Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***mama***

Adopcja

Polecane posty

Pozostawiaenie w szpitalu bez zrzeczenia się praw spowoduje, że dziecko bardzo długo będzie czekać na rodziców. To po części zabranie mu szansy na normalny rozwój. Pracowałam z małymi dziećmi i wierz mi, pierwsze 3 lata są najważniejsze.domyślam się, że jest Ci bardzi ciężko - ale sądzę, że wcale ten ciężar nie spadnie, jeśli będziesz wiedziała, że nie zrobiłaś wszystkiego, co w Twojej mocy, by dziecku zapewnić dobre życie. Pomyśl o tym, za parę lat będziesz spokojna wiedząc, że Twoje dziecko jest szczęśliwe w nowej rodzinie i nie tkwi w DD.

Gość zalamana***21
tak tylko ze ja calkowicie niewiem co i jak mam zrobic w tej sprawie?pojsc do osrodka adopcyjnego i powiedziec o tym ze chce oddac dziecko?a tam beda wypytywac i wypytywac,a tego sie boje najbardziej.

Poczytaj wlinku, który podałam w ostatni poście na poprzedniej stronie - dziewczyna na forum pyta o to samo. I ma dziesiątki odpowiedzi z opisem całej procedury adopcyjnej.

Gość zalamana***21
a czy jezeli pojde do szpitala(bez zadnych badan i karty ciazy bo nie posiadam) to maja obowiazek mnie przyjac?i czy moga odmowic jesli bede chciala pozostawic dziecko po porodzie?

Załamana:)🌼 Nic się nie martw, proszę Cie napisz tylko na adres: kalina1@gazeta.pl To jest cudowna dziewczyna, która zorganizowala grupe wsparcia dla takich dziewczyn jak Ty;). Ona odpowie Ci na KAŻDE pytanie:). Napisz do niej, dobrze?:) Na pewno wszystkiego się dowiesz:)

Gość zalamana***21
dziekuje! naprawde niewiem co mam robic,z rodzicami nie chce o tym rozmawiac,ani z nikim innym.moze ta osoba mi pomoze?

Pomoże Ci słońce, zobaczysz:). Powodzenia, będzie dobrze, zobaczysz:0🌼👄

Cześć Intima:). Ja byłam własnie u gina, powiedział mi że z histopatologii łozyska wynika, ze prawdopodobną przyczyną zgonu maluszków był zawał łożyska...:(. I że nie miałam na to wplywu... Ech...Ale chyba mi lepiej, że znam przyczynę... Trzeba zyc dalej i czekac na małego potworaka:)🌼

Gość zalamana***21
mam jeszcze pytanie,czy jezeli do tej pory( w czasie calej ciazy-8miesiac) nie bylam wogole u lekarza czy to moze jakos wplynac na pobyt w szpitalu podczas porodu?czy kazdy szpital ma obowiazek mnie przyjac i pozwolic na pozostawienie dziecka po porodzie?jakie dokumenty sa z tym zwiazane?mam wiele pytan na ktore nie znam odp,a zostalo tak malo czasu...

Gość olus811
Witajcie Jestem zainteresowana adopcja ze wskazaniem, czy ktoś z Was jest w stanie mi pomóc?

lkljlkkj -> Ona chce zaadoptować, nie oddać! I ze wskazaniem a nie z OA!

Gość olus811
Teoretycznie wiem o adopcji ze wskazaniem „wszystko”. Potrzebuje pomocy aby ja zrealizować!

Olus, napisz na maila podanego przez Katynkę - kilka postów wyżej.

Gość olus811
Dokładnie…chcę adoptować, nie oddać do adopcji!

Gość olus811
Kalina?....jestem z nią w kontakcie, ale na razie telefon milczy, a ja szukam dalej:-)

Załamana, kazdy szpital ma obowiązek Cię przyjąć do porodu, na pewno zażądaja karty ciąży, mogą Cię nawet ofuknąć, że jej nie masz, ale poród muszą przyjąć:)

Gość zalamana***21
a jak zostawie dziecko w szpitalu to jakie sa tego konsekwencje?

Załamana, jeśli zostawisz i nie podpiszesz zrzeczenia sie praw, to mały trafi do domu dziecka, bo nie bedzie miał uregulowanej sytuacji prawnej:(. Jeśli podpiszesz zrzeczenie, maluch trafi do kochającej rodziny:). Czyli róznica jest spora...;)

Gość ***mama***
witajcie kochane kobietki :) witam równiez załamaną....nie martw się dziewczyno kazda kobita rodząca ma prawo do opieki lekarskiej niezaleznie od tego czy bywała u lekarza czy nie... napisz do kaliny i ja napiszę do ciebie mozna rodzic nie tylko w szpitalu w Twoim miescie ja rodziłam w miescie swoich rodziców adopcynych miałam super opiekę...pozdrawiam

Cześć babeczki:). A my jutro idziemy do Ośrodka Adopcyjnego już z dokumentami do rejestracji, od września zaczynaja się szkolenia;). Mam taki plan: odbyć te szkolenia i uzyskac kwalifikację, a od stycznia szukac bobaska do adopcji ze wskazaniem:) Teraz tak: po co nam w takim razie kwalifikacja z OA?:). Bo wiem, że sądy przychylnie na to patrzą, że nie uważają wtedy, ze ktos ma cos do ukrycia i szerokim łukiem omija OA, a szuka dziecka do adopcji ze wskazaniem;). Poza tym i tak jak ktoś kwalifikacji nie ma, odsyła do OA, po opinię, wywiad, itp;) Dobry plan?:). Trochę mnie stresuje ta cała kwalifikacja i wkurza mnie to, że musze udowadniac komuś, że będe dobrą matka .

