Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta1983

Stwierdziła że mam bezowulacyjne cykle i nie będę mogła mieć dzieci..

Polecane posty

Gość fallon
hej marta nie martw się na zapas - jak pisałam wcześniej -brałam len 4 miechy i mnie nie przeczyszczał.... natomiast ułatwia wypróżnienia ,co jest np.dobre jak któraś miała hamoroidy po porodzie... poza tym -zgadza się-len jest dobry .. np. przy wrzodach żołądka , wogóle powinno się go brać przy przyjmowaniu leków..-ja tak go stosowałam (na długo przed staraniami) może dodam ,że najlepszy wg mnie jest len mielony z apteki ,zaparzony z odrobiną cukru.. ,a okropny był kupiony na wagę !-oczywiście na wagę jest tańszy ,ale niesmaczny... brałam rano i wieczorem nglka ja brałam siemię cały cykl! czy to znaczy ,że to był błąd i dlatego len na mnie nie działał? teraz sama nie wiem len czy wiesiołek -oto jest pytanie.... możesz mi odpowiedzieć na wcześniej zadane pytanie "powiedz mi czy gdy będę miała ostry ból ,to on oznacza owu ,czy sygnalizuje jej nadejście?" po tych ziołach bóljest nie do zniesienia ,ale ja się cieszę , że czuję że coś pracuje ... ostatnio nic nie czułam ,a przy tym bolom mnie sutki ...czy to normalne? pozdrawiam

Nie zauważyłam pytania. Już piszę.Jeśli chodzi o ból to jest to sprawa bardzo indywidualna. Mnie pobolewa już na 608 dni przed owu i im bliżej owu, tym ból silniejszy. Ale - w dniu owu ból wcale nie ustaje, boli pikając sobie jeszcze od kilku dni a czasem nawet do miesiączki.Fakt, że ten ból nie jest nie do zniesienia. Może zrób monitoring u gina w 1 miesiącu> Może pęcherzyk aż za bardzo rośnie i nie chce pęknąć? Stąd silny ból?Jeśli chodzi o len pity cały cykl - że w jaki sposóbnie zadziałał? Nie miałaś owulacji? Nie, myślę, że wina nie w tym leży. Ja zawsze odstawiałam wiesiołek po skoku, czasem po 2 wyższych - czyli do owulacji dochodziło. Po prostu w jakiś sposób zabrzrza działanie drugiej fazy, źle działa na pracę ciałka żółtego, które powstaje po pęknięciu pęcherzyka.Jeśli zaś chodzi o działanie - to sądzę, że mogłaś pić go za mało, to też kwestia indywidualna. nie wystarczył np wiesiołek 2 kpsułki 2 razy dziennie i pływałam a niektóre musiały brać po 2 kapsułki 3 razy dziennie i dopiero zaczęły odczuwać śluz wysoce płodny a o pływaniu nie było mowy.Ból sutków też jest normalny i.. indywidyalny. nie co kilka cykli przy owu bolą brodawki sutkowe na tyle, że stanika nie mogę nosić.

Gość fallon
nglka dzięki za odpowiedź -to znaczy ,że jest ok a z tym bólem sutków -zdarzyło mi się to pierwszy raz w życiu..i też mnie stanik obciera.. a ból zaczyna właśnie mijać ..uff to dla mnie nowość.. a jeśli chodzi o monitoring... moja lekarka nie jest specjalnie zainteresowana wykonaniem takowego - podejrzewam ,że jej motto to -idź na całość i to wszystko .. może zmienić lekarza? mam wrażenie że każdy mnie zbywa -macha ręką ,ze przesadzam ... (bo mam jedno dziecko) pozdrawiam

Może trafiasz na lekarzy, których bardziej interesuje prowizja od przepisywanych leków i szpikowanie pacjenta chemią - niż wysiłek intelektualny z ich strony?Skąd jesteś?

Gość Marta1983
Więc będę pić len od 1 dnia cyklu aż do owulacji i później odstawie i znowu zacznę przy okresie:) Eh coś mi brzusio bardzo wywalił mam tak nadęty jak bym w ciąży była:P

Gość fallon
hej fallon z miasta łodzi pochodzi i lekarzy nie brakuje tylko właśnie problem jest ,aby trafić na takiego ,który zrozumie cię w danym momencie ,tzn moja lekarka była ok ,dopuki chodziło o polipa ,nadżerkę i jakieś bakterie... jest dobrym lekarzem -przeprowadza poważne operacje w szpitalu gin-poł..... lecz gdy zaczęłam starać się o dziecko ,to mnie kompletnie zawiodła... chyba pisałam wcześniej o swoich przykrych dośw -co w dużej mierze "zawdzięczam" jej! we wtorek idę do mojego poprzedniego lekarza -ciekawe co on mi powie ... obawiam się że nic nowego ,ale może martwię się na zapas... -często mi się to zdarza cha cha papa

Gość Marta1983
Będzie dobrze nie zamartwiaj się.. Musimy dać radę razem1!

Gość nie czytałam wszystkiego
czy robiłaś sobie wykresy temperatury?

Gość Marta1983
Jeszcze nie dopiero zacyznam. Czekam na okres i od pierwszego dnia cyklu zacznę.. No i od pierwszego dnia cyklu oczywiście siemie lniane do dnia kiedy zobaczę śluz płodny:)

Gość Marta1983
No i już dzisiaj wiem że dostanę okresu. Ze starań nici.. Bolą mnie już piersi i zaczyna w podbrzuszu kłuć:( Kurcze co ja mam zrobić żeby zajść w ciąże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość fallon
hej dziewczynki marta ,no to razem sobie zaczniemy mierzyć tempki (jak to zabrzmiało...) ,bo ja też postanowiłam od przyszlego cyklu -już miałam teraz -ale trochę brak mi samodyscypliny ..jedyne co robię regularnie to biorę tablety... jestem taka podekscytowana ,żeby nie powiedzieć podniecona ,bo okazało się ,że moje obawy były bezpodstawne... lekarz ,o którym pisałam okazał się super wsólnie z dr wesołkiem ustaliliśmy plan działania , kolejność badań itp ,wszystko mi tłumaczył...? może czyta to forum? podbudował mnie psychicznie!!! pozdrawiam

Gość Marta1983
No super:) Ja jestem ciekawa czy u mnie występuje owulka czy też nie.. dziś mam 33 dzień cyklu. Ostatni raz dostałam okresy w 38 dniu .. Może będzie tak samo w 38 to mogłabym się troszkę uspokoić że po prostu mam tak długie cykle.. Eh już sama odchodzę od zmysłów. Nie wiem jak to będzie.. Muszę się umówić z ginekologiem jak najszybciej..

Gość fallon
hej marta właśnie przeczytałam o nowym wspomagaczu wydzielania śluzu jest to Przywrotnik pospolity ,cytuję: Roślina ma działanie przeciwzapalne i ściągające, moczopędne i przeciwzapalne. Odwar z ziela hamuje rozwój bakterii w przewodzie pokarmowym. Działa korzystnie na błony śluzowe jamy ustnej i gardła. Działa na skórę odmładzająco, regenerująco, przeciwbakteryjnie i przeciwzmarszczkowo. Jest składnikiem maści gojących uszkodzony naskórek, szczególnie w miejscach poparzonych i bliznach po ranach. Służy do irygacji przy upławach i przemywań oczu przy stanach zapalnych spojówek. Jest to roslina szczególnie przydatna w dolegliwosciach kobiecych. Stosowana do wewnatrz, w postaci odwarów, reguluje cykle miesiaczkowe, ulatwia przejscie okresu klimakterium. Przynosi takze, ulge w bolesnych i obfitych miesiaczkach. Zastosowana w postaci nasiadówek jest pomocna w leczeniu uplawów, stanów zapalnych pochwy oraz swiadu sromu i zylaków odbytu. A.T.W. posiada gotowy preparat - A.T.W. Hygienic. Hypoalergiczny zel do higieny intymnej. Jest on niezwykle pomocny w leczeniu wyzej wymienionych dolegliwosci kobiecych. W celu utrzymania higieny mozna i nalezy stosowac go profilaktycznie. Stosujac przetwory z przywrotnika do wewnatrz nalezy pamietac, iz garbniki zmniejszaja wchlanianie zelaza i innych mikroelementów. Calkowitym przeciwwskazaniem do ich stosowania jest ciaza, poniewaz surowiec ten wplywa pobudzajaco na macice. pije się go 3x dzienne 1ł/ 1szkl dla uzyskania najlepszego efektu -trzeba jeść wiesiołek do owu i pić przywrotnik cały cykl podobno jest to spos sprawdzony -czytałam opinie osób go stosuj ących i dziewczyn ,które zaszły akurat idę do apteki to go kupię papa

Gość kolanówka
Hej u mnie tez lekarz stwiedzil cykle bezowulacyjne a dzis obok mnie spi slodko 5 - miesieczna sliczna dziewczynka - moja ukochana coreczka ,ktora kocham nad zycie. Powodzenia i nie lam sie tylko probuj!!

Gość fallon
I JESZCZE KILKA CIEKAWYCH LINKOW O ZIOLACH NA PLODNOSC www.umamy.homestead.com/koncepcja_nat.html -różności na temat tego, co z natury nam może pomóc... http://luskiewnik.webpark.pl/fitoterapia2002.htm www.ziololecznictwo.pl www.zielarnia.pl

Gość Marta1983
Fallon dzięki za wsparcie napisz ile to kosztowało... Kolanówka miło wiedzieć że jednak można zajść pomimo stwierdzeń lekarza:)

Gość Marta1983
Fallon kupiłaś?? Ile kosztowało ????

