Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jeszcze wymyślą

kobieto w bólach rodzić będziesz

Polecane posty

Wizyty u lekarza poz są finansowane miesiecznie, bez względu na ilośc wizyt (płaci się za pacjenta) Ale forsy w szpitalach rozchodzi się faktycznie mnóstwo - lekarze przyjmują prywatnie wykorzystując do tego sprzęt szpitalny. Za łapówki wciskają pacjentów poza kolejnością i przekroczone są limity, za które szpitale nie dostają pieniędzy. Przerosty zatrudnienia. Mnóstwo bezsensownych badań. Wyliczać można w nieskończoność.

Gość powstrzymując torsje...
salomon, weż wreszcie prochy :O

Gość salomon
kolezanka jest pilegniarka biega po domach robiac prywatnie zastrzyki pracuje w panstwowynm szpitalu a strzykawek ani igieł nie kupuje skad wiec je ma ? z nieba spadły?

Mi się nóż w kieszeni otwiera jak słyszę o takich głupotach. Oświadczam, że jeśli zabiorą nam PRAWO DO WOLNEGO WYBORU to ja dzieci wogóle rodzić nie będę! Pewnie jedyna nie będę i wtedy dopiero będzie niż demograficzny. Mam propozycję, cofnijmy się do kamieniołomów, zbudujmy wielki mur dookoła Polski, stwórzmy jedną wielką osadę (bo inne państwa dają nam zły przykład), w której będzie tylko natura i my. Precz z antykoncepcją, telewizorami, autami, lekami. Przerzućmy się na leczenie ziołami, bo tylko one są NATURALNE! Zburzmy budowle i budynki, mieszkajmy w szałasach. Mmmm NATURA! taak to jest to! A tak prawdę powiedziawszy to Ci, którzy tego typu brednie wymyślają chcą nas chyba ubezwłasnowolnić. Dążą najwyraźniej do tego abyśmy wogóle nie mieli swojego zdania, prawa do niego, nie mogli podejmować decyzji tylko robili to, co im się podoba. Paranoja!

Gość salomon
o co ci chodzi ?ty z torsjami?

Gość Nie kłóćmy się
między soba bo im tylko o to chodzi, powiem wam co się stanie jak ten pomysł chory wejdzie w zycie, niestety ale będą ograniczenia we wskazaniach, bo zeby zmniejszyc cesarki do 10-15% to niestety ale niektóre kobiety ciężarne ze wskazaniami do cięcia będa musiały rodzic normalnie według naszych rządzących oczywiście, a co za tym idzie podejrzewam ze wzrosnie liczba pozwów sadowych o to ze dziecko urodziło się chore, o to ze matka nie przezyła.....itp, itd, szkoda ze o tym nikt nie mówi, bo tak miedzy Bogiem a prawdą, większośc cesarek na zyczenie jest robiona w klinikach prywatnych za prywatne pieniądze, i to chyba nie ma tu nic do rzeczy

Gość do sheenka
dokładnie! Tylko patrzec jak będą chcieli kobietom odebrac prawa wyborcze:P

Nie kłóćmy się - część cesarek na zyczenie jest wykonywana w normalnych szpitalach, bo lekarz dostał lapówkę. Te na pewno dalej będą, co jeszcze bardziej ograniczy ilość tych ze wskazań.

Gość salomon
będą chcieli kobietom odebrac prawa wyborcze i prawa wypowiedzi na forum rowiez nie wierzcie nikomu kto pragnie władzy + prawda moderatorzy ? wam tez czasem wydaje sie ze mozecie miec innych opinie za nic

Gość ajm siur
pusta kasa NFZ?bo ok 80% idzie na durna administracje, tysiace niepotrzebnych urzedasow, z ciekawosci pytalam o ubezpieczenie prywatne i za 63 zl masz wszystkie podstawowe badania oraz zaawansowane jak np tomograf,rezonans, wizyta u specjalisty do 3 dni, mam znajomych, ktorym firma za to placi i potwierdzaja, ze nie ma problemu, wiec jak to mozliwe, ze mozna za 63 zl a ja place 190 co miesiac i gowno z tego mam?jestem w stanie placic te 190 za prywatna opieke dla mnie i 2 emerytow i za zupelna prywatyzacja sluzby zdrowia, wtedy zadni kretyni nie wymysla tak bzdurnych rozwiazan, nigdy nie urodze jesli mi beda kazac robic to tak jak oni chca

Gość salomon
no jasne ze tak Milagross bo wtedy bedzie łatwiej o pacjentke która za cc zapłaci ile PAN DOKTOR zaspiewa

Gość /łączenie tematów/
moderatorow w to nie wkrecisz :D:D:D

Gość salomon
tylko prywatyzacja ma u nas racje bytu

Gość Nie kłóćmy się
Millagros---- bedzie tak jak ktos tam wczesniej napisał, ze bedzie więcej łapówek i szara strefa w tej dziedzinie bedzie kwitnąć, wprowadzenie zakazu nie rozwiązuje problemu, moze ktos pamieta co było w czasie prohibicji w USA? Alkohol i tak lał sie strumieniami, ale w podziemiu, jak widac naszych rządzących myslenie bardzo boli

Ajam - czy to ubezpieczenie obejmuje również leczenie szpitalne? Chyba nie, bo to szpitale i refundacja leków pochłania najwięcej pieniędzy.

Pewnie, ze tak. Gdybym miała np. ułożenie pośladkowe to wolałabym zapłacić niż czekać uda się czy nie.

