Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam tki problem...

mam taki problem...

Polecane posty

Gość mam tki problem...

Dzeiwczyny poradzcie co robic...Mam pieprzyka, a wlasciwie taka nieregularna bryzowa narosl cos a'la piprzyk...Dzis zauwazylam, ze skora na nim sie luszczy i w srodku po prostu pekla i zrobila sie malutka ranka. Obecnie jestem za granica wiec do lekarza wolalabym nie isc...czy ktos tak mial? Czy piperzyk moze krawawic? Poradzcie co robic...

Gość DO LEKARZA
koniecznie !

Gość mam taki problem...
Kurcze, dopiero zauwazylam ile literowk strzelilam...sorki, ale jestem troszke uhm...rozbita czy poddenerwowana, bo nigdy nie mialam takiego "czegosc" mimo naprawde wielu pieprzykow na ciele... Wiem, ze powinnam isc do lekarza, ale nie jest to mozliwe narazie, musze poczekac miesiac... Czy ktoras z was tak miala?

Gość LOOOOOOOL
czasem pieprzyki i znamiona pękają i nie ma w tym nic groźnego a czasami oznacza to rozwój nowotworu (czerniaka) lekarz koniecznie!

Gość mam taki problem...
Nigdz zadne mi nie peklo ani nie krwawilo, a mam ich naprawde sporo...wiec nie wiem dlaczego tym razem. Do lekarza sie wybiore po powrocie, ale piszcie prosze jesli ktos tez tak mial.

Gość upupupupupupuupup
prosze napiszcie czy ktos tak mial..

Gość koc
lekarz i to natychmiast !

Gość nie chce cie straszyc ale
krwawiacy pieprzyk to moze byc czerniak-znajomy tak mial. lepiej biegnij do lekarza nim bedzie za pozno.

Gość mam taki problem...
kurcze, powaznie? Tu nie moge isc do lekarza, musze czekac do 1 czerwca...moze jednak bede musiala, do panikar nie naleze, ale troche sie martwie...

Gość DO LEKARZA

Gość naprawdę idź powaga
u znajomego tak sie objawił czerniak.zwlekał zbyt długo i potem przerzuty,parę miesiecy i chłop nie żyje,także prosze cie,nie zwlekaj

Gość Ja z kolei
Mi kiedys tez krwawil przestraszylam sie i polecialam do lekarza i okazalo sie ze go niechcacy zadrapalam,choc wcale nie pamietalam,wiec moze przy ubieraniu niechcacy po nim przejechalas.

Gość mam taki problem...
Moze i zadrapalam, ale on jest w takim miejscu, ze raczej nie...poniewaz umiejscowil sie na samym dole brzucha...a wlasciwie na wzgorku lonowym...glupie miejsce wiec jest to jeden z powodow dla ktorych glupio mi isc do lekarza, wiecie o co chodzi...Nigdy tam nic nie mialam, a tu pojawil sie gdzies z rok moze dwa temu i rosnie :-/ Umowilam sie do lekarza na 1 czerwca wiec do tej pory musze czekac..mam nadzieje, ze to nic powaznego. Do panikar nie naleze, ale ten wyglada naprawde inaczej od wszystkich innych pieprzykow, ktore mam...

radziłabym wyciąć i zrobić badanie histopatologiczne, tym bardziej, że jest on umiejscowiony w takim miejscu, że faktycznie możesz go zadrapać. Ja jestem właśnie miesiąc po takim zabiegu - miałam na raz usuwanych 6 dużych znamion barwnikowych i po wynikach jestem spokojna, że to nie jest nowotwór.

Gość mam taki problem...
Na pewno bede chciala aby zostal usuniety, poniewaz 8 lat temu mialam juz podejrzenie czerniaka, ale na szczescie po wycieciu i zbadaniu go okazalo sie, ze wszystko ok. Ten, o ktorym mowie teraz wyglada inaczej niz tamten wtedy...kurde, ze tez musze tyle czekac na wizyte...Wolalabym juz wiedziec...

faktycznie takie oczekiwanie jest najgorsze. Wiem coś o tym

Gość mam taki problem...
No, okropne uczucie...Od wczoraj mam jeszcze wrzenie, ze on mnie po prostu piecze i go caly czas czuje, ale nie wiem cz to moja psyche tak dziala czy faktycznie on mnie piecze i pobolewa...Kurcze, chyba zaczynam histeryzowac, jak glupia jakas sie zachowuje. musz po prostu cierpliwie czekac do 1 czerwca i kropka.

Gość do apteki
jak do lekarza nie mozesz, to idz do apteki!

Gość a co jej apteka pomoze
!!!

Gość no wlasnie
DO LEKARZA!!!

Gość mam taki problem...
Kurcze....co ty mowisz....powaznie? Przeciez to tylko 3 tygodnie! Nawet jesli t o cos powaznego to przeciez przez 3 tygodnie nie moze sie tak wiele wydarzyc..

Gość podnoszepodnosze

jeśli to czerniak to cechują go przede wszystkim szybkie przerzuty. W początkowej fazie, kiedy jeszcze nie przekroczy granicy naskórek-skóra właściwa jest do wyleczenia. W momencie przekroczenia tej granicy jego wypustki korzystają z krwi jako pokarmu i wtedy już wraz z krwią przenoszony jest po całym organizmie. Na tym etapie wyleczenie się jest praktycznie niemożliwe. Nie chcę Cię straszyć, bo wiadomo, że musi zobaczyć to lekarz, ale jeśli to czerniak to rozwija się on w ogromnym tempie i poprostu nie możesz z tą wizyta zwlekać.

Gość ja mam taki problem...
teraz to mnie naprawde troche przestraszylas ...

Gość mam taki problem...
poradzcie cos jeszcze :(

Gość nikt juz
nic nie poradzi?

Gość mam taki problem...
Ide dzisiaj, zaraz po pracy...Bedzie mnie to troche kosztowac, ale trudno, nie chce czekac, bo nie ma na co. Chce miec jak najszybciej jasna sytuacje. Trzymajcie kciuki dziewczynki...

Gość i nie...
i nie martw sie na zapas moj wujek mial bardzi brzydki pieprzyk kazdy mowil ze to czerniak lekarz kazal go jak najszybciej wyciac....i po badaniach okazalo sie ze wszystko jest ok