Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość vanili

Dieta strukturalna - rewelacja! 2-4 kg w ciągu tygodnia.

Polecane posty

Gość karolinka2008
peeling kawowy? a go sie kupuje czy robi? P.S. moje problemy trawienne sa nadal :(

robi sie z fusiastek kawy... a próbowałaś pić rano kawę np. rozpuszczalną bez cukru, podobno pomaga?

Gość karolinka2008
piłam rano kawkę ale wiesz jak to jest organizam powoli się do wszytkiego przyzwyczaja....niestety :( A powiedz mi vanili czy jesteś zadowolona z diety strukturalnej? schudłaś, masz lepsze samopoczucie?

🖐️ ..jestem zadowolona z diety, bo wiecznie bolał mnie brzuch! i żołądek, teraz przynajmniej zdrowiej jem i lepiej się odżywiam...przez okres świąteczny odstawiłam koktajle, bo już te same posiłki \" zaczęły mi wychodzić bokami\", ale wracam do diety i koktajli!..nie znaczy to jednak,że jadłam co widziałam, nie, też miałam dietkę, ale troszkę inną... jednak wracam do koktajli i produktów strukturalnych! odpowiada mi ten sposób odżywiania...nie jem pieczywa od roku i słodyczy...może to pomaga mi utrzymac wagę, która sie waha tak 2-3 kg i znów wraca.

Gość karolinka2008
a i dzisiaj zaczynam week :) może cos pomoże. dzisiaj czuje fatalnie a raczej takie jest moje samopoczucie - kijowe...

..u mnie cudowne słońce, ma być ciepło, a głowa mi pęka...od jutra rower! uważam,że strukturalna jest smaczna, a koktajle boskie! i nie ma takiego wydziwiania jak przy innych dietach! trzymaj się, miłego dnia 🌼

Gość chwastek
No to dla mnie jest dzisiaj wielki dzien zaczynam od dzisiaj koktajle i chyba na poczatek sprobuje same koktajle pic zobaczymy czy mi pomoze mam nadzieje ze cos pomoze bo nie moge sie patrzec w lustro.Dziewczyny czy ta dieta i koktajle faktycznie dzialaja i po jakim czasie mniej wiecej widac efekty.Chodzi mi przede wszystkim o to czy brzuch spada i jak szybko, bo ja mam taki duzy jakbym byla w ciazy.Pozdrawiam wams goraca.Aha jeszcze cos a jakie stosujecie kosmetyki-balsamy do ciala,chodzi mi ktore sa dobre

🖐️ chwastek....bierz się ostro za siebie! pomyśl o jakimś ruchu! tak dobrze to nie ma, żeby bez wysiłku i szybko...no może po 2 tyg. zauważysz zmiany, a po miesiącu z pewnością. Ale pamiętaj, musisz trzymac dietę i bez słodyczy i podjadania. Na początku traci się wodę, więc niech cię nie zwiedzie szybki spadek wagi, bo może tak szybko jak znikał, wrócić. A zaczynasz od weekendowej? czy tylko koktajle? Powodzenia.

Gość chwastek
czesz Vanili Na poczatek chce zaczac same koktajle u mnie ze slodyczami nie ma problemu bo ja slodyczy nie lubie nigdy za nimi nie przepadalam,a jesli chodzi o ruch to masz duzo racje bez ruchu sie nie da.Jesli chodzi o moj ruch to jest go niestety malo,tyle co chodze z corka na spacery,ale chce kupic hulaj hop bo slyszalam ze to jest najnowszy hit Fitnesu ponoc wystarczy 10minut dziennie trenowac-niewiem czy to prawda ale sprobuje bo to wszystkie miesnie wtedy pracuja a propo tej diety to mozna pic kawe.Pozdrawiam cie serdecznie

Hej! właściwie to nie powinno sie pić kawy, chociaż jest skadnikiem jednego koktajlu, ale wiem ,że dziewczyny ją piły. Sama odstawiłam kawę na rok, teraz pije rozpuszczalną rano / a nie powinnam/, bo wiesz ,że ona szybciej spala? I robię to celowo, nie polecam jednak! Oj, to ambitna jesteś, hula! obyś dała radę! ja bazuje głównie na rowerze.... trzymaj się.

