Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beatricek

Afirmacje

Polecane posty

Gość ulala kejan
Czyli afirmacje moga mi pomoc odzyskac Wampirka?

Gość ulala kejan
Ja chce Wampirka! jak mam wizualizowac jego powrot?

Gość fioletowy cynik
poleobowiasskowe - uczęszczałem przez rok czasu na zajęcia w pewnym "Instytucie" rozwoju osobistego, wydałem na to tyle pieniędzy, że aż wstyd się przyznać (niestety głupota kosztuje):) piszę o swoich doświadczeniech, nie teoretyzuję z całym szacunkiem proponuję wziąć się do roboty, a nie wierzyć w czary

Gość fioletowy cynik
do do Émile Coué - wprowadził on metodę opartą na autosugestii ( powtarzanie afirmacji, co powoduje podniesienie poczucia własnej wartości i przezwyciężenie ograniczajacych przekonań) jak napisałem wyżej: "afirmacje jako powtarzanie pozytywnych twierdzeń na temat własnej osoby mogą wzmacniać poczucie własnej wartości" - ok, to może działać

No wiadomo ze pozytywne myslenie ogolnie nam pomaga. Ale na innych raczej nie wplynie bo co tylko my mamy wolna wole? a poza tym jak mozemy wplywac na innych to tak samo inni moga na nas...czy to byloby mile?

Gość poleobowiasskowe
powiedzialbym inaczej nauka kosztuje, przekonales sie cyniku ze wierzenie w czary do niczego nie prowadzi. Kiedys doc Jedrzejczak na wykladach z filozofii powiedziala znamienne slowa De omnibus.. przepraszam po polsku "we wszysko nalezy watpic", nie prowadzi to do niczego dobrego, proponowalbym postawe stoika.Patrzenie sie ze spokojem na co nas otacza i wyciaganie wnioskow. Nawet najwieksi materialisci w cos wierza nawet w to ze dusza jest funkcja mozgu ludzkiego, jak zolc jest funcja watroby. Oczywiscie wiara w to ze wampirek wroci poprzes afirmacje jest wierzeniem w czary-mary, i urzadzaniem sobie kpin i dworowanie z czegos tak pieknego i pozytecznego jak pozytywne myslenie i afirmacje. Proponuje "fioletowy cyniku" zastosowac podstawowa afirmacje Jestem fioletowym itd w sytuacji stresusujacej.

Gość fioletowy cynik
poleobowiasskowe - a więc się zgadzamy:) afirmacje w sensie psychologicznym - tak afirmacje w sensie ezoterycznym - nie

Gość ulala kejan
a ja chce ezoteryczne! I wampirek wroci!

Gość poleobowiasskowe
ulala kejan moze pojdz do wrozki by poznac przyszlosc albo rzuc na niego (wampirka) urok. Zajmuje sie tym Firma Eblis, mozna poszukac w netie jako "eblis". Ja zajmuje sie zdejmowaniem klatw i urokow wiec jestem bezuzyteczny w tym przypadku.

Gość janosik56
a wierzycie w zycie po smierci?

Gość janosik56
Ja tez wierze. zaloze nowy temat o tym :)

Gość anita_
ja od zawsze jestem sama i mimo, ze mialam kilka zwiazkow kazdy sie wczesniej czy pozniej konczyl, choc zawsze sie staralam itp. Kiedys sobie pomyslalam, ze moze wlasnie ktos mnie przeklal i tak mi sie nie uklada cokolwiek bym w tym wzgledzie nie robila.

Gość poleobowiasskowe
droga anito_ bardzo przydala by Ci sie ksiazka Zdejmowanie klatw i urokow ,autor Alla Alicja Chrzanowska. Jest tam temat zdejmowanie klatwy samotnosci, moze by cie zainteresowalo. Polecalbym bardzo przydatna formule ochronna: " Sol tobie w oczy, a pomiotlo w zeby. Czego dla mnie zyczysz, Niech do ciebie wroci. Niech tak sie stanie. Bardzo przydatne gdy ktos chce spojrzec tzw zlym okiem.Gy ktos patrzy i nie ma zlych mysli nic mu nie zaszkodzi, zawraca tylko co czlowiek emanuje, z powrotem do niego.

