Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzidka24

polki z Norwegii odezwijcie sie.......

Polecane posty

"że tak powiem" masz świętą rację. Troszkę mnie podbudowałaś. Faktycznie problemy wszędzie są takie same... Nie ma się co łudzić:) Może w końcu ta zła karta się odwróci:):)

Gość oliweczqa
hallo ,dobry wieczor :) tez jestem z Norwegii... hihi

Gość dorothi
Witam.kochane dziewczyny,czy może któraś mi pomóc znależć jakąś pracę,podać namiary np.firmy sprzątającej,znam w stopniu podstawowym norweski,mam referencje,mam 17letnią córkę na utrzymaniu i nic nie mogę znależć,bardzo proszę o pomoc.Mieszkam w Sandnes. dorothi69@gmail.com

Gość dorothi
Witam.kochane dziewczyny,czy może któraś mi pomóc znależć jakąś pracę,podać namiary np.firmy sprzątającej,znam w stopniu podstawowym norweski,mam referencje,mam 17letnią córkę na utrzymaniu i nic nie mogę znależć,bardzo proszę o pomoc.Mieszkam w Sandnes. dorothi69@gmail.com

Gość SMUTNA KRYSTYNKA
Hej! Jak fajnie ,że mogę trochę poczytać o życiu w Norwegii.Mój mąż mieszka i pracuje niedaleko Oslo,prawie 2 lata.Od jakiegoś czasu myślę o o dołączeniu do niego,mam dwójkę dzieci .Starszy syn ma 9 lat i trochę jestem przerażona tym że musialby chodzić do norweskiej szkoły.Napiszcie proszę jak są traktowane przez rówieśników nasze dzieci,czy się z nimi przyjaźnią i nie są traktowane gorzej ?

Smutna krystynko moje pociechy chodza tu do szkoly i naprawde jestem zadowolona.Moze poziom nauki ma duzo do zyczenia ,ale lepsze to niz meczarnia w polskiej szkole.Glowa do gory nie jest tak zle ,bede szczera poczatki sa trudne i bywaja chwile zwatpienia.

Gość SMUTNA KRYSTYNKA
Lezka 77 Dzięki za pociechę.Mam nadzieję że po nowym roku coś postanowimy.W końcu mój mąż jakoś nie śpieszy sie do powrotu do Polski i do pracy za marne grosze.Tylko mi będzie szkoda zostawić pracę,a jestem teraz na macierzyńskim.Czasami naprawdę mam dość wiecznego czekania na przyjazd m.Fakt że teraz jestem trochę przygnębiona ale na pewno wiecie jak to jest jak dzieci chorują a nie ma kto pomóc.

Gość SMUTNA KRYSTYNKA
Żaden problem ja twój pseudonim napisałam z dużej litery :)

Gość SMUTNA KRYSTYNKA
lezko77 ile lat mają twoje dzieciaczki.

witaj Ja wiem jedno,ze dzieci i zona powinna byc razem z ojcem i mezem.Moje pociechy 11 i 7 lat. Zawsze jest wszkoda tego co zostawiamy ,tym bardziej ze to nasze cale zycie, zajomi i rodzina,ale rodzinka twoja naj najwazniejsza.

Gość abria
Hej Babeczki:-) Ja to mialam calkiem inna sytuacje. To ja wyjechalam pierwsza do Oslo i ja sie tu ustawialam. Zaliczylam mnostwo wpadek i nieprzyjemnych sytuacji. Zarowno z praca jak i ludzmi, naszymi rodakami oczywiscie:-((. Moj maz(wtedy jeszcze chlopak), dojechal do mnie po 7 miesiacach. Nie bylo latwo. Chociaz ma dobry zawod, to bez znajomosci jezyka ciezko jest znalezc dobra prace. Mi tez nie bylo latwo. Ale jakos sie to wszystko poukladalo. Trwalo to 3,5 roku. Ciagle bylo pod gore. Teraz oboje mowimy dobrze po angielsku, ja i po norwesku sie odezwe :-). Jest latwiej. Tylko ze znajomymi jakas posucha:-(. Jakos nie moge trafic na przyjazna dusze. I to mi chyba najbardziej doskwiera w tej Norwegii. Pozdrawiam was serdecznie:-).

to jest wlasnie najgorsze,ze nie ma kolo nas kogos naj.A coz rodacy nasi nie bardzo chca sie odzywac i byc:):) jedynie widze polakow ktorzy sie spotykaja na imprezach gdzie leje sie woda procentowa w ilosciach mega.