...balsamy stosowałam - serię Eveline, jakikolwiek kupisz, myślę będzie dobry....jednak trzeba je używać, bo przy odchudzaniu skóra robi się sucha i nieciekawa.

Gość chwastek
No juz jestem po pierwszym koktajlu no i musze szczerze przyznac ze mi bardzo smakowal.Mysle ze ta dieta bedzie dla mnie.Vanili dlugo sie juz odchudzasz stosowalas oprucz tej diety cos jeszcze np herbatki odchudzajace.No i jak dlugo jestes juz na tej diecie,mialas chwile slabosci zalamania.A tak wogule mialas dozo do schudniecia.Pozdrawiam

Gość J-Lo
Hej mam pytanie odnosnie diety weekendowej. Niesty nie posiadam ksiazki wiec szperam wszedzie gdzie sie tylko da i znalazlam przepis na wekendowa . Napiszcie czy to ta sama dieta ktora wy stosujecie.I czy to jest pelny opis diety. Z gory dziekuje . piątek kolacją o 18:30 - 250 ml jogurtu, mały banan, łyzka siemienia, 2 łyzki otrębów Sobota 8:00 jogrt nat. 250 ml, truskawki 200 g, łyżkę siemienia lnianego, 2 łyzki otrębów pszennych - zmikosować 11:30 sok pomarańczowy 300 ml, morele suszone 4 szt., 2 łyżki otrębów pszennych 15:00 sok pomidorowy 300 ml, 1/2 tunczyka w sosie własnym, łyzka siemienia lnianego, ząbek czosnku 18:30 jogurt nat. 250 ml, 6 szt. moreli suszonych, łyżka siemienia lnianego, 2 łyżki otrębów pszennych Niedziela 8:00 jogrt nat. 250 ml, truskawki 200 g, łyżkę siemienia lnianego, 2 łyzki otrębów pszennych - zmikosować 11:30 sok pomarańczowy 300 ml, morele suszone 4 szt., 2 łyżki otrębów pszennych 15:00 sok pomidorowy 300 ml, 1/2 tunczyka w sosie własnym, łyzka siemienia lnianego, ząbek czosnku 18:30 250 ml jogurtu, mały banan, łyzka siemienia, 2 łyzki otrębów

Gość karolinka2008
jest oki, tylko rano zamiast jogurti naturalnego powinno byc mleko sojowe - ale wiem, że inne dziewczyny to zamieniają - no i łatwiej jest dostać jogurt niż mleko sojowe :). A co do kawy to ja musze wypic jedną bo główka pęka :)

Gość karolinka2008
aaa ja też używam serii eveline. kupiłam też plastry na cellulit...i postanowiłam, że podczas diety week będę je stosowała na pośladki. i wiecie co? w zeszłytm tygodniu nałożyłam je i tylko czułam reakcje krótko po założeniu a dzisiaj? czuje juz kilka godzin jak działaja :) to chyba przez to, że w tygodniu troszkę sobie poćwiczyłam :)

Gość J-Lo
Karolinka dziekuje bardzo :* zaczynam weekendowa od poniedzialku. Mam do zrzucenia 10 kilo do sierpnia. Juz kiedys mi sie to udalo takze jestem dobrej mysli. Ja na celulit uzywalam zelow modelujacych Loreal . oddzielny na noc i na dzien , dzialay super. Po nalozeniu zelu trzeba bylo robic dokladny masaz to jest bardzo wazne .Poprwia krazenie krwi i zel wchlaniA sie szybciej. Polecam tez kupienie rekawicy z wlosia szorstkiej i uwywac jej pod prysznicem za kazdym razem , dziala jak peeleing i zwalcza celulit. Powodzenia

Gość J-Lo
Karolinka dziekuje bardzo :* zaczynam weekendowa od poniedzialku. Mam do zrzucenia 10 kilo do sierpnia. Juz kiedys mi sie to udalo takze jestem dobrej mysli. Ja na celulit uzywalam zelow modelujacych Loreal . oddzielny na noc i na dzien , dzialay super. Po nalozeniu zelu trzeba bylo robic dokladny masaz to jest bardzo wazne .Poprwia krazenie krwi i zel wchlaniA sie szybciej. Polecam tez kupienie rekawicy z wlosia szorstkiej i uwywac jej pod prysznicem za kazdym razem , dziala jak peeleing i zwalcza celulit. Powodzenia

