Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sillo

czy przy pierwszym opakowaniu tabsów można przesunąć miesiączkę?

Polecane posty

Gość sillo

tak się złozyło że będę miała wyjazd na którym akurat wypadnie mi @.jestem w trakcie pierwszego opakowania yasminelle-czuje sie po nich dobrze (w zasadzie nie widze żadnej różnicy, jakbym nic nie brała). w ulotce przeczytałam że jesli chce się przesunąc pierwszy dzień okresu to trzeba skrócić przerwę 7 dniową, co mi nic nie da bo ja chcę dostać okres tydzień później a nie pare dni wcześniej. czy któraś z was eksperymentowała to na sobie przy pierszym opakowaniu tabletek? mam zamiar wziąć tabletki przez 4 tyg i dopiero wtedy zrobić przerwę, a potem już normalnie.

Gość a co jest za problem
nieeeee możesz tak, tzn nikt ci nie zabroni, ale jak przewiesz 2 opakowanie po 7 tabletkach wziętcych to zero zabezpieczenia i rozregulujesz sobie, tak jakbyś od nowa drugi raz zaczynała tabsy znów będą plamienia etc.. lepiej już wziąć do końca 2 opakowanie (choć po 1 powinna być przerwa, żeby zobaczyć jak reaguje organizm, czy będzie krwawienie z odstawienia itd - dopiero zaczynasz je brać i to jest ważne) ogólnie nie powinno się tak robić (a przerywa opakowania w polowie to juz napewno!!) na samym początku

Gość sillo
dzięki :) teraz jestem w trakcie pierwszego opakowania yasminell ale wcześniej brałam już tabsy (cilest), ale brałam je jak bozia przykazała bez zadnych kombinacji. teraz mam nóż na gardle :(