Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla szefowa

postawcie sie w mojej sytuacji

Polecane posty

uwierz mi ze chciec to móc- nie martw sie nie miałam żadnych oszczędności- wynajęłam bude za 200 miesięcznie i sprzedawałam tanią odzież - cała inwestycja kosztowała mnie 1000 zl , które poprostu pożyczyłam- i śmiechem żartem jakoś wychodziłam na swoje

Gość zla szefowa
powiedziala ze nie moze isc bo wtedy cyt" nie wyzyje"

w tej chwili akurat od 2 miesięcy mam zawieszoną działalność bo jestem w 9 miesiącu ciąży. i też nie kombinuję i nic nie pobieram - mój nowy mąż i ja decydując sie na dziecko braliśmy to pod uwagę- i też sobie radzimy.

Gość cherrycoke
no i jaka będzi etwoja decyzja szefowo?

Gość zla szefowa
przed chwila dzwonilam do swojej pracownicyi powiedzialam jej o swojej decyzji.. poplakala sie.. zle mi bardzo ale nie mialam wyjscia.. z 2giej stronyczuje ulge... proponowalam macierzynski, pol etatu.. nie chciala - trudno... nie chce takiego pracownika poprostu, nie chce przez nia obrywac... kazdy ma swoje problemy ale jestesmy dorosli i nie mozemy liczyc ze kazdy zawszebedzie szedl nam na reke.. po sprawie wlasciwie... czuje ulge

Gość cherrycoke
nie boisz sie ze moze isc do sądu pracy?

Gość zla szefowa
nie

dziewczyna nie jest w ciąży a nikt nie ma obowiązku jej trzymać- nie ma podstaw

Gość zla szefowa
moze z tym ze nie chcialam placic jej za darmoche? poza tym byl etap kiedy wszyscy pracownicy mieli skonczyc studia- oczywiscie olbrzymie dofinansowanie z naszej strony... ona jedna zredygnowala na ostatnim roku- nawet tego nie mogla zrobic;/

Gość do cherrycoke
kazdy moze iść do sądu pracy, to jest świete prawo pracownicze, ale zauważ ze nie kazdy pracownik napewno wygra w takim sądzie do zła szefowa------> czy twoja pracownica przebywa teraz na L4? Bo jeżeli tak to nie mozesz jej zwolnić

Gość zla szefowa
przebywa na chorobowym.. pewnie teraz dlugo z niego nie wroci... ale wtedy ja pojde do sadu pracy bo naprawde mam tego dosyc

Gość esselina
Bardzo dobrze zrobilas! Trzymanie takiego pracownika nie jest uczciwe w stosunku do innych. Inne pracujace kobiety moga chciec isc np. za przykladem tej i po urodzeniu dziecka ciagle na chorobowym siedziec i beda mialy pretensje gdy sie nie bedziesz godzila bo przeciez tamta mogla chodzic do bolu na zwolnienie.

Gość TRUDNY TEMAT...
oj rzeczywiście trudny....sama dobrze wiem,jak to jest godzicc prace z domem i wychowywaniem dzieci....nie jest łatwo ani lekko....czasami aż chce się wszystko rzucić w diabły!i dzieci i prace!może ona sobie z tym wszystkim po prostu nie radziła i ten jej 'sposób bycia'był reakcją na problemy...????:(

Gość zla szefowa
na l4 przebywala przez 7 miesiecy w ciazy, potem maciezynski, potem masa chorobowych znowu

zla szefowa dla mnie ta Twoja opowieść to wogóle kupy się nie trzyma, bo niedawno niby w ciążę zaszła, teraz to już po macierzyńskim i niewiadomo ilu zwolnieniach jest....

Gość zla szefowa
"niedawno" nie wiem czemu tak napisalam... dziecko ma teraz ok 1,5 roku... czy to ma jakies znaczenie? chcialam pokazac zarys tej sprawy - istotne sa dokladne daty?

Gość esselina
Moze i dziewczyna nie radzi sobie z zyciem i wychowywaniem dzieci ale do cholery - co to ma do rzeczy? Kazdy musi sobie radzic. Nie lubie takich zyciowych fajtlap. Rozumiem, ze moze byc w zyciu roznie i bywaja sytuacje kryzysowe ale jesli osoba ma kryzys non stop odkad w ciaze zaszla to uprzejmie przepraszam. Moze powinna sama zrezygnowac z pracy. Wszystkiego miec sie nie da.

Gość do cherrycoke
w tym momencie to ona napewno długo nie wróci z L4, ale pociesz się tym ze na L4 moze byc max. 182 dni, proponuję nasyłać na nią regularnie kontrole domowe, w któryms momencie wpadnie, jeżeli sama nie mozesz to złóż donos do ZUSU, jeżeli kontroler ZUSu nie zastanie jej w domu bedzie musiała udokumentowac ze była np. u lekarza, bo raczej zakupów w hipermarkecie nikt jej nie usprawiedliwi

Gość do cherrycoke
a w momencie opieki nad chorym dzieckiem przysługuje tylko 60 dni

Gość esselina
popieram juz dawno powinnas ja skontrolowac a nie sie uzerac

Gość esselina
jestem pewna ze w mojej firmie nikt nie bylby tak laskawy i juz dawno by poleciala

Gość do cherrycoke
jeżeli nie bedzie umiała usprawiedliwić nieobecności w domu to po prostu ZUS zawiesi jej zasiłek i tyle

Gość a więc życze wam
dzieciaczków sprawiających problemy,tj choroby itp...trudnej sytuacji z której nie mozna się wygramolić....kłopotów w pracy a przede wszystkim zwolnienia...z całego serca:)

Gość chore jesteście

Gość do a więc życze wam
no my tobie też:P:P:P:P:P

a dziękujemy- co nas nie zabije to wzmocni..........

Gość do a więc życze wam
jeżeli ma często chorujące dziecko z którym musi spędzac cały czas to powinna wziąść w tym celu urlop wychowawczy, po to ten urlop zresztą jest, a nie oszukiwac wszystkich, pracodawca tez jest tylko człowiekiem