Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ignacja

Czy ktoś tu jeszcze jest?

Polecane posty

Gość lalalagirl
ja

Gość lalalagirl
24

Super, tyle co ja :) Mam doła strasznego... i wariuje

Mogę Cię o cos zapytać? Masz może faceta, jak wam sie układa?

Gość lalalagirl
ty masz doła ja właśnie magisterke traz pisze, do niedzieli mam czas na oddanie i nawet w polowie nie jestem- to jest dół!!

Gość lalalagirl
mam zagranica, za 2 tygi lece do niego na pare dni

U... ja mam czas do 23 maja, a zostal mi jeszcze cały jeden rozdział, wstęp i zakończenie (przy czym nie wiem, co mam w tym rozdziale napisac i skad wziac materiały... ). Masz mniej czasu, ale Cię rozumiem :)

A długo jesteście razem? Dobra nie będę owijać... mam doła przez faceta... ja jestem za granica i mam wątpliwości, czy to jest to ... nie jest już tak kolorowo jak na początku i sie zastanwiam, czy to tak zawsze musi być... tzn najpierw bjka, a potem rutyna..

Gość lalalagirl
e ja ci nie pomoge, bo sama sie zastanawiam nad tym, jestem z nim rok, jadnak na odległość. przed nim bylam z innym bardzo dlugo i niestety wkradła sie rutyna, rozstalismy sie a teraz juz sama nie wiem czy to było właściwe, bo teraz mysle o nim bardzoo czesto, a to ze moj obecny jest zagranica nie pomaga wcale.

Gość lalalagirl
a ty czemu nie spisz? przez doła czy jak?

Gość lalalagirl
czemu jestes za granicą?

Jejku... mam identycznie, wczesniej tez bylam z kims bardzo dlugo, wielka wielka milosc (pierwsza), wszystko strasznie przezywalam i w ogole fuwalam... potem po 2,5 roku rutyna, stwierdzilam, ze to chyba nie to i w tym czasie zauroczylam sie obecnym facetem... tamtego zostawilam... a teraz znowu rutyna, znowu nie jest kolorowo, a ja mysle o tym poprzednim i w dodatku w kontekscie: \"jak bylo cudownie, czy aby na pewno zrobilam\"... i zastanawiam się, czy to nie jest przyadkiem tak, ze zawsze się tak kończy...i nie maprzed tym ucieczki, po prostu życie, a nie bajka jakimi jesteśmy karmione jako małe dzieci. No i nie wiem, czy tak musi być, czy.... znowu uciekać....

No niestety chyba przez te dylematy i stres z mgr cierpie na bezsenność i mam straszne problemy ze snem.. jak tylko sie położę i zgaszę światło to mam natłok myśli i doły łapię... A za granicą jestem na stypendium (za miesiąc wracam)

Gość lalalagirl
cholera ja tez tak sobie mysle i ostatnio wymyslilam, ze to wszystko posrane i nigdy nie jest idealnie i ze moze kiedys kogos spotkam kto mi pokaze, ze zle mysle i ze moze byc cudownie- ale to wszystko pokreconne, no wiesz ja sie łudze że jeszcze trafię na tego jedynego.

Gość lalalagirl
e to fajnie, ze masz takie stypenium a gdzie jesteś?

Gość lalalagirl
i czy twój chłopak jest z tobą? i jak długo jestescie razem

No wiesz, ja też w głebi duszy mam nadzieję, że trafię... ale z drugiej strony mam przez to wyrzuty sumienia, że nawet tak myśląc jestem strasznie nie w porządku w stosunku do mojego faceta, gdyz on traktuje mnie poważnie... Z jeszcze inne strony (trzeciej) tak się astanawiam, czy znam jakieś \"starsze\" szcześliwe małżeństwo... i chyba nie znam, więc może to jest \"naturalna kolej rzeczy\", że nie jest tak cudownie... Tylko ja nie potrafię znależć w takim razie w tym sensu. W ogóle sensu takiego życia..

