Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kokojambo

COŚ SKUTECZNEGO NA BÓL ZĘBA!!!!

Polecane posty

Gość antidol
Polecam antidol 3 tabletki i jest gitarka :)

Gość gość
Pomagają też krople miętowe. Jesli jest dziurka mozna wpuscic w nia kropelki badz namoczyc malutki wacik i wlozyc w dziurke. Na jakiś czas pomaga.

Gość gość
Olejek goździkowy jest dobry na ból zęba nalać troszke na wacik i wsadzić w ubytek zęba po paru minutach ból przechodzi. Jeden minus to taki ze jest sliczny okropny w smaku:|

Gość gość
łatwo powiedzieć idź do dentysty jak mi ból zęba trafił się w wielkanoc, a mieszkam w małym mieście i nigdzie do dentysty nie pójdę ;/

Gość gość
olejku gożdzikowego też pewnie nie masz to weż gożdzik lub2 rozgnieć kombinerkami i tą miazgą potraktuj ząb lub dziąsło no do roboty.

Gość gość
Ja zatrulam se nerwa 10min namoczony wacik spirytusem dalam na dziure zacisnelam po ok 10 min jak reka odjac troche dziasla sa wypalone ale po bolu

Gość gość
polecam ci naturalne antybiotyki : olejek oregano, czosnek, olej kokosowy.Mnie tez bardzo bolal w nocy czyli weszlo w kanal. Po tym przeszedl bol zupelnie. Tylko pamietaj o probiotyku. Ja pilam akurat zakwas z buraka...

Gość florencjaaaa
Metafen jest najskutecznijeszy miałam ostatnio wyrywany ząb i pomogl błyskawicznie, lek łączy paracetamol i ibuprofen.

Gość Anka Szym
Dentosept jest dobry. To jest płyn, nie tabletki ale tez pomaga. I to całkiem nieźle. Nie jest tez jakoś przesadnie drogi, oczywiście w zalezności gdzie kupjecie. Ja to raczej przez neta zamawiam bo wychodzi mnie duzo taniej. Na waptece jest spoko. Zapłaciłam 7 zł. Jeśli jednak ból jest bardzo silny to chyba lepiej jakieś tabletki albo w drodze ostateczności dentysta sadysta. Co do ketanolu, to na ból zęba to chyba za duzo. To cholernie silny środek. Ja go uzywałam jak miałam skręconą kostkę. Ale co kto uwaza.

Gość pomarancza2008
Nie czytałam odpowiedzi ale do autora DENTOSEPT JESZCZE RAZ DENTOSEPT!!!!

Gość gość
wódeczka :D

Gość izaiza1
Bolał mnie tragicznie ząb jak tak zassalam jakby powietrze z zęba to az dostałam takue uderzenie do mózgu probowalam sól czosnek przypalalam cukier papierosem i wciagalam ten dym na zęba ale nic tak nie zadziałało jak: starta tabletka nożykiem przeciwbólowa zrobiłam z tego maź napchalam do zęba zatkalam wacikiem z bagietki do ucha i chwila moment i po bólu juz nie boli 6h po prostu czulam jak ból zanika w mgnieniu oka!!!!!!

W walce bólem zęba bardzo skuteczny jest czosnek, ale najlepszą opcją jest udać się czym prędzej do dentysty. Co do wyboru odpowiedniego w Wawie z pośród wielu klinik dentystycznych godną polecenia jest Bonelli Dental.

Gość gość
najlepszym sposobem na ból zęba jest wizyta u stomatologa...

Gość ghdjsbus
Ząb boli mnie od 2 dni, nie ma teraz miejsc u dentysty.. udałam w aptece juz kupe kady, kupiłam seoldeine, antidol15, i masc sachol. Nic nie pomaga. Nie mam gozdzikow ani spirytusu czy wodki. Jest 3:40 pomozcie !!!

Gość parkos
Mocna tabletka przeciwbólowa, np. ketonal. A na przyszłość - odpowiednie podejście do higieny, porządna pasta do zębów, np. ajona. Miękka szczoteczka, często zmieniana, mycie metodą wymiatania. Zobaczycie, że to pomoże.

Gość SzymekDelum
Połączenie dwóch najbardziej skutecznych dla mnie rzeczy to zarejestrowanie się do dentysty a w oczekiwaniu na wizytę ratowanie się pyralginę, która uśmierza nawet z bardzo silny ból.

Gość ffinka
FURALGIN--ból zęba ma związek z przeziębieniem ...Po 3 tabletkach jednorazowo ból minie .Dalej po 2 tab kiedy zacznie pobolewać .SPOSÓB SPRAWDZONY I SKUTECZNY!!!!.Finka

Gość gość
Ketonal. Z leków bez recepty solpadeine i jeszcze jakiś lek ...... 15. Reszta na silny ból zęba nie pomoże. Przetestowałem to na sobie przy leczeniu kanałowym.

Niestety ale silny ból zęba nie wróży nic dobrego. Lekarstwa pomogą ale tylko na chwile - wizyta u dentysty jest nieunikniona. Ja sama bardzo długo zwlekałam i przez to leczenie było długotrwałe. Poczytaj sobie na czym polega leczenie kanałowe: http://odent.pl/ Nie należy do najprzyjemniejszych, ale swoje trzeba wycierpieć.

Gość gość
A może takie kompresy pomogą: http://www.infoplus24.pl/category/cito/ mogę wam polecić, wypróbowałem na sobie. Bardzo dobrze łagodzą ból, również po zabiegach stomatologicznych. Czasem doskwiera dyskomfort, więc warto coś takiego pod ręką mieć.

Gość gość
Zgadzam się tutaj z nielicznymi - nie lekarstwo, a lekarz jest najlepszym sposobem na ból zęba. Boli Cię idź do dentysty! Jesteś z Warszawy, idż tutaj: https://alfa-lek.pl/pl/stomatologia/nasi_specjalisci/6_chirurgia_stomatologiczna. Żaden lek nie pomoże na długo, a jechanie na prochach może pomoże na ból, ale na dłuższą metę nie będzie dobre dla zdrowia Twojego organizmu.

Gość gość
Wizyta w Alfa-Leku to świetny pomysł. Mają tam naprawdę dobrych specjalistów.

Gość gość
Mój sprawdzony lek na ból to pyralgina. Sprawdza się nie tylko jak boli ząb, ale także działa na migrenę i moje paskudnie bolesne miesiaczki. Polecam

Gość gość
Ibubrom zecydowanie, bo ma jedno z najlepszych działań przeciwzapalnych porównywalnych i do diclofenacu, czesto stosowany na stany zapalne przyzębia, tyle że nie brac na pusty żołądek i trzeba ze 2-3 razy dziennie, plus żel z szałwi, rumianku , lub innych ziół na dziąsła przy bolacym zębie,plus płukanki typu meridol.

Gość gość
Jakieś ibupromy max może Ci pomogą na kilka godzin ale nie ma co się faszerować na siłe. Ja wczoraj miałam leczoną ósemkę i ból jak ręką odjął. Jeśli szukasz fajnego gabinetu i jesteś z Olsztyna to polecam www.rojekdental.pl.

Gość gość
Najskuteczniejsze to będzie wyleczenie, ja mialam niedawno tak silny ból zeba ze nawet tabletki przeciwbolowe nie pomagaly. Pojechalam do http://www.hercka.pl/ w Gliwicach i na szczescie od reku mi zrobili go.

Gość gość
Niestety keronakl. A radzę po prostu częste kontrole u dentysty i porządne mycie. Prawda jest taka, że duże korzyści daje zwracanie uwagi na totalne podstawy. Teraz sami sobie odpowiedzcie na pytanie czy to robicie, czy o to dbacie.

Gość SMerfinka22
Doraźnie świetnie się sprawdzi pyralgina, bo szybko i na długo złagodzi ból. Ale jak dla mnie ból zębów jest mobilizacją do szybkiej wizyty u dentysty, mimo że chodzę na przegląd raz w roku.

Gość borek666
kup sobie zapas Pyralginy. Mi pomaga bardzo dobrze na wszelkiego rodzaju bóle, łączeni te dotyczące bólu zęba.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować