Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antypies

Uważam, że trzymanie dużych psów w blokach powinno być zabronione!

Polecane posty

Gość antypies

Powody: - robią duże kupy, których 99% właścicieli nie sprząta - kupy często na trawnikach pod oknami :O - stanowią zagrożenie dla dzieci i małych psów (większość jest puszczana luzem, bez kagańca) - zwierzaki męczą się siedząc cały dzień w ciasnym mieszkanku, bo debil właściciel nie pomyśli o tym, że do roboty idzie i psisko zostaje samo :O małe psy (do 5-6kg) stanowią mniejszy kłopot, właściciele chętniej po nich sprzątają (małe kupy) :), nie są niebezpieczne, małe, pokojowe rasy lepiej się czują w domach itp. co Wy na to?

ja na to - że głupoty gadasz jak ktoś sprząta po psie, to niezależnie od wielkości kupy mały pies jest dużo większym zagrożeniem - dużo częściej i szybciej ugryzie niż pies duży duże psy często potrzebują mniej ruchu (z natury są spokojne a nawet leniwe) niż psy ras mniejszych (ruchliwszych, żywszych) same siedzą w mieszkaniu przez 9 godzin tak samo i duże i małe psy i tak samo tego nie lubią - bo tak samo są zwierzętami stadnymi i lubią być ze swoim stadem

Gość antypies
mały pies jest dużo większym zagrożeniem ----> hmmm, wolisz być ugryziona przez ratlerka czy pitbulla?

Wg Ciebie pitbull, który nawet do kolan nie sięga - jest psem dużym? Myślałam że masz na myśli psy typu owczarek kaukaski czy dog niemiecki

Gość antypies
pitbull jest wg mnie psem dużym, chodzi mi o masę, zresztą to i tak rasa niebezpieczna, więc można powiedzieć, że poza głównym nurtem dyskusji. Nie chodzi mi o to, żeby wkurzyć właścicieli psów, ale uświadomić im, że trzymanie dużego psa w bloku jest głupotą - i ze względu na psa, i ze względu na sąsiadów.

Gość antypies
ciupaska, właśnie o to mi chodzi, niektórzy ludzie są po prostu głupi, więc sprawy posiadania psów trzeba regulować zakazami

Gość polecammmmm
podpisuje sie pod rpotestem i dodam ze powienien byc zakaz chowdowania wszelkich psów i kotów w blokach

Gość 11111111111111111
myślę,że wielu właścicieli wybierając rasę nie myśli o psie tylko czy ten piesek mu sie podoba,moi sąsiedzi maja duzego psa-nie znam rasy bo się nie znam ale to pies z rodzaju myśliwskich,siedzi bidaka cały dzień w domu i jak o 16 ktoś z nim wyjdzie to biega jak wariat chyba ze 100 km na godz.:D myślę,że to nie pies do bloków natomiast odnośnie kupy u mnie na osiedlu 100% włascicieli nie sprzata a wyprowadzają pieski prosto pod oknami mieszkań,trawniki całe obsrane-jest ogrom psów,trzeba bardzo pilnować,żeby dziecko nie weszło na trawnik:o a na placu zabaw trzeba było napisać ,że wyprowadzamie psów zabronione bom nawet tu właściciele spacerowali ze swoimi pupilami myslę,że wielu właścicieli nie bierze tak do końca odpowiedzialności za swoje psy-niestety

Gość antypies
Co do małych psów i kotów - nie byłabym tak rygorystyczna, to często jedyni towarzysze samotnych osób, emerytów itp. Chodzi mi przede wszystkim o względy bezpieczeństwa i higieny - osiedla są dla ludzi, nie dla zwierząt, duży pies jest dużym zagrożeniem.

Gość antypies
11111111111111111-------------> właśnie, skoro żadne akcje edukacyjne (typu 'posprzątaj po swoim piesku') nie pomagają, skutecznym sposobem może być tylko zakaz, widocznie nie dorośliśmy jako społeczeństwo do innych rozwiązań.

najgorzej kupia haska a piekne niebieskie oczy z rozplodowni, ida do pracy/szkoly, pies sam w domu = demolka (rozgryzione sofy, kanapy, podrapane meble, potargane dyeany itp... i wcale nie przesadzam) a potem pies dostaje lanie za durnote, glupote, debilizm i beznadziejnosc swoich wlascicieli 😡 rozstrzelac w pisdu!

No wiesz, dużo zalezy od ludzi. Ale to fakt, że małe pieski puszczone bez smyczy sa gorsze od duzych. Gonią za dziecmi, a ich durnowaci własciciele twierdzą ,\" on nigdy nikogo nie ugryzł\". No ale zeby ma i w jakimś celu gna za moim synkiem. A w ogóle to każde zwierzę ma byc uwiązane na smyczy - wytłumacz to właścicelom małych psów. Jeszcze nigdy nie miałam takich problemów z duzymi psami, natomiast z małymi non stop.

Gość a komu zagraża kotek
niewychodzący z mieszkania? Chyba tylko głupcom :P

no nie, jak ja slysze tekst \"on ie gryzie\" to mi rece opadaja. Swojego pana mze nie, ale dziecko moze ugryzc! Moja kolezanka miala wilczura, oczywiscie latalo potulne zwierze i wreszcie chwycilo za rekaw pewna pania, oczywiscie reakcja byla: ona sobie to wymyslila, moj piesek nigdy by nikogo nie ugryzl. Maja ludzie pojecie?

