Gość polskie ziemniki Napisano Styczeń 28, 2010 - bezcenne zawiozlabym nawet jakby mnie bylo stac n noreskie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość polskie ziemniki Napisano Styczeń 28, 2010 a szacunek do ludzi i kraju to chyba czym innym sie wyraza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość greg 36 Napisano Marzec 5, 2010 Witam wszystkich serdecznie.Mam pytanie.Od jakiegoś czasu planuje wraz z rodziną wyemigrować do Norwegii ale nie za bardzo wiem,jak to zrobić.Czy jest możliwość zwrócenia się do konsulatu lub ambasady w celu poproszenia o możliwość załatwienia pracy i mieszkania czy trzeba kombinować na własną rękę?Proszę o informacje.Dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Bling 0 Napisano Marzec 6, 2010 Nie ma takiej mozliwosci. My nie jestesmy azylantami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mania83 0 Napisano Marzec 7, 2010 witam, ja z mezem tez chcemy wyjechac do Norwegii, Najpierw maz a pozniej ja bym dojechala z coreczka. i tu wlasnie moje pytanie. Jak znalesc tam prace???????? w internecie sa ofert ale jakies dziwne bo albo dla dyrektorow albo wymogi jakies nie z tej planety :/ oboje z mezem mowimy po angielsku. jak tam sie zachaczysz? moze ktos z was ma dobre serduszko i pomoze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mania83 0 Napisano Marzec 7, 2010 witam, ja z mezem tez chcemy wyjechac do Norwegii, Najpierw maz a pozniej ja bym dojechala z coreczka. i tu wlasnie moje pytanie. Jak znalesc tam prace???????? w internecie sa ofert ale jakies dziwne bo albo dla dyrektorow albo wymogi jakies nie z tej planety :/ oboje z mezem mowimy po angielsku. jak tam sie zachaczysz? moze ktos z was ma dobre serduszko i pomoze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lezka77 0 Napisano Marzec 16, 2010 witaj maja tu ludzie dobre serducha ale z praca nie jest juz tak kolorow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość from the south Napisano Kwiecień 8, 2010 czesc dziewczyny ja nie mieszkam w Norwegii, ale nie daleko, wpadne tutaj na grubsze zarobki, wlasnie jestem teraz na polnocy, tam gdzie po norwesku juz nie mowia i snieg jeszcze lezy jak cholera, sam jak palec, chetnie byl mial taka fajna ciepla kubitke, do towarzyszenia i tylko.. pozdrawiam, jak ktos chce nie mi podrzuci swojego maila. pozdrawia The kindly from the south Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość teli Napisano Kwiecień 9, 2010 witam.... a ja jestem bardzo szcęśliwa ,że już wróciłam ... po 4 latach ...choć mostów za soba nie paliłam!!! jak mi minie tęsknota za córka ...i wnuczką.... to może wróce....narazie odpoczywam... pozdrawiam wszystkich w Norwegii... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość from the south Napisano Kwiecień 11, 2010 Hej To ja jeszcze raz from the south, ale teraz jestem na polnocy a nie nie na souh, sluchajcie przestancie juz naprawde marodzic i krytikowac ten kraj i norwegow. Norwedzy sa bardzo ludzcy , humanitarni i grzeczni, pieniadze im sie nie przewracalo w glowie, po drugej uczcie sie jezyka, w ten sposon was akceptuja i nie bedziecie sie nudzic. a jak komus tu sie nie podoba to prosze badzo do polski, moze tam bedzie mu lepej, ja mam doswiadczenie ze skandynawia od 19.tu lat dlatego to mowie. Tylko bez jaj i krytiki mojego jezyka, ja nie jestem polakem ale mowie popolsku. kondolencja ze smierci polska elite. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
julka235 0 Napisano Kwiecień 26, 2010 hej dawno mnie tu nie bylo:) ja mieszkam w pn Norwegii i mamy juz prawie maj a u nas sypie snieg :) w sumie to mieszkamy na loffotach. powiem wam ze Norwedzy sa naprawde ludzdzcy o wiele milsi i przyjaznie nastawieni do ludzi niz w pl nawet jesli nie znaja usmiechna sie powiedza heja a w pl? dzien dobry to takie ,, masz odwal sie..:) czasami mam dosc tej pogody tu ale coz:) no i jedyne co mnie meczy to to.... brak sklepow mamy tu 1 sklep coop:) i jest dosc drogo wiec musimy jezdzic do miatsa obok na zakupy ale dajemy rade:P ale fakt faktem maja bardzo maly wybor dla dzieci wszelkiego asortymentu spozywki i zabawek czxasami przepraszam synka ze niema tego co w pl bo w pl zabawek i wszystiego w brud a tu nawet niema herbatki dla dziecka i do wyboru mam 2 soczki:(ale zyc trzeba i mam nadzieje ze szybko sie przyzwyczaje:) pozdrawiam wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość slawek:) Napisano Maj 20, 2010 hej dziewczyny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość robert1960 Napisano Lipiec 6, 2010 ...witam.świetnie sieęWas czytało dlaczego przerwa?..piszcie dalej.