Gość abria
Masz racje, niestety:-(. Ja to nie bardzo przepadam za chamskimi imprezami. Zdecydowanie wole spokojniejsze klimaty:-)

Gość wiktoria87
hej! chcialabym wyjechac do norwegii do pracy obojetnie gdzie. znam dobrze angielski, ale norweskiego wogole. nie moge znalezc zadnych ofert dla kobiet :( help:)

Gość miaia1987
:)*

Gość mama ani
witam potrzebne sa mi namiary na ginekologa zeby isc prywatnie,obojetnie czy polak czy norweg.moze byc Bergen ,Stavanger,nawet Oslo. bardzo prosze o pomoc

pryzkro mi nieznam ginekologow, ale mysle ze jak pojdziesz do swojego lekarza to powinnien Ci pomoc i pokieruje gdzie sie udac

Gość anutka49
do mamy Ani!!! Daje namiary na specjaliste ginekologa tj. Witold Szczesny tel.do rejestracji +47 23 37 47 57 Sinsenklinikken Oslo:) Pozdrawiam:D

Gość anutka do mamy Ani
Zapomnialam dodac ze jest to ginekolog prywatny:) Wizyta to koszt okolo 800 kr Pozdrawiam:D

Gość Moniczka:)
witam:) jestem Monika:) i szukam razem z mężem pracy w oslo... jestesmy świeżo po ślubie i chcemy zebrać pieniążki na mieszkanko:) tylko boje sie sytuacji o których pisze ABRIA wrogosci polakow....bylam juz raz w oslo i wiem ze jest tam fajnie:) tylko chcialłabym miec tam przyjaciół ktorzy mi pomoga ..takie bratnie dusze:) a nie wrogow ktorzy ukrywaja skrzetnie kazde stanowisko pracy...jestesmy poukladanymi ludzmi ktorzy potrzebuja troche wsparcia w tak powaznym kroku jakim jest wyjazd w obce miejsce...wiec prosze o pomoc jezeli jest taka mozliwa...i jezeli sa checi do udzielaenia takiej pomocy:)

Gość mama ani
Anutka 49 bardzo dziekuje za informacje,moja mama zamieszkala z nami w Norw.ale nie ma swego lekarza tak jak my,a do Pol.nie ma do kogo wracac,dlatego potrzebuje lekarza zebym mogla z mama pojsc prywatnie.jestesmy z Hugesundu.Anutko,jeszcze raz dziekuje! zadzwonie do niego,mam nadzieje ze zechce mame przyjac.bardzo sie martwie,nie wiem gdzie szukac prywatnych lekarzy,nawet nie wiem czy tu jest tak jak w Pol.,z prywatnymi wizytami.DZIEKUJE. napisze,jezeli mame przyjmie. pozdrawiam.

Gość mama ani
ANUTKA 49 Bardzo dziekuje za namiary.jestem Ci ogromnie wdzieczna! mam chora mame,ktora musiala ze mna zamieszkac tu w Norw.a nie ma,tak jak my,swego lekarza.ja nie mam zielonego pojecia gdzie szukac prywatnych lekarzy,czy wogule tacy sa.masakra.jestem przerazona,naprawde.dlatego dziekuje bardzo ,za kazda informacje.mam nadzieje ze zechce nas przyjac.mieszkamy w Haugesundzie.jeszcze raz ,dziekuje.bede wdzieczna,jak napisza te Panie,ktore byly prywatnie u lekarza.kazda informacja jest cenna,Anutko,jeszcze raz dziekuje.pozdrawiam serdecznie,napisze czy nas przyjmie.

Gość mama ani
sorki,myslalam ze ten pierwszy wpis nie poszedl.

Gość anutka do mamy Ani
Moja droga nie ma za co dziekowac:) Zawsze pomoge jak tylko bede mogla:)Przyjmie Was napewno ten lekarz i wiem z doswiadczenia ze jest bardzo dobry. Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku:) Pozdrawiam serdecznie:D

Gość wiktoria87
hej! chcialabym wyjechac do norwegii do pracy obojetnie gdzie. znam dobrze angielski, ale norweskiego wogole. nie moge znalezc zadnych ofert dla kobiet help! wiktoria87@gmail.com