Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viki-miki

20paroletnie Mamusie Zapraszam Was do Rozmowy Łączmy Się

Polecane posty

Witam Bebolek 🌼 wracaj szybko do zdrowia :) Adorable 🌼 i Majaa 🌼 nie zrazajcie się, moj maly to odkurzacz i je doslownie wszystko, teraz testujemy Miśkopty i wcina je jak szalony. Może Wasze szkraby wolą słodkości i jabłko zjedzą chętnie, lub nie są jeszcze gotowe na nowe jedzenie. Mimo wszystko życzę Wam wytrwałości i powodzenia. Silije 🌼 i Mjaa współczuje Wam takiego porodu :( musiało bardzo boleć.... \\Pozdrowienia dla Wszystkich :)

dziewczyny moze mi pomozecie? Szyukam pomaranczowej pościeli dla mojego maluszka :) juz wyjaśniam: od urodzenia Emil zasypia z pomaranczowym (kolot b. intensywny) dinusiem. Bez tej zabawki, teraz nie zaśnie, nawet nie mozna mu jej zabrać do prania, bo cały czas trzyma ją w łapce. od kilku miesięcy zauwazyliśmy, że jak mały widzi coś w pomarańczowym kolorze wkłada kciuk do buzi (mały ssie paluszek, a smoczka nienawidzi) i od razu układa się do snu. Pomyślałam, ze skoro tak bardzo lubi ten kolor, to lepiej bedzie mu sie spałało w łożeczku pomaranczowym. Problem w tym, ze nie moge znaleźć takiej pościeli, jakby Wam się gdzieś nasunęła, to miałabym prośbę, żebyście dali znać :) za co będę bardzo wdzieczna :) Wczoraj poszliśmy do maka na lody, a tam są czerwone parasole, a mały był wniebowziety... tak bardzo lubi takie kolory... :) Ale sie rozpisałam... ojojoj

HEj kochane!!!!!!!!!!!!!!!! u mnie dobrze.. dzidzia kopie... chyba wie ze do was pisze:P ... Viki-miki co do omaranczowej poscieli to ja nawet tu sie niespotkałam ... wszytko jest zółte, różowe, zielone, niebieskie albo białe... ,moim zdaniem najproscieje bedzie kupic materiał i dac do uszycia krawcowej lub komus kto sie na tym zna. Zrobisz jak uważasz.. Kochane ja narazie zmykam.... uciekam robic obiadek.. wczoraj zrobiłam mase drożdzowego(pracowałam z meżem w piekarni) wyszła mi piekna strucla z serem babka drożdzowa i swojskie drożdzóweczki z serem.. niewiecie jak takich przysmaków nam tu brakuje!!! a teraz mam straszna ochote na PTYSIE!!!! A mówia że kobita w ciąży drożdżowe nigdy niewychodzi!!!!!!! BZDURA pozdrowionka dla wszystkich

Witam jest ktos? Marcin wyszedł z kumplem na piłkarzyki :) a ja popijam drinka... mały właśnie zasnął, chwila odpoczynku :) co do tej pościeli widziałam na allegro, ale wolałabym zobaczyć w rzeczywistości... myślę, ze prześcieradło i ochraniacz wystarcza, ale jeszcze poszukam. Dzisiaj byliśmy na spacerze 2 razy, ale mnie dzisiaj Emil wymęczył... :) Co u Was? Bebolek masz już imie dla dziecka?

Witam wczoraj przyszła koleżanka z chłopakiem i już mnie nie było na kafe. Fajnie tak ze znajomymi, jak za dawnych czasów posiedzieć sobie do późna... i się napić :)

jesteście dziewczynki? mi chodzą po głowie myśli o drugim dziecku.... jest wiele za i wiele przeciw... Emil jest jeszcze mały i wymaga stałej opieki, wiec z drugim dzieckiem napewno nie dam rady, ale fajnie takie dwa malce, razem by sie bawiły, dorastały, mała rółżnica wieku spowodowałaby silną więź między nimi. Do tego dochodzi brak kasy na drugie dziecko, brak wolności :) sama nie wiem... napewno się nie zdecyduje, ale chciałabym... ale mam dylemat :) też tak macie? Słyszłam, ze po cc drugie dziecko dopiero za 2 lata, ale nie wiem ile wtym prawdy.. wiecie ile trzeba odczekać po cc? Moj M nie wie o moiich rozterkach, on raczej teraz nie jest za 2 dzieckiem ...

Hej kobietki!!!! u mnie dobrze tylko niewie co sioe znów dzieje bo cała skóra mnie swedzi!!!! normalnie jak bym uczulenia na jakies dziadostwo dostała... KATASTROFA!!!!!! a przecież niejadłam nic nowego a proszek to pania zawsze ten sam .. żel do mycia też!!! czy to normalne?? Viki-miki kochana imoiona to Dziewczynka Nicola Liliana a Chłopak Fabian Nikodem . Rozumiem twoje rozterki z 2 dzidzia... mimo ze sama już teraz zakładam z góry ze chcemy tylko jedna ale ze wzgledu na to ze mój mężulek ma już 2 synków ... z pierwszego małżenstwa... ale widziałm jego rozterki nad tym czy jest pewiem czy chce miec jeszce jedo dziecko ze mna!! Ale naszczescie sam dojrzał do decyzji ze TAk wiec teraz już czekamy na nasza niunie.. Masz racje mówiac ze im mniejsza różnica wieku tym dzieci sie lepiej chowaja.. miedzy synkami mojego Pawcia jest równy rok różnicy i tylko 1 dzien!! i są ze soba naprawde zżyci.. a z drugiej strony FINANSE co jest w dzisiejszych czasach bardza wazne... przecież każda z nas zdaje sobie sprawe jaki to kosztyu miec 2 maluchów w domu!!! wszystko kosztuje tyle kasy!! co do cesarskiego ciecia to niewiem!! ale na pewno jestem pewna ze po operacji na brzuchu typu wyroste lub inne musi minac rok ... wiec chyba z cesarka jest tak samo.. zapytaj najlepiej lekarza. pozdrawiam was papa

Gość silije
Viki! Ja planuję drugiego maluszka za dwa lat, niezależnie od wszystkiego. Dzieci będą razem, bo nie będzię dużej różnicy wieku, a kasa... dużo jej nie trzeba, a w dwójkę zawsze raźniej :) Przemek ma siostrę 14 lat młodszą- zero kontaktu- bo jak? Więc jak? Bebolek! Ja w czasie ciąży byłam uczulona na wszystkie kosmetyki które zawsze używałam. Mogłam używać tylko kosmetyków dla maluchów :). Po porodzie uczulenie minęło, więc jest ok. Może u Ciebie też tak jest? Spróbuj czegoś dla niemowlaków. Jeśli jednak nie o to chodzi to nie wiem. Dzisiaj piękna pogoda na spacer, mybyliśmy trzy godziny- nogi mnie strasznie bolą :) ale było miło, a Dawidek słodko spał. Pozdrawiam Was pa

Hej kochane!!! u mnie nienajlepiej!!! to swedzenie jest coraz gorsze a na dodatek pojawiaja sie czerwone plamy tak jak by mi krwinki pod skóra pekały!!! niewiem co robic!!!!! tak sie boje!!!!!!!!!!! mam je już na piersiach (obu) nogach i nad górna linia brzuszka!!!! od wczoraj nawet niemoge sie umy normalnie bo po ciepłej a nawet letniej kompieli jest coraz gorzej!!! niemoge nawet naczyn pozmywac bo całe rece mnie od razu swedza!!!!! oooo uciekam sie dalwej drapusiac!!pa

czesc wszytskim mlodym mamom i przyszlym mamom,ja mam 21 lat i za rok wychodze za maz za moja pierwsza i jednyna milosc,mezczyzne ktory jest o 6 lat ode mnie starszy,jestesmy juz 5 latek razem bardzo bym chciala od razu po slubie zajsc w ciaze i moj narzeczony tez bardzo chce juz dzidzi,ale boje sie,fakt mam prace ale nie taka z ktora wiaze przyszlosc,umowe dostaje co pol roku,nie pozwalal to mi nawet na wziecie glupiego aparatu na raty,szukam innej ale naparwde nic nie ma,moj narzeczony jest sam sobie szefem pracuje przy wykonczeniowce lecz nie jest zarejestrowany ani nic i bywa tak ze w lato ma prace a w zime nie fakt potrafi przez okres letni zarobic nawet 13 tys ale za to w zime siedzi w domu,nie mamy wlasnego mieszkania bo poprostu na chwile obecna nie stac nas na nie,po slubie planujemy isc na stancje tak jak wiele mlodych osob,i jak tu starac sie o dziecko? tak bardzo go chcemy ale boje sie ze nie bedzie nas stac na dzieciotko juz nie wiem samam

