Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta1983

Stwierdziła że mam bezowulacyjne cykle i nie będę mogła mieć dzieci..

Polecane posty

Gość Marta1983

Dziewczyny poradźcie mi dobrą i niezbyt drogą klinikę bądź lekarza ginekologa endykronologa który mógłby mi pomóc wywołać owulację i poprowadzić ciąże.. Jestem załamana. Najpierw na badaniu jajników stwierdziła że wszystko jet ok. Teraz jak zobaczyła jakie mam wyniki badań hormonalnych stwierdziłą że mam bezowulacyjne cykle i że raczej nie będę mieć dzieci.. Chcę wywołać owulację proszę pomóżcie mi nie wiem co mam myśleć i gdzie sie udac teraz.. Ta myśl że będę bez dziecka mnie dobija..

Nie ma możliwości, by po badaniu w 1 cyku określić, że wszystkie są bezowulacyjne. Proponuję zmienić lekarza a na początek proponuję zacząć obserwować śluz i mierzyć temperaturę by sprawdzić jak wygląda kilka cykli.l

Gość Też podejrzewam u siebie
cykle bezowulacyjne (bardzo skąpe miesiączki, brak śluzu płodnego, a kiedyś był bardzo wyraźny i innych objawów płodności), ale nie wiedziałam, że jakiś lekarz może tak po prostu stwierdzić, że ktoś nie będzie miał dzieci! Jesteś pewna, że powiedziała Ci to w sensie takim, że nie będziesz mogła mieć nigdy dzieci? Dziewczyny, co o tym sądzicie? Czy ta lekarka mogła to stwierdzić tak po prostu? :(

popieram nglka, z jednym zastrzezeniem. obserwacja śluzu nie zawsze jest skuteczna. u mnie nie było widac płodnego śluzu, ciągle miałam taki jakiś mleczny i słabo rozciągliwy a w ciązę zaszłam. gin mi to wyjaśnił, sluż płodny siedzi w macicy, a ten mleczny tworzy sie w pochwie i często sie mieszają.można nie widzieć płodnego, co wcale nie oznacza ze go nie ma. marto a skad jesteś? bo cięzko polecić dobrego gina z całej polski :)a co do owulacji, to ja starałam sie o dziecko kilka miesiecy, robiłam testy owulacyjne ale nie wychodziły, i zaczęłam pić zioła na wywołanie owu i juz w pierwszym miesiacu owulacja była, czułam ją bo strasznie bolał mnie prawy jajnik i zaszłam w ciazę( niestety poroniłam). ale nadal wierzę ze zioła działaja i jak tylko znów bede mogła starać sie o dziecko to bedę je pić.

Dlatego zalecam obserwację śluzu WRAZ z pomiarem temperatury bo tylko tempka może określić czy owulacja się odbyła.Ja śluz wysoce płodny mam tylko przy szyjce (i plemnikom to wystarczy), nic mi nie spływa, dopiero jak wewnątrzsprawdzę dwoma palcami, to mam wiarygodny odczyt (to, co między palcami zostanie).

Gość Marta1983
Śluzu nawet przeźroczystego nie mam wczoraj był taki mętny ale ciągnący więc było staranko:) Jestem z warszawy a powiedziała że mam bezowulacyjne cykle bo mam zawyżony androstendion

Jak bardzo masz podwyższony? Podwyższony androstendion występuje zarówno w PCOS, jak i w dysfunkcji nadnerczy z tym, że w drugim przypadku jego stężenie jest przeważnie znacznie bardziej podwyższone niż w pierwszym.

Gość Marta1983
Wynik tego hormonu to 5.90 ng/ml!!! Boję się strasznie:( Napisał do mnie pewien ginekolog że tabletki które dostałam w moim stanie nie są dobre:(:(:( Co ja mam z nimi teraz zrobić skoro wydałam na nie tyle kasy i jedno opakowanie otworzyłam w celu przeczytania ulotki?????:(

Bez jaj - lekarza zmień i już.Co to za straszenie, że nie będziesz mogła mieć dzieci? Ładny mi \"lekarz\". Dobić każdy potrafi.Po pierwsze: ZMIEŃ LEKARZAPo drugie: Poszukaj preparatu o nazwie Saw Palmetto. To naturalne . używane jeszcze przez Indian. Szczególnie dla kobiet z nadmiarem androgenmów, hirsutyzmem, PCOS.