Gość fioletowy cynik
poleobowiasskowe - a już myslałem, że nie wierzysz w czary... cyt: "czynności magiczne w firmie "EBLIS" wykonują wykwalifikowane media odmawiające stosowne zaklęcia i wysyłające złe myśli w kierunku wskazanej osoby, co powoduje wokół wskazanej osoby zagęszczenie negatywnej energii i wystąpienie pożądanych negatywnych skutków" co to kurwa jest, średniowiecze jakieś????

Gość fioletowy cynik
jeszce lepsze: " czynności magiczne w firmie "EBLIS" wykonują wykwalifikowane media (najprawdopodobniej nieodwracalnie opętane) "

Gość ulala kejan
hehe to moze zrobcie tak by wampierek wrocil?

Gość poleobowiasskowe
nie wierze w czary tylko w zle energie w zle mysli emitowane przez ludzi pelnych nienawisci. Wierze w uroki i klatwy ale oczywiscie w ramach rozsadki i daleki jestem od ciemnoty sredniowiecza

Gość ulala kejan
aha...ale z wampirkiem to nic sie nie da?

Gość poleobowiasskowe
podobno czlowiek uzywa 6% mozliwosci swojego mozgu czy umyslu. Ja uwazam ze sa to niezbadane mozliwosci naszego umyslu, ktory nieraz z pewnoscia nas zadziwi. Ulala rzuc na wampirka urok kazda kobieta to "czarodziejka".

ja mam takie pytanie odnosnie afirmacji rzeczy materialnych... nie chodzi mi o mercedesa itp...ale np: jakas efektowną piekną aczkolwiek drogą rzecz, wydatkow jest sporo itd....czy mimo to jesli porzucę te lęki , te \"przeszkody\" tkwiace w mym umysle i bede afirmowala,ze to posiadam jak sie z tego ciesze et cetera tO?

co do spraw uczuciowych to faktycznie kiedys tam \"przywolalam\" tego osobnika,ktory mi sie podobal,ale potem poprzez me negatywne nastawienie,emocje et cetera wszystko sie spierdolilo...:P nie mam ochoty tego \"naprawiac\" ,nie sadze zeby byl tego wart...

Gość ulala kejan
Ale naprawde bylo tak ze on nie wiedzial czy Cie chce a przez afirmacje sie zdecydowal?:)

Gość poleobowiasskowe
wszysko zalezy od stopnia cierpliwosci droga Bizzaro

Gość makarona
Afirmacje jeśli się w nie wierzy mają ogromną moc. Jeśli się w nie nie wierzy, a wałkuje dzień i noc, przenikają w końcu do podświadomości i też działają, tylko trwa to na ogół dłużej. Tak czy siak są skuteczne, nieraz sie o tym przekonałam. Dla zainteresowanych polecam wszystkie książki L. Hay, czy J. Murphiego na ten temat. Jedno jest pewne NIE MOŻNA ZA POMOCĄ AFIRMACJI NIKIM MANIPULOWAĆ, WPŁYNĄĆ NA NIEGO, BY NAS KOCHAŁ LUB BYŁ Z NAMI! Możemy na szczęście wpływać tylko na siebie i własne życie. Można afirmować związek lub miłość jakiegoś człowieka, ale nie konkretnej osoby, być może się okaże, że jest to ta, o której marzyliśmy...

Gość ulala kejan
Ale jak wampirek nie bedzie tym mi przeznaczonym?

Gość ulala kejan
a jak jest ze sferami po smierci?

Gość poleobowiasskowe
wiem postaw sobie Tarota !!