Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viki-miki

20paroletnie Mamusie Zapraszam Was do Rozmowy Łączmy Się

Polecane posty

hej mamusie .tu ktos całkiem nowy. jestem 5 lat po ślubie, z mężem dogadujemy się srednio.mam 4 letnia córeczkę, ma piekne kasztanowe loczki i jest moim oczkiem w głowie .teraz jestem w pracy do 16 ,póżniej wracam do domku i gotuje obiadek na jutro . zrobię chyba gołąbki ,troche zamrożę i będzie jak znalazł.moją małą zajmują się dziadkowie i chyba nie bedzie wcale chodzić do przedszkola. od pewnego czasu ,podobnie jak niektóre z was, myśle o drugim dziecku jednak pracuję niespełna rok po wychowawczym .poza tym finansowo też nie najlepiej. cóż czas pokaże.....

Witaj Nikita 🌼 pustki, pustki..... nikt nie chce pisać, a szkoda. Ja teraz Emila położyłam spać i mam chwilkę. Mogę się pochwalić, że mały już mówi mama i tata. Wcześniej też mówił, ale chyba niewiedział co to znaczy, a od paru tygodni wie skubany jak nas podejść :) jak się mu pokazuje np na mnie i pyta kto to, to on mama :) fajnie słyszeć to z takich malutkich ust :) a tatuś to w ogóle wniebowzięty, bo mały usłyszy go gdzieś z daleka ogląda się i woła tata :)

czekam i czekam az ktoś się odezwie, a tu nic...... Mały chyba sie budzi... Pogoda do bani... pada i przestaje, nawet nie wiem czy się opłaca iść na spacer, żeby zaraz nie wracać. Zapomniałam Wam powiedzieć, że w poniedziałek mam egzamin na prawo jazdy :) trzymajcie kciuki :) na 8 rano. Dzisiaj zaczynam jazde przedegzaminową, żeby się trochę podszkolić :) idę na 17.

ja jestem. Ale jakoś tak mi smutno :( chciałabym troche odpocząć, ale nikt tego nie rozumie :( jak mam być szcześliwą mamusią, jak siedze stale z dzieckiem i nawet prysznica nie mam jak wziąć od rana, bo mały nie chce zostać sam, zaraz płacze, nawet jak idę do wc muszę go zabierać :( nikt ni nie powie (nawet mąż) odpocznij chwilę, a ja się zajmę dzieckiem. Już nie mam sił, ręce mnie bolą od dźwigania Emila, poprostu padam dzisiaj na ryj ze zmęczenia :( ale się użalam nad sobą... już nawet nie pamiętam kiedy wychodziłam sama z domu :(

dodam jeszcze, że mam wrażenie, że wszyscy myślą, że jak jestem matką, to się nie męcze i że to normalne, że to tylko ja mam się zaqjmować dzieckiem 24 na dobe 7 dni w tygodniu. też tak macie? czy to tylko ja mam ciężkie dni i jestem egoistką, że chce mieć chwile dla siebie?

hej!mam 21 lta :-) rozumiem Cie viki-miki też tak miałam ale od niedawna przeprowadzilam sie do mamy bo mąż ciągle w trasie wiec oc bym sama miala robić...teraz mam pomoc i nawet wychodze sobie w sobote z koleżankami na browara :-)

Nikita 🌼 dzięki. Napisze Wam czy zdałam czy nie. W niedziele mam ostatnie 2 godziny jazdy, ale mój instruktor powiedział, że idzie mi świetnie, zobaczymy.... :) Emil wreszcie się bawi sam pewnie długo to nie potrwa, ale mam chwile, zeby posiedziec tutaj i mam go na oku, zrobiłam mu takie barykady z poduszek, że nie powinien ich pokonać, chociaż z nim to nigdy nie wiadomo, bo nauczył sie właśnie wstawac chwytając się poduszki :)

Pailka mój Emil przesypia całe noce na szczeście nie wiem co to zxnaczą nieprzespane noce z dzieckiem, bo Emil od początku praktycznie przesypia wszystkie.

Gość he zobaczysz Paula
jak ci zacznie ząbkować nie ciesz sie za wczasu

Natka synkowi dopiero wychodzą ząbki czy juz jakieś ma? jak to przechodzicie? Mój Emil to chyba jakiś cud nie dziecko, noce przesypia, ma 5 ząbków, wychodzi mu teraz 6 i przy każdym ząbku był spokojny, nawet nie wiedzielismy, że ząbkuje, bo przechodzil to łagodnie, dopiero wiedzieliśmy, jak mu wyszły :)

mój śpi w nocy,niekiedy sie budzi o 4 rano ale dam mu panadol i śpi do 7,8 rana a zasypia o 21.30 teraz niestety biedactwo cierpi ale ładnie śpi.POLECAM KAŻDEMU PANADOL!5 minut i mija!!! :-) a wczoraj biedactwo dostalo takiego ataku ze plakalam razem z nim :-(

Paulka fajnie masz, mój Emil nie chce już spać w dzień, czasami się chwilę prześpi :) Właśnie pokonał barykade :)

wygląda to tak jakby sie już miały przebić...ale kto wie ile to jeszcze potrwa....

Natka długo już to trwa? Emil też miał rozpulchnione dziąsła 2 miesiące przed pierwszym ząbkiem i ślinienie oczywiście

wiesz co on ma dopiero 3 miesiace,a od jakiegos miesiaca slini sie i je piąstki,nikt nie chcial uwierzyc ze moze zabkowac,a jednak,poszlam do lekarza i okazuje sie ze zeby idą!!!

Emil też zaczął na początku 3 miesiąca, co prawda trwało to długo, ale bezboleśnie :) życzę Ci, żeby małemu szybko wyszły ząbki i jak najmniej bólu przy tym :)

no to juz jest etap ząbkowania,ale to moze trwać kilka miesięcy niestety :-(

no to teraz mnie zmartwiłaś :-( no ale lekarz powiedział ze napewno ząbki idą wiec on raczej sie nie myli.Zgadza sie niektore dzieciaki puzno zaczynają zabkować...

uciekam powoli, bo małemu się zaczyna nudzić, a ja zaraz zasnę na klawiaturze :)