Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonaaaaa

wodonercze.

Polecane posty

Gość zrozpaczonaaaaa

Drogie mamusie, czy dziecko którejś z was urodziło się z wodonerczem. Tak niewiele o tym wiem a lekarze zawsze tak niewiele mówią. Prosiłabym o wszelkie informacje na ten temat. Jestem z dolnegośląska , czy znacie jakiegoś dobrego nefrologa lub urologa bo ja próbowałam już u kilku i nadal niewiele wiem. Mój 5miesięczny synek ma wodonercze na jednej nerce, druga natomiast działa jedynie w 12%. Zdania lekarzy co do operacji lub dalszego leczenia farmakologicznego są podzielone a ja nadal nic nie wiem.Pomocy

Jejku, tak mi przykro:(🌼 Czy dopiero teraz tą wadę stwierdzono? Czy tuż po urodzeniu?

Gość zrozpaczonaaaaa
Już w ciązy wiedzieliśmy, że mały ma wadę nerki( wodonercze) a z tą drugą to wyszło niedawno. Jeden lekarz doradził, żeby narazie nic nie robić, bo mały cały czas rośnie i jest pewne prawdopodobieństwo,że się zregeneruje,ale nie był w stanie powiedzieć ile procent szans.

podnosimy dobrze się orientujesz w kafeteriankach :)🖐️ zgadza się Olivka miała usuwanąnerkę :( ale z jedną możnażyć zupełnie normalnie :) pocieszam Cię wirtualnie🌻 Aga napewno Ci pomoże ...

ja znam bardzo dobrego lekarza o nerek - nazywa sie Janusz Wyzgał - wpisz w google.pl i zobaczysz gdzie przyjmuje, jest z Warszawy, nie wiem tylko czy wsrod nefrologow jest podzial na \"dzieciecych\" i \"doroslych\". Ten zajmuje sie na pewno doroslymi i jest bardzo dobrym specjalista. Leczy moja tesciowa, byli lekarze ktorzy dawali jej 2 dni zycia, na szczescie trafila do niego i od tamtej pory zyje juz prawie 20 lat. Powodzenia 🌻

Ja miałam wodonercze. Urodziłam się z wadą. Te trzydzieści lat temu nie można była tego zdiagnozować przez USG, wyszo dopiero jak miałam 8 m-cy i krwiomocz. Operacja, udana, mimo, iż medycyna młodsza była niż dziś. Dziś jestem zupełnie zdrowa. Urodziłam zdrowe dziecko bez uszczerbku na swoim zdrowiu, mimo, iż pracuje mi tylko jedna nerka. Nie muszę być pod opieką urologa, więc nie mogę Ci pomóc w leczeniu Twojego dziecka (zresztą pochodzę z innego regionu kraju), chcę Ci tylko dać nadzieję. Będzie dobrze.

Gość zrozpaczonaaaaa
dzięki dziewczyny za odzew.

Z jedna nerka mozna spokojnie zyc, ale autorka topiku pisze, ze druga nerka dziala tylko w 12% :( A to bardzo malo. Mam nadzieje, ze druga nerka \"ruszy\" i nadrobi straty jesli bedzie konieczne usuniecia tej z wodonerczem. Co jest przyczyna slabego funkcjonowania tej drugiej nerki? Zawsze pozostaje dializoterapia i przeszczep, ale trzymam kciuki, zeby u was nie bylo to konieczne.

Gość anusia1912
DO ZROZPACZONEJ!!! Moje dziecko ma dokladnie te sama wada co Twoje. Rowniez jestesmy z dolnoslaskiego, a dokladniej z Olawy. Mam prosbe czy mozesz sie odezwac do nas na e- maila? grzegorzzgoda@wp.pl