Gość wygodne...
Ktos tu napisal, ze kobiety robia sie wygodne...Niby dlatego, ze nie chca rodzic silami natury?bzdura. skoro mnie stac, skoro taki moj wybor, to czemu nie mam sobie ulzyc i rodzic przez cc? Czy tylko wygodne kobiety maja w domu pralke???chcialabym Was zobaczyc jak pierzecie na tarce babuni :-P

Gość ajm siur
millagros--to ubezpieczenie rzeczywiscie nie obejmuje leczenia szpitalnego, ale mowimy o 63 zl, gdybysmy placilio tyle samo ile placimy na NFZ czyli ja place np 190 to mysle, ze wystarczyloby i na szpitale

a może niedługo padnie propozycja od naszych polityków\"kochanych\" abyśmy rodziły w domu i same się obsługiwały ? przecież kiedyś kobiety tak rodziły ... po co nam \"wygodnictwo\" ? - laska która użyła tego określenia raczej napewno nigdy nie rodziła - wygodnictwe moze byc adopcja zamiast porodu .... a nieswiadomosc urodzenia godnie i jak najmniej bolesnie......

Gość Kosmitkaa
prędzej ten rząd szlag trafi niz ten pomysł wejdzie w zycie

salomon troszke nam tu \"koloryzujesz\". jestes z zusu? czy z nfz? pracowalam w przychodni, moj maz pracowal tez tam jako informatyk. wiem mniej wiecej jak wyglada sytuacja kasy w nfz. prawda ze jest to biedna instytucja ale......................... dlaczego przychodnie kotraktuja czesto nie tych lekarzy na ktorych naprawde jest zaopatrzenie;) dlaczego przychodnie zakupuja sprzet drogi a niepotrzebny(pisze o nowych biurkach , fotelach 1 klasy). dlaczego kupuja sprzet a pozniej okazuje sie ze nowiusskie rzeczy trafiaja do prywatnych gabinetow. nie pisze tu o przychodni w ktorej pracowalam ale o calosci, o tym co mowi sie w tv itp. . tez jestem pacjentem i jak ide do lekarza i widze jego fotel za 1000zl a on mi mowi ze przychodnia biedna to az cos sie robi. a cp do zusu. gmachy buduja sobie z wlasnej kieszeni??? zxabieraja premie pracownikom i buduja? place podatki- przeciez nikt by mi nie odpuscil zaraz dostalabym wezwanie za oszukiwanie pansta a oni nas moga oszukiwac? ale przyznam ci racje- to wina rzadu i bomba byla by rozwiazaniem;). chociaz nie bo z naszych podatkow odbudowali by nastepny gmach;)

Gość i rząd zaoszczędzi
Mam jeszcze lepszy pomysł: LPR chce wycofać ze sprzedaży środki antykoncepcyjne (padł taki pomysł), dzieci będą rodzić prostytutki. One po porodzie dalej będą pracować w "zawodzie", a my będziemy wychowywać ich dzieci.

Gość On nam kazał
Tytuł topiku mówi sam za siebie. 95% społeczeństwa to katolicy, a Pan Bóg sam powiedział: "kobieto w bólach rodzić będziesz". Z punktu widzenia katolika- tak ma być.

czyli polski dom bedzie wygladal tak: jesc pic, siusiu nie chce oddac misia chce do kolezanki puszczej ala gupia jest to moje ...... ....... ...... 15 dzieci;) ledwo zywa kobieta i zadowolony rzad bo srodkow anty nie ma w sklepach Polska jak sie patrzy:)

Gość do On nam kazał
a ja ten przykład nie wierze w zadnego Boga i nie utozsamiam się z tym chorym mysleniem

Gość do On nam kazał
no i zapomniałaś napisac ze z punktu widzenia skrajnego ultra katolika, a takich napewno nie ma w Polsce 95%, a cos ok. 10%

Wynikiem ograniczenia liczby cesarek będzie drastyczny spadek urodzeń. Wiele kobiet nie decyduje się na ciążę, właśnie ze strachu przed porodem. Teraz te wszystkie kobiety, które boją się porodu będą miały blokadę i w ogóle nie będą chciały mieć dzieci. ____________________ Aha. promowanie porodów naturalnych brzmi groźnie, oby to nie było \"przymuszanie do\". Bo mam przypadek kalectwa w rodzinie, gdzie \"przymuszono do\" i inwalidztwo od urodzenia. Ciemnogród, powrót do średniowiecza, zbyt surowo pojeta religia chrześcijańska - oto nasz kraj. Talibowie...

Gość akurat przykład
Holandii jest najglupszym z mozliwych, tam jest jeszcze wiele innych rzeczy jak aborcja na zyczenie, eutanazja, malzenstwa homoseksualne, legalna marihuana......a pozatym syf i brud na ulicach, hotele 4 gwiazdkowe wygladaja jak syf....itp, itd

ale w Holandii chociaż ludzie czują się WOLNI ! a u nas zaczyna się demokracja w wydaniu nowoczesnym - demokratyczne decyzję rządu - akceptują obywatele :O uważam ,że kobiety mają prawo decydować o tym czy chcą przejsc przez poród naturalnie czy też cięcie cesarskie .... chyba to wolny kraj , prawda ? dla jednej \"rodzić w bólach\" - to chrześcjańska droga Hioba .... cierpienie w słusznej \"sprawie\"... akt siły ... dla innej niepotrzrebny ból ,którego można uniknąc ..... przekonania wewnętrzne - lęki .... Czy naprawdę kobieta nie może godnie urodzić swojego dziecka ? Tak swojego dziecka !-a nie kolejnego osobnika wliczonego w przyrost naturalny ....

Gość za niedługo okaże
się ze wszystkie dzieci sa własnością rządu a nie rodziców, to chyba jakis koszmar, albo Apokalipsa