Gość Polcianka
Hej dziewczyny czytam wasze forum juz dluzszy czas :) chyle czola za taka wytrwalosc. Jestem bardzo zainteresowana ta dieta. Pije kotajle od tygodnia. Uwielbam je sa pyszne i sycace. Czuje sie swietnie poprawil mi sie humor juz czuje sie mlodsza hehe. Jestem zachwycona ich cennymi wlasciowsciami. Wszystko bylo by ok tylko ze waga nic w dol nie spada. Moze tydzien to za malo?? po jakim czasie zaobserwowalyscie spadek wagi?? moze powinnam od wekendowej zaczac ;-/ no nic nie poddaje sie. pozdrawiam

Weekendowa Polecam dietę na weekend, zwłaszcza deszczowy... Dietę rozpoczyna się w PIĄTEK. 15.00 Normalny ostatni posiłek , najlepiej w tym dniu zrezygnować z mięsa. Dużo pić min. 1,5 l wody i zielonej herbaty. 18.30 Zmiksować: 200 ml jogurtu lub kefiru 1,5-2% tł małego banana 1 łyżkę siemienia lnianego 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych SOBOTA 8.00 Zmiksować: 250 ml mleka sojowego (słodzone cukrem trzcinowym 43 kcal na100ml) 200g truskawek (zamiennie wiśnie, maliny, porzeczki cz. , jagody) 1 łyżkę siemienia lnianego 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych 11.30 Zmiksować: 250 ml soku pomarańczowego 4 szt. moreli suszonych, 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych 15.00 Zmiksować: 300 ml soku pomidorowego 1/2 puszki tuńczyka w sosie wł (puszka ok.200g (zamiennie tofu lub feta 40 g) 1 łyżka siemienia lnianego 1 mały ząbek czosnku 1/2 łyżeczki morszczynu 18.30 Zmiksować: 250ml mleka sojowego 6 szt. moreli suszonych 1 łyżkę siemienia lnianego 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych NIEDZIELA 8.00 Zmiksować: 250 ml mleka sojowego (słodzone cukrem trzcinowym 43 kcal na100ml) 200g truskawek (zamiennie wiśnie, maliny, porzeczki cz. , jagody) 1 łyżkę siemienia lnianego 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych 11.30 Zmiksować: 250 ml soku pomarańczowego 4 szt. moreli suszonych, 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych 15.00 Zmiksować: 300 ml soku pomidorowego 1/2 puszki tuńczyka w sosie wł (puszka ok.200g (zamiennie tofu lub feta 40 g) 1 łyżka siemienia lnianego 1 mały ząbek czosnku 1/2 łyżeczki morszczynu 18.30 zmiksować: 250 ml mleka sojowego małego banana 1 łyżkę siemienia lnianego 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych :classic_cool: Powodzenia.

Gość jagoda60
Ja zaczynam dietę strukturalną od dziś :) cały dzień koktajle, poza obiadem-jakiś konkretny posiłek, ale łącznie nie będę przekraczać 800-1000kcal. Mam 160cm wzrostu i chciałabym zrzucić 8kg(aktualnie wazę 60kg jak w moim nicku) :) Już jestem po pierwszym koktajlu i był bardzo smaczny..jednak trochę brakowało mi w nim cukru, ale mam nadzieję, że się przyzwyczaję. Znacie jakiś przepis na strukturalną sałatkę? Na obiad ugotuję sobie dziś ryż z soczewicą (w woreczkach) i usmażę kotleta sojowego obtoczonego w jajku i siemieniu lnianym(wyczytałam to w jednym z przepisów na tej stronie). :) Potrzebna mi jeszcze jakaś sałatka, żeby urozmaicić posiłek :) Pozdrawiam Was serdecznie i gratuluję wytrwałości :*

Hej dziewczyny! też mam zamiar stosować dietę strukturalną. Mam pytanie czy w książce \\\"kody młodości\\\" są przepisy na koktajle? bo słyszałam że pan Bardadyn za ok 1,5 mieś ma wypuścić książkę z przepisami do diety!

