Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam taki problem

Ile włożyć do koperty?

Polecane posty

Gość mam taki problem

na dzień dzisiejszy mam wskazania do cc, ale nie chcę być wcześniej męczona, bo w moim szpitalu jest taki zwyczaj i raz już to przeżyłam:-( więc ile dać ordynatorowi, żeby ciął od razu?

Gość aśka9kj
nic nie dawaj!i tak nie wezmą!ja tez chcialam dac!sluchaj lekarze teraz sie strasznie boją!!!przeciez teraz tak sie slyszy o lapowkach!nie dawaj naprawde!zaufaj mi!

Gość mam taki problem
tak mówisz? ufff ulżyło mi , kompletnie nie umiem załatwiać takich spraw, może mimo tego mnnie nie wymęczą?

ja miałam wskazania i moj prowadzacy ordynator jasno i wyraznie zazyczył sobie 2000.Zmieniłam w 9 miesiacu lekarza i szpital i \"gratisowo\" zrobiono mi cc w innym szpitalu,bez meczenia:D

Gość aśka9kj
nie martw sie bedzie ok,ale nic nie dawaj!

Gość mam taki problem
bo zawsze stawiają najpierw na siły natury:-(

Gość 4listna koniczynka
moja siostra gdyby nie łapowka nie zyla by dzisiaj i jej córcia tewz. miala macice na pęknięciu a lekaz zwlekał z operacją. jej rodzice dali koperte a jekarz za 3 minuty sale operacyjną zorghanizował. pozniej wyszedl i powiedział" jak dobrze ze cięcie zrobilismy teraz bo jeszcze pol godziny i byloby po nich" ps. mam dyselksje

Gość aśka9kj
oczywiście,bo tak jest lepiej ale jeśli taka twoja wola to nie mogą odmówić :-) masz prawo wyboru a czlowiek jest wolny wiec moze robić co chce!a wiesz o tym ze lepiej 2 tyg przed terminem powinno sie robic cc?

Gość aśka9kj
4listna koniczynka a kiedy to było?20 lat temu?dzisiaj lekarze walczą o ciebie!a jeśli komuś jest coś pisane to lekarz nic nie może za to!wszyscy obwiniaja lekarzy!bardzo trudny zawód1

Gość mam taki problem
no niestety państwowo nie ma czegoś takiego jak cc ,,na życzenie" jestem juz w 38 i zaczynam się coraz bardziej bać 2000? szok! nie stać mnie na tyle

Gość 4listna koniczynka
to bylo 6 lat temu

Gość aśka9kj
niewiem,u nas lekarze mowią ze 2 tyg przed,nie mam pojęcia dlaczego?moze boją sie jakis komplikacji?

u mnie w żadnym szpitalu nie robią przed terminem, różnica jest tylko taka, że w jednym każą się złosić w dzień terminu, w drugim dzień po a w trzecim jak akcja się zacznie.

Gość aśka9kj
słuchaj a może spróbuj siłami natury?ja musialam miec cc ale 1,5 tyg potem leżalam.Po cc długo sie goi a jednak silami natury w drugi dzien po porodzie mozesz już powolutku chodzic?!Każda kobieta inaczej to przezywa,niewiem jak uważasz ale pieniędzy bym nie dawała na Twoim miejscu

Gość aśka9kj
no właśnie Slonko w każdym szpitalu chyba jest inaczej a cholera wie dlaczego?Ale podsumowując NIE DAWAJCIE LEKARZOM LAPOWEK!!wydaje sie wam ze beda lepsi ale co ma byc to bedzie,swoje i tak trzeba wycierpiec!prawda?

Gość mam taki problem
mój pierwszy poród to koszmar, w ostatniej chwili cc , bo z pępowiny zrobiła się pętla, tragedia była blisko, a też pół dnia zastanawiali się ciąć czy nie, nie chcę tego przeżyć drugi raz po prostu, jak trzeba , to mogę i kupić sobie komfort:-/

Gość elizaaaa
ja na poczatku ciązy znalazłam sie w szpitalu z silnymi krwawieniami. Byłam juz co prawda u lekarza ale jeszcze nie zdecydowałam sie na lekarza prowadzacego. Podczas pobytu w szpitalu akurat pokojem w ktorym lezalam opiekowal sie z-ca ordynatora i poniewaz jeszcze nie mailam lekarza prowadzacego zaproponowal, ze on przyjmuje w przychodi przyszpitlanej i zaprasza do siebie jesli sobie tego zycze. Mino ze spital jest sprywatyzowany to oczywiscie ma umowe z NFZ i leczenie w przychodni jest na bezpłatne dla osob ubezpieczonych. całą ciąze prowadził mnie ow lekarz, wyszytkie badania mmialam wykonywane bezpłatnie. W kazdej chwili jesli cos sie by dzialo mialam do niego dzwonic lub przyjezdzac do szpitala. Byłam w szoku, ze w naszym kraju mozna miec taka opiekę lekarska na tzw . ubezpieczenie. W zwiazku z duza wada wzroku mialam wskazania do cesarki. Byłam umowiona na okreslony termin, jednak wczesniej dzidzius pchał sie na swiat i w nocy znalazłam sie w szpitalu. Moj lekarz prowadzacy nie miala wtedy dyzuru ale zadzowniono po niego, przyjechal , zrobił cc. Raz jedna dziewczyna w poczekalni mowila mi , ze jej siostra próbowała mu dac jakies pieniadze, Odmówił staniowczo. Przy wysciu ze szpital kupilismy dobry alkohol. troche slodyczy, ładny album, i poszlismy podziekowac.

Gość mam taki problem
elizaaaa - aż miło poczytać :-)

Gość elizaaaa
No własnie sama byłam dziwiona.

Gość Jeżeli ktos ma wskazania
do ciężkiej cholery to dlaczego ma płacic, i dlaczego niby ma jednak rodzic siłami natury? Skoro sa wskazania to znaczy ze nie moze rodzic siłami natury, to chyba jasne?

Gość Jeżeli ktos ma wskazania
lepiej zmień szpital do porodu