Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jeszcze wymyślą

kobieto w bólach rodzić będziesz

Polecane posty

wszystko o - 🌻 miód na me uszy - dziękuje 🌻 a jak zaczniesz pisać ...to poproszę o namiar - ufffielbiam czytac bloogi ;) - miłego spaceru :) tukan-może i TY chcesz dobrze nasz rodzynku 😘 OOpsss.... ;) ale faktycznie piszesz także w koncu niewiem jakie jest Twoje zdanie .... powinni wprowadzić projekt w życie ? :O Czy nie ? A \"maciore\"sobie wypraszam :) i napewno gdybyś nas tak nazwał nie pozostałabym dłużna ;) A buty - powinienes wyczyscic przed wejsciem i pozostawić w przedpokoju ,dopiero wtedy możemy zasiąść do kawy :)

Gość niedoszla matka
szkoda tylko ze niektorzy zapominaja o tym ze obecny wyz demograficzny czyli np ja jest troche oslabiony przez Czarnobyl i nie wszystkie kobiety z mojego rocznika moga ot tak hop siu zajsc w ciaze a co dopiero urodzic. to ze nasze babcie rodzily bez cesarki nie znaczy ze my tez mamy sie cofac. tylko ze obydwie moje babcie urodzily po 2 martwych dzieci, moja mama tez jedno wiec ja nie zamierzam do nich dolaczyc tylko dlateog ze jakis debil wymyslil ze porody naturalne sa the best. nie po to kobiety mecza sie 9m-cy zeby potem jakis palant na sile wyduszal z nich dziecko w imie rozporzadzen rzadu. widac czlonkowie rzadu przyszli na swiat wlasnie w taki sposob, przyduszeniu tu i owdzie i niestety nadal nie wszystko z glowka w porzadku....

Gość ja...ona
ja mialam cc za zyczenie a to dlatego ze panicznie balam sie porodu naturalnego... i bardzo sobie chwale... tak to ja moge rodzic 15 min i dzidzius jest juz na swiecie... nadal nie wyobrazam sobie siebie rodzacej naturalnie

Gość Poroniony pomysł
A ja chcę mieć czworo dzieci i urodzę tyle, że nie w Polsce (choć teraz to już nie Ojczyzna tylko legalny Ciemnogród) i dopiero jak sobie nazbieram na porządną klinikę tak, żeby dzieciątka przychodziły na świat bezpiecznie i bez niepotrzebnych komplikacji, a ja mogła się cieszyć nimi i mężem. Bo jestem Kobietą.

Gość niedoszla matka
a ja jak juz nazbieram tych pieniazkow to wynajme ruska mafie zeby zrobila porzadek z paroma panami. wysadzenie ich w kosmos to zbyt mala nauczka - proponuje kastracje tych najbardziej krzykliwych i aspolecznych

Gość poliyanna
podczytuję was tu:) i jestem jak najbardziej za protestem! tylko macie jakiś pomysł jak go zorganizować? Ja również , jeśli wprowadzą ten projekt w życie, świadomie nie zdecyduję sie na drugie dziecko. Jestem wdzięczna tylko i wylącznie Bogu za to ze mój pierwszy poród zakończył sie szczęśliwie. Strach pomyśleć czym mogło sie skończyć przez lenistwo lekarza i złe zdiagnozowanie wagi płodu. Były święta wiec kto by się tam przejmowal babą w ciązy, rodzącą jak na złość w taki dzień.

Gość Krysia81
Dziewczeta ja tez bardzo chetnie wzielabym udzial w tym protescie.Widze,ze w inny sposob nic nie mozna w tym kraju osiągnąć :( Moze jakis post napiszemy do partii kobiet? Ja tez chcialabym sie teraz zdecydowac na dziecko, ale jak moge to zrobic, skoro moge narazic jego zycie i moje:( Nie zalezmy mi na sile na cc, wlasciwie to bardzo sie boje operacji, ale chce miec pewnosc,ze w razie komplikacji nikt nie bedzie na sile wyduszal mojego dziecka, najwazniejsze jest dla mnie jego zdrowie. Mam ten problem,ze nie ma w okolicy prywatnej kliniki, a 100km to jednak troche daleko zeby tyle jechac w chwile porodu. Chociaz moj maz jest zdecydowany na to, w zwiazku z obawami, czy nie znajdzie sie ktos, kto bedzie czekal w nieskonczonosc az urodze sn:(

Gość pani łosoś
dziewczyny!taki protest to jesyny sposób na to żebyśmy pokazały im że sobie nie pozwolimy na takie traktowanie!teraz sobie pewnie myślą, że zachukane baby siedzą przy garach i nawet do głowy im nie przyjdzie żeby się buntować.a właśnie że będziemy się buntować!!!