Gość antypies
Jaaska----->, pewnie, że dużo zależy od ludzi, ale na głupotę trudno coś poradzić. Sama piszesz, że mały pies puszczony luzem stanowi zagrożenie, a co dopiero duży? A debili nie brakuje, puszczają swobodnie wielkie psiska, a potem twierdzą, jak pisze ciupaska, że 'mój piesek nie gryzie' :O

Mieszkam w bloku, na moim pietrze sa trzy mieszkania, jedno moje, w drugim sąsiedzi maja małego kundla, a w trzecim wilczura. Zgadnijcie, który pies jest gorszy?? Sra, i bez przerwy ujada?? W dodatku gania bez smyczy zaczepiając ludzi? Mały!! Wilczur szczeka tylko wtedy, gdy po klatce kręci sie ktoś obcy - super, działa jka alarm, jest zawsze na smyczy, a jego właściele po nim sprzątają. Uwielbiam tego psa. Ale małego mam dość

Gość 11111111111111111
a odnośbie kotków ,ja mam ,załatwia się w kuwecie w mojej toalecie ja po nim sprzątam,nie śmierdzi wiec dlaczego zakazać? :P

Antypies---> może masz racje, że nie jestem do końca sprawiedliwa. Ja lubie duże psy, a te małe ujadaczki działają mi na nerwy. Lata toto pod nogami, jak go podeptasz to jeszcze Cie opieprzą, a przeciez on nie gryzie. Bardzo podoba mi sie dostojność np. dogów, wilków itp. Spokojnie, nie zaczepia, a jak sam zaczepisz to na własną odpowiedzialność. Miałam wilczura 13 lat, nigdy nie ugryzł nikogo, ale też nigdy po osiedlu nie chadzał luźno. A te głupie małe pieski podbiegały i go obszczekiwały, a ich właściciele mieli problemy, że ja każę im wziąśc psa na smycz. Przeciez on taki malutki!! Ach, szkoda słów.

Ciupaska---> koty nie smierdzą?? Nie znam się na kotach, ale mam w bloku na parterze kocia mamę. FUUUUUUUUUJ!!! A najgorsze, że musisz tamtędy przejść, bo to parter. Jeszcze pół biedy, gdy ma drzwi zamkniete, ale gdy je otworzy bleee.

Gość adr
do 5-6 kg? to co, chcesz żeby można było tylko yorki i pinczerki trzytmać? bez przesady :P jest jeszcze dużo średnich ras :P poza tym, psy nie tyle się męczą przez trzymanie w mieszakniu, a przez brak ruchu - bo np. taki owczarek niemiecki czy wyżeł będą sie tak samo męczyć w domu z ogródkiem, gdzie siedzi non stop przy bramie lub w kojcu, bo właściciele nie mają czasu czy ochoty na długie spacery jak i w mieszkaniu. podstawa przy psie to czas na spacery z nim, a nie myslenie, ze duży dom i ogródek (lub nie daj boże kojec) załatwią wszystko.

nie lubie zbytnio yorkow, takie to falszywe psinki, ze slow brakuje. Gryza o byle co, szczekaja, wariuja, kreca sie pod nogami, szczerza zabki jak wsiekle i wymiotuja po wszystkim.

Gość A ja uwazam ze wogole
trzymanie psow w blokach powinno byc zabronione, dopoki polacy nie zmienia swojej mentalnosci:( Jiedy widze jak taki jeden z drugim staje pod klatka schodowa, a pies wali na prawo i lewo, niedobrze mi sie robi. Masz psa, to po nim sprzataj!!! OBRZYDLIWOSC!!!

Gość antypies
Gdyby wszyscy właściciele mieli takie podejście jak Jaaska, problem by nie istniał:) ale niestety istnieje, i dlatego o nim piszę:( Co do małych i średnich psów - ten przedział 5-6 kg to tylko przykład, propozycja. Chodzi mi o to, że niektórzy zapominają, że mieszkają wśród ludzi - wypuszczają luzem owczarka niemieckiego albo boksera - to może być najłagodniejszy pies pod słońcem ale, na Boga, to tylko zwierzę!!! Przestraszone czy chore może zaatakować! Dwa lata temu córeczka sąsiadów straciła w ten sposób dwa paluszki:O Pinczerek chyba by jej nie odgryzł połowy dłoni, prawda?

Gość podzielam zdanie autorki
w moim bloku mieszkaja rózne psy i akurat na moim piętrze pani ma dobbermana -młodego a pewien pan starego jamnika ,którego musi ze schodów znosić na rekach.Jak mój syn słyszy ,że wychodzi pani z tym dużym psiskiem to biedne dziecko boi sie otworzyc drzwi !Pani nie radzi sobie z tym psem i co mam ja za to ukamieniować !!!Nie podoba mi sie to bardzo ,zwłaszcza,że kiedys pies skoczył mi na dzieciaka !!!Ale nic mu nie zrobił ...pani w panice krzyknęła ,on nie gryzie!!! Odpowiedziałam w nerwach : tak jeszcze!!! Generalnie chodzi o to ,że pewni ludzie nie powinni mieć dużych i grożnych psów !!!nie jestem jakąs przeciwniczka ale niech trzymaja je lepiej na smyczy !Co poradzić jak oni maja to gdzies ...nie wszyscy oczywiście .