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość manager Napisano Lipiec 7, 2010 Zarządzający Systemem Web zatrudni osoby w pełnym lub niepełnym wymiarze czasu do pracy w domu (komputerowy marketing Internetowy). Jeśli posiadasz komputer i doświadczenie w środowisku Internetowym, pomożemy Tobie zarobić. W celu uzyskania pełnych szczegółów proszę pisać na e-mail : joanna_marketing@op.pl praca w dowolnych godzinach, zarobki : 1000-3000zł, zależnie od wkładu pracy. nie wymagam doświadczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość robert1960 Napisano Lipiec 12, 2010 ...ciekawi mnie Wasza opinia...czy w zawodzie ręnowator mebli zabytkowych a co za tym idzie również stolarki architektonicznej mogę liczyć że w północnej Norwegii znajdę stosowne zajęcie? proszę o koment. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość basia 1976 03 06 Napisano Sierpień 8, 2010 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość basia 1976 03 06 Napisano Sierpień 8, 2010 Witam wszystkich serdecznie Tak czytam wasze wypowiedzi i szczerze mowiac mam ochote wyjechac do norwegi ale..... Mam dwie wspaniale corki 12 lat i 7 m I jesli bym miala wyjechach to tylko z nimi Meza juz nie posiadam Nic mnie tu nie trzyma wiec czemu nie sprobowac Moze ktos podpowie mi jak znales tam prace i jakies mieszkanie albo maly pokoj Pracowac sie nie boje nie znam jezyka ale szybko sie ucze Serdecznie pozdrawiam Basia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość robert 1960 Napisano Sierpień 12, 2010 ...hm czyż w Norwegii w tej chwili wszyscy indianie są zajęci zbieraniem chrustu na zimę?????????????????????? ...cisza jakaś...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Bling 0 Napisano Sierpień 22, 2010 Ten temat raczej zamarl,bo nic tu sie nic nie dzialo. Probujcie na innych forach . Powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Bling 0 Napisano Sierpień 22, 2010 Ten temat raczej zamarl,bo nic tu sie nic nie dzialo. Probujcie na innych forach . Powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość robert1960 Napisano Sierpień 22, 2010 witaj *Bling- czytałem całe forum znam twoje wpisy więc się do Ciebie odzywam-jeśli pozwolisz....może znasz inne ,,fora,,powiedzmy z pewnym poziomem na które warto było by zajrzeć w poszukiwaniu ,,norweskich,, opowieści .... dzięki jeśli to nie będzie problemem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Bling 0 Napisano Wrzesień 6, 2010 forumnorwegia.net lub mojanorwegia , nie wiem czy sa na poziomie bo nie uczestnicze w nich ,ale moze zajrzysz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZygZag1 0 Napisano Wrzesień 16, 2010 www.forumnorwegia.net na bierzaco sie tam cos dzieje sama nam przebywam codzien mieszkam w oslo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość biała79 Napisano Październik 18, 2010 Witam wszystkich. jestem od miesiaca w norwegii w miejscowosci fitjar. kobietki jak Wy sobie ru dajecie rade bo ja nie moge sie odnaleźć. pozdrowienia dla wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość biała79 Napisano Październik 18, 2010 jest tu ktoś ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mirka31.78@o2.pl Napisano Październik 18, 2010 witam jest jakas kolezanka?:) moj facet pracuje w norwegi i chce bym do niego przyjechala boje sie bo nie znam jezyka nie wiem czy sie tam odnajde fajnie jest w norge? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mirka31.78@o2.pl Napisano Październik 18, 2010 biała 79 az tak zle ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość biala79 Napisano Październik 19, 2010 źle,źle mój facet pracuje do 17 stej a ja nie mam do kogo sie odezwać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość biala79 Napisano Październik 19, 2010 a w jakiej miejscowości Twój facet jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość androida Napisano Październik 19, 2010 witam wszystkich, ale w szczegolnosci kobiety, ktore sie zastanawiaja nad dojazdem do mezow. wszystko zalezy od nastawienia. poczatki nigdzie nie sa latwe, a w kraju jak norwegia dosc chlodnym, lecz uprzejmym spoleczenstwem szczegolnie. kiedy nie zna sie jezyka jest jeszcze gorzej. uczucie wyizolowania nastepuje zawsze po pierwszej chwilowej euforii. zero znajomych, zero ulubionych miejsc w miescie, ulubionych towarow spozywczych. wszystko odkrywasz. uczysz sie zycia na nowo. niektorym to odpowiada, niektorych meczy. a co do pracy, to jest dobrze, latwo znalesc prace w sklepie, przy sprzataniu, itp, kiedy zna sie na jakims tam poziomie norweski. trzeba wysylac cv, byc otwartym i usmiechnietym:) powodzenia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach