Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

inezka34

Kto mi pomoże do 20maja pozbyć się 4-5kg.no kto??!!!

Polecane posty

Gość do modnej
ile masz wzrostu??

Do pomaranczowej !!! A dlaczego pytasz? ____________________________________-- Witajcie Inezka i Wariacje Moja waga to dalej 55 , wazylam sie na miescie Jutro wysle fotki Jak tam wekend ? pozdrowionka do jutra.

Gość do modnej
Boze, jakie Wy jesteście sfrustrowane, chyba przez te jajka...zapytałam, bo czytam topik, masz fajną wagę już, i chciałam wiedzieć, do ilu chcesz schudnąć i przy jakim wzroście. Ale już nie chcę wiedzieć. Wiem już WSZYSTKO.Już wiem, dlaczego nikt tu nie zagląda, a i w miarę rozsądne wariacje jajeczne rzadko sie pojawiaBawcie sie dobrze

Gość jestem tu gosciem
jestem tu gosciem Dieta ta daje świetne efekty i nie jest trudna z jednej strony, ponieważ jesz w niej to, co lubisz. Ale z drugiej strony dla niektórych może być ciężka, gdyż wymaga aktywności fizycznej i przede wszystkim cierpliwości. W zależności od intensywności ćwiczeń można na niej schudnąć 1kg na tydzień lub dwa, co jest najlepszym rozwiązaniem, gdyż dzięki temu unikasz efektu jo-jo. Schudłam dzięki tej diecie 30kg. Je się przy niej wszystko, nawet słodycze, ale oczywiście w odpowiednich ilościach.Ponieważ dużo ćwiczyłam, to mogłam jeść 1500kalorii dziennie. Jeśli chce się schudnąć szybciej, to trzeba obniżyć kaloryczność. Należy pamiętać o podstawowych zasadach, które pozwolą ci schudnąć i nie głodować przy tym: -należy jeść najlepiej drób i ryby, bo mają najmniej kalorii -nie smażymy, a jeżeli już to najlepiej na patelni teflonowej lub w woku -często gotować na parze, piec w folii lub na grilu domowym bez polewania tłuszczem -kotlet czy ryba nie muszą być w panierce, by były smaczne, używajmy przypraw:bazylia, tymianek, czosnek -jest ich tak dużo, poznaj nowe smaki -jedz makaron i ryż najlepiej pełnoziarnisty oraz kasze, mają bowiem niższy indeks glikemiczny i spowalniają odczucie ponownego głodu -utrzymuj na talerzu proporcje:1/4 mięsa lub ryby, 1/4 ryżu, kazy itd., 2/4 warzyw -nigy nie zapominaj o śniadaniu: najlepiej zjedz jogurt z otrębami, płatkami i owocami -spożywaj trzy główne posiłki i dwie przekąski. Najlepiej jest spożywać częściej, ale mniej niż raz a dużo -kolacja powinna być lekka i zjedzona najpóźniej na dwie godziny przed snem -jeśli nie możesz żyć bez chrupania przed telewizorem, obierz sobie marchewkę, ogórka, seler naciowy i zjedz z sosem czosnkowym na bazie jogurtu -aby wiedzieć ile się je i na ile można jeszcze sobie pozwolić, zacznij liczyć kalorie. W internecie znajdziesz pełno stron z licznikami kalorii-to pozwoli ci kontrolować to, co jesz i pomoże ci schudnąć -pij dużo wody niegazowanej, bo w ten sposób oszukujesz głó i nawilżasz organizm, co pozwoli wypłukiwać szkodliwe substancje z organizmu -bardzo łatwo można ograniczyć spożycie kalorii, jeśli zamienisz np. mleko 3,2 na 0,5%, a wypijasz 200g mleka dziennie-ograniczasz o ok.50 kalorii dziennie, w tygodniu to 350 kalorii. Przez miesiąć daje to 1400 kalorii mniej, po 5 miesiącach tylko dzięki zmianie mleka schudnisz 1 kg. Nie dużo? Może i nie, ale za to jak łatwym kosztem. I tak można ze wszystkim. Nie musisz w tej diecie rezygnować ze wszystkiego. Jedz co chcesz, ale stosuj zdrowsze metody przyrządzania, zacznij zwracać uwagę na kaloryczność produktów, bo zdarza się, że ten sam produkt, ale różnych firm, ma zupełnie inną kaloryczność. Kontroluj co jesz i ruszaj się. Wystarczy, że 10 min dziennie poskaczesz na skakance, a spalisz 100kalorii, co w tygodniu da 700 kalorii mniej, a po 10 tygodniach, czyli 2 i pół miesiącach schudniesz dzięki temu kolejny 1kg. Widzisz jakie to proste? Głodowanie się nie ma sensu, bo po schudnięciu zaraz wracamy do normalnego odżywiania i zaczynamy tyć. Wiem o tym sama doskonale. Trzeba zdrowiej żyć i zmienić sposób odżywiania, ale nie rezygnować z przyjemności. Ja gdy mam ochotę jem pizzę, słodycze, ale kontroluję to. Od prawie trzech lat jak schudłam trzymam wagę i Wam wszystkim

Modna i Wariacje,jak chcecie to podajcie mi swoje GG,podam Wam namiary na inne forum,tam jest fajnie,bardziej....kulturalnie.I naprawdę można spotkać życzliwych ludzi.Pozdrawiam.Tutaj same wiecie jeden drudiemu wbija nóż pod żebra tak............na pomarańczowo,bez ujawniania się.

Inezka , wyslij mi na imeil wiadomosc. Zaraz wysylam foto.

dziewczyny, jak chcecie, to mozecie się gdzieś przenieść, ja się stad nie ruszam, lubie to forum:)poza tym nikt tu przeciez nie napisał nic niestosownego na tym temacie...:o

Gość wypowiedź
czytając Wasze wypowiedzi postanowiłam sama sie zastosować do diety jajecznej. jestem na niej 4 dzień, nie jem nic oprócz jajek, średnio 6-8 dziennie. Jestem całkiem z niej zadowlona, bo jajka sycą, a poza tym uwielbiam je jeśc:) zamirzem ja kontynuować jeszcze dwa dni...a jakie śa efekty napisze:) Jak na razie owszem, czuje sie lzejsza, bo nie mam brzucha, ale skoro nikt nie widzi roznicy...to chyba jej nie ma;/ Ale od czegos trzeba zacząc:)potem przezucę sie na owoce i warzywka. Pozrawiam!

no to super, ja tu bede wpadać, daj znać, jak Ci idzie, dziewczyny chyba juz sie przeniosły gdzie indziej, ale jestem pewna, że z ciekawości tu zaglądają;):)napisz, z jakiej wagi wystartowałaś na jajach, i do jakiej dążysz??

czesc wam laski No ja sobie do jadlospisu dodlam oprocz jajek fileta z kurczaka na grilu lub rybe z grila unikam pieczywa i ziemniakow , slodyczy nie lubie wiec nie ma problemu , wracam od jutra do pracy wiec musze miec wiecej sil , schudlam 1 kg z tym ze tak do konca nie przestrzegalam tej diety wekeend alkohol , w kazdym razie ryba tez wchlania tluszcz jak jajca wiec powinno byc dobze . Odezwe sie dopiero w sobote . Inezka wyslalam ci foto mojej sypialni , Wariacje Jajeczne jak to z toba bylo na tej diecie ? pozdrawiam

Gość wypowiedź
niestety, w środę skończyłam dietę jajeczną, bo...zatrułam się jajkami, starsznie źle się czułam..;/ Ale efekty widzę:)i jestem bardzo zadowlona - opadł mi troszkę brzuch:)to raz, a po drugie, to teraz wprowadzając inne produkty nie mam już takiego apetytu, jem dużo mniej:) Na pewno jeszcze powtórzę tą dietę, bo nie chodziłam na niej głodna, tylko na razie nie dam rady się skusić na jajka, choć tak bardzo je lubię/iłam (?) W każdym razie ja ją polecam:)na pewno na początek odchudzania, jest dobra na zmianę nawyków...:) A ważę jakieś 60 kg i mam 160 cm, nie ważyłam się ani wcześniej ani teraz - ważne jest to, że ja w końcu nie wstydzę się mojego brzuszka:)

Witam,dopiero mi naprawili internet,okazało się,że mój miniaturowy króliczek przegryzł kabelek i to w mało widocznym miejscu.Ale w końcu kolega to zauważył no i już jest dobrze.Moja dieta KAPUT,mam teraz dużo biegania,załatwiania,bo za tydzień komunia,a do tego końcówka remontu.Także o jajkach teraz nie pamiętam,nawet nie mam czasu porządnie się wyspać.Pozdrawiam,Modna ja potem wyślę Ci e-maila.Wariacje,odezwij sie też od czasu do czasu,papatki❤️ 🌻

Modna wyślij mi proszę e-mail,ok?Teraz mam dużo pracy,bieganie,załatwianie itd.jakby było mało to w biurze nie wyrabiam,bo myślami jestem już na komunii.Ale po niedzieli wszystko wróci do normy,pozdrawiam.

dobze ze jestescie ciesze sie bardzo i mam nadzieje ze sie odchudzamy dalej , zachorowalam troche i 2 kg wiecej mam znowu porazka , a jak tam z wami!!! Inezka ciesze sie ze komunia sie udala i mala ksiezniczka w postaci twojej corci tez jest zadowolona. pozdrawiam aha imeil wyslalam z fotka .

Gość inezka 34
Cieszę się,że jesteście.Jak już gdzieś wcześniej wspomniałam moja dietka "zeszła na psy".Poprostu nie miałam czasu jej przestrzegać,bo to jak nie ten pioruński remont to z kolei przygotowania do komunii.Ale teraz mam urlop,odpoczywam i ostro biorę się za siebie.Także dziewczyny nigdzie mi nie uciekajcie,ja tu zostaje,bo jednak mi Was brakuje.Jestem też z doskoku na innym forum,pozdrawiam,pa🖐️

Gość andromedaaaaaaaaaaa
Inezka przepraszam za wszystkie przykre słowa.Kiedys coś tam głupiego napisałam,a teraz ruszyło mnie sumienie.