Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jeszcze wymyślą

kobieto w bólach rodzić będziesz

Polecane posty

5 miesięcy temu urodziłam przez cc córeczkę,fakt że, jest że do cc były wskazania dziecko było duże(4,5 kg) i lekarz dość szybko zdecydował że będzie cc,i bardzo cieszę sie z tego powodu,dziecko urodziło sie zdrowe,a nie raz słyszałam,że lekarze zwlekają,czekają a potem albo dziecko rodzi się martwe albo chore.Następną ciąże także zakończę cc,nawet jeśli faktycznie będzie zakaz ,to i tak będą lekarze,którzy za opłatą zrobią operację bez mrugnięcia okiem:) Chory pomysł naprawdę,każda kobieta ma prawo decydować w jaki sposób urodzić dziecko i tyle,a lekarze też ludzie i mylić się będą :(

Gość poliyanna
malinowy reds- nie można tak pisać że masz w głębokim powazaniu niz demograficzny, bo co powiesz za 50 lat jak nie bedą mieli ci z czego wypłacić emerytury. Wszystko byłoby ok gdyby rzeczywiście wzięli sie za politykę prorodzinną, a nie tylko udawali. a przecież coś ostatnio nawet slyszalam o zniesieniu pomocy socjalnej dla samotnie wychowujących matek. Nie wiem czy dobrze słyszalam , ale to dopiero wydaje sie chore.

Do emerytury to można nie dożyć, bo wciąż przedłużają czas w którym można na nią przejść :P O co tu w ogóle chodzi? Życie \"po bożemu\" czy jak? O kontrolę nad kobietami, nad wszystkim?

:O Słonko... mi nie chodzi nawet o to aby cc bylo na życzenie, chce po prostu czuc się bezpiecznie.. ja i moje dziecko.. Chce wierzyć, ze najważniejsze jest dla nich zdrowie pacjenta!! W tym wypadku matki i dziecka.. acha... i nie mialabym tez nic przeciwko, jakby sam fakt, ze kobieta traci swiadomosc z bolu, byl wskazaniem do cc:O

Gość gratulacje Madziak
zdrowej coreczki:)

poliyanna---> Ja świadomie mogę powiedzieć, że mam niż demograficzny w głębokim poważaniu. Nas zmuszają do rodzenia, a sami mają jedno, dwójkę albo w przypadku premiera 0 dzieci.

z tego co wiem to jest jakis jeden w rządzie co ma chyba ponad 5 ..:O ale nie pamietam nazwiska...zaraz sprobuje poszukac... Nawet w mediach to jakis czas temu komentowali..

Gość Poroniony pomysł
Wiecie, jeżeli chodzi o emerytury, to i tak czeka nas gruntowna reforma w najbliższych 10-15 latach, bo inaczej albo padną finanse, albo ludzie wyjdą na ulice, a prawdopodobnie i jedno, i drugie. Ale nie o tym. To nieprawda, że w niewielu krajach cesarka jest niepłatna. Ona wszędzie jest płatna! Tak samo jak cała opieka medyczna i społeczna, bo głównie na to idą podatki (jak by nie patrzeć w Polsce 40% zarobków odciąga ZUS). Policzcie sobie, drogie Panie, ile płacicie do budżetu na samo ubezpieczenie(nie mowie o tzw. podatkach ukrytych, które na co dzień nie rzucają się w oczy, ani o innych inwestycjach państwowych, chodzi tylko o opiekę medyczna i społeczną), a ile otrzymujecie. Większość z nas nie ulegnie kosztownemu wypadkowi w pracy, nie przejdzie na rentę, a u lekarza pojawi sie stosunkowo rzadko i to też zwykle prywatnie, gdyż na wizytę z NFZu można sie nie doczekać, a gdy już się uda, to starają się człowieka jak najszybciej pozbyć, bo "oni nie będą się wysilać za takie psie pieniądze". My mamy prawo decydować o tym, w jaki sposób rodzić, bo pomijając fakt, że nikt tego za nas nie zrobi xd, to płacimy za to i koszty wcale nie są wyższe nawet, jeśli doliczyć te parę dni więcej w szpitalu. cdn jak wrócę z zajęć. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i również dołączam się do życzeń zdrowych dzieci i mam.

Gość co za popier......y kraj
zdewociali debile decydują czy mamy rodzić, ile dzieci i w jaki sposób! chore!jakim prawem jakiś stary facet będzie mi dyktował ile mam urodzić dzieci i jaki wybrać poród?

Gość niech lepiej pomyślą za co
Polacy mają te dzieci chować a nie wymyślają pierdoły,żeby społeczeństwo się płodzło jak króliki!

Gość ///////////////////
Nieomylny ksiądz powtarza "Dał Bóg dziecko, to da na dziecko" i w tym jest kwintesencja katolicyzmu. Ktoś już wspomnial w jednym z psotów, że dla zaspokojenia chorych ambicji rządzących durniów jest możliwa przymusowa inseminacja kobiet, bo każde małżeństwo MUSI mieć 10 dzieci. Trzeba wiać z tego popieprzonego kraju. Zlikwidowano ponad 2000 szkół, wprowadzono przymus religijny w istniejących, dojdzie do tego, że każda kobieta z wieku powyżej 18 lat będzie musiała rodzić dzieci w ilościach hurtowaych, bo takie jest prawo.

Gość zalosne to wszystko
nie potrafia nic dla kobiet zrobic a tylko obarczaja je odpowiedzialnoscia za niz demograficzny. Moze szanowny Pan G postara sie o wieksza gromadke? Jego chyba stac Wydaje mi sie,ze teraz koszty posiadania dziecka jeszcze wzrosna. Bo oprocz zwyklych wizyt trzeba bedzie miec docelowego elkarza, ktory nie czarujmy sie "bedzie dbal" o nas w czasie porodu.... Inaczej zycie tak dziecka jak i matki bedzie zagrozone, kto sie bedzie przejmowal,ze urodzi sie kaleka? Zauwazcie ze oni w swoich statystykach nie podaja ile dzieci urodzilo sie kalekami wskutek bledu medycznego, albo wskutek przedluzajacego sie porodu, spoznionej cesarki...

Niektórzy to uważają, że kobieta jest z natury grzeszna i dająca się manipulować jak biblijna Ewa. No to potem taki Jarek Kaczyński mówi o żonie Lecha, że spotykając się z Olejnik chyba? i popierając prawa kobiet nie wiedziała co robiła - a Rydzyk truje coś o szambie.

Gość hehehs...
aj.. tam... może bin laden i nad nami się zlituje...:O sprzątnie co paru..:D:D

Gość do hehehs...
nawet nie wiesz ile osób sie modli o to zeby coś takiego miało miejsce, chyba z radości upiłabym się

Kobiety można zachęcić do rodzenia, ale nie da się ich zmusić. Na złość mamie odmrożę sobie uszy, a na złość Relidze nie urodzę dziecka.:P Może to śmieszne, ale to zniechęci kobiety do macierzyństwa. Może za kilka lat, kiedy będzie nas naprawdę mało, to Rząd się jakoś opamięta. W Rosji jest coś takiego, jak aborcja na życzenie, kobiety są pytane: \"rodzisz, czy usuwasz\"? Dzieci rodzi się bardzo mało, bo kobiety wolą usuwać, ale te co rodzą, dostają bardzo wysokie becikowe, a u nas, ile jest tego becikowego? 1000 zł, które chcą podzielić na raty.:P Rząd dyktuje nam warunki (jak w obozie Hitlera) nie dając nic w zamian.

Gość pani łosoś
i tak nas nie zmuszą (obawiam się , że nie długo kobiety nie posiadające dzieci będą przez państwo napiętnowane i publicznie szykanowane,nie mówiąc już o kościele)do rodzenia. Jak chcą poprawić liczbę urodzeń to powinni najpierw wziąć się za bezrobocie,za podwyżkę płac, za obniżenie cen mieszkań,wtedy może i kobiety zechcą rodzić dzieci.kto odpowiedzialny zarabiając 800 zł. zdecyduje się na dziecko? żeby póznie biedę klepało?!absurd!!! a co do tych nieszczęsnych cesarek to dzięki tym głupkom zwiększy się liczba dzieci chorych!!!

Gość Poroniony pomysł
Jak już wiele osób zauważyło, kolejne pomysły z nurtu 'polityki prorodzinnej' już w niedługiej przyszłości przyniosą efekt odwrotny. Swoją drogą trudno mi uwierzyć, że Religa to popiera, w końcu zawsze stał na straży praw pacjentów (i pacjentek) i ogólnie robił wrażenie porządnego człowieka, ale fakt faktem nie protestuje. Nie wiem, co te nasze wątpliwe elity sobie myślą- że jak w imię źle pojętej Nauki Kościoła zrobią z kobiet posłuszne swoim panom niewolnice, to im Bóg wynagrodzi? Przecież to jest chore! Nie chcę tu dyskutować o społecznych posunięciach Kościoła, ale uważam, że nasze duchowieństwo pozostaje zbyt bierne wobec obecnej sytuacji politycznej i pozwala pod własnym sztandarem robić z państwa i Kościoła ciemnogród. Już dawno kobieta nie miała być tak upodlona i sprowadzona do roli rzeczy jak teraz w zamierzeniu ma sprawić polityka ministerstwa. Oni szukają oszczędności i chcą podbić bilans demograficzny, a kobiety są do tego najlepszym środkiem. Gdyby naprawdę zależało im na polityce prorodzinnej, gdyby to było państwo demokratyczne, to kobiety nie byłyby traktowane jak zabawki pozbawione uczuć, nie byłyby środkiem. My tej jesteśmy ludźmi, mamy swoją przyrodzoną godność. To już nie jest dyskryminacja, to reifikacja kobiety, a za tym człowieka jako takiego. Polityka prorodzinne będzie zgodna z prawem i efektywna tylko wtedy, gdy realnie poprawi sytuacje matki i dziecka, gdy będzie chronić oboje.