Gość karo-c
witam , jak chodzi o pytanie ivon, wlasnie jestem po lekturze kodów mlodości, nie ma tam za wiele przepisow co prawda ale książkę bardzo polecam, kilka koktajli i lista produktów strukturalnych- ta sama, ktora znajdziesz na stronie dr bardadyna, przeczytałam ja jednym tchem, moim zdaniem jest bardzo opytmistyczna i każdemu daje szanse na odmłodnienie, w zasadzie nie ma tam aż tak wielu informacji o odchudzaniu, to książka o tym jak zyc lepiej i dzieki temu lepiej sie czuc polecam, mnie bardzo pozytywnie nastawila, zaczynam koktajle od jutra, a na weekend diete weekednowa:) zobaczymy czy mi pomoga, mam wiele do zrzucenia- do prawidłowej wagi gdzies 27kg, wiec wyzwanie przede mna, ale wierze ze sie uda chociaz troche....

hej, Ja też jutro zaczynam dietę! mam nadzieję że się uda bo moja silna wola... jest słaba:)

Witajcie! wiosna! jak radzicie sobie z dietą? pozdrawiam!

Gość Karolaaajna
Hej dizewczyny, ja juz od jakiegos czasu zainteresowalam sie dieta, dzis zaczelam... bede codziennie cwiczyc, mam nadzieje ze do wakacji osiagne moj cel, bo ostatnio mi sie troche przytylo:P Kiss

🖐️ Karolaa.. obok diety trzeba ćwiczyć! i nie ma uproś.. nareszcie ciepło, wrócilam do rowerka i biegania.. właściwie to nie ma tak dużo tych przepisów, trzeba komponować z listy strukturalnej, niejest to takie trudne.. powodzenia!

witam! Mam pytanie czy na diecie strukturalnej można jeść gruszki?(np. dodać do koktajlu). Dziś 1 dzień diety i muszę powiedzieć, że jest spoko koktajle są sycące nie czuję głodu. Pozdrawiam

Gość Fredzio
Cześć,chciałabym do was dołączyć:)odchudzam się trzeci miesiąc,jak dotąd skutecznie:85kg w styczniu:o,a dziś 76;D,oczywiście chcę jeszcze trochę ...70 by wystarczyło(174cm wzrostu).Bardzo smakują mi koktajle,obiady tej diety.Czuję się świetnie,pełna energii.Dodam,że codziennie o5.30 biegam,tak ok.godz.:D Z tą dietą to dopiero zaczynam,poczytałam trochę i zaczynam!!Życzę wam i sobie powodzenia:D👄

Gość mania146
Witam wszystkich! W sumie to dużo czytałam o tych wszystkich dietach i jakos nie jestem przekonana czy to naprawde działa!?? Bardzo chciałabym schudnąć, ale jakos mi to nie wychodzi.Mam 165cm i niestety 90 kg wagi.Jestem mamą 2 dzieci, jest mi bardzo cięzko, bolą mnie plecy i juz powoli wysiadam. Jest jedem minus nadal karmie piersią, maluszek ma 9 m-cy i chciałabym jeszcze karmic, w takiej sytuacji nie potrafie dobrac sobie diety, z której byłabym zadowolona! Mam zamiar kupic rowerek stacjonarny...moze cos pomoze??? Pozdrawiam:)))

🖐️ witajcie! nie, gruszek nie ma na liscie produktów, są słodkie i może dlatego dr ich nie zaleca, z owocami trzeba ostrożnie, po nich też się tyję! Mani..poszukaj diety dla matki karmiacej...możesz strukturalną stosować, ale myślę,że powinnas ją wzbogacać o inne produkty...osobiście zrezygnowałabym z mleka sojowego lub ograniczyłabym, ale jogurty , kefiry jak najbardziej... masz racje , pomyśl o ruchu! może taki rower w domu byłby dobry? albo inny sprzęt.. trzymajcie się!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować