Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

facet.rocznik1978

FACECI WOLĄCY MŁODSZE o kilka lat

Polecane posty

Angel112 : Bardzo trafne określenie (\"wykruszył\") :-) I widzę ze nie masz wyobrażeń telewizyjno-serialowych (jak część internautek). Poczucie realizmu dobrze o danej osobie świadczy. Dzięki że wpadłaś na mój topik ;-)

Nie ma sprawy...A co do poszukiwan równolatki to nic na siłę bo wiek w życiu naprawde nie ma znaczenia liczą się wspólne pasje i podobne myślenie o życiu.

Angel112 TWOJE SŁOWA: \"A co do poszukiwan równolatki to nic na siłę\" Dokładnie to próbuje innym (często bezskutecznie) wytłumaczyć. :-) Bardzo miło że trafiają się tu też osoby, które mnie rozumieją :-)

Najważniejsze że wiesz czego chcesz od zycia, nie daj się zakrzyczec spotykaj się z kim chcesz. Najciekawsze jest w życiu poszukiwanie.

Angel112 : Święta racja :-) Niektórzy wyznaja dziwną, nibyfeministyczną ideologie: o kobietach zawodowego sukcesu, które nadal są wolne i jest ich pełno.Te osoby nie rozumieją róznic między kobietą a facetem. Nie brakuje fajnych wolnych dziewczyn - a wolne dominują wśród młodszych. A kobiety typu: Addy Mc Beall - w imię czego sszukać takich po Polsce. jestem facetem, kobieca pozycja zawodowa jest dla mnie nieistotna (ps: i nie cierpie wartościowego klasowania). ps: A Ty jak się zapatrujesz na kilka lat starszych ?

byłam z równolatkiem i żyliśmy tak naprawde w dwuch różnych światach..więc dochodzę do wniosku że facet powinien byc starszy i wiedzieć czego oczekuje od życia

:-) :-) Przyznaje: przed 30-ką człowiek już ma sprecyzowany system wartości, oczekiwań, jest też wolny od mitów, stereotypów i fikcyjnych wyobrażeń. No i nabiera się spostrzegawczości empatycznej, więc łatwiej zrozumieć drugą płeć, nawet bez słów. Działa tez efekt że mniej młodości zostało, więc bardziej się szuka związków opartych na silniejszych więzach. Piszesz o swoich rówieśnikach. Ile masz lat ?

piszesz ze przed 30 masz sprecyzowane wartości w życiu ja mam 22 lata i tez juz wiem czego od życia oczekuje więc to chyba nie kwestia wieku

:-) Kobiety troszkę starsze piszą inaczej Chyba mają nieuzasadnioną obawę że faceci szukają młodszych w oparciu o \"kult młodości\" . Młodsze jeszcze poznają swiat z rówiesnikami. Myslałem o 21 lub 22 :-)

Zgadza się. Niektórzy w późniejszym wieku nie wiedzą do końca czego chcą. Różnie to bywa. Ale przyznaje że w twoim wieku nie miałem jeszcze takiego oglądu (podobnie u wielu kupli) - a własciwie czasem tylko mi się zdawało że mam

A uważasz że jest cos takiego jak \"kult młodości\". Może wszystko przez to że mlodsze kobiety są bardziej otwarte na nowe znajomości, bo one nadal poznają i poszukują . A starsze boja się nowych doświadczeń lub boja się wlasnych pragnień..Niestety ludzie kochają używać słowa \"nie wypada\"...

Miałem coś innego na mysli - chodzi o cielesność. Moje rówieśniczki czasem wpadają w nieuzasadnione kompleksy. Prawda jest taka że jedynie twarz mają trochę dojrzalszą. Piszesz o młodości duszy. Coś w tym jest. Faktycznie świat młodszych dziewczyn jest też bardziej bardziej romantyczny. Też efekt innej sytuacji życiowej. Otwartość na świat? - hmmm,

Fakt jestesmy badziej romantyczne wychowano nas na kopciuszku i innych bajkach z księciem na bialym koniu...Tyle że czlowiek szybko się uczy że nie ma ideałów i trzeba cenic kompromisy. Żal mi się robi kobiet ktore czują się nie pogodzone z wlasną cielesością bo z tąd biora się obawy przed mlodszym pokoleniem..

Ich myslenie jest śmiesze. Z \"byłą\" wakacje spędzaliśmy na plaży nudystów. Moje spostrzeżenia były takie że kobiety ok. 30- mają tylko dojżalszą twarz. Czyli nie sa wcale mniej sexi. A romantyzm - młodszych dziewczyn często jest wolny (nie zawsze - daleki jestem od generalizowania) od naleciałości \"klasowych\". Moje rówieśniczki (przyznaje, nie wszystkie) częściej patrzą na status zawodowy (A perspektywa awansu dopiero przede mną). Wasz romantyzm jest czystszy :-)

Jak miałem dziewczynę to lubiłem myśl że gdyby potzrebowała serce do przestrzepu to bym sobie strzelił w głowę żeby dać swoje. Sama myśl dodawała większego sensu miłości. Dlatego jakoś trudno mi jest się oswoić z czyimś dodatkowym wartościowaniem (np. finansowym)

czyli zawsze jest jakieś ale...Najbardziej martwi mnie to że kiedyś mogę zamienic się w typ kobiety o którym piszesz a bardzo bym tego nie chcialam...Życie nie polega na tym żęby robić coś za wszelka cene i na siłe poszukiwać młodośći w plastikowej tubce..

czyli zawsze jest jakieś ale...Najbardziej martwi mnie to że kiedyś mogę zamienic się w typ kobiety o którym piszesz a bardzo bym tego nie chcialam...Życie nie polega na tym żęby robić coś za wszelka cene i na siłe poszukiwać młodośći w plastikowej tubce..

jestes romantykiem dlatego trudno odnaleść Ci sie w obecnych realiach.Ale przyznaje ze straszne jest to ze pieniadze decyduja o życiu wileu ludzi.A wiele kobiet dązy do tego by móc dzieki nim kupić sobie drugą mlodość....w kremie

jestes romantykiem dlatego trudno odnaleść Ci sie w obecnych realiach.Ale przyznaje ze straszne jest to ze pieniadze decyduja o życiu wileu ludzi.A wiele kobiet dązy do tego by móc dzieki nim kupić sobie drugą mlodość....w kremie

romantyk z ciebie. A swiat coraz mniej jest romanyczny....Pieniądze zaczynaja rzadzic . Ja studjuje i nawet a studiach mam wyści szczurów koszmar.

romantyk z Ciebie.....a w dzisiejszych czasach to rzadkość

hm...a cz Ty w wieku 23-25 lat myslałeś o stabilizacji ? a co będzie jeśli zakochasz się w młodszej, za 3 lata zero awansu a Twoja wybranka bedzie chciała zakłądac rodzine ... :)

Dziwi mnie łączenie zakładania rodziny z awansem nie uzależniajmy wszystkiego od pieniędzy... Ps. Przepraszam za tyle podobnych wiadomości nie ma to jak psuje sie internet...

Gość ememe
facet.rocznik1978- zostaw już w spokoju tą biedną Ally (nie Addy...) McBeal:) jeśli szukasz sobie sporo młodszej kobiety, która nie będzie chciała realizować się zawodowo, to życzę owocnych poszukiwań:) obyś tylko nie natrafił na wiecznie narzekającą panienkę, która najchętniej przyjęłaby rolę "kury domowej":) zrozum, że większość młodych kobiet chce coś osiągnąć w życiu, nawet jeśli będą miały miłość, to im nie wystarczy... sama miłość to za mało w życiu, ważny jest też rozwój intelektualny:) co więc zrobisz, jeśli poznasz taką dwudziestolatkę, która nie wcześniej niż za jakieś 6-7 lat będzie chciała założyć rodzinę?:)

Andel112 Przepraszam, ale wczoraj mnie zablokowało. Po paru nieudanych próbach poszedłem spać Romantyzm w dzisiejszych czasach potrafi ulec osłabieniu. Coraz bardziej następuje amerykańska wersja kapitalistycznej moralności. Wyścig szczurów na studiach :-) . Ja na politologii tego na szczęście nie miałem, ale na ekonomii to już było. Tyle że miałem do tego zdrowy dystans :-). J Co studiujesz ?