Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem nie wiem....

mieszakac z chlopakiem czy nie mieszkac?

Polecane posty

jestem studentka i od przyszlego roku chlopak chce sie przeniesc do mojego miasta. mamy 3 opcje: *zamieszkamy w jednym pokoju, dosc sporym, bedziemy placici mniej, *ja zamieszkam z kolezanka w pokoju, on w pokoju obok,ja bede placiic on wiecej *zamieszkamy w osobnych mieszkaniach jestesmy ze soba 1,5roku i nie wiem czy mieszkanie w jednym pokoju to jest dobry pomysl, co myslicie?

macie moze jakies doswiadczenia? ja sie troche obawiam ze takie bycie ze soba 24h/dobe moze nas szybko zmeczyc...nie wiem znudzimy sie soba itd...nie chce bawic sie" w dom"...poradzcie cos;)

Gość bziuuuuuuuum
ile bym dała zeby razem mieszkać.. ehh.. jeśli nie jesteście siebie pewni, to nie mieszkajcie razem, jeśłi tak - to co za problem

Gość wareczka
ja zamieszkalam ze swoim facetem po roku znajomosci jako kumple, w dodatku kontakt mielismy tylko internetowy, a pozniej spotkalismy sie 7 razy i wynajelismy razem mieszkanie. leci 3 rok mieszkania pod jednym dachem//

no tak ale jeszcze pozostaje sprawa rodzicow, co oni na to itd. jestem na pierwszym roku i do zalozenia rodziny mi sie nie spieszy;) mam nadzieje ze rozumiecie moj dylemat ...kurcze...

Gość O ILE DOBRZE PAMIETAM
ty z kolezanka w jednym, on w drugim ?eeeeeeeeee lipa zamieszkajcie razem ,to sie dowiecie czy mozecie ze soba wytrzymac ;)

Gość bziuuuuuuuum
a co ma wspólne zamieszkanie do zakładania rodziny? nie rozumiem.. ja jestem na drugim i tylo finanse mnie powstrzymują przed wyprowadzką..

hehe no wlasnie ta opcja bylaby najtansza, ale nie wiem czy najlepsza:P

lepiej znudzic sie soba wczesniej niz po paru latach zerwac po rozczarowaniu lub kontynuowac zwiaze z powodu przywiazania. prawdziwe uczucie wytrzymuje 24h obecnosc drugiej osoby. przez jakis czas pracowalam razem z mezem to wiem :)

bziuuuuuuuum---> chodzi mi o rodzcow, oni sa tacy aczej staroswieccy...beda zaraz te swoje gadki wyglaszac, sami wiecie:P

a co ma mieszkanie z zakladaniem rodziny? chyba istnieje antykoncepcja lub brak seksu :)

Mieszkać!!! Tylko tak sprawdzisz, czy ze sobą wytrzymacie na dłuższą metę ;)

no tak tak, tylko niektorzy myslala ze jak sie mieszka w jednym pokoju to koniecznie zaraz sie zajdzie w ciaze:P

i wszyscy jestescie za tym zeby w jednym pokoju? nie tylko w jednym mieszkaniu? kurde...ja niby jestem dorosla, a takiej decyzji podjac nie moge:P

heh raczej nie mam takich nawykow zeby naga chodzic po pokoju;) tym bardziej ze w naszej studenckiej komunie czesto ktos moze wpasc bez pukania:P

Gość wareczka
jesli to nie jest dla ciebie naturalne, ze mieszkajac z wlasnym facetem pod jednym dachem korzystacie z jednego pokoju, jednego lozka i jednej koldry, to znaczy, ze jeszcze nie czas na mieszkanie z facetem. do wszystkiego trzeba dojrzec, narazie daj sobie spokoj, skoro nie jestes na 100% pewna, ze tego chcesz, bo calkowitym przypadkiem mozesz zrobic krzywde albo sobie, albo jemu, albo waszemu zwiazkowi

Mam, a właściwie miałam ten sam problem, bo już powoli się zadomawiam w nowym miejscu i naprawdę polecam.Moim rodzicom tez na początku taka opcja się nie podobała, ale chyba już sobie odpuścili bo widzą że jest dobrze i w ogóle, pamiętaj że jesteś dorosła i to najważniejszy argument.

hm...wiesz tu nie chodzi o to ze to jest dla mnie nienaturalne, ja nie bylam w takij sytuacji i moze dlatego mam watpliwosci, poza tym pozostaje sprawa rodzicow, ktorzy zapoimaja ze bedac w moim wieku brali juz slub i dla nich to jest "zabawa w dom"... jak wczesniej pislalam sa troche nie na czasie.

olmeca--> dokladnie o to chodzi...mysle ze przekonanie ich nie bedzie latwe...a za bardzo ich szanuje zeby poprostu postawic ich przed faktem dokonanym...:O

Gość wareczka
wiesz, jak ja sie wyprowadzalam z domu do faceta, ktorego moi konserwatywni rodzice widzieli na oczy 2 razy, bylam w twoim wieku. i watpliwosci nie mialam zadnych, bylam pewna, ze chce, nic nie bylo w stanie mnie powstrzymac.

ech..ja sie nasluchalam od taty komentarzy na temat tego ze moja kolezanka zamieszkala z chlopakiem i mi sie odechciewa jakiej kolwiek rozmowy:O

ale z drugiej strony wiem ze jestem dorosla i to powinna byc moja decyzja...

tzn ja zyje samodzielnie...mieszkam sama odkad zaczelam studia, ale utrzymuja mnie ciagle rodzice i dlatego czuje ze jestem od nich w jakims stopniu zalezna i powinnam szanowac ich decyzje... mam nadzieje ze mnie rozumiecie

macie moze pomysl jak madrze poprowadzic z rodzicami rozmowe na ten temat?

dobrze, w sumie od zawsze;)