Gość katynka powodzenia
! Będziesz super Mamą :-)

Gość chce byc mama
PROSZE O POMOC. Jak przebiega adopcja ze wskazaniem miedzy bratem a siostra,Mam brata ktory ma 3 dzieci,teraz jego zona jest w ciazy ,niestety nie moga pozwolic sobie na jeszcze jedno dziecko z powodow materialnych i chca oddac to dziecko dla mnie-my z mezem pragniemy miec dziecko dlatego bede szczesliwa przyjac to dzieciatko,my mieszkamy w Niemczech i chcialabym sie dowiedziec jak to jest z adopcja ze wskazaniem?Chcialabym mozliwie jak najszybciej zabrac dzieciatko po porodzie do domu,czy jest jakas mozliwosc zalatwienia formalnosci zaraz po porodzie w szpitalu? Jakie dokumenty sa potrzebne od nas?Ile musze czekac zeby przewiezc dzieciatko przez granice?Jak to wszystko przebiega?Prosze o pomoc bo mamy niewiele czasu juz w lipcu.Dziekuje Wam.

Gość chce byc mama
mam 30 lat,boje sie troszeczke ze bede w ciaglym kontakcie z rodzina i nie wiem tak naprawde jak zachowa sie moja bratowa w przyszlosci,moze bedzie chciala synka spowrotem? To jest jednak bol gdy beda widziec to dziecko a nie beda mogli z nim byc,jak to jest?czy bede miala czyste sumienie patrzac na ich cierpienie?Boje sie tego . Wiem ze pokocham to dzieciatko od poczatku,ale jak powinnam zachowac sie w przyszlosci? czy powiedziec dziecku o jego prawdziwych rodzicach? Moze mi ktos pomoc?Zastanawiam sie jeszcze czy mam w sobie tyle sily,bo czuje sie jakbym komus odbierala dziecko,mam takie uczucie bo sama bym nigdy nie oddala,dlatego jest mi jakos tak ciezko. Brat mowi mi ze wie ze oddaje dziecko w dobre rece i ze bedzie kochane i bedzie mialo lepiej u mnie.A ja boje sie ze gdy bedziemy sie spotykac czy to na Swieta czy inne uroczyst.ze bedzie to dziecko porownywane nie do mnie i meza,ale do brata i prawdziwej mamy...Jak mam sobie z tym poradzic? Pomozcie prosze.A moze nie jest to za dobre wyjscie biorac dzieciatko od brata? Czy zawsze bedzie to tak bolalo? Jak mam sie nastawic do tego wszystkiego?

Gość ***mama***
do chce byc mamą słuchaj według mnie sprawa jest bardziej prosta niz adopcja dziecka obcego, spoza rodziny jesli tylko masz mozliwość bez wahania podejmuj kroki do adopcji Powodzenia

Gość ***mama***
wiecie trudno mi się wypowiadać na temat tego czy dana kobieta za kilka lat nie bedzie miała przebłysku matczynej milosci i czy nie zechce walczyc o dziecko...to wszystko zalezy od odpowiedzialności danej osoby. Ja wiem jedno ze nie warto walczyc o dziecko wychowane w innych warunkach, które kocha swoich opiekunów....miałam przypadek u koleżanki która odeszła od męza a on postanowił zatrzymac syna...wiele lat walki w sądzie spowodowało ze dziecko nie potrafiło przystosować się do bycia z matką...ona dla dobra dziecka zrezygnowała z walki...dla mnie to był nie tylko szczyt odpowiedzialnosci ale równiez brak egoizmu i ogromna miłosc do dziecka....takie jest moje spojrzenie na całą sprawę.

Mamo...masz rację...to niestey zależy wyłącznie od danej kobiety... My dzisiaj złożylismy dokumenty w OA, szkolenia dopiero we wrześniu;). Tak rozważam jeszcze jeden osrodek, bo tam ponoć szybciej się uzyskuje kwalifikację, a jak bedziemy juz brac maluszka, chciałabym byc po;) Chcę byc mamą, adopcja o której mówisz jest dość latwa, bo takie wskazanie (w ramach rodziny) nie rodzi żadnych podejrzeń. Ale nie mam pojęcia jak to wyglada w kwestii waszego pobytu za granicą...Musiałabys jednak zapytac jakiegos prawnika...

Gość ***mama***
dzis rozmawiałam z mamą adopcyjną mojego9tzn naszego) dzidziusia powiedziała mi ze jak tylko odchowa dziecko postanowiła pracowac harytatywnie jako wolontariuszka w OAO :) to cudowna mysl ...stwierdziła ze bedzie tam namawiac kobiety na adopcję ze wskazaniem, bo to najlepsza z możliwych adopcji. Dziś przeczytałam na przystanku autobusowym artykuł z pierwszej strony gazety FAKTY tam było napisane ze kobieta z pogotowia opiekunczego poparzyła dziecko i nie zgłosiła się z tym do zadnego lekarza bo bała się utyraty kasy :(:( chyba bym umarła jakbym wiedziała ze moje dziecko tam lezy :(

Super mamo:)! Ja się zastanawialam nad pracą w DD, ale chyba jednak nie wytrzymałabym tego emocjonalnie:(. Jak w przedszkolu miałam praktyki to już mi było źle, bo się zakochiwałam w tych dzieciach...a w DD tym bardziej...