Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frajerka

MASOWANIE CIAŁA GĄBKA NA CELLIUT W CZASIE CIĄŻY

Polecane posty

Gość frajerka

Czy można masować ciało taką ostrą szorstką stroną gąbki zwalczającej celluit będąc w 8 tyg. ciąży? czy to nie jest nie bezpieczne dla dzidziusia?

mowi sie ze nie powinno sie masowac brzucha bo to moze wywolac skurcze ale ile jest w tym prawdy tego nie wiem.

Ja miałam zakaz masowania, głaskania i dotykania brzucha. Jak byłam w szpitalu to dostałam ochrzan jak nie wiem jak sie po brzuchu głaskałam i weszła na to położna. Pytałam o krem na rozstępy, powiedziała, że dwa razy dziennie nizbyt energicznie mogę wsmarować, a szczotką czy gąbką tylko pośladki i uda szorować. Doam, że moja ciąża była od samego początku zagrożona. Spradź jeszce czy preparat na celulit którego używasz można stosować w ciąży.

Gość frajerka
Nie uzywam żadnego balsamu. Tylko do tej pory podczas kapieli lub prysznicu masowałam sobie ciało gąbka na celluit. Parę dni temu dowiedziałam się że jestem w 8 tyg. ciąży i nie wiem czy dalej mogę masowac ciałko gąbką.

Nie rozumiem o co chodzi z głaskaniem brzucha. Nawet przy zagrożonej ciąży :o Frajerka, zapytaj lekarza, ale jeżeli z Twoją ciążą wszystko w porządku, to przecież taki masaż tylko pojędrnia/poprawia ukrwienie. Oczywiście z brzuszkiem delikatniej, ale nie wydaje mi się byś musiała całkiem rezygnować

Mamo Trójeczki tak jak Dziunka napisała masowanie może powodować skurcze i te skurcze są zwykle zjawiskiem normalnyma nawet pożądanym w końcu macica się przygotowuje i musi "ćwiczyć" ale niestety przy zagrożonej ciąży nawet te się eliminuje. Ja miałam krwawienia, niewydolność szyjki i przedwczesne skurcze, brałam tony leków żeby im zapobiegać więc dlatego dostałam ochrzan za głaskanie brzucha...

Gość ufliczek
frajerka ty się nie myj najlepiej przez 9 miesiecy bo dziecku zaszkodzisz. Boże co za ciemnota.