Bebolek 🌼 jeśli chodzi o to uczulenie, to moja kuzynka ma podobnie. Podzczas ciąży ma skaze białkową. Normalnie tego nie ma, tylko pojawiasię podczas ciąży. Tez ciągle ją swędiało, miała suche, czerwone plamy na całym ciele, drapała to do krwi i miała pełno strupów. Ona się kąpała w Oilatum i było lepiej. Mój Emil też ma skaze białkową i Oilatum świetnie się sprawdza, Balneum też jest bardzo dobry. Emilowi pomogły kąpiele w tych płynach i kremy. Zapytaj się swojego lekarza, czy to może być skaza białkowa. Moja kuzynka chodziła chyba też do dermatologa. Nie drap się mocno, bo to tylko pogarsza. Silije 🌼 ja na drugiego dzieciaczka narazie się nie zdecyduje, trzeba skończyć studia itd. Myślę, że dwa lata to taka optymalna różnica, my może też za dwa lata będziemy myśleć o dziecku, ale tego nie wiem. Take 🌼 witaj :)

hallo moje Panie! Viki pomaranczowa posciel, kocyki i takie tam sa w Mothercare, przynajmniej u nas, ale podejrzewam ze w polskim mothercare jest tto samo, bo jak ogladam gazetki zPolski to asortyment ten sam, moze prowadza sprzedaz przez internet, a posciel naprawde sliczna z zyrafka. Jezeli chodzi o drugie dziecko, to i ja sie zastanawialam nad tym, fajna sprawa taka mala roznica pomiedzy dzieciaczkami,ale z drgiej strony... moze lepiej odczekac jeszcze z dwa latka ;) Bebolek z ta skora to nie ciekawie, lepiej poradzic sie specjalisty, ponoc kobiety w ciazy maja tendencje do swedzacej skory, ale w Twoim przypadku to chyba cos wiecej. Take, dziecko to nie az taki wielki koszt, przynajmniej na poczatku, a ile radosci daje, ja mojej Mariki nie oddalabym za nic i bez wzgledu ile mnie onaa kosztuje, nie zaluje ze ja mam, wczesniej owszem, bylo super, mialam dobra prace i zarabialam sporo, moglam sobie pozwolic na duzo, a teraz jestem na macierzynskim, dostaje 25% tego co zarabialam wczesniej, po powrocie tez juz nie bedzie tak pieknie, bo wracam na pol etatu, ze wzgledu na dziecko, ale i tak nadal jest super bo mam ja, moja Krolewne :) pozdrawiam wszystkich serdecznie

Czesc dziewczyny🖐️ Zacznę od tego może że z różnych względów musiałam zmienić nick z Adorable na ania108.Nie będę mówiła dlaczego. Viki i ja też chciałabym w końcu siąść ze znajomymi , wyluziować się i chlapnąć sobie jakiegoś drinkola.Ech... Mnie myśli o drugim dziecku nachodzą już od dawna.Chciałabym zeby była mała róznica wieku miedzy dzieciaczkami.Ale z drugiej strony finanse i kompletny juz brak czasu.... no nie wiem nie wiem.Poza tym ciąża jedna po drugiej... dopiero co jeden brzuszek mi spadł a zaraz drugi by zaczął rosnąć.OgOlnie kuszacy pomysł ale nie mam przekonania.Na razie jeszcze nawet pierwszego okresunie dpostałam.Mam nadxzieje ze niedługo się pojawi.Będę spokojniejsza ;) Oj chyba będę powoli Wojtusia od piersi odstawiała.Już mi sie nie chce troche tym cyckiem karmić.Do 4 miesiaca jeszcze poczekam i przejde na wyłacznie sztuczny pokarm. Jej... nie mówiłam Wam co Wojtuś przechodził po szczepieniu.Masakra.Ale mi chorował, goraczkował biedaczek.Wymeczył sie chłopaczyna ze nie wiem.Aż sie bałsam o niego.Po 1 szczepieniu było jakby nigdy nic a po 2 taka reakcja.Nienawidze chodzić na szczepienia. Jedziemy jutro z rana do Wrocławia.No w koncu troche sie wyluzujemy bo ostatnio juz nie moge.Myślałam ze jakas depreche łapię.Czułam sie beznadziejnie.Pare razy zawyłam nawet w kącię.Dobrze ze minęło

Adorable 🌼 śliczne zdjęcia :) miałaś szczepionke skojarzoną? Biedny Wojtuś musiał cierpieć przez głupie szczepienie :( ja też mam ostatnio często gorsze dni, wczoraj się pokłóciłam z moją matką o jakąś głupote związaną z Emilem. Jak pojechał do nich jakiś czas temu, to ona mu jakieś jedzenie dawała dodatkowe, oprócz tego co ja mu przygotowałam, a prosiłam ją, zeby nie dawała.... się na nią zdenerwowałam. Emil już coraz więcej rozrabia, już ma 5 zębów, sam już siada i sam potrafi ustać przez kilka minut. Czemu tak mało się odzywacie? Ania powodzenia w odstawianiu od piersi :)

Oj oj oj czemu tu tak cicho???? Chyba nam topic upadnie niedługo jak tak dalej będzie... mamusie odzywajcie się cześciej!!! Wczoraj po 22 byliśmy już z powrotem w Lublinie.Ale było bardzo fajnie, poszliśmy na pół dnia do zoo z Wojtusiem.Co prawda za mały żeby coś czaił ale dla nas też to było fajnym spacerkiem :) Mam trochę nowych zdjęć to pozgrywam na fotosika później. Viki dzięki za życzenie powodzenia, ciekawe jak mi to pójdzie bo mały uwielbia pierś.Sama nie wiem czy go odstawiać czy nie ale już mi się nie chce po prostu.Może dla dobra dziecka powinnam go dłużej karmić.No nie wiem, w kazdym razie coraz częsciej dostaje butlę i chyba sama powoli do tego doprowadzę. Szczepionka nie skojarzona.Same wkucia spoko przeszedł ale później koszmar.W ogóle się zmienił po tych szczepieniach.Jakiś inny się stał. Viki Emilek musi być juz duży chłopczyk.Fajnie wyglądaja dzieci które uczą się chodzić.Śmieszne są :):)

Faktycznie pustki.... Ania wklejaj zdjecia :) my wczoraj piliśmy winko, jeszcze dzisiaj kręci się w głowie... :) Emil zawsze po szczepionce był zaspany tak ze dwa dni, pytałaś lekarza co jest grane? Wcxzoraj w Faktach mówili o szczepieniu dzieci, że coraz mniej ludzi szczepi. Ja pamiętam, jak Emila mieliśmy szczepić na WZW, to pielęgniarka mi powiedziała, że coś jest nie tak ze szczepionką i żebyśmy przyszli za 2 tygodnie będą mieli nową już dobrą. Byłam przerażona, bo skoro było z nią cos nie tak, to skąd miałam mieć pewność, że ta nowa bedzie dobra.

hej witajcie!!!! u mnie uczulenie już mija.. z dnia na dzien coraz lepiej!!! a jaka ulga.!!!! W sobote zostawilismy dzieciaki w domu... naszykowalismy im uczte słodyczowo kolacyjna i wybralismy sie na imprezke imieninowa naszego przyjaciela!!! mieszkaja po drugiej stronie ulicy wiec bez obaw poszlismy... mój mezulek jak wychodził palic poprostu zagladał do dzieciaków czy wszystko w porzadeczku.. wypiłam lampeczlke winka (mojego ulubionego) a mój mezulek 3 drinki... rozerwalismysie berdzo!!! od slubu niemielismy okazji sie spotkac ze znajomymi bo balismy sie dzieci zostawic ale oni nas pytaja kiedy znowu wuchodzimy!!!:) odkad jestem w ciąży to makijaż i prostowanie włosów odeszły gdzies na dalszy plan.. wiec w sobote niemogłam sie wyrobic.. a co chwile sie gdzes mazłam tuszem:( brak wprawy:( teraz pofarbowłam włoski na mój naturalny kolor i daje im odpoczac!!! a uczulenie kochane prawdopodobnie wyszło od tego ze za 1 razem próbowałam włosy pofarbowac tutejsza szamponetka... i zeby je spłókac weszłam cała pod prysznic...wiec o od tego i oczywiscie nic sie kolor włosów niezmienił !!!.. teraz kupiłam zwykła farbe i siostra mi pofarbowała..i jest ok. Dzidzia coraz mocniej kopie... jestem w szoku skad w niej tyle siły!!! ale maż jeszce nieczuje ruchow jak przyłoży reke...:( kiedy wasi faceci poczuli te ruchy pierwszy raz??? Aniu Emilek słodziutki!!! a jaki pulchny!!! nawet niewiez jak ci zazdroszcze ze masz już to malenstwo tak długo ze soba!!!! mam nadzieje ze nastepną szczepionke zniesie lepiej!!! a ten kombinezonik tygryska taki słodki!!!!!! ok ja uciekam musze brac sie za obiadek.. pozdrawiam wszystkie kobietki!!!

Czyżby topic już upadł? Ja ostatnio na nic nie mam czasu, mój Emil pochłania mi cały dzień... jestem już tym bardzo zmęczona. nie chce spać w dzień, marudzi, stalke musi mieć jakieś zajęcie, które co minute trzeba mu wymyślać. Pałęta się po całym mieszkaniu i wszystko chce dotknąć, zjeść i w ogóle. Trzeba stale za nim łazić, a przemieszcza się tak szybko.... ale jestem już wyczerpana :( nie mam nawet chwili odpoczynku.

Gość silije
Sorry dziewczyny, że ostatnio się nie odzywam, ale Przemek ma komputer w pracy, a jak wieczorem wraca, to chcę z nim chwilkę posiedzieć, a potem kąpiemy Dawidka i już 23. My też zostawiliśmy w sobotę pierwszy raz synka i poszliśmy do kina- było super jak za dawnych czasów. Pozdrawiam wszystkich.