Nie mój chłopak został \"w domu\". Jesteśmy razem jakieś 2,5 roku, a mieszkamy razem 2 lata (no 1,5, bo mnie teraz nie ma). Mysłalam, że jak wyjade na dłuzej to jakos to sobie w glowie poukladam, ale wcale nie jest lepiej (jestem na Sycylii :)

Gość lalalagirl
moze to ten wiek, konczymy szkołe, sluby znajomych z roku itp. bo jakos wczesniej nie przejmowałam sie tym wszytskim , a teraz jak na złość myśle co ze mna bedzie... czy dobrze postepuje ze swoim zyciem. Bo w zasadzie to mlode jetesmy i nawet jak sie rozstaniemy z chłopakami to co, a to ze oni traktuja to powaznie to wiesz tak juz jest, ze zawsze jednej stronie mocniej zalezy, a przeciez nie mozna byc z kims tylko dla tego by go nie zranic

Gość lalalagirl
wyjazdy nie sprzyjaja niestety zwiazka, wiem bo ja bylam w grecji na erasmusie i przez to teraz caly ten syf, jednego chlopaka zostawilam z drugim sie zwiazalam, rozleniwilam sie strasznie pod wzgledem nauki ale wyjazdu nie zaluje, piekne chwile

Wiem, ale wiesz... z tym ze wszyscy wokol sie hajtaja to cos jest rzezcywiscie... Połowa moich koleżanek w ciązy i w tym momencie człowiek się aczyna zastanawiać, czy nie jest jakiś nienormalny, bo nawet pierścionka zaręczynowego nie ma, nie mówiąc o męzy itp... No, ale ja przyznam ze dla mnie to naprawdę fatalny okres. Nie wiem czy znajdę pracę, nie wiem, czy będę z tym facetem... ale podjęłam jedną ważną decyzję - jeśli wrócę i dalej nie będziemy się dogadyać, to naprawdę to skończę... choc to bardzo, bardzo trudne. To cholerne poczucie winy i przywiązanie.. A Ty po co jesteś ze swoim skoro, cały czas masz nadzieję, że spotkasz tego jedynego? :)

Kurcze, ja też jestem na Erasmusie :) Chyba z nas jakieś bliźniaczki :) Zabawny zbieg okoliczności :)

Gość lalalagirl
no właśnie nie wiem, w zasadzie to chyba egoistyczne bo traktuje go jak furtke awaryjna, tnz. on jest ulozony, sympatyczny i kchajcy mnie a ja sie boje samotnosci bo zawsze mialam kogos, wiec z nim jestem, ale tez czakam za sie szkola skonczy i polece do niego i zobaczym jak to bedzei albo woz albo przewoz

Gość lalalagirl
a ty tak na wyjezdzie dajesz rade z zachowaniem wierności? bo u nas w grecji to chyba nikt nie znal słowa wiernosc, poprstu sodoma i gomora

Śmieszne to... o wpół do 4 rano na kafeterii spotkały się dwie \"dziewczyny\" (bo wciąż tak o sobie myślę) z podobnymi doświadczeniami i problemami :) I w dodatky w tym samym wieku :) Muszę lecieć (mam limity intenretowe), ale może jeszcze kiedyś pogadamy? Dodajmy ten topik do ulubionych i zobaczymy jak sie nam \"sytuacje\" rozwiną, co Ty na to? :)

Gość lalalagirl
e ja nie mam czerwonego nika, wiec nie dodam, ale moge sobie linka zapisac i sprawdzac czy sie pojawiasz

Wiesz, ja z tym akurat nie mam problemu, bo nie mam tutaj niestety zbyt wielu znajomych... jestem jako jedyna z Polski, a Włosi za bardzo angielskiego nie znają, więc z tym mam problemy... A poza tym, oni jakos mi nie bardzo odpowiadają... ale jakby się ktoś trafił, to sama nie wiem, co by tego bylo... ech, pójdę do piekła.

Gość lalalagirl
ja mieszkalam w akademiku z 40 innymi erasmusami wiec sama rozumiesz ;) oh ciezko było