Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luiza123

przetluszczajace sie wlosy

Polecane posty

Gość luiza123

zna ktos jakis dobry sposob na to by sie wlosy mniej przetluszczaly??

Gość Tarja1978
musisz codziennie myć głowę.Ja tak mam ale leku na to nie znajdziesz, ewentualnie płukać wodą z octem ale i tak będziesz musiała myć głowę codziennie

Gość lonka789
myje ale ile mozna;( przeciez to uciazliwe:( nie wierze;/ musi byc jakis sposob;(

Gość eeeeeeeeeeeee
luiza - przefarbowac trwala farba (moze byc kolor twoich wlosow). i uzywac odpowiedniego szamponu

Gość luiza123
i tu pies pogrzebany mam tak slabe wlosy ze trwala nie wchodzi w gre;/ a jaki szampon jest odpowiedni?? uzywam head&shoulders..

Gość eeeeeeeeeeeee
ale to nie o trwala chodzi tylko o TRWALA FARBE ( w sensie nie taka na trzy na 3 mycia) :D Uwaga na szampony przeciwlupiezowe, bo wysuszaja = wlosy sie beda bardziej przetluszaczac. Polecam Joanny, jest niedrogi a skuteczny - czarna rzepa, taki w jasnym opakowaniu (nie wiem, czy jeszcze sa, czy tylko nowa seria). Moze nie ma super zapachu, ale jest ok :). Ewntualnie bioderm z... biedronki (!). Ten z cytryna (jest przeciwlupiezowy, ale nie wysusza). Proponuje zmieniac co jakis czas szampon, zeby nie uzywac bez przerwy tego samego. Dla mnie najwieksza poorazka byl Fructis :O

Gość wczoraj w TVN
nie myć tydzień przetłuścić na maksa tak zrobiła moja siostra teraz zamiast myć co dzxiennie myje co 3 dni

Gość luiza123
uzywalam tego z biodraonki i moje wlosy wygladaly po nim jak po burzy;/ mam farbe na wloasach dala efekt na tydzien potem znow bylo to samo;/ oj tvn myslisz ze tak nie robilam;( nawet po 5 dni nie mylam;( ale nie moge tak robic bo po 1 to nic nie daje a po 2 mam potem okropny lupiez;( no nic mi nie pomaga:(

Gość luiza123
akane myje tylko szaponem juz nie uzywam ani pianki ani zelu nic... moze raz na 0,5 roku albo jak musze i tyle..

Gość Alexxxa
Seboradin niger do kupienia w aptece. Niestety po pewnym czasie przestaje działać i trzeba się przerzucić na inny. Dość dobry jest tez Joanny do włosów normalnych ze skłonnościa do przetłuszczania

Gość eeeeeeeeeeeee
luiza - masz zwykly lupiez? kup w aptece szampon z 2% ketokonazolem (jest ich kilka, moga byc w saszetkach lub butelkach) - nie musi byc ten najbardziej reklamowany;)

Gość luiza123
polece wieczorem ro rossmana:) i kupie:) dzieki wielkie:) napisze potem za jakis czas czy daje jakis efekt:) a dosc dobry tzn co mas zna mysli??

ja mialam przez wiekszosc zycia problem z przetluszczaniem sie wlosow i przy okzaji z ich wypadaniam (ogolnie mialam slabe) i zastosowalam jedwab w plynie biosilk (podono bardzo pomaga na zdrowie wlosow ale bardziej sie przetluszczaja bo jest w formie olejku) i po nim mam wlosy w lepszym stanie (lepiej wygladaja) i mnie sie przetluszczaja - wczesniej mylam co 2-3 dni a teraz co 4-5 dni. wiec przetluszczaly mi sie z przesuszenia (wczesniej tez uzywalam szamponow na przetluszczajace sie wlosy i pewnie to jest tego przyczyna) proponuje spobowac - moze komus pomoze

Gość luiza123
wydaje mi sie ze normalny ze ten head&shuolders mi wyszusza i mam lupiez;/

Gość luiza123
madz a gdzie dostac ten jedwab??

Gość eeeeeeeeeeeee
jedwabiu teraz jest sporo i roznych marek.

Gość Alexxxa
"dość dobry" czyli nie muszę myć codziennie, a starcza co drugi dzień

Gość luiza123
ale nie wygladaja na 2 dzien po umyciu jak tluste??

mi taka butelka wystarcza na okolo 1 miesiac (a mam wlosy prawie do polowy plecow). nakladam go na mokre wlosy - nalewa sie 1 krople na reke i rozsmarowuje w dloniach i wmasowuje we wlosy. wlosy po wyschnieciu sa bardziej miekkie i blyszczace, po 1 uzyciu widac roznice. no i mi sie przestaly przetluszczac - chociaz na innych topikach duzo dziewczyn marudzi ze im sie szybciej przetluszczaja po jedwabiu

Gość luiza123
dzieki dziewczyny wstapily we mnie nowe sily bo juz zwatpilam ze cos pomoze:) a w takim razie jeszcze jedno pytanie moze ktoras wie... cos na wagry;/ kolezanka ma ich od groma;/ i nie wie jak sie pozbyc byla u kosmetyczek ale to nic nie dalo;/

Gość luiza123
nie wiem czy mi sie jeszcze moga szybciej przetluszczac bo to by wtedy bylo zaraz po umyciu,,,

Gość kiciunia100
hmmm OGólnie to ci powiem ,ze nie ma szamponu który pomaga w przetłuszczaniu sie wlosów wynikiem przetłuszczania są przeziebienia które powodują potność skóry dlatego mamy smalce na włosach ja myje codzinnie ale uzywam zwykłego mydełka z połaczeniem mydła zwykłego szarego mydła który powodu je to ,ze mi włoski nie wypadaja a miałam z tym duzy problem Polecam mydlo szare !!!!!