Gość fallon
hej niecierpliwa marto! cha cha niestety zboczyłam z trasy i nie poszłam do apteki.... ale się nie martw - ten przywrotnik podobno to wydatek ok. 2,5-3,5PLN..... dasz radę? aaaaaaa i jeszcze: przeczytałam szokującą rzecz: przez którą rozumiem czemu nie należy brać wiesiołka w 3 fazie cyklu -on może powodować skurcze macicy i poronienie.... zastanawiałam się caly czas czy len czy wiesiolek ,lecz gdy poczytałam okazało się że najbardziej skuteczny jest wiesiołek ,który może wplywać na płodmość + przywrotnik a ty byłaś już u tego lekarza ,którego ci poleciła koleżanka? papa

Gość MArta1983
Jeszcze nie byłam ale będę szła w przyszłym tygodniu.. Więc wiesiołek jest leszy na śluz i owulkę i do tego te ziółka co dziś pisałaś?

Gość fallon
hej marta -jeszcze nie sprawdziłam więc nie mogę powiedzieć z całą stanowczością... opieram się na opiniach innych dziewczyn - np. właśnie przeczytałam: "najlepszy jest oeparol bo jest to olej z wiesiolka tloczony na zimno i wtedy lepiej wchlaniany jest przez organizm.ja biore 1dziennie po 2 tabletki do tego staram sie pic wode nawet jak nie mam ochoty i sluzik jak malowany czasem jest nie taki bialkowy a zupelnie wodnisty wiesolka mozna brac od 1dc.do owu.albo najlepiej do pojawienia sie plodnego sluzu jak ktos nie wie dokladnie kiedy ma owulajce polecam " i tu też się dowiedziałam że trzeba pić dużo wody na śluzik -herbata i kawa się nie liczy... szukam gdzie przeczytałam o tej różnicy między lnem a wiesiołkiem ,ale nie mogę znaleźć napewno nie na forum.. wszędzie się przewija ,że najlepszy efekt ma oeparol (DO OWU!!) + przywrotnik papa

Gość Marta1983
A powiedz mi fallon czy mogę pić te ziółka jak będę brać antyki?? Czy lepiej poczekać i zacząć pić jak skończe z antykami?

Gość Marta1983
Na poniedziałek mam wizytę u ginekologa.. NA 12:40. Powiedziała że wizyta kosztuje 100 zł ale przez rok czasu powinnyśmy coś razem zdziałać i żebym się nie martwiła że będzie dobrze... Uf.. Odetchnęło mi troszeczkę bo strasznie się tym wszystkim denerwuje.. MAm nadzieję że będzie dobrze i jestem ciekawa jakie leki mi przepisze..

Gość fallon
więc najlepiej jej się zapytaj o to czy musisz już teraz martwić się o śluz..... 100pln -trochę bierze...

Gość fallon
marta nie mogę przestać myśleć o twoim ginie i jutro napisz co w niej takiego wyjątkowego -czego nie ma u mojego....... poza odmienną płcią... cha cha

Gość Marta1983
Idę do niej pierwszy raz więc nie wiem co w niej jest:) Wiem że miło do mnie podeszła i powiedziała że mi pomoże. To odrazu mi jakoś dodało sił.. W poniedziałek mam tą wizytę już doczekać się nie mogę. A wogóle to jestem zaskoczona że mnie przyjęła na poniedziałek. Powiedziałam jej że zależy mi na tym żeby jak najszybciej się leczyć i powiedziała to zapraszam w poniedziałek na 12:40 :) Miła..

dziewczyny ja tez nie odrozniam kiedy mam owu i nie wiem czy wogole mam wiec prosze tak przejrzyscie jesli zaczzne brac castangus i pic wiesiołek do płodnych dni to bedzie oki?? a ile dni brac ten castangus i ile tabletek czy to tableki czy ziola?? a wiesiolek w tabletkach czy pic jesli pic to ile razy dziennie?? prosze o szybka od, błagam

Gość Marta1983
może od 1 dnia cyklu do owulki pij siemie lniane.. a z castangusem poczekaj.. Niech lekarz ci coś może przepisze. JA mam w poniedziałek wizyte u ginka..

ALE CHCIALAM JAKIES ZIOLA ZEBY MIEC PEWNOSC CZUC JAJNIKI ZE MNIE BOLA ZEBYM WIEDZIALA ZE MAM OWU?? PROSZE ODPOWUEDZ MI

martika, nie wiedzącczy owulujesz możesz sobie jeszcze bardziej zaszkodzić stosując zioła wpływające na gospodarkę hormonalną.zacznij od stosowania metody objawowo termicznej. Na początek starczy siemię lniane albo wiesiołek brane od 1 dnia cyklu do wyraneg skoku temperatury - oraz metoda objawowo termiczna. Zioła są na konkretne dolegliwości a nie na "czucie" fizyczne owulacji. Odczuanie jest kwestią bardzo indywidualną!http://www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm