Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migdałkiii

migdały w białej polewie

Polecane posty

Gość migdałkiii

Czy kupował ktoś z was migdały w białej polewie na podziękowanie dla gości? Ile przypada mnie więcej na kg bo nie wiem ile kupić?

Gość ol faak
a czemu nie orzeszki ziemne??? :O :o :o

Gość nie po 5 sztuk
ja kupuje we Włoszech... bo w Polsce nic nie znalazłam...

Gość biala czekoladka
najlepiej wybierz się do sklepu patchi w galerii lub promenadzie w wawie, za jeden taki tiulek z migdlkami zaplacisz ok 8 zl, albo mniej jesli bedzie mniej migdalkow, a od razu będziesz miala gotowe;-)

Gość biala czekoladka
jak 5 szt. chcesz to zaplacisz malutko za szt.jakies 3 zl. za tiulek

Gość migdałkiii
Rzecz w tym że ja mam juz kupiony tiul i dodatki. Chcę prezenciki zrobic sama. Potrzebuje tylko migdały. Chcę je kupic na wagę. Wiem że u producenta można kupić paczki 2 kilogramowe, ale nie wiem czy to wystarczy na ok. 100 osób. Nie wiem ile migdałów wchodzi na kg, a głupio panią w sklepie prosić żeby mi liczyął migdały w kilogramie a potem jej podziękować i nie kupić. Dlatego pytam na forum, bo może ktoś z was też kupował migdałki na wagę.

Gość kizimiziii
oj narobiłaś smaka zwłaszcza na te w białej czekoladzie z cynamonem:) wiesz..jak bym zrobiła tak-idź do jakiegos marketu i sprawdz po prostu ile migdałów wchodzi na paczuszkę )łatwo policzyć, bo paczki sa przeważnie małę 100gramowe a i opakowania z reguły przeźroczyste:)

Gość migdałkiii
Masz rację...a i liczenie takiej paczuszki może być całkiem smaczne... Dzięki. prosty pomysł a genialny!

Gość kizimiziii
:) pozdrawiam i powodzenia:) jak już zrobisz te cudeńka to wklej linka:)

Gość migdałkiii
ok:)

Gość Macia
A ja zamówiłam sobie migdałki w lukrze przez internet i właśnie je dostałam. Są śliczne! Oczywiście w wersji gotowej z kartonikami(tak jak biała czekoladka pisała) bo sama na pewno nie zrobiłabym tego tak pięknie jak fachowcy. Już nie mogę doczekać się momentu jak będę je gościom przekazywać. Polecam serdecznie - to jest super!

Gość problem tylko taki
a co to za zwyczaj jest?

Gość macia daj linka do aukcji
:)

Gość to jest włoski zwyczaj

Gość problem tylko taki
a od kiedy w Polsce i jak przybył? jest tyle zwyczajów i obyczajów, że urządzenie wesela staje się coraz bardziej skomplikowane:)

ja uważam, że to uroczy gest :) sama mam zamiar obdarować gości weselnych słodyczami, ale nie wiem, czy będą to migdałki :) www.draze.pl polecam :)

Gość matko jedyna
całe szczęście, ze ja wychodziłam za mąż 15 lat temu bo jkabym miala teraz się bawić w te różne bajery w stylu migdałki w tiulu dla gości i szykowac się do wesela 2 lata to wolałabym zostac starą panną. Dobrej zabawy mimo wszystko i powodzenia wraż z życzeniami zeby wam cła para nie poszłą w gwizdek (tzn w migdaly :D ).

Gość tu nie chodzi tylko
o miły gest:) Zgodnie z włoską tradycją migdały wyrażają 5 życzeń: szczęścia, miłości, zdrowia, sukcesu i błogosławieństwa, takie właśnie życzenia gospodarze uroczystości składają w podziękowaniu swoim gościom wręczając im te małe słodkie symboliczne upominki ( zawierające 5 migdałków) prawda, że sympatycznie:)?

Gość wy jesteście chore
od kiedy taki zwyczaj w Polsce??

wiecie co moj brat cioteczny jakies 10 lat temu to robil i naprawde jest to mile

Gość a kiedy to się gościom daje
daje osobiście czy leżą na wejście na każdym talerzyku?

Na ostatnim weselu, na ktorym byliśmy, slodycze leżały obok talerzy gości :)

Gość Macia
Przepraszam, że dopiero dzisiaj odpowiadam ale nie było czasu na internet. Link na stronkę gdzie kupiłam te moje śliczne upominki to: www.draze.pl - ale widzę, że już tutaj ktoś polecał wczoraj, więc może sobie już poradziłaś, hę? Gorąco polecam. Mają trzy swoje sklepy w Wielkopolsce a jak masz za daleko - to przez internet. Na telefonie super miła babka - doradzi co i jak. Na stronce jest też wszystko o tym kiedy, komu i jak dawać - tym co pytają polecam, bo sama poczytałam ale nie chce mi się opisywać bo po co jak tam wszystko jest.

Gość migdałkiii
serdeczne dzięki za podpowiedzi