Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małaa..

kiedy do gina??

Polecane posty

Gość małaa..

wybieram się niedługo do ginekologa po raz pierwszy i mam pytanie. Czy wizyta powinna się odbyć w jakimś konkretnym okresie cyklu ( wiem, że nie podczas okresu, ale czy np przed owulacją, czy po) ?? dzięki za odpowiedzi :*

z tego co wiem to nie musi być jakiś konkretny okres cyklu. dopiero jeśli miałabyś robić jakieś badania to wtedy. także nie martw się :)

Gość Marta1983
Jeżeli chcesz zrobić cytologię, czystość szyjki i usg dopochwowe to idź w połowie cyklu a jeżeli tylko chcesz iść żeby iść i nic nie robić to nie ma różnicy. Ale ja uważam że skoro idziesz wogóle pierwszy raz do ginekologa idź w połowie cyklu mniej więcej i zzrób zestaw badań. Ja zapisałam się do ginekologa który miał cały sprzęt u siebie w gabinecie żebym nie musiała biegać i znowu czekać na następny cykl żeby dopasować. Dlatego tą pierwszą szczególnie wizytę zawsze lepiej iść prywatnie:) inaczej podchodzą do pierwszorazowych. A z kąd jesteś?

Gość małaa..
dzięki :* jestem z Krakowa. Myślę że wizyta wypadnie i tak mniej więcej w połowie cyklu więc powinno być ok :) trochę się stresuje ale idzie ze mną chłopak i mam nadzieję, ze nie będzie najgorzej :) jakby któraś miała jakieś cenne rady to była bym wdzięczna :D

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyy
ja np. biore z soba do gina recznik, ktorym sie zakrywam a pozniej rozkladam na fotelu i siadam...

Gość Marta1983
No ogólnie to jeżeli idziesz pierwszy raz to najpierw porozmawia a później się zapyta z czym przychodzisz.. powiedz jakie badania chcesz i niech ci opisze na czym polegają.. Moja ginekolog mi tłumaczyła na czym polega USG dopochwowe cytologia i inne.. Jak porozmawiasz to powinien ci zbadać piersi (obowiązkowo w cenie wizyty)jak nie powie sam to ty poproś o zbadanie....później badania i koniec..