

przepraszam, goscie mnie zaskoczyli, pzeczytalam wszystko, DOKLADNIE tak jest jak napisalas Dirisha. Pozbieram w kupe wszystkie Twoje i wasze uwagi i jakos je zaczne wcielac w zycie.

Dirisha milych sekow !!!

do nastepnego razu?

Gość tez niedowartościowana
;)🖐️ cześć;) i co z tym facetem? wysłałaś eska?

Jakbym się nie pojawiła na tym topiku, to jak mnie zobaczysz na innym to zaczepiaj;) zmykam, bo się pochoruję do reszty pa:)

Dirisha zdrowiej kochana, ale nie zostawiaj nas.

jeszcze nie naisalam, bo goscie do mnie wpadli, zaraz sie zbiore i napisze, o efektach bede informowac na biezaco :)

ja to bym się tak nie wczuwala w sms....ale mi juz wisza faceci :/😭:P:o:P...zyję jak zakonnica, nawet nóg juz niedługo nie będe depilować :P😭💤

Gość do autorkli
ja tez uciekam spac :) Przyznalam sie wlansie komus kto mi sie podoba ze jestem jaka jestem i ze bede starala sie to zmienic :) on mi powiedzial ze wiedzial ze mna jest zle ale ze nie az tak zle :O nO coz czas pokaze .... Doranoc wszyskim :) dziekuje dorish :)

żartowałam..:o nie przejmuj się tak bardzo tym facetem :) mykam spać 🖐️ myśl pozytywnie i działaj :):)

do autorkli faktycznie to prawda, ze samemu trudno, anie nie jest to nie mozliwe. Trzeba byc swiadomym problemu, ale.... na terapii czesto dowiadujesz sie rzeczy, o ktore sie nawet nie posadzalas, malo tego sprawy na pozor nieistotne w Twoim zyciu okazuja sie byc powiazane z problemem, albo sila napedowa tego problemu. Do terapii tez musisz byc przekonana, jesli nie wpowstrzymuja Cie finanse jak mnie teraz np. to sprobuj. Mysle, ze jak wybierzesz sprawdzonego psychologa, przychiatrzy tez prowadza psychoterapie, to zawsze cos zyskasz. Terapia to tez nie wszystko przede wszystkim trzeba dzialac, a wiec to, ze chcesz probowac sama, to jest naprawde dla Ciebie cenne. Jak juz staniesz w swoich dzialaniach w miejscu, to bedzie oznaczac, ze potrzebujesz tego kierunku, ktory moze Ci wskazac wasnie psychoterapeuta. Ide pisac maila i spac. Trzymajcie sie dziewczyny zdrowo !!!

Gość do autorkli
niedowartosciowana wlansie najgorsze jest to ze ja bym musiala isc do psychologa panstwowego a do nich wlasnie nie za bardzo jestem przekonana :O Teraz juz naprawde ide spac :) Do jutra :)

Dziewczyny napisalam do niego ;) teraz czekam na odpowiedz i nastepny etap - szykowanie i nastawienie psychiczne. Ale poki co nie dostalam jeszcze odpowiedzi.

Gość do autorkli
niedowartosciowana to bardzo dobrze ze napisalas :) Czekam z niecierpliwoscia co Ci odpowie ;) A ja tez chyba robie postepy, doszlam do wniosku, ze chce sie zmienic dla siebie ;) nie dla kogos zeby jemu bylo lepiej bez moich paranoi tylko DLA SIEBIE, wiec zaczynam myslec o sobie :d ciekawe jak dlugo to potrawa :O

mialas nie pisac o paranoi pamietasz?? pisz tez o postepach ! Wiesz co ja przez wiekszosc terapi musialam mowic, mowic i jeszcze raz mowic, od czasu do czasu wtracal sie psychoterapeuta z jakims istotnym pytaniem, ktore nagle mnie oswiecalo. Po terapii brakowalo mi tych rozmow, czesto monologow. Slyszac sama siebie, wypowiadajac na glos przerozne bolace mnie sytuacje od najwczesniejszego okresu jaki tylko pamietalam po dzis dzien, ale nie tylko bolące([tak jakbys opowiadala komus swoje zycie, ale bardzo szczegolowo, skupiajac jednak szczegolna uwage na tym, co Cie blokuje, boli) dochodzily do mojej swiadomosci rozne sygnaly, ktore po jakims czasie laczyly sie w calosc rozszyfrowujac problem. Sprobuj opisac swoje zycie (taki zyciorys emocjonalny) on ukaze Ci to co w Tobie tkwi nieuswiadomionego, mow chociazby do miska jakby on byl Twoim terapeuta, nagrywaj rozmowy i odsuchaj je, ale nie wiele razy raz, dwa i uslyszysz wiecej, dowiesz sie o sobie znacznie wiecej niz wiesz teraz. Zobaczysz, ze to pomoze Ci wyeliminowac chociaz część tego czegos zlego. Powodzenia ! Ja zajrze tutaj niestety dopiero jutro po 20. Milego dnia !