Ja ylabym za protestem, ale chyba nas za mało...:O Dlaczego to faceci najczesciej zabierają głos w sprawach dotyczących kobiet??

Ja bym z chęcią poszła protestować, gdyby nie to, że ledwo łazę i często słabnę -> patrz: stopka :) Ale powiem wam coś: jest mało protestow kobiet, bo są uwiązane do pracy, garów i dzieci albo są z przeproszeniem - no dobra, nie ciemne - ale proste i nieuświadomione ;) A tu trzebaby było nie tylko protestów feministek, ale i zwykłych kobiet, nigdzie nie przynależących. Jak znam życie, guzik z tego wyjdzie :( I znow będą traktować nas jak krowy :( A tak bym chciała, żeby babki się zebrały i poszły protestować...

Gość Krysia81
No bo troche nasza wina-kobiet,ze nie potrafimy dzialac wspolnie i pozwalamy facetom aby podejmowali za nas decyzje, ktore decyduja o zyciu naszym i naszych dzieci :(

Dziewczyny a przeciw czemu Wy chcecie protestować?, przecież oficjalnie nie ma u nas czegoś takiego jak \"cc na życzenie\" jak będziecie chciały protestować to ich utwierdzi w decyzjii, że jest słuszna bo udowodni, że jednak \"cc na życzenie istnieje\", to już do lekarzy powinien ten protest należeć, do szpitali, w końcu to im dolę obetną.....

Gość Krysia81
Protestuje przeciwko wyrownywaniu cennika przy porodzie sn i cc, gdyz to moze prowadzic do roznych patologicznych sytuacji. protestuje przeciwko "poprawianiu statystyk", bo Światowa Organizacja Zdrowia zaleca 15%, kazdy porod jest inny i tak powinien byc traktowany, a nie jako pozycja w statystyce. Nie chce cc na zyczenie, boje sie tego, ale chce zeby moje dziecko bylo zdrowe, porod nie byl traumatycznym przezyciem,wiem bowiem,ze wowczas nie zdecyduje sie na 2 dziecko.

Gość szczeraaaa...
Im nie chodzi o CC na życzenie. Gdyby chcieli coś takiego zlikwidować, to nawet bym nie protestowała. Oni chcą obniżyć liczbę wykonywanych cesarek, także wtedy, gdy z dzieckiem dzieje się coś niedobrego.

Gość nie chce mi sie wymyslacnicka
gdyby jakiś tłumok nie zwlekał z podjęciem decyzji o cc miałabym zdrową siostrę___obecnie:mózgowe poraż dziecięce spowodowane niedotlenieniem na skutek przedłużającego się porodu,cesarka zbyt póżno...konsekwencje ponosi tylko rodzina ....

Gość gdyby kazdy lekarz
ponosil odpowiedzialnosc za to,ze kogos okaleczyl NIGDY by w takim wypadku nie zwlekal,ale oni potrafia tylko ograniczac fundusze! Zreszta skoro cc kosztuje wg cennika 1,4 tys. to dlaczego sama nie moge poniesc tego kosztu (jesli chce)?

Oni patrzą na statystyki ( z roku na rok coraz więcej cesarek) i dorabiają sobie własną ideologię, że za tymi statystykami stoją cesarki na życzenie. Zlikwidują ten proceder, ale przy okazji nie będzie cesarek wtedy, kiedy są one naprawdę konieczne, bo oni nawet nie zdają sobie sprawy z tego, że naturę trzeba poprawiać. Nie interesuje ich to, że dziecko może okręcić się pępowiną, że może zanikać tętno płodu- mają to w d**e. Interesuje ich tylko to, żeby promować SN. Dzięki kleszczom, oksytocynie, nacinaniu krocza, lewatywie, środom rozkurczającym SN już dawno przestało być porodem naturalnym, a stało się porodem ze wspomagaczami.

Tylko, że ja rozumiem ich tok rozumowania, bo wiele cc robionych w szpitalach jest na życzenie i oni w ten nieudolny sposób chcą to ukrócić i tyle. Rozwiązaniem problemu byłoby po prostu wprowadzenie cc na życzenie i po sprawie...

Oni patrzą na statystyki ( z roku na rok coraz więcej cesarek) i dorabiają sobie własną ideologię, że za tymi statystykami stoją cesarki na życzenie. Zlikwidują ten proceder, ale przy okazji nie będzie cesarek wtedy, kiedy są one naprawdę konieczne, bo oni nawet nie zdają sobie sprawy z tego, że naturę trzeba poprawiać. Nie interesuje ich to, że dziecko może okręcić się pępowiną, że może zanikać tętno płodu- mają to w d**e. Interesuje ich tylko to, żeby promować SN. Dzięki kleszczom, oksytocynie, nacinaniu krocza, lewatywie, środom rozkurczającym SN już dawno przestało być porodem naturalnym, a stało się porodem ze wspomagaczami. ______________ Całkowicie się z tobą zgadzam. Co to za naturalny poród? Poza tym CC na życzenie nie budzi we mnie specjalnego oburzenia. E tam, są większe problemy. Ludzie masowo uciekają za granicę bo mają dosyć Polski- to jest problem.