żałosn------ jesteście--> Nie dociera do Ciebie to, że jak ktoś jest w ciąży, albo planuje ciążę, to może się nieźle przestraszyć? Rodzę, męczę się już 20 godzin, z dzieckiem jest coś nie tak, a oni każą mi rodzić naturalnie, bo tego dnia wykonano za dużo cesarek- nie wyobrażam sobie tego. Dlatego tak nami wstrząsnął ten artykuł.

Gość żałosn------ jesteście
czy ty naprawdę uważasz - że jak będzie niebezpieczeństwo, to nie zrobią cesarki.........???????????????????????????????????????????????????/ w życiu tak nie będzie, a jakiś temat w tv musi iść na okrągło - żeby takie osoby jak wy - miały sobie czym ciśnienie podnosic - na kawie zaoszczędzicie

Wiesz ile ja znam przypadków, w których lekarze zwlekali z CC i było już za późno?- mnóstwo.

Gość żałosn------ jesteście
widzisz znasz takie przypadki - którę są od lat i będą....i ustawy i inne pierdoły - tego nie zmienią bo to wszystko zależy od lekarza- jakim jest specjalistą - a nie od rządu...zejdźcie na ziemie

Kler toleruje Rydzyka - ależ są święci! A Rydzyk wchrzania się do polityki, taka szara eminencja. Rydzyk ma za duże wpływy i za dużo kasy to nic z nim nie robią.

bo to wszystko zależy od lekarza- jakim jest specjalistą - a nie od rządu...zejdźcie na ziemie ______________ Poglądy osobiste położników też wplywają na rodzaj wybieranego przez nich porodu. Wielu z nich straszy CC jakby to był koniec świata. Nawet w moim mieście jest ordynator, który czasem nie akceptuje wskazań do CC wystawionych przez innych specjalistów.

Gość tez mi cos
Jakbym miała rodzić po raz kolejny w tym kraju to bym sobie wybrała prywatną klinikę i CC na życzenie. Mam prawo i juz.

zalosne-------jest... może i masz racje, ze od lekarza... ale wiesz dlaczego?? Bo lekarz nie wykona cesarki.. w obawie, ze jakis kolejny palant w rzadzie stwierzdi iz ta akurat byla nie potrzebna.... i pogrąży go kosztami!!

Gość do wszystko o
wiesz co zrobi lekarz? Powiem ci, wykona ta cesarke zeby nie byc ciąganym po sadach, a w statystyce wpisze ze był poród naturalny, i tak własnie bedą robić, a swoją droga jak oni chca zrównac cenę cesarki do porodu naturalnego czyli do kwoty 1100zł, to nie wiem czy bym sie zdecydowała na cc w państwowym szpitalu, moge sobie tylko wyobrazic jak oni będa musieli oszczędzic na takiej operacji, szwy rozpuszczalne najgorszej jakości, a igła do znieczulenia podpajeczynówkowego pewnie byle jaka, a nie ta najcieńsza, bo ta grubsza bedzie tańsza, ale to nic ze potem beda kobiety miały popunkcyjne bóle głowy przez rok czy dwa, pierdolę taka opieke na NFZ, jeżeli tak ma wygladac państwowa słuzba zdrowia to jestem za całkowita jej prywatyzacją

do do wszystko o...---> Chyba widzisz...co niektore sprawy w zbyt jaskrawwych kolorach.. \" wpiszą porod naturalny, a wykonaja cc\" ...--to dopiero szczyt marzen:) To dlaczego do tey pory tego nie robia.. NIE CHCE MI SIE NAWET TEGO KOMENTOWAC..:o na szczescie nie bedzie dane mi tego doświadczyc... ..Ale z głębi serca wspolczuje tym, ktore przez to przejdą :O

Gość do wszystko o
powiem inaczej, czy ty będąc na miejscu lekarza narażałabys siebie na ciaganie po sądach za nieudzielenie pomocy czy wręcz za wyrzadzenie szkody? Bo ja np. nie. Bo co jak co to lekarz który zdecyduje o tym zeby nie wykonac cc(z jakichś wskazań) bedzie za to bekał a nie minister zdrowia, a cesarki owszem sa wykonywane, w niektórych szpitalach rzędu 30 kilku procent

do wszystko o----------> podejrzewqam ze dr Burski z \" na dobre i na złe\" na pewno by sie nie zawahał i wyłożył z własnej kieszeni..:D hhes...:D