Gość do autorkli
przeczytalam pierwsze kilka stron z topiku a mysleniu pozytywnym i zaczynam wcielac w zycie afirmacje :) :) no to powiem Wam z czego jestem dzisiaj dumna ;) a wiec normalnie uczac sie mialam wlaczony komputer zeby szpiegopwac wszystkich czy sa dostepni czy nie i czy mnie nie oklamali, a dzis wylaczylam kompa i stwierdzilam ze nie bede juz tak robic :D :D nie bede nikogo szpiegowac :D :d

Gość odpisal czy nie

Gość dobrra rada
...jak zmienil numer, bo ten byl zapasowy w tajemnicy przed zoną to się nie przejmuj....jak będzie chcial to w końcu odpisze;)🖐️

nie bylo mnie przez 2 dni, wlasnie przegladnelam poczte, myslalam, ze cokolwiek od niego dostane, jakakolwiek odpowiedz, ale niestety nie :(. Chce myslec pozytywnie, wiec jeszce mam nadzieje, no ale nie wiem. Mam go jeszcze na gg, ale jesli teraz nic od niego nie dostane, to chyba i z gg juz nie skorzystam... do autorkli nie zniechcecaj sie, male kroczki, to duze , milowe kroki na drodze Twojej przemiany. Ja tez śledzilam swoich facetow i bylo silniejsze ode mnie, no ale mozna dac sobie na wstrzymanie.

dobrra rada i tak sie zdaza, jednak nie w tym wypadku

mnie pochłonęła ksiązka \"dlaczego mężczyźni kochają zołzy\". W którymś topiku dziewczyna podała linka do e-booka. Jest hamerykańska (to takie z przekąsem;) ), ale sporo można z niej skorzystać. Co do maila. Nawet jak nie odpowie, nic to, trudno, nie marnujesz czasu. Lęk oswojony, można iść dalej:)

Gość do autorkli
nidowartosciowana ja sie zgadzam z dirisha, nawet jak nie odpisze to pokonalas swoj lek :) i to juz baaaardzo duzo ;) i moze nauczy Cie to na przyszlosc, ze nie warto sie bac tylko probowac, bo kto nie ryzykuje nie zyskuje ;) u mnie ok, staram sie myslec pozytywnie, co juz daje troche swoje rezultaty :D i staram sie oczywiscie nie robic tego co robilam i tez mi to wychodzi :) nawet ostatnio przyjaciel mi powiedzial ze mnie nie poznaje :D :D wiec wszystko na dobrej drodze :) z tym psychologiem sie na razie wstrzymam, bo radze sobie sama ale jak cos ojdzie nie po mojej mysli to od razu sie zapisze do psychologa :)

Minal juz kolejny dzien i odpowiedzi ani huhu, ale... zauważyłam dzisiaj, ze na nowo wgral mnie na gg. W tym czasie kiedy mielismy sie spotkac, a ja ciagle "nie mialam czasu" na spotkanie, ktoregos dnia po moim pelnym radnosci opisie na gg na inny temat, wykasowal mnie z listy. No to teraz przynajmniej wiem, ze mail doszed, ze go przeczytal. Dziewczyny jest tyle facetow na randkach, w sieci w ogole i ja nawet ich poznaje (wirtualnie) ale oni mnie nie ciesza, ja ciagle mysle o tym jednym, ktory sie w tej chwili zaparl i nie chce mi na maila odpisac, a moze mysli co? Ciesze sie, ze ciagle ze ma jestescie, choc nie w komplecie :).

Gość do autorkli
niedowartosciowana, a moze on teraz chce Cie przetrzymac tak jak Ty jego trzymalas ... nie mam pojecia co o tym myslec :O faceci sa dziwni i ja chyba nie naleze do tych co ich rozumieja :O a tak poza tym nie wiem czy wspominalam ale tez mam kogos internetowego :P

Dirisha czytalam ta ksiazke, choc nie doczytalam do konca. Ja sie wlasnie zachowywalam do tej pory, jak ta ulozona dziewczyna, przeciwienstwo zołzy i po czesci, w niektorych sytuacjach nadal to robie. Ja wiem, ze ten despotyzm, ten brak wiary w siebie, ta uleglosc bierze sie u mnie z powodu lęku, ze znow ktos mnie odrzuci. To jest wlasciwie taki schemat posepowania w wypadku niskiej samooceny. To jet takie przykre, ze to az tak rujnuje zycie. Ale najwazniejsze, ze mozna z tego wyjść ! Ja zachowan zolzy musze sie poprostu uczyc, bo one nie sa dla mnie naturalne, ale wiem jedno, ze takie zachowania brutalne dzialaja na facetow. Dla nich im gorsza tym lepsza :) Do autorkli jak juz ludzie zauwazaja zmiane, to juz jest bardzo dobrze, tak trzymaj! No wlasnie, to jest trafne podsumowanie, ze sa dziwni. Ale moze masz racje, oni maja taka swoja dume, nie moze rach ciach odpisac, bo to tak by wyszlo w ich mniemaniu jakby mi jadl z reki. Ale przeciez gdyby mnie olal, ogolnie stwierdzil, czego ta dziewczyna jeszcze ode mnie chce, to by mnie nie wgrywal na nowo na gg. W koncu musial odszukac moj nr w archiwum. No juz sama nie wiem. Czekam... Nie mowilas o internetowym nieznajomym :), dlugo sie znacie? no i czy zamierzasz sie z nim spotkac ??

Gość do autorkli
znamy sie od sierpnia tamtego roku :) mamy zamiar sie spotkac ale z tego niestety nic nie bedzie :( on nie jest polakiem i jestem dla niego tylko przyjaciolka :( i to wlasnie z nim sie najgorzej zachoiwywalam az powiedzial ze ma mnie dosc i ja postanowilam sie opanowac ;)

no to jezeli macie juz zamiar, a to trwa juz prawie rok, to mysl pozyywnie. Odleglosc fakt jest to pewne ograniczenie, chociazby finansowe. A przyjaźn, no wiesz czasami plata figle zwlaszcza jesli chodzi o k+m, no chyba ze istnieja jakies inne przeszkody. Sorrki kochane musze konczyc, bo jutro do pracy na 12h. Kolorowych senkow, niech wam sie przysni cos milego ! [pa pa]

do autorkli dokonczymy temat Twojego wirt. przyjaciela pojutrze?