Gość Krysia81
Wlasnie co to za problem wprowadzic cc na zyczenie. skoro "ta przyjemnosc" to koszt 1,4 to mysle,ze wiele kobiet pokryloby to z wlasnej kieszeni aby tylko miec pewnosc,ze to uratuje dziecko,a przy okazji i ja.

słonko...---> nie na zyczenie, ale za łapówki:O Nie myl pojęć:) Na życzenie to jest wtedy, gdy ja proszę, a oni to wyjonują. p.s. rozumiesz to, że jakiś facet Chazab stwierdził, ze możesz się meczyc i urodzić martwe dziecko:O hmm.. mi trudno jest to zrozumiec:O

Tylko, że następnym problemme będzie co wtedy jak kobiety nie stać na te 1,4 tysiąca. Nie może być sytuacjii, że w przypadku zagrożenia zdroia czy życia nie zrobią cc bo nie ma tych 1,4 tys no i kółko się zamyka...

Zalegalizowali by to po prostu, jak nie ma wskazań a chcesz cc, płacisz i Ci robią bez gadania, podbnie zrobić ze znieczuleniem zzo i po sprawie...

Gość co to za profesor
" Kobieta, która miała już cesarskie cięcie, często boi się kolejnych ciąż i z tego powodu rezygnuje z następnych dzieci - tłumaczy. Jego zdaniem, kobiety powinny rodzić więcej dzieci, bo to one są odpowiedzialne za niż demograficzny. - Walczymy, żeby przyrost naturalny się zwiększył i system emerytalny nie padł - mówi." czyli jestesmy maszynkami i inkubatorami? taaaa? to niech sie Pan minister nie zdziwi,ze niedlugo on bedzie musial zaczac rodzic dzieci.. a swoja droga kazdy kto nie glosowal na PIS powinien byc zwolniony od akceptowania ich pogladow i wykonywania ich pomyslow...

słonko--> co wtedy... uważam, ze placimy na tyle wysokie składki, że to nam się po prostu należy.. Tylko wszyscy się tak przyzwyczaili...ze nic nie dostają.... i nie walcza o swoje:O Bo z góry sa na straconej pozycji.. Wszystko o - tyle, że w tej chwili u nas na życzenie = się za łapówki.... Moim zdaniem to 2 rozne pojęcia... co to za profesor-----> PIS powinien byc zwolniony od akceptowania ich pogladow i wykonywania ich pomyslow... odp: JESTEM ZA!!!!! ;)

Tzn. uważasz, że powinno być po prostu na życzenie, bez dodatkowej opłaty jeśli płacisz składki, w niewielu krajach tak jest i u nas raczej tak nie będzie, stanowisko lekarzy w tej sprawie jest jasne, bądź co bądź to operacja i dla dziecka też niekoniecznie zawsze najlepsze wyjście. Ja mam ten komfort, że mieszkam niedaleko granicy z Niemcami, niedaleko niemieckiego szpitala z porodówką i personelem z Polski, można tam sobie wybrać rodzaj porodu jaki mi się podoba i płaci za to NFZ, nie korzystałam przy pierwszym dziecku ale jak będzie przy drugim nie wiem, okaże się. Tu chyba się zgodzę z Tobą czemu tam można a u nas nie, jakoś to tam funkcjonuje tyle, że u nas i lekarzy brakuje i pielęgniarek, co by było gdyby co druga kobita chciała mieć cc, może wtedy by nie chciały gdyby dozwolone było...

pocieszam się że nie uda się wprowadzić tego zakazu w tym roku :-o jestem w ciąży ponad 4 mies. - już są komplikacje, co lekarz to inna opinia ... generalnie dobrze będzie jeśli donoszę do 33 może 34 tc wg nowych przepisów jak miałabym rodzić ? naturalnie ???? jednego jestem pewna jeśli będzie wprowadzony zakaz cc na kolejną ciążę się nie zdecyduję !!! i mam w głębokim poważaniu niż demograficzny !

Malinowy Redds ale nie mogą wprowadzić zakazu cc, jeśli są ewidentne wskazania to muszą je zrobić. Gorzej kiedy właśnie nie ma ewidentnych, teraz lekarz nie ryzykował i na wszelki wypadek robił cc, po wejściu w życie przepisu, może zaryzykować w drugą stronę, nie podejmie decyzjii o cc bo może uda się sn.