Ścięło mi* to naturalne wspomaganie układu rozrodczegoNie podam linku do sklepu bo mnie zatłuką a reklamę a w najlepszym wyadku kafe i tak połamie link.Wpsz w google \"Saw Palmetto cena\"

Gość fallon
zgadzam się -co to za lekarz? mówić takie rzeczy? niektóre kobiety tak trwają przy swoim lekarzu ,że czasem to im na dobre nie wychodzi (znajoma przez taką wiarę poronila) -przecież wiadomo ,że jest wielu dobrych fachowców... inna wsprawa ich znaleźć...!Marta z jakiego miasta jesteś? a co do śluzu, to ja też miałam na początku skąpy i maiałam podobne objawy jak u ciebie. Dopiero po porodzie się to zmieniło i miałam taki śluz ,że ciągle musiałam nosić wkładki... cha cha powodzenia w staraniach -głowa do góry

Gość Marta1983
Jestem z Warszawy.. Więc szukam teraz ginekologa który mi pomoże zajść w ciąże nie dosłownie ale wywoła owulke.. Żebyście nie pomyślały że chce z doktorkiem.. Dlatego szukam kobiety nie będę się krępować..

Gość Marta1983
A powiedzcie mi czy z tym lekiem mogę przyjmować również CASTAGNUS aby wyregulować cykle? Moze wtedy wszystko wróciłoby do normy?? Po jakim czasie widać efekty??

Gość Marta1983
ngLka a powiedz mi coś bardzo złego mówi ten wynik mój?? Stosowałaś kiedyś ten preparat który mi poleciłaś??

Gość Marta1983
Super nawet nie wiesz jak jestem tobie bardzo wdzięczna więc chyba pójdę tam na waryńskiego ponieważ jak dla mnie najbliżej jest:) Mam nadzieję że dam radę to wyleczyć a czy na maila mogłabyś podać mi tą stronkę na której twoje znajome kupują te ziółka?? Bardzo byłabym wdzięczna.. I może jakieś namiary na dziewczyny które mają ten sam problem co ja z owulacją..

Gość Marta1983
do musztarda i ile tam kosztują wizyty??

Gość Marta1983
Więc najpierw waryńskiego a później dalej będę się rozglądać Dzięki za pomoc. MAm nadzieję że będzie dobrze.

Gość fallon
hej Marta ja od mies biorę CASTAGNUS - można kupić w każdej aptece ,również internetowej kupiłam ,aby pobudzić działanie jajników i to będzie potwierdzone ewentualnie gdy zacznę w sierpniu starać się o dziecko (teraz jestem 2,5 mies po poronieniu..) narazie dzięki niemu niespodziewanie dostałam @ cha cha ,tzn przykre objawy przed @ - bóle ,złe samopoczucie ,gdzieś zniknęły(co za ulga) i przez to nie zauważyłam że to dzień początku@... podobno po tym mogą boleć jajniki w czasie owu ,co jest korzystne od 1tyg biorę też zioła: * Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, * z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr macierzanka {Serpylli Herba} 50gr pokrzywa {Urticae Folium} 50gr dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr ruta {Herba Rutae} 20gr nagietek {Calendulae flos} 20gr nostrzyk {Herba meliloti} 20gr Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem. zioła kupiłam każde osobno w aptece -są to właśnie opakowania po 50gr (kosztują tylko ok 1,5 PLN /szt) ,wymieszałam i piję dziś pierwszy raz od niewiem kiedy miałam śluz i to sporo... coś więc się dzieje... o tej mieszance słyszałam wiele dobrego i podobno jest sprawdzona -czytałam wiele pozytywnych opinii trzymajcie się papatki warto spróbować

Gość AlicjaaaKK
Od 3 lat leczą mnie na PCOS a od 5 podejrzewali ze mam bezowulacyjne cykle. Wyniki hormonalne mam złe wręćz oczy wtrzeszczaja na ich wartosci. Miesiączki mam zawsze "normalne" i zawsze o czasie kiedyś lek. kazala mierzyć tem. i okazało się że mam owulacje. Dopóki nie pobadasz temperaturek, lub nie pochodzisz na usg w terminie spodziewanej owulacji nie przejmuj sie tym gadaniem. Ja mam owulacje a ile nocy przewyłam zamartwiając sie to moje...

Gość Marta1983
FALLON dziękuje tobie bardzo za przepis:) Na pewno skorzystam polecę do apteki i kupie. A czy lek wywołujący owulację mogę dostać bez recepty? I od kiedy to powinnam zacząć brać?

Gość goralka
Marta1983------------ przecież najprostrzym sposobem sama możesz sprawdzic czy masz owulację wykonując samodzielnie domowe testy owulacyjne......

Gość Marta1983
Ale ja już wiem że tych owulacji nie mam i teraz muszę zacząć leczyć się i chcę wywołać owulację.. JA nie muszę kupować testów które kosztują kilkadziesiąt złotych skoro mam wyniki hormonalne które wykluczają owulacje..

Gość fallon
ja ostatnio kupiłam normalnie w aptece test owu za 15PLN /5szt. -cena zależy od producenta.. castagnus jest bez recepty za ok. 14pln a jeszcze co do testów to użyłam raz -2 opakowania i nic się nie dowiedziałam ... pewnie musiałam kupić trzecie ale już mi szkoda było kasy wolę kupić jakieś wit itp bierzesz wit. E ? podobno trzeba w czasie starań 2 razy dz. brać ją ,oraz 1 raz B6... ja biorę pozdrawiam

Wit E? A na co? Z ciekawości pytam.Ja od półtora roku przyjmuję kwas foliowy ale pierwszy raz spotykam się z info o wit. E przecież to wit. młodości? Na co działa? 1000 pytań do :)

Gość fallon
hej nglka! gdzieś to czytałam ale chciałam ci to dokładnie wkleić i musiałam trochę poszukać: witamina E -zwana rowniez witamina antysterylnosci badz witamina plodnosci. Przy jej dluzszym niedoborze moze nawet dojsc do nieodwracalnych zmian w narzadach rodnych co ma sporadycznie miejsce w przypadku kobiet stosujacych pigulke antykoncepcyjna (ktora pozbawia organizm wit E). W przypadku problemow z plodnoscia szczegolnie wskazany bedzie suplement Wit. E normalizuje poziom hormonow poprzez odmladzanie systemu endokrynologicznego. Jest niezbedna w procesie oddychania komorek i wchlaniania witamin rozpuszczalnych w wodzie. W wielu przypadkach wit E jest w stanie rowniez zapobiec poronieniu. Wybierz produkt zawierajacy wymieszane tocopherole i zacznij od dawki 200 iu dziennie nastepnie przechodzac do 400 iu 2x dziennie. Naturalne zrodla wit E to: zielone liscie warzyw, otreby, otreby pszenn, watroba, olej slonecznikowy, pestki dyni. Uwaga: w przypadku nadcisnienia nalezy ograniczyc przyjmowanie wit E do pojedynczej dawki 400 iu /dziennie. Przy przyjmowaniu lekow rozrzedzajacych krew nalezy skonsultowac dawkowanie wit E z lekarzem witamina B kompleks wykazano iz kobiety majace problemy z poczeciem, ktorym przez okres 6 miesiecy podawano wit B6 w wielu przypadkach byly w stanie zajsc po tym czasie w ciaze. Witamina ta pomaga wyregulowac produkcje progesteronu. Inne witaminy z grupy B powinny byc rowniez przyjmowane celem zapobiezenia zachwianiu tej rownowagi. ja iorę wit E 2rzy dz. ,wit B6 raz oprócz multi +kwas foliowy... papa

Fallon, dzięki wielkie.Domyślam się, że na 3 miesiące przed ciążą starczy - jak w przypadku kw. foliowego?

To powyższe 3 miesiącach pisałam w kwestii wit.E.I chyba lecę jutro po B complex. Plany na wrzesień dopiero, ale różnie to bywa.

Gość MArta1983
A powiedzcie mi czy jak pomieszam takie leki jak: Saw palmettow, wit E, kwas foliowy i castagnus to nie wywoła to jakiś negatywnych wyników?? hihihih żebym nie zaczęła jajeczkować jak kura hahahaha:P